- 20 Ocak 2012
- 25.928
- 34.600
- 798
- 43
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Şimdi yediğimiz hurmalar bize gelene kadar nerelerden geçiyor ama Peygamber efendimiz zamanında böyle olmadığı kesin. Şimdi yediğimiz hiç bir şey eskisi gibi değilken enteresan elmesi ilginçNeden o zaman hurma ağaçları farklı meyvemi veriyordu neden aynı değildi çok enteresan
Hurmalar da özellikle yaş hurma veya etli olanlarda öyle bir kimyasal icerigin bulunacagini düşünmüyorum ...farklı deyince hurma aynı hurma yani :)Şimdi yediğimiz hurmalar bize gelene kadar nerelerden geçiyor ama Peygamber efendimiz zamanında böyle olmadığı kesin. Şimdi yediğimiz hiç bir şey eskisi gibi değilken enteresan elmesi ilginç
2. Kacamagim arkadaslar annemin yaptığı miss kokulu ekmekten 2 dilim yedim birde 2 ymeke kaşığı mantar 3 karpuz ..
Aciktigimdan değil ekmeğe dayanamadım artık iftarda bir hurma yerim sadece moralimi bozup olayı tamamen bitirmeyecgim kacamaklarla da olsa devam :)
Esimi aldiklari iran hurmasi lokum gibi cok begeniyorum fiyatida uygun. Acaba iran hurmasiyla ilgili bir fikriniz var mi?Tebrikler iyi gidiyorsun. Hurma detosunun cilde saça faydası var. Hafiflik ve zindelikte cabası... İnşallah bende pazartesi deneyeceğim.
Günümüzde her gıdanın gdo 'lusu olduğuna göre hurmanın da vardır. Kudüs değil medine hurması almaya gayret edelim. Medine daha doğal diye biliyorum. Akşamdan suda da bekletebiliriz.
Esimi aldiklari iran hurmasi lokum gibi cok begeniyorum fiyatida uygun. Acaba iran hurmasiyla ilgili bir fikriniz var mi?
Teşekkür ederim. Onuda deneyelimOnu bilmiyorum canım da biz hep medine alırız. Büyük etli olanlar üretme olabilir.
İnetnertten arastirdigum kadarıyla hurma konusunda yaş hurma kar varmış kilosu 10 lira onu oneriyolar yahut etli olanlar 35 40 lira olanlarda var..
Ama kuzey Afrika'dan gelen hurmalari önermiyolar tatlandirmak için içine glikoz şurup enjekte ediyolarmis bazıları
Demek ki düşüncelerimde haklılık payı varmış. İnsanlar artık her şeyle oynamaya başladı. Dikkatli tüketmek lazım.
Ben öyle dusunmuyorum ..sebebi ise deneyim ler az kacamaklarim olsada 3 gündür kendimi çok iyi hissediyirum cildim ve saçlarım dahil bir çok konuda :)Ne arap kültüründe ne de peygamberlerin sünnetlerinde böyle bir uygulama yok. Mutfağı zengin ve bol yağlı olanlardan bir tanesidir Arap kültürü. Arınmak istiyorsanız, sadece diyet ya da hastalıkta değil karbonhidratları hayatınızdan komple çıkarın, o zaman arınabilirsiniz. Kaldı ki hurma da hem şeker hem yüksek karbonhidrat var. Yarar sağlamaktan çok zarara neden olacağını düşünüyorum, gıda sektöründe çalışan bir kimya mühendisi olarak.
Büyüklük küçüklük konusunda hiç düşünmedim. Sadece içerik açısından aynısı değildir demek istedim. Çünkü günümüzde her şey katkı maddeli, katkı yoksa bile o hurmaların bozulmadan buraya kadar gelip satılması için mutlaka koruyucu kullanılıyordur. Daha fazla raf ömrü olsun diye insanlar neler yapacağını bilmiyor. Ticaret olarak düşün bu işi. Ben hala senin bu işin sakıncalı olduğunu düşünüyorum ama yine de sen bilirsin umarım istediğin gibi arınırsın.Evet canım haklılık payı elbette var ama o zamanki hurmalar çok buyuk su ankiler çok kuvuk değil zaten bizde en dogalini almaya çalışıyoruz yani doygunluk veren aynı şey ..sadece günümüz de insanlar yani bizler çok yedigimizden .eski insanların çok az yemesini hayal edemeyip o zamanın hurmalari farkliymis gibi bir söz geliştirmişiz galiba :)
Ben öyle dusunmuyorum ..sebebi ise deneyim ler az kacamaklarim olsada 3 gündür kendimi çok iyi hissediyirum cildim ve saçlarım dahil bir çok konuda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?