- Konu Sahibi piramses1982
-
Yaşadığınız şey kararsızlık değil bence. Kararınız belli ama uygulamak zor çünkü diğer yanda sevdiğiniz adam var. Belki bu karar üzerine gitmelisiniz? Kendinizi koparmaya çalışsanız?Evet, gercekten zor. Cok sukur ac degiliz acikta degiliz ama beklentilerimiz cok catismaya basladi....cok seviyorum ama kopamiyorum. Bircok yonden Dogru insan olmadigini goruyorum ama kopamiyorum. Bosanma arifesinde resmen kafayi yiyip geri donmem gibi...
Bosanirsak, oturumum de iptal olacak....hem esten olucam hem oturumdan....cok riskli cokYaşadığınız şey kararsızlık değil bence. Kararınız belli ama uygulamak zor çünkü diğer yanda sevdiğiniz adam var. Belki bu karar üzerine gitmelisiniz? Kendinizi koparmaya çalışsanız?
Bu psikolojiniz de hala sürüyor ama. Almanyada olma imkanı olmayan insanlardan hala öndesiniz. Krizi fırsata çevirebilirsiniz? Bir de geleli ne kadar oldu da dilinizi geliştiremediniz?Ailem tarafindan basariya o kadar kodlanmisim ki, basarisiz olusum ozguvenimi yerle bir etti.
Her daim ayakta alkislandim. Etrafa gogsu kabara kabara anlattilar basarilarimi. Annem herkesten ustun gorurdu beni, okudugun okullara bak diyordu. Kisaca basarilarim ile pohpohlandim, basaramayinca resmen duvara carptim ve buvyuzden dr etiketi takinti olarak kaldi. Beni ustun gordugu o arkadaslarim yar doc oldu, mukenmel evlilikleri var ve harika cocuklari var. Ben ise doktorasi yarin kalmis, calismayan bir kocayla evli bir zavalliyim.
Ne kadar buyuk bir hayalkirikligi olmusum aileme....
Türkiye şu an çok karışık. Buraya dönünce daha çok sıkıntı çekeceksiniz sanırım. Bir de kocadan olacaksınız. Şu son durumda onu anladım. Çünkü burada doktorayı bitirmemiş kişilerin hoca olabilmesi çok çok zor hale geldi (ben de uğraşmaktayım) bitiremezseniz anlamı yok yani dönmenizin..Bosanirsak, oturumum de iptal olacak....hem esten olucam hem oturumdan....cok riskli cok
Evet krizi firsata cevirmek....benim almanya hikayem cok karisik. Daha once master yaptim ama ingilizce olarak. Gecen sene 4 ay kalip dondum, simfi de 2 aydir burdayim ve cok sukur bugun kursum basladi.Bu psikolojiniz de hala sürüyor ama. Almanyada olma imkanı olmayan insanlardan hala öndesiniz. Krizi fırsata çevirebilirsiniz? Bir de geleli ne kadar oldu da dilinizi geliştiremediniz?
Ben zaten doktorayi bitirsem de hoca olmiycam, yine sanayide calisicam.Türkiye şu an çok karışık. Buraya dönünce daha çok sıkıntı çekeceksiniz sanırım. Bir de kocadan olacaksınız. Şu son durumda onu anladım. Çünkü burada doktorayı bitirmemiş kişilerin hoca olabilmesi çok çok zor hale geldi (ben de uğraşmaktayım) bitiremezseniz anlamı yok yani dönmenizin..
Kasiyerlik isi ya da,garsonluk aslinda su an kursumla beraber olabilecek en iyi secenek, pratik yapmam cok onemli.Öncelikle tamamen başka insanlar ne der kaygısından ötürü böyle davranıyorsunuz. Böyle düşünme vs demeyeceğim çünkü kolayca tam şu an kurtulabileceğiniz bir alışkanlık değil. Farkındalığınız olsun üzerine çalışın diye söylüyorum.
