- Konu Sahibi piramses1982
-
Almanya’da diploma denkliğiniz varsa orada şansınızı deneyin? Bence mutlaka nihayete varır. Hem eşinizle olursunuz. Hem de içinizde kalmaz.Ilk doktorami birakmamin esimle hic ilgisi yok, kafam basmadi. Ayrica Almanyadan yuksek lisansim var.
Bosanma surecindeylen, icimde uhde kalan doktoraya basvurdum, ve kabul aldim. Ama esimle barisinca, zaten almanyada yasamak icin can atan biri olarak birakip dondum. Ve iste ikilemim burada basliyor. Esimle baristigima mutlu, ama doktorasini biraktigi icin mutsuz bir ben....
Garsonlugu kucumsemek icin asla demiyorum da, neden muhendis olarak calismayayim ki? Diplomalarimin burda gecerligi de var.
Belki de 2.kez doktoraya basvurmam, hele de tam bosanma surecindeyken buyuk hataydi.
Bir sene kadar çalışıp para biriktirseniz ve sonra o parayı doktora için kullansanız? Almanya’da eşim de ben de çalışamadık demişsiniz nedeni nedir?? İş mi bulamadınız? Ve şu an son durum ne iş konusunda?Gonul ister ki, almanyada doktora yapabileyim. Ama zor, burs bulamam ve burssuz mumkun degil.
Esim benim rahattir calismaz. Haftalik 10 saatlik isten fazlasini yapmaya gonlu yok. Ben su an almanca kursuna basladim, almanca is basvurusu yapmam mumkun degil ama ingilizce gerektiren yerlere basvuru yapiyorum.Bir sene kadar çalışıp para biriktirseniz ve sonra o parayı doktora için kullansanız? Almanya’da eşim de ben de çalışamadık demişsiniz nedeni nedir?? İş mi bulamadınız? Ve şu an son durum ne iş konusunda?
Eşinizi çok seviyorsanız dönmemelisiniz. Ama eğer kafanızda şüpheleriniz varsa dönmelisiniz. Ayrıca eşin Almanya gibi bir yerde çalışmaması çok kötü. Devletten alınan parayla geçinmek nereye kadar..iki seçenek var. Ya Almanya’da kalıp kendi hedefinize yürüyeceksiniz, ya da dönüp eşiniz olmadan yine kendi hedefinize yürüyeceksiniz. Türkiye’nin şu durumunda zaten çok kolay değil bu işler. Yani buraya döndüğünüzde uzun bir süreç bekliyor sizi. Bu arada siz komple doktorayı bırakmak yerine neden dondurmadınız?Esim benim rahattir calismaz. Haftalik 10 saatlik isten fazlasini yapmaya gonlu yok. Ben su an almanca kursuna basladim, almanca is basvurusu yapmam mumkun degil ama ingilizce gerektiren yerlere basvuru yapiyorum.
Kendi meslegimle ilgili is bulana kadar, artik kasiyerlik vs ne is varsa yapmak zorundayim.
Dilerim is bulma surecim cok uzun surmez, zira tamam yeterince para kazanmayinca devlet yardimi aliyorsun ama adamakilli birsey bulsam da ozguvenim yerine gelse.
Su an resmen ozguveni sifira dusmus, caresiz dolaniyorum. Turkce terapist de bulamiyorum, yani buldum da 6 ay sonraya randevu veriyor.
Bu yuzden bunalima girip tasimi taragimi toplayip turkiyeye doktorama geri donme girisimleri icerisindeyim.
Allah sonumu hayir etsin
Dondurmak icin gecerli bir saglik sorunu gerekiyor...Eşinizi çok seviyorsanız dönmemelisiniz. Ama eğer kafanızda şüpheleriniz varsa dönmelisiniz. Ayrıca eşin Almanya gibi bir yerde çalışmaması çok kötü. Devletten alınan parayla geçinmek nereye kadar..iki seçenek var. Ya Almanya’da kalıp kendi hedefinize yürüyeceksiniz, ya da dönüp eşiniz olmadan yine kendi hedefinize yürüyeceksiniz. Türkiye’nin şu durumunda zaten çok kolay değil bu işler. Yani buraya döndüğünüzde uzun bir süreç bekliyor sizi. Bu arada siz komple doktorayı bırakmak yerine neden dondurmadınız?
