Merhabalar...
Benimde henüz 8,5 aylık bir bebeğim var ve doğduğundan beri reflümüz var.çok kötü şeyler yaşadık( 1 hafta yoğun bakımda yattı. Hastaneden çıktık ertesi sabaha karşı ağlama sesi mosmor oldu kusamıyo daha sonra sarı bir balgam kustu ama biz mahvolduk o korkuyla ( Solunumu duruyodu bebeğimin çok şükür şuan iyi diyebilirim kilo alımı boy ölçüsü gayet iyi. Reflü teşhisi kondu bebeğime ve ogün bugündür yani doğduğu andan itibaren motilium ve gaviscon kullanıyoruz yaklaşık 5 aydır da miktarını oldukça fazlalaştırdık her öğün kullanıyoruz. Günde 4 paket gaviscon ve 4 defada motilium olmak üzere... bu beni endişelendirdi yazdıklarınızı okuduktan sonra özelliklede Babyboys unkini.. Çünkü bu tedaviyi bize veren de Tufan bey!! Bi kaç doktorun önerisi üzerine 5 ay önce (bebeğinin kilo alımı gayet reflülü çocuk bukadar kilo almaz bu ilaçları kes) ilaçları 1 hafta vermedim ve nasıl böyle bir aptallık yaptım bilmiyorum... Bebeğimin sabaha karşı yine solunumu durdu nefes alamıyo kuş gibi ötüyodu yavrum. Daha sonra sara nöbeti olabilir vs. vs. dendi nörolaga götürdük şükürki bişeyi çıkmadı bebeğimin. Ve daha sonra da tufan beye oda bu ilaçların dozunu arttırarak devam etmemizi soledi.Kusmaları zamanla azaldı şimdi ara ara yine kusuyor ne zaman kusacağı belli olmuyor pütürlü yiyemiyor kaşıkla ez var dedi ama... İki ay önce kontrole gittiğimizde ilaçları nezaman kesiceğimizi sordum uzun bi müddet devam ediceğimizi ve ilaçların hiç bir zararı olmadığını söylüyor. Aslında bende ilaçları kesmeye korkmuyor değilim.
Bebeğimde büyük bir kabızlık problemide var bunun içinde başka bir ilaç kullanıyoruz ancak ilaçla kakasını yapabiliyor oğlum. Gavisconun yapabilceğini söylüyor. Geçenlerde makatında çatlak olduğunu farkettim. Böyle bir sorunumuz olmasına rağmen Tufan bey makatına hiç bakamadı. Babyboys Fügen hanımın ilk kontrolde bile bunu gözden kaçırmadığını söylemişsin. Bu ay Fügen hanıma götürmeyi düşünüyoruz ama eşiminde benimde çekincelerimiz var. Her doktor farklı bir şey söylüyor ve bu bizi gerçekten çok yordu. Bunca aydır bu ilçaları kullanıyoruz boşunamı diyede düşününce çok üzülüyorum tedavi olmuyormu şimdi benim oğlum...
katre inşallah 6. ayda geçer.
ilk önce bizede öyle söylenmişti
gaviskon şurubu zor içer tozunu verseydi bari katardın mamalara
inş. süt alerjisi vs çıkmaz.kendi sütünü kusuyormuş
kendi kendine deneme yapabilirsin kendin bir hafta süt ürünleri hiç tüketme ve mama olarakta verme bak bakalım kusacakmı?
yoksada inş. reflüdür 6.ayda geççer
tekrar geçmiş olsun canım.bizde ole düşünüyoruz cana gelmesinde mala gelsin... eşimde bende en çok oğlumuzu doktora götüremediğimize üzüldük. neyse artık herşeyin hayırlısı...
katre cim sanada geçmiş olsun.bende bebeğimin inek sütü alerjisi olduğunu mama ya başlayınca anladım. yüzünde isilik tarzı minik minik kırmızılıklar oluştu ve o ara memelekete gitmiştik kendi doktoruna götüremiyodum. ordaki doktorlar sıcaktan kaynaklanabileceğini söyledi ama daha sonra ishal oldu kakasında mukuslanmalar vardı. ve en son kaksında kan gördük iki kere... ishali de iyice artınca acilen götürdük iki kere kakasında parazit varmı diye baktılar dizanteriden şüphelendiler.ve parazit çıkmadı zorla çocuğuma ishal ilaçları içirdim ama ishali hala kesilmedi internetten araştırırken inek sütü alerjisinin böyle belirtileri olduğunu okudum.yani ben anladım bebeğimde alerjinin olduğunu ama o doktorlar anlamadılar yada anlamak istemediler..ayrıca bebeğim beni emerken resmen tepiniyodu meğer karın ağrısı gaz yapıyomuş.zaten çok gazlı bir bebekti sonra anlaşıldı yani yüzündeki kızarıkların neden kaynaklandığı meğer dizanteri falanda değilmiş. ve internette o kadar çok rastladımki dizanteri teşhisi koyulup aylarca zaman kaybetmiş ailelere yazık değilmi bizlere bu yavrulara...mamayı hemen kestim süt ürünleri yemeyide kestim bebeğimin ishali falan kalmadı zamanla yüzündeki kızartılarda söndü. sende dene bakalım inşallah alerji falan değildir. tekrar geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?