Refakatçi kim olmalı ?

Refakatçi kim kalmalı

• Annesi

• Eşi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

jinnakata

Popüler üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
940
1.048
63
Arkadaşlar çok kararsız kaldığım bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum.

Eşim küçük bir operasyon geçirecek ve hastanede 2 gün kalması gerekiyor. Ben operasyon sonrası dikişleri beslenme şeklini düşünüp çocukları annememi bıraksam daha rahat ederim diye düşünürken, kayınvalide eşimle telefonla konuşmaları şu şekilde refakatçi ben kalırım. Duyunca çok sinirlendim çünkü benim doğumumda yaptığı olay aynen şu sürekli arkadaşları ile sohbet edip çay içmek. Sonrasında hiç bir işe yaramadı. Eşimede çok kızdım bir anne demez mi oğlum çocuklar birden koşar dikişlere değer , hem çocuklar hem beslenme düzeninle hem sürekli hastaneye gidip geleceksin eşin ilgilenemez biraz toparlanana kadar ben size yardım edeyim veya bende kal demez mi diye. Gerçekten çok sinirlendim çünkü amacı gelen gideni hastanede ağırlamak.

Şuan 1.5 ve 3 yaşında iki çocuk ile sürekli hastane hastane gidip doktor arayıp fikir arıyoruz. Sağolsun komşular ve annem elinden geldiğince yardım ediyor. Kv ise eşimin psikolojik olarak çok yıprandığını ve hasta olduğunu bildiği halde totosunu kaldırıp bir kere bile çocuğu ile ilgilenmeyip refakatçi kalmak istiyor.

Ayrıca eşim panik atak hastası , bu atak ilk başladığı zaman kalp krizi düye hastaneye gittik doktorlar tetkikleri yaparken bebeği burada tutmayın götürün mikrop kapmasın diyince bende kv ye bırakmakya gittim.
Kv gittiğimde oğlunu kalpten hastaneye yatırdık çocuğu bırakmaya getirdim diyince sen içeri bir girsde olayı anlat diyor :oha:
İçeri girdim kp e sesleniyor oğlum hastaneye yatmış elini yüzünü yıkada bir ayıl diye, sonra gitti üstünü değiştirdi parfüm sıktı, üstüne uygun ayakkabı bakıyor :kızgın:
Arabayı ortaya bıraktım siz benim arabayla gidin dedim, yok ben süremem onu park yerine alalım kendi aracımla giderim diyor. Allah göstermesin başımıza bir şey gelse önce bunun gösterişi ile uğraşacaz . Benim üstümde pijama o ise ful bakımlı bir şekilde gece 2 de hastaneye gitti.

Siz olsanız bu durumda ne yapardınız.

Eşin kimi istiyorsa, bence uçuk bir neden olmadıkça eş kalmadı, yoksa neden eş.

Benim eşim beni isterdi, ALLAH korusun. Ama engel olacak önemli bir neden yoksa. Karıştırmayın şu kadar hayatlarınıza. Siz artık eşsiniz.

Karışık yazmışsınız.

Kayınvalidenizin hastanede eşinizle ilgilenmeyeceğini düşünüyorsanız çocukları ona bırakıp refakatçi siz kalın.
İkna konusunda zorluk çıkacak gibiyse ben gencim, koşturmak gerekir, uykusuz kalırım, annen dayanamayabilir. Benimle kalırken de farkında değildi ama çok yardımı dokunmadı gibi konuşursunuz gerekirse. Geçmiş olsun

Eşin kimi istiyorsa, bence uçuk bir neden olmadıkça eş kalmadı, yoksa neden eş.

Benim eşim beni isterdi, ALLAH korusun. Ama engel olacak önemli bir neden yoksa. Karıştırmayın şu kadar hayatlarınıza. Siz artık eşsiniz.
Eşimde beni istiyor fakat annesine kalma desede laftan anlayacak biri değil. Doğumumda istemiyorum kalma git dememe rağmen eşimi zorla kavga gürültü gönderdi kendi kaldı car car sürekli başımda telefonla konuştu gecede uyumaya çalışmama rağmen tv izleyip durdu şimdi ise artık yerini bilmesini istiyorum. Fakat kavga çıkartacağı için eşimin o haldeyken bu durumu düşünmesini ve bu kadının diktatör hareketlerine maruz kalmasını istemiyorum. Bu yüzdende sesimi çıkartmasam mı diyede düşünüyorum. Çok kararsızım :KK51:

Eşimde beni istiyor fakat annesine kalma desede laftan anlayacak biri değil. Doğumumda istemiyorum kalma git dememe rağmen eşimi zorla kavga gürültü gönderdi kendi kaldı car car sürekli başımda telefonla konuştu gecede uyumaya çalışmama rağmen tv izleyip durdu şimdi ise artık yerini bilmesini istiyorum. Fakat kavga çıkartacağı için eşimin o haldeyken bu durumu düşünmesini ve bu kadının diktatör hareketlerine maruz kalmasını istemiyorum. Bu yüzdende sesimi çıkartmasam mı diyede düşünüyorum. Çok kararsızım :KK51:
Anne ben kalacağım, teşekkürler düşündüğün için. Eşim (ismi neyse) daha rahat edecek, o da öyle istiyor.
Uzatırsa ver cevabını gitsin.

