Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
değişim geçmiş olsun öncelikle.
zantac acı dediğin gibi,biz büyükler için olan reflü ilacı içinde aroma vs yok o yüzden.
biz yemekten yarım saat önce veriyordum.bir çay kaşıgı idi galiba ölçümüz.
ama su veya meyve suyu ile vermende bir sakınca yok bence.
midede zaten karışacak.
kaşık gibi değilde kapak gibi derin olan ölçege önce su veya kayısı suyu filan koyup zantac ıda koyup öyle içirirebilirsin. meyve suyu veya su çok olmasın.aç karnına midede etkisini göstersin.
ama içirmeye çalış,tedavin yarıda kalmasın.
reklama veya başka bir şeye daldıgı zaman 1 defada içirmeye çalış derim.

Merhabalar...
Benimde henüz 8,5 aylık bir bebeğim var ve doğduğundan beri reflümüz var.çok kötü şeyler yaşadık( 1 hafta yoğun bakımda yattı. Hastaneden çıktık ertesi sabaha karşı ağlama sesi mosmor oldu kusamıyo daha sonra sarı bir balgam kustu ama biz mahvolduk o korkuyla( Solunumu duruyodu bebeğimin çok şükür şuan iyi diyebilirim kilo alımı boy ölçüsü gayet iyi. Reflü teşhisi kondu bebeğime ve ogün bugündür yani doğduğu andan itibaren motilium ve gaviscon kullanıyoruz yaklaşık 5 aydır da miktarını oldukça fazlalaştırdık her öğün kullanıyoruz. Günde 4 paket gaviscon ve 4 defada motilium olmak üzere... bu beni endişelendirdi yazdıklarınızı okuduktan sonra özelliklede Babyboys unkini.. Çünkü bu tedaviyi bize veren de Tufan bey!! Bi kaç doktorun önerisi üzerine 5 ay önce (bebeğinin kilo alımı gayet reflülü çocuk bukadar kilo almaz bu ilaçları kes) ilaçları 1 hafta vermedim ve nasıl böyle bir aptallık yaptım bilmiyorum... Bebeğimin sabaha karşı yine solunumu durdu nefes alamıyo kuş gibi ötüyodu yavrum. Daha sonra sara nöbeti olabilir vs. vs. dendi nörolaga götürdük şükürki bişeyi çıkmadı bebeğimin. Ve daha sonra da tufan beye oda bu ilaçların dozunu arttırarak devam etmemizi soledi.Kusmaları zamanla azaldı şimdi ara ara yine kusuyor ne zaman kusacağı belli olmuyor pütürlü yiyemiyor kaşıkla ez var dedi ama... İki ay önce kontrole gittiğimizde ilaçları nezaman kesiceğimizi sordum uzun bi müddet devam ediceğimizi ve ilaçların hiç bir zararı olmadığını söylüyor. Aslında bende ilaçları kesmeye korkmuyor değilim.

Bebeğimde büyük bir kabızlık problemide var bunun içinde başka bir ilaç kullanıyoruz ancak ilaçla kakasını yapabiliyor oğlum. Gavisconun yapabilceğini söylüyor. Geçenlerde makatında çatlak olduğunu farkettim. Böyle bir sorunumuz olmasına rağmen Tufan bey makatına hiç bakamadı. Babyboys Fügen hanımın ilk kontrolde bile bunu gözden kaçırmadığını söylemişsin. Bu ay Fügen hanıma götürmeyi düşünüyoruz ama eşiminde benimde çekincelerimiz var. Her doktor farklı bir şey söylüyor ve bu bizi gerçekten çok yordu. Bunca aydır bu ilçaları kullanıyoruz boşunamı diyede düşününce çok üzülüyorum tedavi olmuyormu şimdi benim oğlum...

canımreflü teşhisi neye göre kondu sadece şikayetlere göremi yoksa flim endoskopi vs yapıldımı sarı balgam çıkardı demişsin o çıkardığı safra benim oğlum okuduysan eğer hep sarı kusuyordu kusarkende çok zorlanıyordu adeta nefessiz kalıyordu reflü dedikleri şey meğr doğuştan barsak darlığıymış ne renk kusuyor bu önemli mi bide bakıldımı iç organlara
geçmiş olsun....

