Resmi tatiller ve bakıcı

Benim cevremdeki kimse (ben de dahil) resmi tatilde bakıcı hizmeti almadı.Hatta resmi tatil olmayan ve hafta içi düzenlenen TEOG sınavı günlerinde kendisine tatil ilan eden....önden uçak bileti aldığını söyleyen....cocuguna baktığı ve teog sınav görevlisi olan isverenine ; "rapor alırsın" diyen bakıcı arkadaşlar da gördüm.

o da iyiymiş.. işte ben böyle laçka ilişkiler istemiyorum, o yüzden normali nedir öğrenmek istiyorum. Bizim bakıcımız sadece çocuk bakmıyor, anlaşmamızda ev işi ve yemek de var. O yüzden "sen evdesin niye o gelsin ki" gibi söylemler bizim için geçerli değil bence. Çocuklar çok küçük, ben evde olsam da tek başıma idare etmem oldukça zor.

çok haklısınız..

Benim bildiğim resmî tatiller izindir, eğer resmî tatilde çalışırlarsa durum değişiyor; örneğin en son görevlimize resmî günlerde çalıştığı için extra tazminat vermek durumunda kaldık ki totalde verdiğimiz tazminat kadar daha verdik öyle söyleyim.

Bu durumda bunları göze alıyorsanız çalışmasını talep edebilirsiniz.

Öncesinde bir sözleşme ile izin kurallarını belirleseydiniz keşke ben de çok cektim bakıcıdan neyse resmi prosedüre göre nasıl oluyor eşime soracağım size dönerim ben.

İyi de siz bakıcıya güvenerek çocuk yapmadınız ,hafta sonu tatillerinde bakıcı gelmiyor sonuçta öyle değil mi? Hafta sonu nasıl ilgileniyorsunuz çocuklarla ? Ayrıca resmi tatil ,bakıcı resmi olarak çalışıyor siz tatilseniz o da tatil olmalı .Bizim tatillerde maasimizdan kesinti yapılmıyor ve resmi tatilde çalışacaksın denmiyor (24 saatlik kesintisiz hizmet veren kurum hariç )

Yeni bir bakıcı aramaya başla bence. Ya da neden izin veremeyeceğini anlat ama izin vermezsen de o işten ayrılacak muhakkak bu süreçte nasılsa gidicem diye işini aksatabilir. Onun işi de ne yazık ki çocukla ilgilenmek. Yeni bir bakıcı bakmaya başla.

Yasal olarak çalıştığın tatil günlerinde 2x,hatta kuruma göre 3x para alıyorsun.
Mesela ben de bayram günlerinde çalışırdım günlük 2 katı para alırdım. Ama limanda-lojistikte çalışan arkadaşım 3 kat para alıyor. O yüzden çok sever bayramları seyranlari :)

Bunu tamamen iyi niyeti suistimal olarak görüyorum.
Bu zamana dek böyle bir şey konuşulmamis. Siz insiyatif kullanarak muadili durumlarda çalışmamasına anlayış göstermiş olabilirsiniz fakat, sizin izin durumunuz onu ilgilendirmez. Siz rapor alip evde otursaniz da gelmeyecek miymiş?

Nasil olsa onu birakamazsiniz dusuncesi ile ve yumusak yuzunuzu de gosterdiyseniz buna guvenerek emri vaki yaptigini dusundum ve yerinizde olsam bunu kesinlikle reddeder, ayni duzeni surdururdum. Evde olsam dahi gelmesi gerektigini aksi halde maasindan kesecegimin sinyalini verirdim.

İşe başlarken nasıl konuştuğunuza bağlı. Eğer siz en başta bu şekilde anlaştı iseniz gelmek zorunda, gelmemezlik yapamaz. Biz şu şekilde anlaşmıştık, "Resmi tatillerde eşim ve ben çalışmıyoruz genelde ama oldu ki çalışırsak sen de çalışmak zorundasın. Ama o gün sana fazla mesaini öderiz" demiştik. Benim bakıcım da ev işi ve yemek de yapıyor...

He şöyle bir durum var ben mesela yıllık izne çıktığımda onun yılı dolmadığı için ben izindeyken yarım gün eve gelip, evin diğer işlerini yapardı... Ama eğer siz çalışmıyor iseniz resmi tatillerde bakıcınızın çalışmasını çok etik bulmadım ben... Haksızlık gibi sanki...

Kamuda olsa özel sektörde olsa tüm resmi tatillerde calısana ekstra ucret verilmesi zorunludur. Bu bakıcıda olsa böyle fabrika müdürü de olsa böyle.. Ama bastan farklı anlastıysanız bilemiyorum.

Kamu ozel fark etmez resmi bayramda calisilmaz , calisilacaksa ekstra mesai ucreti odersini, calisma kanunu boyle diyor

Ben hicbir resmi tatilde bakicimi calistirmadim

Çocuklar küçük ve siz o olmadan tek başına idare etmem zor diyorsunuz ve siz çocukların annesisiniz. O kadın bakıcı ve tek başına çocuklara bakıp üstüne yemek temizlik yapıyor. Bu kadına en az üç bin maaş vermeniz lazım tek çocuk da bakmiyormus. Ne kadar maaş verdiğimizi merak ettim.Cunku iki çocuğu olanlar ya fazla ücret veriyor ya iki bakıcı tutuyor benim gördüğüm . Bence kadına yemek ve temizlik de yaptırarak çocuklarınızın bakımında eksikliklere yol açıyorsunuz.

Evdeysem gelmemesi normal olurdu. Zira o da bir işçi. Siz tatil yapıyorsanız onun da bu hakkı var..

Ben o günleri zaten çocuğumla başbaşa geçirmek, herşeyiyle ben ilgilenmek isterim en başta. Gündüzcü bakıcı ne yapacak ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…