Çalışmak istemeyen eş beni düşündürüyor... ama dediğiniz gibi dönseniz de o psikolojiyle zor. Yine de sanırım ben şu durumda kariyerimi seçerdim çünkü eş çalışmayı sevmiyor böyle gitmez..Dondurmak icin gecerli bir saglik sorunu gerekiyor...
Gerci psikolojim hic normal degil. Ama burada nasil rapor alabilirim bilmiyorum. Esimi seviyorum ve o da beni seviyor. Ama buradaki geleceginizle ilgili inanilmaz suphelerim var. Ne zaman is bulucam? Nasil olacak? Onumde kocaman bir bilinmezlik, kocaman bir soru isareti var. Iyi de olabilir kotu de...tum bu sureci cok pozitif ve guzel ve faydali gecirebilmem icin cok cok cok sakin kalip, elimden ne geliyorsa yapmaliyim. Mesela:almancayi cok iyi bir sekilde ogrenmek....
Esim istanbulda da calismiyordu, burada en azindan bu kadar da olsa calisiyor. Sukretmem gerek.
Gelip doktorama devam etmek isterim ama o zaman da esim benden bosaniyor cunku buradan kesinlikle ayrilmak istemiyor. Gelince o kafayla doktora biter mi cidden merak ediyorum.
Aslinda dedigim gibi, ne almanya ne turkiyede kesin olan birsey yok. Ama cok sevindigim tek gercegim var, turkiyede ailemin kapisi bana her daim acik....
Calisma iznin olmadan yurtdisinda is bulman cok zor.Doktorayi bitirirsem, yurtdisinda is kovalayacagim....
Trde doktoram biterse, is ariycam tabi de, dedigin gibi calisma izni olmadan basvurabilicem. Cok cok iyi bir doktora olursa sorun olmaz tabi de, doktora bitmezse ne olur bilmiyorum....Calisma iznin olmadan yurtdisinda is bulman cok zor.
Sonunda yine yapmak istedigin yurtdisinda calismak olacaksa doktora yapmak zaman kaybindan baska bisey degil. Doktora bitince minimum 40 yasinda olacaksin.
Internette online psikologlar var. Oyle bisey denemeyi dusunmez misin?
Online psikolog bulmaliyim....Calisma iznin olmadan yurtdisinda is bulman cok zor.
Sonunda yine yapmak istedigin yurtdisinda calismak olacaksa doktora yapmak zaman kaybindan baska bisey degil. Doktora bitince minimum 40 yasinda olacaksin.
Internette online psikologlar var. Oyle bisey denemeyi dusunmez misin?
Evet, gercekten zor. Cok sukur ac degiliz acikta degiliz ama beklentilerimiz cok catismaya basladi....cok seviyorum ama kopamiyorum. Bircok yonden Dogru insan olmadigini goruyorum ama kopamiyorum. Bosanma arifesinde resmen kafayi yiyip geri donmem gibi...Çalışmak istemeyen eş beni düşündürüyor... ama dediğiniz gibi dönseniz de o psikolojiyle zor. Yine de sanırım ben şu durumda kariyerimi seçerdim çünkü eş çalışmayı sevmiyor böyle gitmez..
Yuksek lisansim ingilizceydi. Ve ogrendigim almanca, su anda is basvurularim icin kesinlikle yeterli degil bu yuzden kursa gidiyorum.Ya benim devreler yanıyor bu konuda
Almanya da yüksek lisans yapan birinin iş bulmak için neden dil sorunu olsun ki
İlkokul mezunları bile o ilk seviyeleri geçiyor sizde zaten vardır dil sertifikası
Dil olmadan yüksek lisans Nasıl yaptığınız dersi var tezi var orada günlük yaşam var
Gidip Türk mahallesinde mi takıldınız iki yıl
Almanyada tedavi olamiyorum doktor bulamiyorum!!!!!Neye sahip değilseniz onu istiyorsunuz. Evliliğinizi yoluna koyup, çocuk sahibi olmalısınız. Yada boşanacak hayatınıza bakacaksınız. Ama siz ne yaparsanız mutsuz olacaksınız. Tedavinizi tamamlamanız gerekiyor bence.
