- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Sadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi
Ben bunların hesabını yapmam. Bakıcımda yapmaz. Ama iş kanunu diye bir şey var açıp bakabilirsiniZ. Eğer resmî tatillerde çalıştırmak istiyorsanız artı ücret vermek zorundasınız. Benim işe gitmediğim günler ben bakarım zaten neden o baksın. Kızım benden yeterince uzak kalıyor izin günümde bari birlikte vakit geçirelim değil mi ? 4 yıl baktı bakıcımız kızıma bunların lafı hiç olmadı.,izin aldığında ücretinden düşmedim yeri geldi fazla baktı fazla ücret talep ermedi.Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Neymiş o kanun?Bakıcıların bağlı olarak çalıştığı iş kanunu farklı diye biliyorum. O yüzden resmi tatillerde izin hakları yok.
Yıllık izin hakkı yok mu? Bir çalışanın resmî tatilller hariç ücretli izin hakkı vardır. Kafamıza göre kesemeyiz o parayı. Yani siz yıllık izin aldığınızda ücretinizden kesinti oluyor mu??Böyle bi kural yok .
Siz de su teklifte bulunursunuz gelmediği günün parasını kesersiniz.
Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Evet kamuda çalışanlar dışında bu tip tatilleri kimsenin kullanmaya hakkı yok çünkü sadece kamuda çalışanlar insan diğerleri robot ....Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
memurlara özendi herhalSadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?