- 15 Nisan 2017
- 318
- 165
- 23
- 41
- Konu Sahibi KELEBEK_ADASI
-
valla bilemicem.ortada bişey yok he bulmak isteyen niye gözünün üzerinde kaşın da var der.Kesin birşeye gıcık olmuşlardır,onun tribi bu.
bana her türlüsü uyar açıkcası dediğim gibi ya hiç bu konulara girmeseydi yada dalga geçer gibi hareket etmeseydi.Evimi yerlestirirken ben kimseyi cagirmadim. Yeni ev almistik gorumcem gormeye bile istemeye istemeye geldi mesela, hic bir kere bile sormadi yardim edecek bir sey var mi diye =) ki nezaketen sormaktan bahsediyorum ben is yaparken ayagimin altinda kimseyi istemem zaten. Bizim milletin de yuzde 95 adetlerinden nefret ediyorum. Zorrrla iki aileyi birbirinin icine sokmayiverelim.
sizin olayda bence konusmaniz lazim. Boyle boyle birikiyor her sey, sogukluk giriyor.bana her türlüsü uyar açıkcası dediğim gibi ya hiç bu konulara girmeseydi yada dalga geçer gibi hareket etmeseydi.
Gelin diyip sonradan haber vermemek çok ayıp gerçekten. Konuya çeyiz olarak bakmıyorum. Hani baştan sadece biz gidicez deseler neyse. Ama bir insana gel diyip birgün önceden haber vermemek olmaz.1 hafta kadar önce çeyiz gidicek dendi haber vericez dediler verdiler ama 1 saat kala ve 1 satte yetişmemiz mümkün değildi ve o akşam sadece çeyiz gidicek ertesi gün serilenicek dendi.zaten kız tararfı sericekti çeyizi biz ellemicektik o yüzden de bişeyler yapalım madem yiyecek olarak yorualacak çünkü insanlar yapalım dedik öyle gidelim bu seferde biz yaptık gerek yok ev dağınık olur başka zaman gelirsiniz evi görmeye dendi.zaten ben evini evlendikten sonrada görürüm alakasız geldi bana ve istenmediğinimizi düşündüm.
cnm ben bu konuyu uzatmam bile hiç sormamda gerksiz yere uzar gider zaten şurda kalmış kaç gün ben bi dertlendim paylaşmak istedim yani.sizin olayda bence konusmaniz lazim. Boyle boyle birikiyor her sey, sogukluk giriyor.
aynen işte bende ondayım zaten.Gelin diyip sonradan haber vermemek çok ayıp gerçekten. Konuya çeyiz olarak bakmıyorum. Hani baştan sadece biz gidicez deseler neyse. Ama bir insana gel diyip birgün önceden haber vermemek olmaz.
O arkadaşınızın tutarsızlığı. Boşverin kendinizi üzmeyin böyle şeyler için.aynen işte bende ondayım zaten.
daha öncede konu açmıştım gelinimizle ilgili okuyanlar bilir neden aramıyoruz falan diye detaylar o konuda varki öyle aramama duumuda yok..şimdi de düğün telaşı çeyiz götürme konumuz.bizler evlenirken çeyiz götürmeye hem bizim aileden gelen olur hemde karşı aileden de çağırırız belli kişileri çok kalabalık olmadan.bizim gelinimiz bizi 2 görümcesini ve annemi çağırma gereği bile duymadı.akşam 9 10 gibi çıkıcakmış çeyiz ki bizim oaraya gitmemiz imkansız bize 1 saat kala haber veriyorlar gelin çeyiz çıkcak evlerine götürülcek ama serilmicek ertesi günü serilecek evden çıkarken gelin dediler o saatte 3 araba değiştirilerk nasıl gidilir hani önceden aberimiz olsa taksi tutar bişeyler yapar ayarlardık ama burda maksat gelmeyin demek neden böyle düşünüyorsunuz derseniz o satte oraya gidemiceğimiz için bizde dedik ertesi gün gidelim hem yiyecek olarak bişeyler hazırlarız çünkü çeyiz sermesini kız tarafı yaparlarmış onlarda erkek tarafına yapırmazlarmış buna da okey dedik sonuçta herkesin düzeni farklı zaten gidipte karışacak şunu yapalım bunu yapalım diyen olmadık hiç bir konuda biz ne istiyorlarsa onu yaptılar ki yapsınlar zaten. en azından bişeyler yapalımda onlarda yemek işiyle uğraşmazlar dedik onada gerek yok biz hazırlık yaptık evi dağnık görmeyin başka zaman gelirsiniz dendi.zaten biz evi her zaman gider görürüz burda amaç ev görmek değil ki beraber olmak.ben bu çok saygısızca buldum açıkcası.biz bu güne kada hiç bir şeye karışmadık.gelinimiz zaten benim arkadaşım ben arkadaşı olarak bile çağırlmayı bekledim.arada hiç bir şey yokken neden bu şekilde hareket ettiklerine hiç bir anlam veremedim.ben açıkcası bu saatten sonra evlerine gitmekten bile soğudum.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.en azından açıkca biz sizi istemiyoruz deseler en azından renkleri belli derim.haksız mıyın bayanlar siz olsanız nasıl davranırdınız?
