merhaba arkadaşlar ben dün hsg çektirdim 5 dak.anca sürdü ve çok kısa sürende bir ağrı oluyo kişiden kişiye değişebilir belki ama korkulacak hiçbirşey yok
Ben de yarın çektireceğim, Ankara'da özel bir görüntüleme merkezinde... Acı çekmeyenlerin çoğu istanbuldaki bir merkezde çektirenler... diğer illerde olup, özelde ya da devlette ağrısız bu filmi çektiren yok mu acaba? :44::44: Doktorum ısrarla anestezinin gerekmediğini söyledi, sadece yarım saat önce ağrı kesici içip gel dedi...
Bende dış gebelik geçirdiğim için bu ay doktorum tüplerde bir sıkıntı varmı diye bakalım demişti. Ama ilk hamileliğim normal bir hamilelikti düşük olmuştu. Bende çektireceğim kısmet olursa iki ay sonra ama kimisi ağrılı diyor kimisi birşey olmuyor diyor.. İnsan okuyunca karar veremiyor açıkcası. Anestezi çok düşünmüyorum bende sonuçta hepsinde lokal bir uyuşturma yapılıyor sanırım özel hastanelere sordum. Lokal olan ve anesteziyle olanlar var. Anestezide hiç basit bişi olmadığı için sanırım normal lokal yolla çektireceğim bende. Hayırlısı bakalım, dış gebelikte o kadar ağrılar çektim ki sanırım bunada dayanırım. Yeter ki tüplerde hiç bir sorun yok ikiside açık denilsin.. Ve sıkıntısız hamileliklerimiz olsun...
Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun.1 yıl kadar önce bende çektirdim.okuduğum yorumlarda baya korkutmuştu.Şöyle ki; eğer tüplerinde herhangi bir tıkanıklık yoksa ağrı vs. olmuyor. Eğer ki tıkanıklık varsa o zaman bu ağrıya maruz kalıyorsun.Benim tek tüpümde tıkanıklık vardı.ve baya şiddetli bir ağrı oldu.ama film çekildikten yaklaşık 10 dk sonra hiçbir şeyin kalmıyor.Yani hastanenin yada doktorun hiçbir önemi yok.ama görüntüleme merkezlerinde doktor olamadan çekenler varmış.mutlaka doktorunuzun da sizinde gelmesini ve onun çekim esnasında gerekli işlemleri yapmasını isteyin.Korkulacak hiç birşey yok.İnşallah bir tıkanıklık vs. yoktur.Şimdiden geçmiş olsun.. ayrıca anestezi kesinlikle düşünmeyin.anestezi o kadar kolay ve basit bir şey değil.hem olmak hemde anestezinin vücuttan atılması.bence hiç mi hiç gerek yok.tabi siz bilirsiniz.
teşekkür ederim paylaşımınız için... bugün Ankara'da özel bir görüntüleme merkezinde, lina kadın sağlığı kliniğinde gittiğim doktorum sema yıldırımla birlikte rahim filmimi çektirdim. 5 dakikayı bile bulmamıştır işlem... Hiç ağrı hissetmedim, sadece hazırlık aşamasında spekulum gibi aletler takılırken hafif sızı hisettim ama standart muayene anında olanlardan fazlası değildi. Kesinlikle anesteziye değmez. O an ağrı ya da acı duyulsa bile işlem 2-3 dakika sürüyor, bu kadar süre için uyuşup vücuda o kimyasalı almak gereksiz diye düşünüyorum.
