resmi nikahsız yaşayan kız

zaten aileleriniz size karşı nasıllar diye yazmışım...
Ben her iki durum için de cevap verdiğimi düşünüyorum. Keşke konularınızda size cevap veren insanlara karşı biraz daha kibar davranabiliyor olsanız.

Neyse iyi geceler dilerim. Umarım kuzeninize nasıl davranmanız gerektiğini bulursunuz.

Ben her iki durum için de cevap verdiğimi düşünüyorum. Keşke konularınızda size cevap veren insanlara karşı biraz daha kibar davranabiliyor olsanız.

Neyse iyi geceler dilerim. Umarım kuzeninize nasıl davranmanız gerektiğini bulursunuz.

niye alındınız.Gayer normal bir şekilde açıklama yaptım yazdıklarınıza.

Dini nikahı da resmi nikahı da ailelerimiz için yaptık. Biz zatenr bundan sonraki hayatımızı bir evin içinde birlikte geçirmeye karar vermiştik. Gereklilikler yerne getirildi aileler mutlu oldu. Öbür türlü babam benm suratına bakmazdı. Ben buna dayanamazdım ama kuzenin sallamıyor demek ki.

Kuzenin ailenin kendisine sırt çevirmesini taksa yapar nikahını ya da ayrılır. Demek ki kendisi takmıyor. Sen neden taktın?

Dogru zina olur kesinlikle yapilmasi lazim katiliyorum. ...

resmide sart...ama dini nikah yapar digerini onemsemez ona birsey demem ama resmi evli dini nikah yok olurmu oyle sey Allah askina ya insanlar nazarinda evli Allah katinda cellecelaluhu iki yabanci olamaz ikiside sart....

Birlikte yasanmasi bana hic normal gelmiyor bir imza ve iki sahitten niye kacinilir anlamiyorum
Sadece dini nikahla yasasa sorun yok sadece resmi nikahla yasayinca sorun var oyle mi yazdiniz ben mi yanlis okudum?
O zaman esiniz yarin bi gun 2.yi de aliyorum diye geldiginde ses cikarmazsiniz.

Arkadaşlar kuzenim nikahsız biriyle yaşıyor ve kimse onunla konuşmuyor.Şahsen ben de onaylamam nikahsız hayatı ama kimseye de müdahale etmem.Nikahsız yaşayanınız var mı? Aileleriniz size karşı nasıllar? Merak ettim
burda niye yzmadiniz acaba imam nikahi varda resmi nikahi yok diye

burda niye yzmadiniz acaba imam nikahi varda resmi nikahi yok diye

konu başlığı RESMİ NİKAHSIZ YAŞAYAN kız olunca...anlaşılır diye düşünmüştüm....Allah katında dini nikah varsa zina olmuyor, helal oluyor.Ancak malum, toplumda genelde resmi nikah olmayınca pek evlilik sayılmıyor.Hele de adam evliyse asla evlilik sayılmıyor

Arkadaşlar kuzenim nikahsız biriyle yaşıyor ve kimse onunla konuşmuyor.Şahsen ben de onaylamam nikahsız hayatı ama kimseye de müdahale etmem.Nikahsız yaşayanınız var mı? Aileleriniz size karşı nasıllar? Merak ettim
bu konuyu neden açtınız anlamıyorum...
burdakilerin cevaplarını aile büyüklerine gösterip onunla görüşmek için icazetmi alacaksınız...
tabiiki hayır maksat gıybet olsun!!!

yoo senden başka saldıran olmadı farkında mısın.herkes medenice konuşuyor. ben anyayı sormuşum sen antartikayı anlatmışsın...Herhalde işin günah tarafını sorsam hocaya giderim, buraya yazmam.Önce bir okursan, belki anlarsın.Aferin sen her konuya atla, hepsine günah diye yaz, herkesi lanetle...yolun yol değil senin
boyle bikonu yaziyosan iyisinede kotusunede acik olcksin cnm bukadar alindigna gore kuzenn degil sensin o yasayan yanlismi anlamisim

ailesi onaylıyosa siz karışmayın derim çünkü ilerde siz kötü olabilirsiniz. nikahsız derken galiba sevgililer ve aynı evde yaşıyolar

konu başlığı RESMİ NİKAHSIZ YAŞAYAN kız olunca...anlaşılır diye düşünmüştüm....Allah katında dini nikah varsa zina olmuyor, helal oluyor.Ancak malum, toplumda genelde resmi nikah olmayınca pek evlilik sayılmıyor.Hele de adam evliyse asla evlilik sayılmıyor

Dini nikah olmayip sadece resmi nikah varsa ne oluyor.

