Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Merhaba merak ettigim icin soruyorum. Nasıl yatiriyorsunuz? Memur olduğunuz için üzerinize şirket yoktur. Bakıcılar için özel bir yöntem mi var.tabii ki yatırıyoruz.
Siz bakiciyi calistiginiz icin tutmadiniz mi. Siz evdeyseniz neden gelsin. Sayet ben gelme derdim evdeyim ben. Ben resmi tatillerin bazilarinda calisiyorum o zamanlr gelirdi bakicim. Calismadigim resmi tatillerde gelmezdi. Ven evdeysem evladimin ona ihtiyaci yok ki.Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
3 ayda bir prim de istiyor mu diye sorardım ben olsamSadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi
Böyle bir yasal düzenleme var.Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Bilemedim, bu tarihlerde çalışan çok insan tanıyorum. Tamam bayramlarda herkes ama bayramda ama sonradan izin kullanıyor ama her işyeri öyle 9 gün tatil vermiyor ki.Sadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi
5510 sayılı kanunun ek 9. Maddesi yanlış bilmiyorsam. Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ile ilgili. İkametgaınızın bulunduğu sosyal güvenlik merkezine gidip ek 9 belgesini dolduruyorsunuz. Hem çalışan hem işveren imzalıyor o belgeyi. Rapor olduğu Zaman ek 9 da nasıl oluyor onu bende bilmiyorum.Merhaba merak ettigim icin soruyorum. Nasıl yatiriyorsunuz? Memur olduğunuz için üzerinize şirket yoktur. Bakıcılar için özel bir yöntem mi var.
Bir de hasta olduğu zaman rapor aldığı zaman nasıl yapıyorsunuz? Siz de izin mi alıyorsunuz
Bir arkadaş bakıcısı bağlı olduğu iş kanunu farklı demiş. O yüzden resmi tatiller onlara tatil değil demiş ama bana pek mantıklı gelmedi. En guzel 170 den ogtenebilirsiniz. Kesinleştiğinde bize de yazarsanız sevinirim.
Peki sgk si gelir vergisi falan yine bildiğimiz çalışanlar gibi mi yatıyor yoksa orada bir indirim var mı? Neden soruyorum hemen söyleyeyim. 2000 lira net maaş alan birinin gelir vergisi, işçi işveren sgk ve işsizlik sigortaları vs ile şirkete maliyeti 4000 lirayı buluyor. Bu kadar yüksek fiyat ödemek pek mümkün gözükmüyor5510 sayılı kanunun ek 9. Maddesi yanlış bilmiyorsam. Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ile ilgili. İkametgaınızın bulunduğu sosyal güvenlik merkezine gidip ek 9 belgesini dolduruyorsunuz. Hem çalışan hem işveren imzalıyor o belgeyi. Rapor olduğu Zaman ek 9 da nasıl oluyor onu bende bilmiyorum.
Bakıcıların kanunu farklı diyen arkadaşın işine öyle gelmiş bence :)) öyle şey olmaz. Herkes aynı kanuna tabidir.
Neymiş o kanun?
Peki sgk si gelir vergisi falan yine bildiğimiz çalışanlar gibi mi yatıyor yoksa orada bir indirim var mı? Neden soruyorum hemen söyleyeyim. 2000 lira net maaş alan birinin gelir vergisi, işçi işveren sgk ve işsizlik sigortaları vs ile şirkete maliyeti 4000 lirayı buluyor. Bu kadar yüksek fiyat ödemek pek mümkün gözükmüyor
Peki sgk si gelir vergisi falan yine bildiğimiz çalışanlar gibi mi yatıyor yoksa orada bir indirim var mı? Neden soruyorum hemen söyleyeyim. 2000 lira net maaş alan birinin gelir vergisi, işçi işveren sgk ve işsizlik sigortaları vs ile şirkete maliyeti 4000 lirayı buluyor. Bu kadar yüksek fiyat ödemek pek mümkün gözükmüyor
Vergi kısmını bilmiyorum ama Sgk duruma göre değişiyor. Yani yararlandığı teşvike göre. Normalde asgariden çalışan birinin 700 lira civarı iken sigorta primi 6111 sayılı teşvikten faydalanma durumu olursa 350 e düşer. Birde 6661 sayılı asgari destek tutarı olur oda 99,99 lira. Yani 250 civarı bir sigorta primi ödenir. Ama dediğim gibi teşvikten teşvike değişir bu durum.Evde calisanlarin sgksi cok dusuk
240 liraydi sanirim
Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Siz haftada 45 saati doldurmak için cumartesi gidiyorsunuzdur. Eğer haftada 45 saatten fazla çalışıyorsanız zaten fazla mesai ücreti almanız gerekir.Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
o da iyiymiş.. işte ben böyle laçka ilişkiler istemiyorum, o yüzden normali nedir öğrenmek istiyorum. Bizim bakıcımız sadece çocuk bakmıyor, anlaşmamızda ev işi ve yemek de var. O yüzden "sen evdesin niye o gelsin ki" gibi söylemler bizim için geçerli değil bence. Çocuklar çok küçük, ben evde olsam da tek başıma idare etmem oldukça zor.
Siz bakiciya sigorta yaptirdiniz mi.resmi okarak calismiyirsa aranizda sozlu bir anlasma varsa bu haklardan bahsetmeye gerek yok.boyle durumlarda aranizda onceden anlasarak belirlenir sartlarÇünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?