teşekkür ederim canım sizede büyük geçmiş olsun..doğduğunda ilk bir hafta yoğun bakımda yatarken baktılar ama endoskopi bebeğimiz için eziyet olacağından yapmadılar. doktoru bağırsak dönmesinden de kaynaklanabileceğini ama daha sonra filmlerde öyle görünmediğini söyledi. kalbine bakıldı eko çektiler bişey çıkmadı. beyninde ödem oluşmuş doğum sırasında onada baktılar bundanda kaynaklanıyo olabilir dediler daha sonra oda dağıldı. büyük ihtimalle reflüden kaynaklanıyo eğer reflü tedavisine cevap verirse reflü olabilir dedi. doktoru kesin reflü diyemem belki dış ortama uyum sağlayamama, belki anne karnında stres altında kalmış olabilir ama bu ilaçları 3 ay kullancaz dedi daha sonra kestim ilaçları yine gece nefessiz kaldı. seninkide oylemiydi kuş gibi ötüyo ağlama değil. daha sonrada gastroendrolağa götürdük zaten oda endoskopi eziyet olur dedi ve bu ilaçları kullancaz dedi kullanıyoruz.ama sadece ilk kusması sarıydı daha sonra normal süt kusmaya başladı. sarı renkli değil şimdi kusmaları. peki senin oğlununki hep sarı renklimiydi? çok sık değil oyle her yediğini çıkarmıyo kilo alımı gayet iyi boy ölçüsüde ama ne zaman kusacağı belli olmuyo uzun süre kusmuyo bide bakıyoruz o düzeni kaçıyo ve o dönemlerde kusması artıyo. örneğin bugün sabah kahvaltısında keçi sütüyle ve keçi peyniriyle mama hazırladım yerken kustu çıkardı.inek sütü alerjiside var. daha sonra neocate kullanıyoruz onu içirdim oynuyo sanıyoruz bi baktım oturduğu yere çıkarmış onunla oynuyo buda bi anne olarak psikolojimi bozuyo bunu en iyi sizler anlarsınız...ve mamalarını yerken elleri titriyo hızlı hızlı nefes alıp veriyo sanki yemek istemiyoda sinirleniyo gibi ama kaşık gelince ağzını açıyo yemem demiyo... senin oğlunda boyle tepkiler veriyomuydu yerken. bide çok hıçkırıyo yedikten sonra. işte şu ilaçlarda kullanıyoruz ama tedavi olmuyosa eğer niye kullanıyoruz?

canım benim oğlum doğduğundan beri sarı kusuyordu kusmalar bazen azalıyordu ama hep vardı. Her kustuğunda gitti diyordum ağlıyordum nefes alamıyordu yavrum aslında yaşadıklarımızı bu forma yazdım baştan sona okursan biraz yardımcı olmuş olurum. bizim de doğduğunda bakıldı flim ve ultrasonla bişey çıkmadı endoskopiyi de gerek görmedi götürdüğüm bütün doktorlar. çünkü 1 yaşına kadar düzenli kilo alımı ve boy uzaması vardı ta ki oğlum o reflü ilacını kullanana kadar o ilç barsanı iyice tıkamış yavrum 6 buçuk kiloya düştü elimizden kayıp gidiyordu en son ege de bir prof teşhis koydu 14 gün yoğun bakımda yattı ameliyat oldu kurtuldu yavrum çok şükür Allahıma ama o günleri unutamıyorum çok yıprandık 14 gün bizi görmedi psikolojisi bozuldu yavrumun neyse ki küçük olduğu için bunları hatırlamayacak. bizde eziyet olmasın diye çektirmemiştik endoskopi gerçi doktor kesin gerekli deseydi yaptırırdık ama çocuğumu onlar bu zamankadar anlamayarak eziyet ettiler. endoskopiye kıyamadık her yeri delik deşik oldu ameliyat oldu. onun için endoskopiden çekinme neyse çıksın ortaya çözümü bulunsun hemde iyi bir profa götür istemesede sen iste hemde öyle korktuğumuz gibi değil uyutup yapıyorlar insan ona endişeleniyor hemen uandırıyorlar merak etme geçmiş olsun