evli adamın kıydığı dini nikah sayılıyor mu yani

evlilik, nikah duyurudur, biz bu kişi ile evliyiz demektir

başka bir kişi ile evli iken bunu duyuramadığına göre olsa olsa o hülle nikahı olur

adam evli ise gider boşanır ayrıca

6 yıl 10 yıl sürmez ki boşanmak

ama bizi ya da sizi de alakadar etmez kuzenin paşa keyfi bilir

Nikah özünde bir akittir sözleşmedir,esasıda duyurmaktır,yani sen adam bir de hoca aldım verdim şeklinde di i nikah da olmaz,öyle yapan ünlüler falan var ya ona istinaden söylüyorum, kime duyurdun,hiç

Esasları yerine getirilmiş bir resmi nikah imam nikahı yerine de gayet geçer çünkü aslında imam nikahı resmi nikah diye bir ayrım yoktur, nikah nikahtır,resmi nikah nelere dikkat edersin, başta dediğim gibi başka bir anlama mahal vermeyecek şekilde evlenme niyetini duyurmak,kişilerin süt kardeş olmaması, sahitlerden en az birinin erkek olması, kadının gayrimüslim biriyle evlenmiyor olması,düğün takıları da benim dediginiz anda al oda mehir oluyor, ben evliligimde bu şartları sağladım kimse çıkıpta bana zina yapıyorsun diyemez diyenin ağzını öperim, çocuğum var benim ona ne demiş oluyorsunuz,lafının önünü ardını tartsın herkes

Değerlerimize savaş açmadığı, gençleri özendirip teşvik etmediği, fuhuş yapmadığı, ve bu haliyle ama kalbim temiz diyip din adına riyakarlık yapmadığı sürece herkesin kendi tercihidir ve saygı duyulması gerekir.

Ben olsam dışlayıp hakir görmemek kaydıyla mesafeli davranırdım.

Nikah özünde bir akittir sözleşmedir,esasıda duyurmaktır,yani sen adam bir de hoca aldım verdim şeklinde di i nikah da olmaz,öyle yapan ünlüler falan var ya ona istinaden söylüyorum, kime duyurdun,hiç

Esasları yerine getirilmiş bir resmi nikah imam nikahı yerine de gayet geçer çünkü aslında imam nikahı resmi nikah diye bir ayrım yoktur, nikah nikahtır,resmi nikah nelere dikkat edersin, başta dediğim gibi başka bir anlama mahal vermeyecek şekilde evlenme niyetini duyurmak,kişilerin süt kardeş olmaması, sahitlerden en az birinin erkek olması, kadının gayrimüslim biriyle evlenmiyor olması,düğün takıları da benim dediginiz anda al oda mehir oluyor, ben evliligimde bu şartları sağladım kimse çıkıpta bana zina yapıyorsun diyemez diyenin ağzını öperim, çocuğum var benim ona ne demiş oluyorsunuz,lafının önünü ardını tartsın herkes

Şimdi taşlanıcaksın ama işin doğrusu bu.
Dini nikah diye bir şey yok çünkü nikahın dinle alakası yok toplumsal bir akit.

1500 yıl önce belediye, nikah memuru vs yoktu; devlet görevlileri imamlardı bu yüzden nikah kıymak imamlara düşüyordu, yoksa dini bir iş olduğundan değil. Nikah birlikteliğin topluma ilanı demek. İmam nikahı, dini nikah diye bir şey yok yani. Nikah toplumsal ve yasal bir olgu. Eskiden nikah imamlarca yapıldığı için dini bir iş gibi görünüyor ama alakası yok.

Artık imamların böyle bir yetkisi yok, zaten gerek de yok çünkü bu işi yapan başka memurlar var. Devlet memurunun birlikteliğinizi duyurması yeterli bu kadar. İmam nikahsız evli değilsiniz gibi bir saçmalık olamaz, birlikteliğin topluma duyurulması nikahtır.

Evet şimdi taşlamaya başlayabilirsiniz.

Dini nikah olmayip sadece resmi nikah varsa ne oluyor.

burda dini tarafını konuşmuyoruz ama, ortalama bir türk ailesinin algısına göre konuşuyorum.Dini nikah varsa, evlilik olarak kabul görmez çoğu zaman.çoğunlukla böyledir...Resmi nikah olmayınca evli sayılmıyor ve ona göre ayrımcı muameleye maruz kalınıyor bazen, bunun üzerine konuştum ben

Sadece dini nikahla yasasa sorun yok sadece resmi nikahla yasayinca sorun var oyle mi yazdiniz ben mi yanlis okudum?
O zaman esiniz yarin bi gun 2.yi de aliyorum diye geldiginde ses cikarmazsiniz.
uslubunuza dikkat edin benim özelim benim fikrim 2.eş severimmi dedim ne alakası var ?ne alakası var ? günah acısından yazdım benim inancım öndedir günahtar korkarım evlenecek olan ikisinide yapması sart ama sadece resmi nikah nedir ? zinadır bunumu savunacagız daha neler

Back
X