Rahim Anomalileri

Bebeğim; ben iyim bebekler de iyiler ; iki oğlan bekliyorum; Allah izin verirse temmuz sonu doğum yapacağım. Canım varikoseli ameliyat etirmeniz iyi olmuş; aslında ameliyattan sonra herşey yola giriyor diye biliyordum... başka dr'a mi gitseniz ; çünkü tüp bebek gerçekten zor ve maddi açıdan da çok ağır; varikoselden ameliyat olup ve doğal yoldan hamile kalan çok kişi var; belki zamanla düzelir ; 1-2 ay sonra tekrardan test yaptırsanız ! canım kendini üzme; aslında hamile kalmak için sadece bir küçük sperme ihtiyacımız var; milyonları napalım biz değilmi :) herşey yoluna girecek göreceksin...

Ne güzel iki bebiş. Valla millet bir taneyi zor taşıyor allah yardımcın olsun. Sağdaki birde kız oluyormuş :)) süpriz yapıyormuş size baksana durşunda asalet var :))

Bu arada çalışıyorsun sanırım izin almayı düşünüyormusun?

Sevgili Zeyhat ,
Benim de birazdan anlatacağım hikayem öncesi ,yumurtlama sorunumun olduğunu,ilaca tepki alamadığımızı ve bu nedenle bebek sahibi olamayacağım söylenmişti.Hatta bir doktor,donör kullanmalıyız sana adres önerebilirim bile demişti :))
Benim sana tavsiyem stresten uzak durman..Vücut kendini gebeliğe hazırlaması için zaten yeterince hormon salgılıyor, eğer sen de stres hormonunu tetiklersen ikisi çarpışır ve gebelik beklerken psikolojik travma ile karşılaşırsın Allah korusun..
Sevgili arkadaşlar, ben 7 yıl gibi bir zaman diliminde her türlü doktora görünüp bebek için türlü operasyondan geçtim sizler gibi :)
3 normal gebelik ve düşük 1 aşılama sonucu gebelik düşük.ve psikolojik yardıma uzanan bir hikaye..
.ve şimdi de rahim şekil bozukluğu şikayetiyle tedavi sürecindeyim.bunu öğrenmem kolay olmadı...:)) şimdi lap.ve hist. geçirdim ve tam sonuç için bekleme aşamasındayım.

Öncelikle sayfaların 88 ini de okudum tecrübelerden faydalanayım diye:)) ama benim de tecrübelerim umarım size ışık tutabilir.
sevgiler

Öncelikle geçmiş olsun lilufer..geçirmiş olduğun düşüklerin rahim şekil bozukluğu ile alakalımıydı acaba? yani ne tür bir anomaliye sahipsin? bendede septum vardı iki kez ameliyat oldum lap ve his.yapıldı. bende de 1 düşük oldu. düşükten sonrada çekilen rahim filmine göre septum yani perde saptanmıştı.bendeki perde derin olduğu için 2 kerede almayı uygun gördüler.2.ameliyatımıda 2 hafta önce oldum.bakalım bundan sonra ne olacak şu an 2 aylık bi ilacım var onu kullanıcam.ondan sonrada bakıcaz artık.sana tekrardan geçmiş olsun..:enbuyukkk:

Merhaba canım geçmiş olsun. Rahimdeki sorun ne perde sanırım. Ymurtalar artık cevap veryor sanırım 3 gebelik olduğuna göre. Rahimdeki sorundn düşmüştür. Oda yoluna girdiyse inşalalh daha olmaz. Bende çok stresteyim arık rüyalarıma giriyor. Bir gün ilaçlı film çektiyorum bir gün tüp bebek yaptırıyorum. Daha temmuzda başlayacak teavi ama bn şimdiden çok gerildim. Stresi nasıl yeneceğimi bilmiyorum.

