"rapor alırsın" diyen bakıcı arkadaşlar da gördüm.
.önden uçak bileti aldığını söyleye
tabii ki yatırıyoruz.Bakıcınızın sigortasını yatırıyor musunuz?
Benim cevremdeki kimse (ben de dahil) resmi tatilde bakıcı hizmeti almadı.Hatta resmi tatil olmayan ve hafta içi düzenlenen TEOG sınavı günlerinde kendisine tatil ilan eden....önden uçak bileti aldığını söyleyen....cocuguna baktığı ve teog sınav görevlisi olan isverenine ; "rapor alırsın" diyen bakıcı arkadaşlar da gördüm.
çok haklısınız..Bakıcınız fırsatçılık yapmış resmen ,bakıcılarda bir süre sonra hele ki çocuk bakıcıya alışmışsa ,ailenin de memnun olduğunu hissettiklerinde ya zam istiyorlar yada böyle taleplerde bulunuyorlar .mantık da şu ;aile beni kaybetmek istemez ,şimdi yeni ve iyi bakıcı bulmaları çok zor .
o da iyiymiş.. işte ben böyle laçka ilişkiler istemiyorum, o yüzden normali nedir öğrenmek istiyorum. Bizim bakıcımız sadece çocuk bakmıyor, anlaşmamızda ev işi ve yemek de var. O yüzden "sen evdesin niye o gelsin ki" gibi söylemler bizim için geçerli değil bence. Çocuklar çok küçük, ben evde olsam da tek başıma idare etmem oldukça zor.
Yasal olarak çalıştığın tatil günlerinde 2x,hatta kuruma göre 3x para alıyorsun.Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
Kamuda olsa özel sektörde olsa tüm resmi tatillerde calısana ekstra ucret verilmesi zorunludur. Bu bakıcıda olsa böyle fabrika müdürü de olsa böyle.. Ama bastan farklı anlastıysanız bilemiyorum.Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?