Gecirdigim buyuk trafik kazasindan sonra bile, bir dolu ameliyat olsam da bir sekilde iyilesmeye basladim.Olmayan herseyde hayir vardir demesini konuyu kapatmayi ögrenin. Simdi esinizin yanina gitmissiniz orda egitiminizi tamamlayabiliyormusunuz diye arastirin. Oldugunuz yerde mutlu olma cabasina girin. Esinize laf söyletmek istemiyorsunuz anliyorum. Beraber türkiye ye dönmeyi düsünün veya. Yada annenizi yaniniza getirtin görsün hayatinizi. Yasadiginiz yerleri. Ben delirdim demekle delirilmiyor. Toparlanin ve tedavi alin en büyük tedaviyi de anca siz kendinize yapabilirsiniz.
Esime olan bu asiri bagimliligimdan nasil kurtulurum?Gecmis olsun. Bilemezsin belki de ileride degisim gosterir.
Normal dedigin nedir ki? Erkekler de normal degil biliyor musun. Cogu kafadan sakat.
Bunu seni rahatlatmak icin de soylemiyorum. Herkesin bir cekici yani vardir . Onu bulmali ve gormeli.
Bu adama omrun boyunca bagli olmak istemektense doktora yapmayi tercih ederdim sanirim.
Yalniz psikolojik olarak hazir oldugunu dusunmuyorum.
Bugun almanca kursum basladi....gunde 4 saat, haftanin 5gunu....mart sonuna kadar suruyor....kisaca deli gibi ders calismak durumundayim.Allah yardımcınız olsun. Psikolojik olarak destek alın lütfen. Çünkü aşırı derecede kararsız bir yapınız var. En kötü karar kararsızlıktan iyidir benim mottom budur. Eşim de sizin gibi çook kararsız kalır bazen. İnanın insan hayat arkadaşından berbat da olsa bir karar vermesini bekliyor. Karşınızdaki insanı da yıprattıgınızı bilin yani. Bu arada tüm sayfaları okuyacak kadar sabrım yoktu. Kaza doktora yaşlarınız devlet yardımı durumlarını okudum ama. Sayfalarca yazı yazılmış buradaki kadınlar iyisiyle kötüsüyle size fikir vermeye çalışmış. Bir karara varabildinix mi acaba? Bence daha fena kafanız karıştı. Bu kararı kimse size söyleyemez zaten. Tabi burası fikir alma platformu ama bence daha basit şeyler için. Bir kavgadır ne bileyim mobilyadır vs vs...
Sizin kendi kendinize eksi ve artılarını düşünüp bir karar vermeniz lazım. İyi olur kötü olur kimse bilemez. Belki iki yolun sonu da iyidir belki iki yolun sonu da kötüdür bu da bilinmez. Sırtınıza bir yük daha yüklenmeyin derim ben. Kimin karatı olursa olsun başkasının fikri ile bir yola girerseniz eğer yıllar sonra neden ben düşünmedim ayrıntılı, kararımı kendim vermeliydim diyerek pişmanlık yaşamanız olası.. İnsanlara kinlenmeniz de olası, keşkr karışmasaydı vs diyerek. Size yardımcı olmak isteyenleri de pişman etmeyin. Psikologa gidin ve düşünün kararınızı verin. Şubata kadar. Kolay gelsin.
Bende psikolojik problemlerin hemen hepsi var. Ne istersiniz. Hepsi birlesince de kararsizligin dibine dusuyorum. Surekli karar degistiren, etrafta deli gibi kosturan birine donusuyorumSiz de psikokojik sorunlar var mı bilmiyorum yazılarınızdan sağlıklı birey izlenimi verıyorsunuz. Uzman değilim...Kararsız bir insansınız ve sorunlar sizi bunaltmış. İnşallah çözülür birazda destek alırsanız tamamdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?