yardımın için çok teşekkür ederim nasminacım.tekrar çok büyük geçmiş olsun sana ve yavruna.seni çok iyi anlıyorum allah o günleri bi daha yaşatmasın çok zor. bende yavrumu belirli saatler dışında göremiyordum sadece sütümü sağıp bırakıyordum. allah korumuş yavrunu gerçektende çok üzücü bu teşhisi bu kadar geç koymuş olmaları... işte bu yüzden aklım çok karışık her doktora güvenilmiyor.şuan götürdüğümüz gastroenderoloğa çok güveniyordum ama babyboys un yazılarınıda okuyunca endişelendim. baştan sona okudum yazılarınızı canım evet oğlunun sürekli sarı renkli kustuğunu belirtmişsin benim oğlum sarı renkli kusmuyor. sadece ilk kusmuğu sarıydı onuda çok zor kustu nefessiz kalmasına o sebep oldu kusunca rahatladı. internettende araştırdım bi yerde bi yazı okudum özellikle doğumdan sonra ilk 24 ile 36 saat arasında bebekte kusma söz konusu ise iç organlarda tıkanıklığın olabileceğinden bahsediyor. şimdi ne yerse onu olduğu gibi kusuyor hatta sulu bile değil katı bir kıvamda geliyor ağzından bununda gaviscondan kaynaklandığını düşünüyorum katılaştırıyormuş çünkü yediklerini doktorumuz oyle söylemişti. eğer kusucaksa hemen rengi atıyor kusacağını anlıyorum ve arkasından hemen geliyor zaten. artık nefes alamama gibi problemi pek kalmadı burnundan gelmedikçe. çok korkuyo kusarken özelliklede burnundan gelince resmen çırpınıyo.. hemen kollarını açıyor yavrum beni kucağına al diye. bu ay kontrolü var aslında ama bu ay fügen hanım dan randevu aldık ona götürcez bakalım o ne diycek ?? allah hepimizin yardımcısı olsun...

poyrazım geçmiş olsun
kimseler olmuyor diye bakmıyordum kaçırmışım gözden
acil şifalar öncelikle,Allah kimseyi evladının saglıgı ve canı ile denemesin.
bizim sınavımız 3.5 sene sürdü. geçen yaz bitti kusmalar ve süt ürünlerini kullanmaya başladık.
ama hala inek sütü veremiyorum,vitaminli sütlerden veriyorum.

biz senin gibi kötü şeyler yaşamadık ama bir kaç defa bogaznda bir şeyler takıldı
parmagımı soktum ne çıkarabiliyorum ne kusabiliyor gitti çocuk dediğim zamanlar oldu.
parmagımla alcam diye bogazını yara yapmışım((
tedavi sürecini en az 3 ay olarak ele al 3 ayda ne kadar yol aldın bir bak degerlendir.
yada kaç ay olduysa bu geçecek diyormusun?
yoksa bunun başka bir yolu vardır bu böyle kusacakmıı yokmu bir kesin tedavisi diye keşkelerin varmı yada endişelerin....
ben 15 ayımı geçirdim boşa ben kendime değil ogluma yazık. herşey birbirine baglı ilerliyor.
kustugu için çocuk yemek istemiyor,kustugu için bogazı tahriş oldugu için parçalı pütürlü yemek ona işkence geliyor.ve beni 1.5 sene geriye attı bu olaylar. vardır bir hayır diyelim ama çok kızgınımm((

fugen hocaya yenilerde götürmedik haziranda götürmüştük.
muayanede en son poposunada bakıyor çatlak vs varmı diye.
kabızlık veya tam tersi hergün ishal olması süt alerjisinden.
neocatte kabız yapıyor.
elma suyunu-pekmez-veya kayısısı bardaga koyup sıcak su koyup bekletip onun suyunu bir şekilde hergün ugraşman gerek.

