Canım bende anlamış değilim zaten tek ameliyatla halledilebilirmiydi yoksa gerçekten ikinci bi ameliyatla alınması dahamı sağlıklı anlamadım yani.bi de doktora tekrar laparoskopi olmama gerek varmı histereskopi ile birlikte diye sordum, o da evet yine lap.ile aynı anda olcak ilk ameliyattaki gibi dedi.benim anlamadığım bu lap.ile rahime operasyon esnasında bakabilmek, ne kadar müdahale edilmesi gerekir ... gibi nedenlerden dolayı, yardımcı olması amacıyla yapıyolar.yani ilk ameliyatta lap.ile bu perdenin halen bir kısmı var diye görünmüyomu yani niye o anda alınması gerektiği kadar alınmıyoda ikinci operasyon diyolar bi türlü mantığım almıyor.gerçi ameliyatı yapan doktor infertilite klinik şefi.yani üst düzeydeki doktor.acemi filan değil.o yüzden aklım karışık canım.bu arada ikinci hsg emde daha kolay,daha az ağrılı oldu.perde den dolayımı acaba ilki biraz daha ağrılı olmuştu.bi de canım ben bazen ilişki esnasında çok enderde olsa biraz bi tuhaflık,bi acı hissedip biraz kasıyordum kendimiama ameliyattan sonra ilişkide eskiye göre çok çok rahatladım sanki,artık o acı gibi tuhaflığı hiç yaşamıyorum :Saruboceq: bu konuda gerçekten bi rahatlama oldu bende..sen böyle bişey hissettinmi hiç? yani öncesi ve sonrası şeklinde bi farklılık yaşadınmı? ben hsg de ve bu anlamda çok rahatlık yaşadım yani..canım bu arada sanada geçmiş olsun..umarım en kısa zamanda sorununu atlatırsın..o konuda pek bi bilgi sahibi değilim ama doktorundan memnundum sanırım o yüzden doktoruna güven sana uygun yöntemleri uygulayacaktır zaten..tekrar geçmiş olsun..sağlıcakla kal..kaydirigubbakcemile5
Ben kendimi çok şansız görmeye başladım 5-6 ay takip yaptıranlar olup sonuç alamayanlar varmış. Ya bende onlar gibi olursam.
İnşallah ameliyatın ve tüp bebek tedavin güzel geçer hemen hamile kalrısın ve en önemlisi sağlıcakla gebeliğini devam ettirisin.
Bu arada benimde iki gündür sol kasık ve karnım çok ağrıyordu. Üşüme krizlerine giriyordum öyle üşüyordumki çenem soğukta kalmış gibi çat çat birbirne değiyodu. Bugünde geçmeyince doktora giitim. Üşütmüşüm bir sürü ialç verdi. Ultrason çekildi. Yumurtalıklarım çok kötyümüş. Hatta hiç yok gibiymiş yumurta. Doktor sen hiç hamile kaldınmı dedi 2 ay denedik ama olmadı deyince zaten çok zor dedi. İlaçsız olmaz. Reglinin 3. günü gel dedi. Hatta ben kendim denesem normal kalamazmıyım dedim boşa zaman kaybı yumurtalıkların boş gözüküyor ancak ilaçla rahmini gübreleyecekmişiz gibi düşün. Ameliyatımı yapan doktorda bunu sylemişti ama ben bunu gelip geçici bir durum diye düşünmüştüm ama sanırım ciddi bir konuymuş. İlk ay gel deneyelim olmazsa ikinci ay muhakkak kendi dokturna git dedi.
selam kızlar bende dertleşmek istedim belki paylaşınca azalır benimde rahimde sorun var tüplerimin biri tamamen tıkalı rahimi ikiye bölmüş rahim yarım halinde yani anlıyacagınız digerinde ise az bir geçiş var daha geçiş olmadı digerlerine göre az küçük ölçüde rahim birde hamile kalırsam rahim agzı dikilecek bebek düşmesin diye.rahim küçük diye hem düşük hem erken dogum riski varmış. 8 yıllık evliyim 3 aşılama yaptırdım başarısız 1 de başarısız tüp bebek sonucum var şimdi 2 ciyi deniyorum göbek ignelerini yapıyorum son 15 günüm kaldı tedaviye bakalım bu nasıl sonuç verecek hayırlısıyla benim gibi yada bana yakın olan arkadaşlar varmı? böyle olupda hamile kalan varmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim umut dünyası işte bir umut bekliyorum bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olurmusunuz?......Allahım kimsenin emegini boşa çıkarmasın çok kötü birşey allahım kimsenin kucagını boş bırakma ya rabbim tüm olmayanlara tüm isteyenlere biz tedavidekilere anneligi nasip et allahım aminnnnnnnnnnnnnn.
