- 1 Eylül 2016
- 372
- 410
- 23
- Konu Sahibi Yorgunumzira
-
Aynen oyle iste her insan babaniz gibi dusunemiyorBabam market zincirinin birinin kartinda biriken puanini yil sonunda kullancakti guya.. sormuslar duselim mi.. dusun demis. 10 lira bisey o da.. Kiz islemi yapmis guya kasada,babam kredikartiyla odemis cikmis. Hic de bakmadiydim tutara diyo.. kredi karti extresinde sonradan dusulmedigini gormus o tutardan.. fisi de yirttim attydim amaan dedi.
Birlikte markete gittigimiz bi vakit kasiyer kiza,puanim duruyo mu bi bakar misiniz diye sordu ya iste gecen dusulcekti ama dusulmemis dedi . Guleryuzle falan rica ederek soruyi babam. Hatta o ara noldu da ya falan dedim. Babam marketten cikinca soyledi bana da orda yok bisey dedi demediydi kizin yaninda bisey...
Kiz demis ki aa dusmemis miyim ben maasimdan oderim hakkiniza giremem .. babam da yok onemli degil falan demis.
Marketten ciktik babam anlatti boyle biseg olmustu da acaba puanim duruyo mu diye merak ettim sordum kiz da ben odeyim dedi ama kalbim razi gelmez yazik niye odesin,bidahaki sefer aa ben yanlis bakmisim tamam sorun yok diyim de kizin da ici rahat etsn ... dedi..ve ben hayran kaldim babama...
Yani anlattginiz kadin neyin ne oldugunu bilmeden panter kesilmis resmen. Cok ayip. Insan bi anlar dinler. Sinirlenrse de terbiyesizlesmez. Bi ortak nokta bulunur. Cozum odakli olunur..
Cok uzuldum sizin adiniza ya.. keske istifa etmeseymissiniz..
Allah size güç kuvvet versin böyle insanlarla uğraşmak zor. Benim de başıma bir iftira olayı gelmişti. İş görüşmesi sonrası patron benle yemeğe gitmek istedi reddettim. görüşmeden 10 dk sonra beni arayıp sen telefonumu çalmış olabilir misin, kayıp telefonum dedi. Ben de alnım ak birlikte polise gidelim diyince ben avukatımla konuşucam bilmem ne geçiştirdi ve polise gitmeyi kabul etmedi. Sonra da hiç aramadı. Sonra bir ablaya sorunca bu durumu , adamın aslında başka niyetlerle beni korkutup beni kontrol etmek olduğunu söyledi. Hem namusum hem şerefime leke sürmeye çalıştı imansız. Allah ekmekle oynayan, insanın namusuna dil uzatana fırsat vermesin.
Ben de hayatımda böyle entrika yaşamamıştım canım.İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş. Ben de hakkımı helal etmedim o kitapsıza.Yuh beee neler neler varmis. Entrikaya bak aminnn canim amin insallah. Devir oyle kotu ki haklilar magrur haksizlar magdur .
O olayi yasarken bukadar objektif olamiyorsun malesef. Yogun duygular sonucunda pisman da olmadigim bir yolu sectim. Belki benim icin degil ama o kisi icin ibretlik olur. Cunku ben herseyi cok yogun yasarim. Gururum kisiligim zedelenirse ne olursa olsun onu yapmaya devam etmem orda birakirim. Hayatta en cok deger verdigim sey eger bir haksizliga ugradiysam ne olursa olsun gururumu cigneyip devam etmem . Keser atarim cunku yapamam bu benim karakterim yapcak bisey yok o ani ben yasadigim icin ben bilirimNiye istifa ettiğinizi bir ben mi anlamadım? Papaza kızıp oruç bozmuşsunuz. Emin olmadan kimse suçlanmamalı tamam da sizin gereksiz yere gidip kendinize zarar vermeniz (istifa etmeniz) hiç ibretlik değil.
İse zaten hiç uygun degilmissiniz, o iş öyle sanırım sürekli dengesiz ve rahatsız insanlarla muhattap olmak durumundasınız. Sizce vicdan azabı çekecek biri o kadar terbiyesizce ve insanlık dışı davranış sergiler mi? Belli ki tepesi delik. Kimbilir ne hastalığı var! Böyle biri için istifa etmeniz yersiz olmuş. Hatanız yokmuş söke söke cikarsaydiniz ya acısını herkesten... Velev ki siz hataliydiniz, o zaman bile kimse bu şekilde davranamaz! Haklarımıza sahip çıkalım lütfen, toplumdaki uyumsuzlara, saldırganlara meydanı bırakmayalım. Bir arkadaşım bankacı, bunamis adamın teki para çekip çekip arkadaşıma iftira etti, bu personeliniz benim imzami taklit edip paramı çekiyor dedi. Günlerce ağladı kızcağız, sonunda kameralarla kendi gelip gelip para çekip gittiği ispatlandı tabii. Özür bile dilemedi kizcagizdan. İnsanlarla birebir ilişki içinde olunan her iş riskli, yapacak birşey yok. Dik durup mücadele edeceksinMerhaba bayanlar.