şanslısın daha erken konulmuş teşhis fugene gidin inşallah pişman olmazsınız ama tufanlada kıyaslamaz arada çok fark var.ne zamana randevunuz hayırlı haberlerini bekliyoruz.
inşallah bir an önce kurtulursunuz eger dogru ilaçla vs 6 ayda büyük yol alırsınız bence.
haber bekliyorum.

teşekkürler babyboys. sizede çok geçmiş olsun şükürki atlatmışınız. inşallah bizimkide düzelir onu umut ediyorum. önceleri her mama emişinde ağzından sızdırıyordu yada kusuyordu bu kalmadı ama ek gıdaya geçtik geçeli muhakkak haftada en az bir kere kusuyor ve sürekli öğürüyor. bazen ha kustu ha kusucak diye korkuyla yediriyorum. zaten yavrum oda korkuyla yiyor. kustuktan sonra çok korkuyor.benim endişemde şu biz doğduk doğalı bu ilaçları kullanıyoruz neden kesilmiyor??? bide bazı doktorlar gavisconun çok iyi bir ilaç olmadığı kanısında. ve biz günde 4 paket kullanıyoruz. normalde 2 paketten sonrası doz aşımı olarak yazıyor prospektüsünde. tamam kusmalarını engelliyor ama tedavi etmiyor zaten tufan beyde söylemişti tedavi edici değil diye. ben ek gıdaya geçince gavisconu azaltırız diye düşünmüştüm ama uzun bir müddet devam ediceğimizi söylüyor. endişelerim çok açıkçası.. Fügen hanımdan randevumuz 17 sinde yani perşembe günü canım bakalım inşallah hayırlı olur bizim için...

poyrazım ben bir haftadır giremedim hastaydım
bugün randevun varr hadi bakalım hayırlı haberlerle gel
mutlaka yaz lütfenn neler söyledii yaz paylaş
inş. çözümü var dermansız değil
haber bekliyorummmm

bugünde baktım haber varmı diye yok
bakalım en kısa zamanda hayırlı haberleri yazarsın inş.

poyrazım perşembe gidecektin ctesi oldu haber bekliyoruz
girersen yaz lütfen.

evet canım randevumuz geçtiğimiz hafta perşembeydi ancak gidemedik ne yazıkki.. eşimle birlikte gidecektik bizi almaya gelirken eşim küçük bir trafik kazası geçirdi( çok şükürki kendisinde bişey yok..yani gidemedik. her şeyde bir hayır vardır... ve ne yazıkki 1 nisana erteledi asistanı tarihi inşallah bir aksilik olmaz bu defa götürürüz. mutlaka haberdar edicem sizi.

Benimde oğlumda doğduğu günden beri reflü var.
Doktorumuz 6 aylık olunca geçer dedi bakalım geçecek m 3,5 aylık olduk ama kusmaya son sürat devam ediyoruz.
İşin ilginç yanı meme emince hemen kusuyor mama yiyince azıcık çıkarıyor o da kesmik kesmik oluyor.
Günde 5-6 kez kıyafet değişiyoruz bakalım inşallah 6 aylık olunca geçer.
Doktor gaviscon'un şurubunu verdi ama onuda içemiyor midesi bulanıyor.
Yatağımız bile meyilli duruyor kusan bebek çok zormuş destek yastığı ile yan yatırmama rağmen ilk 2 ay uykusunda kusmuğu tıkanıp uyandığı, morardığı çok oldu ama çok şükür artık bunlar azaldı.

poyrazım geçmiş olsun
şükür eşin iyiymiş cana gelmesinde
1nisanda hayırlı haberler duyarsınız alırsınız inş.
acil şifalar

ben daha iyiyim ama agır bir grip atlattım.