Selam Zeyhat nasılsın? kusura bakma ben artık eskisi gibi topiğe giremiyorum...ama ara ara yazılanları okuyorum. Ben bugün 26.haftama girdim; yarın kontrolüm var... şimdilik herşey iyi gidiyor...inşallah böyle devam eder.
sevgiler .
Kızlar birazdan aşılama için evden çıkacağım.Ciddi anlamda tedavime başladım artık :) Dualarınızı eksik etmeyin lütfen
S.A arkadaşım özlemişim hepinizi canım geçmiş olsun umarım önemli bişey değildir beni soracak olursanız eşimde varikosel çıktı meğer o yüzden haile kalamıyomuşum ocakta ameliyat oldu bu ay sperm tahlili tekrarlandı ama malesef pek bir gelişme yok doktorumuz yurt dışında onu bekliyyoruz bakalım ne diyecek bu arada ev aldım taşınmak üzereyim her şey üst üste geldi yani eşimin şu anki sonuçlarına göre sadece tüp bebek yapabiliyoruz daha artarmı onu ise hiç bilmiyorum moralim çökük kaç aydır ameliyattan çok ümitliydim ama sonuç beki çok üzdü tabi takdir rabbimin sende canını sıkma halledilecek bişeyse hiç strese girme canım ve ben senin yerinde olsam kendi doktoruma giderdim
ayy 77 canım hadi maşallah allah sağlıklıca almayı nasip etsin nasıl geçiyor peki hamişlik keyfini çıkar
yeni arkadaşlar hepinize selam moralinizi bozmayın rabbim yazdığı saatte olur herşey bunlarsa sınav inşallah rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
selam kızlar daha önce burda kendimi anlatmıştım hatırlatma yapayım die alıntı yaptım bilginize sunulurrrrrrr...
ve 2. tüp bebek denemesi sonucu şuan 2 aylık tek bebege hamileyimmmmmmmmmmmm
darısı tüm olmayanların başına olsunnnnnnnnn..........
Allahım tüm isteyenlere tüm olmayanlara tüm tedavideki arkadaşlara tüm bekleyen herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
:ecrin_bebek::CüvCüv::teytey::sm_cool::dance:
selam kızlarrr bebıs 10 haftalık olmak uzere
kanamam oldu ıkı kez
ama rahım seklı yuunden oluyormus
serumları yıyıp cıkıyorum
İnşallah herşey yolunda gider sorunsuz sıkıntısız hamile kalırsın devam ettirirsin. Dualarım senle. Güzel haberlerini bekliyoruz. Sıradaki hamileyim haykırşı senden gelir inşallah :))
Teşekkür ederim zeyhat.Şu an gün sayıyorum.Geçen hafta cuma günü aşılamam yapıldı.Haftaya cuma da hayırlısıyla test yaptıracağım.Çok umutlu değilim ama umutsuz da değilim.Sadece dua ediyorum.Hayırlısını istiyorumyerimseniben
pko olma ihtimalin var mı zeyhat?Ben de var ve geçen ay test yaptırdığımda çatlamadıklarını öğrendim.İlaçlarla bu ay benim aşılamada sadece 2 tane yumurtam oluştu.İlk kontrolde biri 14 mm diğeri 18 mm.Sonra tekrar baktıklarında biri 23,5 oldu ve diğeri 14 mmde kaldı.İlaçlarla çok rahat 19 mmye gelir yumurtaların bence çok endişelenme.Neler atlattın o da birşey mi de ve geç.Sonuçta tedaisi var.Pozitif olalım ve bol bol dua edelim.Görüşmek üzere :)
Merhaba canım iyiyim? Günsayıyorum bende temmuza az kaldı :) Ne güzle zaman geçmiş doğuma yaklaşıyorsun senin ve beklerin sağlıklı olmasına svindim. Hazırlıklar nasıl gidiyor çifter çifter almaya başladınmı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?