Şükürler olsun Rabbime ki tüplerim de açık çıktı...Korkmayın ve bu tetkiki yaptırın arkadaşlar, herkese geçmiş olsun
Eğer istanbuldaysanız fındıkzadede radyomar'ı tavsiye ederim. Bende çok korkuyordum doktorum orayı tavsiye etti. Çok memnun kaldım. Anestezi falan hiçbirşey almadım ağrı kesici bile içmedim. Hiç birşey hissetmedim..kızlar bende çektiricem dün bi arkadaşıma sordum çok canım acıdı dedi.ama anestezi alma gerek yok bence 5 dklık ztn dedi
ama çok korkuyorum canımda tatlı zaten. napıcam bilmiyorum akıl verin nolur
tüp açık olsun olmasın kanama her halikarda oluor cnm benim açıktı ama 3 gün kanama olduKızlar tüp hsg de ilaçla açılınca mı kanama oluyor
Eğer istanbuldaysanız fındıkzadede radyomar'ı tavsiye ederim. Bende çok korkuyordum doktorum orayı tavsiye etti. Çok memnun kaldım. Anestezi falan hiçbirşey almadım ağrı kesici bile içmedim. Hiç birşey hissetmedim..
tüp açık olsun olmasın kanama her halikarda oluor cnm benim açıktı ama 3 gün kanama oldu
canım lütfen kesin cümlelerle konuşmayalım burdaki arkdaşlar zaten tedirgin birde böyle demeniz dahada bozar moralleri
kanama olmuyor canım herkeste yok öyle birşey ben çektirdim ve ne kanama ne birşey ve anestesiz oldum ağrı kesici bile almadım istanbul fındıkzade radyomar çektirdiğim yerde doktorum yönlendirmişti....
Arkadaşa katılıyorum herkeste kanama olacak diye bir şey yok ,misal bende de kanama olmadı.. Ama hayatımda yaşadığım en ağrılı tecrübeydi.. hem burdan hem
çevremden nasıl bir şey olacağını öğrenmiştim ama yine de doktorun odasında katater takıldıktan sonraki ağrımı ve filmin çekileceği yere kadar giderken tekerlekli
sandalyede ağladığım o 15 dakikayı hayatım boyunca unutamam.. belki kataterin takıldığı yer ile filmin çekilmesi aynı mekanda olsaydı bu kadar canım yanmazdı ama artık ne zaman rahim filmi kelimelerini duysam kanım çekiliyor,o ağladığım , insanların bana acıyarak baktığı anları hatırlıyorum.
Anestezi almak bence de mantıksız çünkü film çekimi 1 dk. sürüyo neredeyse.. Ama kataterin kasıklarınıza yaptığı ağrı o bi değişik işte.. adet sancısı gibi çektim ben ,o yüzden o kadar canım yandı..
Herkes aynı olacak diye de bişey yok. Kimisi var hiç anlamadım diyor.. Çektirecek olan herkese kolaylıklar ve gönül ferahlığı diliyorum..
canım lütfen kesin cümlelerle konuşmayalım burdaki arkdaşlar zaten tedirgin birde böyle demeniz dahada bozar moralleri
kanama olmuyor canım herkeste yok öyle birşey ben çektirdim ve ne kanama ne birşey ve anestesiz oldum ağrı kesici bile almadım istanbul fındıkzade radyomar çektirdiğim yerde doktorum yönlendirmişti....
Arkadaşa katılıyorum herkeste kanama olacak diye bir şey yok ,misal bende de kanama olmadı.. Ama hayatımda yaşadığım en ağrılı tecrübeydi.. hem burdan hem
çevremden nasıl bir şey olacağını öğrenmiştim ama yine de doktorun odasında katater takıldıktan sonraki ağrımı ve filmin çekileceği yere kadar giderken tekerlekli
sandalyede ağladığım o 15 dakikayı hayatım boyunca unutamam.. belki kataterin takıldığı yer ile filmin çekilmesi aynı mekanda olsaydı bu kadar canım yanmazdı ama artık ne zaman rahim filmi kelimelerini duysam kanım çekiliyor,o ağladığım , insanların bana acıyarak baktığı anları hatırlıyorum.
Anestezi almak bence de mantıksız çünkü film çekimi 1 dk. sürüyo neredeyse.. Ama kataterin kasıklarınıza yaptığı ağrı o bi değişik işte.. adet sancısı gibi çektim ben ,o yüzden o kadar canım yandı..
Herkes aynı olacak diye de bişey yok. Kimisi var hiç anlamadım diyor.. Çektirecek olan herkese kolaylıklar ve gönül ferahlığı diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?