yapmasın diyen olmadıki istemezsede çağırmasın zaten ama dalga geçer gibide hareket edilmesin.neye karışmışım acaba?Baya herşeye karışmışsınız
yani bu kadar detay düşünmeyin bırakın evlenicek olanlar istediğini yapsın
Bizim bu adetlerimiz şuan şartlarında gerçekten gereksiz
eskiden kadınların işi gücü yokmuş kendilerine eğlence buluyorlarmış.
çağırılmadığım yere gitmem ben açıkcası ben.tabiki ailesi herkes var.Su eşinin ailesiyle problem yasamayipta gereksiz mesafe koyanlari anlamadım,anlamayacam. Konu sahibi siz de inadına gidin,onun ailesi varsa eğer. Geri planda kalmayın.
tşk ederim yorumunuz için.O arkadaşınızın tutarsızlığı. Boşverin kendinizi üzmeyin böyle şeyler için.
aslında adet olsun olmasın inanki bende umursamam sadece saygıdır bana göre çünkü bizim kalabalığımız yok ve hiç bir şeye karışmadık bu zamana kadar arada problem de yok anlam veremedim.kafama takmıyorum zaten önemli olan onların mutluluğu ama hem çağırmayıp hem şu gün bu gün gelin demeleride garip.sonuçta tabiki ev dağınık olucak mana vericek halimiz yokki.
ben kimsenin ekmeğine yağ sürmem.kendisi nasıl davranırsa aynı şekilde aynısını görür bu sadece onun içinde geçerli değil herkes için genel kuralımdır.Şimdiden mesafeli olmak istemişler sanki siz yollarına taş koydunuz da şimdiye kadar işte herkesin harcı değildir iyi geçimli insan olabilmek yazık hemde arkadaşın olcak birde soğukluk girmesi için özellikle yapılmış küçük işler büyük hatalar olmasına sebebiyet verir
Ben gideyim diye yalvarmadim zaten bi gelin bi gelmeyin kısmına sinir oldum doğal olarak yoksa meraklı degilimBir kadın ve adam evlenmek istiyorsa bırakın da kendi işlerini kendileri halletsin. Niye her şeyi Cümbür Cemaat yapmak zorundalar anlamıyorum. Ne gereği var. Adet filan demeyin Allah aşkına. Bi bırakın insanları neyi nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar. Şahsen Çeyizmis, mobilya bakmakmış... vs hiçbirine ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden kimseyi çağırmadım. Pişman değilim. Yine olsa yine çağırmam. Siz de oturup kendi hayatınızla ilgilenin lütfen daha mutlu olursunuz.
Onlara tek kelime etmedim.daha nasıl anlayışlı olunurbenim çeyizlerim gelirken kimseyi istemedim yani kendim hallettim. bunun saygısızlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. bu kadar üstüne düşmenize gerek yok yeni evlenecek insanların yeterince sıkıntıları oluyor bir de sizi düşünmesinler siz anlayışlı olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?