Merhaba sierciğim ameliyatını olmuşsun geçmiş olsun inşallah bu kez kusursuz olmuştur.

rahimdeki septum alındı ancak septumun arkasındaki rahim içi boşluğunun olmadığını gördü doktorum.Yani bebeği taşıma şansım yok denecek kadar az.Şimdi geçirdiğim operasyonla biraz bu boşluk açıldı.Ama şans az... Ve sier senin gibi ben de ilaç kullanıyorum.
Sier, düşüklerin hepsi 8. haftaya gelmeden olmuştu.Ve sebebi yumurtlama falan değil. Maalesef şekil bozukluğundan..Ben yeni öğrendim böyle bir hastalığımın olduğunu..Septum ssorunu olan arkadaşlarım üzülmesinler lütfen.Basit bir operasyonla alınıp gebelik de düzenli takip edildiğinde doğumla sonuçlanabiliyor..Bendeki durum biraz karışık..
Yumurtlamada sorun yokmuş meğerse, ilk doktorum yanlış değerlendirmiş ve beni çok korkutmuştu.Zeyhat bu nedenle anlattım sana stres yapma diye...

Walla kızlar, eşinizle sadece bebek için bir arada olmaktansa, sanki bebek istemiyormuşsunuz gibi ,rahat keyfini süre süre tadına vara vara zaman geçirmeyi öneriyorum tüm kalbimle.. Hem sizin stresiniz eşinize de yansıyo, bir gün eşim bana kendimi damızlık gibi hissediyorum demişti :)) ve ben çok utanmıştım yaptığımdan, sonra da aklımdan çıkarmıştım ..Ve o ay hamile kalmıştım :)))
Sevgilerle :))

slm arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce bende septumdan ameliyat oldum bendeki perde baya derin miş doktorumun dediğine göre nadir görünenlerdenmiş. aldırdım şuan spiral var oda ağrı yapıyo bende doktorum içiride biraz parça bıraktığını söledi delinmeleri önlemek için adetimden sonra gel dedi gitcez gerek duyulursa 2. kez histrereskopi olcam ablamında rahmi kalp şeklindeydi 3 tane çocuğu oldu. benimki daha ileri seviyedeymiş yumuşlar iiimiş uzun yıllar hamile kalabilirsin dedi ama yine allahtan bana şuan bitane yeter ayrıca bişi sorcam bu ameliyattan sonra 10 gün kanamam sürdü şimdi ise koyu sarı geliyo bu ameliyatı geçren ler bana bukanoda yardımcı olabilirmsiniz

bu arada benide aranıza katarsanız memnun olurum özele msj göndderin bana yardımcı olun şimdiden tşk ederim

melony ameliyatı histereskopik mi oldun? ben de bu şekilde ameliyat oldum. ancak durum farklı ama kanama devam ediyordu yaklaşık bir hafta devam etti sonra östrojen ilacını kullanmaya devam ettikçe kesildi. Geçmiş olsun.

lilufer teşekkür edrim :) Çok kaptırmamıştım üzülmedim.Yolum uzun olabilir ve hamilelikte dahi sabra çok ihtiyacım olacak :)Özel olmazsa rahim arkasında boşluk yok derken perde alındı ve perdeden sonra bir genişleme olmadı mı diyorsun?Yani rahmin şekil bozukluğu nasıl?Bir de histerekopiyi kime yaptırdın?

Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır mevcut sıkıntım nedeniyle forumunuzu takip ediyordum.

Bende de rahim anomalisi mevcuttu ve bebeğimi kaybetmiştim.
34 yaşındayım. 7 yıllık evliyim.

1,5 yıldır korunmuyoruz. Kasım 2008 de hamile kaldım. 6. hafta daki utrasonda doktor cıft trrhım olabılecegını, ama cok da muhım olmadıgını soyledi.11. Haftaya kadar tüm kontroller normaldi. 11,5 haftada kanama geçirdim. ızmir’de hastahaneye yatırıldım, ara ara hematom boşalmaları oldu takiben mevcut hematomla taburcu edilip Göcek’e eve döndüm.Mart 2009 da bebek 15,5 haftada iken kanama ile beraber bebeğin suyu boşaldı ve doğurtulup kürtaj yapıldı.