Ben hastanede uyumaya çalışırken biri tv izlese ben carlardım asıl. Niye ses etmediniz ki?

Karışık yazmışsınız.

Kayınvalidenizin hastanede eşinizle ilgilenmeyeceğini düşünüyorsanız çocukları ona bırakıp refakatçi siz kalın.
İkna konusunda zorluk çıkacak gibiyse ben gencim, koşturmak gerekir, uykusuz kalırım, annen dayanamayabilir. Benimle kalırken de farkında değildi ama çok yardımı dokunmadı gibi konuşursunuz gerekirse. Geçmiş olsun
Çocuklara bakmaz 3 senede 5 kere görmeye gelmiş evine gittiğimizde süs eşyalarına dokunuyor diye surat asan bir tip. Ama hastane fikriniz güzel başka bir seçenek bulamazsam mutlaka bunu deneyecem.
Sinirden karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın.

benim kv geldi aklıma doğumumda ben acemiyim korkarım dedim, annemde ben cesaret edemem falan diyordu. kv ben herşeyi hallederim siz rahat olun dedi. bir devirdi totoyu ooo sabaha kadar horlamasından biz uyuyamadık. herşeyide biz yaptık, oluyormuş. siz eşinize bırakın o kimi istiyorsa o kalsın. sizi istiyorsa da annesine o söylesin. siz ne kadar tatlı dille söylerseniz onu istemeyen kötü gelinsiniz, eşiniz bağırıp çağırsa bile onun tatlış oğlu.

Ben hastanede uyumaya çalışırken biri tv izlese ben carlardım asıl. Niye ses etmediniz ki?
İşte yeni yeni öğreniyorum carlamayı :KK70: saygısızlık etmeyim, iyi niyetinden vs derken ben kendimi çok yıprattım. Çocuklar olduktan sonra niye susuyorum diye kendime sormaya başladım.

Çocuklara bakmaz 3 senede 5 kere görmeye gelmiş evine gittiğimizde süs eşyalarına dokunuyor diye surat asan bir tip. Ama hastane fikriniz güzel başka bir seçenek bulamazsam mutlaka bunu deneyecem.
Sinirden karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın.

Dostlar alışverişte görsün diye refakatçilik yapmak istiyor yani.
Siz baskın davranın bu sefer madem. Yazık insan hasta yatarken sessizlik ister yahu...
Çocukları da 2 gün anneniz idare edebilir herhalde, gündüzleri zaten görüşürsünüz.

İşte yeni yeni öğreniyorum carlamayı :KK70: saygısızlık etmeyim, iyi niyetinden vs derken ben kendimi çok yıprattım. Çocuklar olduktan sonra niye susuyorum diye kendime sormaya başladım.
Evet aslında sınırını bilerek her daim cevap vermek lazım. Yoksa insanın içinde birikip daha kötü patlamalara sebep olabiliyor.

Dostlar alışverişte görsün diye refakatçilik yapmak istiyor yani.
Siz baskın davranın bu sefer madem. Yazık insan hasta yatarken sessizlik ister yahu...
Çocukları da 2 gün anneniz idare edebilir herhalde, gündüzleri zaten görüşürsünüz.
Çocuklara annem bakacak zaten. Ama vicdan azabıda çekiyorum eşim sessizlik isterken bu yapacağım doğrumu diye

yani ne desem bilemedim, operasyonun büyüklüğüne de bağlı,
bir yandan eşimin yanında olmayı çok isterim aklım onda kalır, diğer yandan kızımın evde hem annesiz hem babasız kalması, babasının hasta olduğunu bilmesi, muhtemelen kıyameti koparır, haliyle bir tarafım da onda kalır, sonuç olarak seçimi eşime bırakırım.

yani ne desem bilemedim, operasyonun büyüklüğüne de bağlı,
bir yandan eşimin yanında olmayı çok isterim aklım onda kalır, diğer yandan kızımın evde hem annesiz hem babasız kalması, babasının hasta olduğunu bilmesi, muhtemelen kıyameti koparır, haliyle bir tarafım da onda kalır, sonuç olarak seçimi eşime bırakırım.
Çocuklarım dayısı anneannesi ve dedesiyle vakit geçirmeyi seviyor ve daha çok küçük oldukları için olayın farkında değiller. Operasyon çok büyük değil ama sonuçta küçükte olsa yatış gerektirecek bir olay.
Sabaha kadar deliksiz 11 saat uyurlar sabahta kv hastaneye geldiğinde ben 1-2 saat görür dönerim düye düşündüm ama çok kararsızım. Eşimi huzursuz etmek istemiyorum.

Bence siz kalmalısınız, size yardımcı olmak istiyorsa o süreçte çocuklarla ilgilenmesi yeterli. Benim eşimde ufak bir operasyon geçirdi 1 gün hastahanedene kaldı yanında ben kaldım. Kayınvalidem yetmezmiş gibi eşimin halası dahi kalmak istedi yanında, ben eşiyim ve benim kalmam daha uygun olur hem xxx'de benim yanımda daha rahat hisseder düşünmeniz bile yeterli çok sağolun yine de dedim. Kayınvalidem birlikte kalalım o zaman diye bir hamle yaptı eşim henüz ameliyata girmemişti çocuklarımcanlarım kalacak sen eve git ameliyattan sonra deyip kestirip attı.

Back
X