Bu kadar takıntılıysanız ben oralarda çalışırken doktoraya başvurmanızı onun parası ile azar azar ödeme yapmanızı önerirdim. Dil bariyeri konusunda elbet almanca şart koşmayan işler vardır, kasiyerlik vs hiç önemli değil ne olduğu. Hem bu işte çalışırken bir yandan da dilinizi geliştirirsiniz.
Diğer önerim üniversitelerde Teaching Assistant olarak iş bulmaya çalışmanız. %100 almanca eğitim verilmeyen bir üniversite bulursanız dili sorun edeceklerini düşünmüyorum Bu sayede hem para girer cebinize hem de diğer phd ve hocalarla tanışırsınız. Belki onlar öneride bulunurlar bursla alakalı ne yapmanız gerektiği konusunda sonuçta direk bu işin içindeler. Olmadı doktorayla birlikte götürürsünüz.
O zaman kursunuza devam edin ve kafanızın karışmasına izin vermeyin. Bu iyi bir şey.Evet krizi firsata cevirmek....benim almanya hikayem cok karisik. Daha once master yaptim ama ingilizce olarak. Gecen sene 4 ay kalip dondum, simfi de 2 aydir burdayim ve cok sukur bugun kursum basladi.
O zaman kesin orada kalın, çünkü burada doktora yapanlar Lc Waikiki’de çalışıyor kriz yüzünden:)Ben zaten doktorayi bitirsem de hoca olmiycam, yine sanayide calisicam.
Ciddi misiniz? Benim arkadaslarim epey iyi yerlerde calisiyorlar. Doktorali olarak is bulamadilar mi?O zaman kesin orada kalın, çünkü burada doktora yapanlar Lc Waikiki’de çalışıyor kriz yüzünden:)
Şimdiye kadar kolaydı ama şimdilerde zor. Büyük hayallere kapılmamak lazım. Çoğu kurum doktorasını tamamlamış öğretim üyesi aldığı için genelde akademide zorlanıyorlar. Devletle ilgili başka alanlarda çalışmak için Kpss puanı gerekiyor, doktora yetmiyor. Özel şirketler de şu sıralar oldukça sıkıntılı.. Yani bu sürekli bir şey değil ama özellikle son bir senedir zor bir dönemdeyiz. Birkaç sene daha sürecek gibi, şu an dönmek için doğru zaman değil. Eğer dönüp de iş bulamazsanız hepten kafayı yersiniz.Ciddi misiniz? Benim arkadaslarim epey iyi yerlerde calisiyorlar. Doktorali olarak is bulamadilar mi?
Doktoram minimum 5 yil surecek. 5 yildan once is aramam mumkun degil zaten. Tabi mezun olunca 41 oluyorum. Su zamana kadar 10 yillik is tecrubem var. Ama gelip de doktora bitmezse,,iste o zaman kafayi yerimŞimdiye kadar kolaydı ama şimdilerde zor. Büyük hayallere kapılmamak lazım. Çoğu kurum doktorasını tamamlamış öğretim üyesi aldığı için genelde akademide zorlanıyorlar. Devletle ilgili başka alanlarda çalışmak için Kpss puanı gerekiyor, doktora yetmiyor. Özel şirketler de şu sıralar oldukça sıkıntılı.. Yani bu sürekli bir şey değil ama özellikle son bir senedir zor bir dönemdeyiz. Birkaç sene daha sürecek gibi, şu an dönmek için doğru zaman değil. Eğer dönüp de iş bulamazsanız hepten kafayı yersiniz.
Secenek buldum....hala karar veremediniz mi eşinizle mutlu olmayı denesenize , hayat planlar kurarken yaşadıklarımızdır,neden iki seçenek arasında kendinize eziyet ediyorsunuz.Eşinizin yanında tamamlayın doktaranızı :) Sevgiyi aşkı bulmak zor , ama istediğiniz doktora eşinizin yanında da olabilir ....
