resmen istenmiyoruz

Evimi yerlestirirken ben kimseyi cagirmadim. Yeni ev almistik gorumcem gormeye bile istemeye istemeye geldi mesela, hic bir kere bile sormadi yardim edecek bir sey var mi diye =) ki nezaketen sormaktan bahsediyorum ben is yaparken ayagimin altinda kimseyi istemem zaten. Bizim milletin de yuzde 95 adetlerinden nefret ediyorum. Zorrrla iki aileyi birbirinin icine sokmayiverelim.

bana her türlüsü uyar açıkcası dediğim gibi ya hiç bu konulara girmeseydi yada dalga geçer gibi hareket etmeseydi.

Gelin diyip sonradan haber vermemek çok ayıp gerçekten. Konuya çeyiz olarak bakmıyorum. Hani baştan sadece biz gidicez deseler neyse. Ama bir insana gel diyip birgün önceden haber vermemek olmaz.

Su eşinin ailesiyle problem yasamayipta gereksiz mesafe koyanlari anlamadım,anlamayacam. Konu sahibi siz de inadına gidin,onun ailesi varsa eğer. Geri planda kalmayın.

Baya herşeye karışmışsınız
yani bu kadar detay düşünmeyin bırakın evlenicek olanlar istediğini yapsın

Bizim bu adetlerimiz şuan şartlarında gerçekten gereksiz
eskiden kadınların işi gücü yokmuş kendilerine eğlence buluyorlarmış.

yapmasın diyen olmadıki istemezsede çağırmasın zaten ama dalga geçer gibide hareket edilmesin.neye karışmışım acaba?

Şimdiden mesafeli olmak istemişler sanki siz yollarına taş koydunuz da şimdiye kadar işte herkesin harcı değildir iyi geçimli insan olabilmek yazık hemde arkadaşın olcak birde soğukluk girmesi için özellikle yapılmış küçük işler büyük hatalar olmasına sebebiyet verir

ben kimsenin ekmeğine yağ sürmem.kendisi nasıl davranırsa aynı şekilde aynısını görür bu sadece onun içinde geçerli değil herkes için genel kuralımdır.

Bir kadın ve adam evlenmek istiyorsa bırakın da kendi işlerini kendileri halletsin. Niye her şeyi Cümbür Cemaat yapmak zorundalar anlamıyorum. Ne gereği var. Adet filan demeyin Allah aşkına. Bi bırakın insanları neyi nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar. Şahsen Çeyizmis, mobilya bakmakmış... vs hiçbirine ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden kimseyi çağırmadım. Pişman değilim. Yine olsa yine çağırmam. Siz de oturup kendi hayatınızla ilgilenin lütfen daha mutlu olursunuz.

benim çeyizlerim gelirken kimseyi istemedim yani kendim hallettim. bunun saygısızlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. bu kadar üstüne düşmenize gerek yok yeni evlenecek insanların yeterince sıkıntıları oluyor bir de sizi düşünmesinler siz anlayışlı olun

Ben gideyim diye yalvarmadim zaten bi gelin bi gelmeyin kısmına sinir oldum doğal olarak yoksa meraklı degilim

Onlara tek kelime etmedim.daha nasıl anlayışlı olunur

Bilemedim ,bizde yok ceyiz serme, Antepliyim. Yari yariya da Bursali sayilirim. Ailemizde ceyiz seren olmadi. Esyalarimi topladim, kolilere esim el atti zaten,ikimiz parca parca goturup tasimistik evimize. Dugune 5 ay kala ev tutmustuk, aheste aheste tasinmis oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…