Yaşımızdan ötürü ikinci bir kayıp gebelik yaşamaktan korktuğumuz için, doktorumuzun da tavsiyesi ile bu düşüğün ardından istenen tetkikler yapıldı.Eşimle kan uyuşmazlığımız var. yapılan testlerde MTFRH 667 ve MTHFR 1298 heterezigot çıktı.Kürtajı takip eden ayda çekilen rahim filmimde, rahmimde septum bulunduğu veya rahmimin çift rahim olduğu, kesin tanı ve tedavisi için histeroskopi ve belki laparoskopi yapılması gerektiği söylendi. Sonra ben korkudan delirmeye başladım.

Daha sonra biraz da burada okuduklarımdan, istanbulda bir doktorda karar kıldık ve 4 gün önce histereskopik yöntemle ameliyat oldum. rahim yanlarından ve tepesınden kesılerek genısletılmış, ayrıca kurtajımdan kalan plasenta parcalarını da almıslar...... Ameliyatın cdsini izledim. kafam iyice karıştı. Acaba bir önceki bebeğimi rahme dikiş atılsa yaşatır mıydık?

Halen östrojen kullanıyorum. Şimdi de hem östrojen kullanıyor olmaktan ötürü , hem de yaklaşmakta olan balon dan çok korkuyorum.

Son düzenleme:

arcadiaregained merhaba,
Senin durumunla benim durumum ne kadar da benzerlik gösteriyor:) eşimle benim de kan uyuşmazlığımız var,
Keşke lerle içimi acıtmaya devam ederken, ben de kendime nasıl eziyet etmiştim.. 7 yılda yapılmayan tetkik kalmamıştı bana..Bir taraftan işimin yoğunluğu,doktora sık sık gidemeyişim, diğer yandan beni anlamayan insanlar, moral vermekten aciz , ama sadece para olarak müşteri olarak seni değerlendiren doktorlar....
Ne çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor..
yaklaşık 2 hafta ağlaya ağlaya gözyaşımı dindirememiştim.. Ta ki, insanların içine çıkıp örnekleri duyup ya ben napıyorum diyene kadar..
Sana tek önerim, acaba şunu da yapsalardı?? bunu da yapsalardı??diye düşünme ..
Durumu bizim gibi olanlarda düşük kaçınılmazdır..
Ve sen o aşamaya geldiğine göre ne yaparlarsa yapsınlar, dikiş te atsalar bebeği kurtaramazdın...Çünkü bebeğin yaşam alanı daraldıkça beslenmesini, nefes almasını zorlaştırıyor bizim rahim durumumuz..
bu kez de belki de bebeğin solunumu durup bebeği kaybedebilirdin..
Lütfen, biz moralle ayakta kalabiliriz.. insanoğluyuz..Denemekten yılmayacağız elbette..
Ben durumumla ilgili tam bilgiyi rahim filmini ikinci kez çektirdikten sonra alacağım..
Eğer senin ki gibi o açılan boşluk yeterli miktara gelirse zaman kaybetmeden tüp bebekle hamilelik deneyeceğim..
olmazsa , 3 e kadar yolu olacak benim için.. Ama olmazsa, Allah ın takdiri diyip, evlatlık almak için kolları sıvayacağım..

Aslında o kadar talinsiz bir hamilelikti benimkisi, başından aksiliklerle başlamıştı. doktorlardan da çok canım yandı. Histereskopiyi uzun araştırma sonucu, birz da buradan duyduklarımla, kısacık konuşmamızda çok güvendiğim ve sempati duyduğumkonusunda uzman ve tanınmış bir doktor yaptı.

Ama hala korkuyorum. Sebebini bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…