Dun is yerinde yasadigim bir olaydan bahsetmek istiyorum..
Dun bi musteri geldi sabah . 50 yaslarinda .. 3 tane siviyag aldi. Guleryuzle konustum poset istedi bes on tane verdim hurmetle . Sonra gitti 1 saat sonra tekrar geldi . Bana hakarrtler ediyor market kalabalik ne oldu abla diyorum fi§i gosteriyor sen bana baska marka yagdan fiyat gecmissin birtane yag baska marka ben hepsini ayni aldim bu ne falan.. dedim ki olabilir belki bir hata yaptim sakin olun neyse bedeli benden odenir sizinki geri iade edilir. falan ama bilmiyorum belki siz yanlis almissinizdir baktinizmi dedm ( biryandanda eminim cunku ondan baska yag alan olmadi o sira ) yok ben bu yasta kadin yalanmi soylicem senin maasindan kesilsin tabi gidip getiriyorum falan . O yagi geri getirmeye giderken mudur yardimcisi ( kendisi hemcinsim ama uzak olsun oyle cins . Ise basladigimdan beri kuduruyor basarimi beni cekemiyor ) insanlarin icinde sagolsun oda artistlik yapicak ya guya senin maasindan kesilecek dedi oyle bir surat ifadesiyle soylediki ya sabir dedim .. Neyse Bu musteri geldi tekrar yaglarida almis. Birtane yagi tam ayaklarimin dibine firlatti birsuru insan benim yuzum kipkirmizi boncuk boncuk yaslar dokuyorum Ben size birsey demedimki buyugumsun ama neyse dedim aglayarak ciktim..
Kv deme gttim kizimi aldim hemen mesafe yakin istifa edip eve gitmeyi koydum kafaya tabi tekrar markete donup istifami atiyordumki kadin yanima geldi ben senden ozurdiliyorum diyor dedim neden yagi ben yanlis almisim diyor. Dedimki bugunu asla unutma , annem den buyuksun hicbir saygisizlikta bulunmadim insanlarin icinde yagi kafama atmadigin kaldi . Bu isten cikma sebebim oldun hakkim helal degil dedim ve iki gozum iki cesme istifami imzaladim. Hakli ciktigim icin sevinmem gerekirdi belki ama cok uzuldum icime dert oldu yara oldu. Nasil kotu zihniyetli insanlar icerisinde yasiyoruz. Ben ekmegim icin o ise gidiyorum baskasi bana iftira atiyor sonra aklaniyorum ve o gune kadar calistigim kimse istifami hungur hungur aglayip imzalarken bana tek kelime birsey soylemiyor. Mudur yardimcisi resmen kina yakacakti. Allah kimsenin kalbine kiskanclik ve kibir vermesin...
Ben unuturum belki ama biliyorumki o kadinin icinde o vicdan azabi hep kalacak son nefesinde dahi.
Siz siz olun emin olmadiginiz birsey icin birinin sebebi olmayin..
Iyi geceler herkeze , buda burada kalsin.
Bir arkadaşım bankacı, bunamis adamın teki para çekip çekip arkadaşıma iftira etti, bu personeliniz benim imzami taklit edip paramı çekiyor dedi. Günlerce ağladı kızcağız, sonunda kameralarla kendi gelip gelip para çekip gittiği ispatlandı tabii. Özür bile dilemedi kizcagizdan.
Şu insanoğlundan herşey beklenir. Müdürü filan arkadaşımın yanında durdu, kendini üzme biz seni tanıyoruz dediler. Kameralar olmasa da adamın kendi imzası olduğu bir şekilde anlasilirdi zaten. Ama iste kız o utancı yaşadı tüm çalışanların icinde. İftiraya maruz kaldı kendini çok kötü hissetti. Kendilerinde zerrece onur haysiyet bulunmayan insanlar karşısındakinin onurunu düşünür mü hiç? İşin kötüsü o kadar çoklar kiAllahtan teknoloji gelişti, yoksa belki kızcağız iftira yediğiyle belki işinden olduğuyla kalacaktı. Bu nedir be ayıp yani! Bunamamıştır da o bilerek yapmıştır manyak. Kameraları hesap edememiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?