Biri bu konuda soyle demisti? Sen kariyerine bak, koca da bulunur sevgili de!hala karar veremediniz mi eşinizle mutlu olmayı denesenize , hayat planlar kurarken yaşadıklarımızdır,neden iki seçenek arasında kendinize eziyet ediyorsunuz.Eşinizin yanında tamamlayın doktaranızı :) Sevgiyi aşkı bulmak zor , ama istediğiniz doktora eşinizin yanında da olabilir ....
Mantik dolu bir yorum. Kesinlikle katiliyorum size.Geçmiş olsun. Kazadan dolayı yüzünde oluşan hasarı kendinde bir eksi olarak görme lütfen. İnsanın dış görünüşünden önce, kişiliği karakteri kalbi önemlidir, ve bu yüzden zaten sevilmeyi hak ediyorsun.
Fikir danışmak için buraya konu açtığına göre, yazdığın mesajlardan yola çıkarak bende naçizane aklımdakileri söylemek istiyorum.
1. Attığın her adımda, ailemi gururlandırmalıyım demeyi bırakmalısın.
2. Bir karar verirken, sadece kendini düşünmelisin, BENİ mutlu edermi bu kararım, diye düşünmelisin.
3. Başkaları tarafından belirlenmiş idealleri bırakıp, kendi ideallerine yönelmelisin. Mesela Almanya’yı gerçekten sevdinmi? Yoksa insanlar buraya gelmek için can atıyor diye mi ordasın?
En kısa zamanda kendine yönelip, kendini olduğun şekilde sevmezsen, sevilebileceğine inanmazsan, ailenin gururunu şu anki konumunlada hakettiğine inanmazsan, hep böyle kararsız ve mutsuz kalırsın diye düşünmeden edemiyorum.
Millet bana gıptayla baksın, taktir etsin diyerek yaşama lütfen, nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. Senin hayatında SEN önemlisin.
Umarım en yakın zamanda huzura kavuşursun.
Oncelikle Masteri burda yaptigim zamanda da burayi onceleri sevemesem de, sonradan o kadar cok sevdim ki....hayir turkiyedeki durumum sartlarim kesinlikle kotu degil, hatta buradaki sartlarimin cok cok ustunde. Ancak yabanci dilin konusuldugu bir ortamda bulunuyor olmak bile beni cok mutlu ediyor. Turkiyedeyken, ilk doktora yaptigim universite resmen kucuk amerika oldugu icin keyfim yerindeydi, turkce neredeyse cok az konusuyordum ama tabi o doktorayi bitiremedim o ayri mesele. Ozel sektore girdigimde ise, kendimi kesinlikle oraya ait hissetmedim. Evet basariliydim ama icimde birseyler "farkli " oldugumu soyluyordu, ve farkettim ki ben yurtdisina geri donmeliyim.Mantik dolu bir yorum. Kesinlikle katiliyorum size.
Baskasi icin yasamayin konu sahibi. Doktora gibi zorlu, yorucu, uzuun bir surece ancak kendi zihninizi ve zamaninizi fedakarca verebilecek, bu akademik calismadan keyif alacaksaniz girin.
Arkadas cok dogru soylemis; Avrupa'ya gelmek istiyor millet ben de gelmisken donmeyim geri Trye diye mi kaliyorsunuz Almanya'da yoksa gercekten Almanyada yasamayi seviyor musunuz?
Almanya'da eger duzenli bir is ve de cevre yoksa hayat oldukca sIkIcIdir. Bir ise girip calismak size iyi gelir.
adına çok sevindim ,doğru bi karar gibi gözüküyo ,eşinle mutluluklar doktoranda başarılar dilerim :)Secenek buldum....
Online doktora!!!!!
Ama calisip para kazanmam gerekiyor, kredi borc vs gerekiyor...
Evet esimin yaninda Almanyada kalip doktora yapmanin tek yolu bu!
En optimum sonucu boyle buldum...adına çok sevindim ,doğru bi karar gibi gözüküyo ,eşinle mutluluklar doktoranda başarılar dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?