katre inşallah 6. ayda geçer.
ilk önce bizede öyle söylenmişti
gaviskon şurubu zor içer tozunu verseydi bari katardın mamalara

inş. süt alerjisi vs çıkmaz.kendi sütünü kusuyormuş
kendi kendine deneme yapabilirsin kendin bir hafta süt ürünleri hiç tüketme ve mama olarakta verme bak bakalım kusacakmı?
yoksada inş. reflüdür 6.ayda geççer

Bu dediğini deneyeyim bakalım kusacak mı?
Fakat hazır mamalarda da süt protein yok mu yani hemen hemen aynı etkiyi yapmaz mı?
Mama verme sebebim sütümün yetmemesi mecbur günde 1 veya 2 kez mama veriyorum.

tekrar geçmiş olsun canım.bizde ole düşünüyoruz cana gelmesinde mala gelsin... eşimde bende en çok oğlumuzu doktora götüremediğimize üzüldük. neyse artık herşeyin hayırlısı...
katre cim sanada geçmiş olsun.bende bebeğimin inek sütü alerjisi olduğunu mama ya başlayınca anladım. yüzünde isilik tarzı minik minik kırmızılıklar oluştu ve o ara memelekete gitmiştik kendi doktoruna götüremiyodum. ordaki doktorlar sıcaktan kaynaklanabileceğini söyledi ama daha sonra ishal oldu kakasında mukuslanmalar vardı. ve en son kaksında kan gördük iki kere... ishali de iyice artınca acilen götürdük iki kere kakasında parazit varmı diye baktılar dizanteriden şüphelendiler.ve parazit çıkmadı zorla çocuğuma ishal ilaçları içirdim ama ishali hala kesilmedi internetten araştırırken inek sütü alerjisinin böyle belirtileri olduğunu okudum.yani ben anladım bebeğimde alerjinin olduğunu ama o doktorlar anlamadılar yada anlamak istemediler..ayrıca bebeğim beni emerken resmen tepiniyodu meğer karın ağrısı gaz yapıyomuş.zaten çok gazlı bir bebekti sonra anlaşıldı yani yüzündeki kızarıkların neden kaynaklandığı meğer dizanteri falanda değilmiş. ve internette o kadar çok rastladımki dizanteri teşhisi koyulup aylarca zaman kaybetmiş ailelere yazık değilmi bizlere bu yavrulara...mamayı hemen kestim süt ürünleri yemeyide kestim bebeğimin ishali falan kalmadı zamanla yüzündeki kızartılarda söndü. sende dene bakalım inşallah alerji falan değildir. tekrar geçmiş olsun.

Benim oğlumda her gün 4-5 kez kakasını yapıyor hemde baya sıvık yapıyor tam olarak ishal diyemem ama her gün böyleyiz.
Doktorumuza sordum bu durum normal midir diye günde 8 kereye kadar kakasını yapması normaldir dedi.
Yüzünde veya vücudunda kızarıklıklar çok şükür yok sadece arada bir çenesinde veya yanağında kabarcıklar oluyor o da emdikten sonra memeye dayayıp uyuduğu için diye düşünüyorum.
İşin kötü yanı süt içmediğim zaman sütüm çoğalmıyor yani süt ve süt ürünleri tüketmediğim zaman sütüm baya bi azalacaktır o zamanda elim mahkum mama vermek zorunda kalacağım.
Off off reflü, alerji gibi hastalıklar ne zor yazık ufacık şeyler daha şimdiden hastalıklarla tanışıyorlar.

Son düzenleme:
kızarıklık dediğim kırmızı kabartılar canım küçük sivilce gibi. ilk çenesinde oluştu hatta annem bana kızıyodu her emdiğinde ağzını ıslak bezle sil pişik oldu diye.. daha sonra yanaklarına yayıldı daha sonra alnına ve tüm yüzü oldu kaşlarının içine kadar... ve dikkat etmiştim mama emdikten sonra çenesinde kırmızı kabartılar oluşuyodu. evet doktorlar genelde 8 defaya kadar normal diyorlar ama sen mukuslanma varmı ona dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…