Resmi tatiller ve bakıcı

Sadece kurban bayramı, ramazan bayramı ve yılbaşında çalışmıyordu. Şimdi tüm resmi tatillerin dahil edilmesini istiyor. 29 ekim, 23 nisan, 1 mayıs, 19 mayıs gibi

siz bu tarihlerde çalışmıyorsunuz. çalışıyorsanız kanun göre mesai almanız lazım. bakıcının da hakları aynı.

Siz çalışmıyorsanız doğal olarak izinli olmalı ama ücretini de vermezsiniz. Ama mesela ablam hemşire onlara resmi tatil işlemiyor. Bayramlarda ablam mutlaka babaanne teyzeye veya babasına baktırıyor çocuğunu. Eniştem öğretmen çünkü. Ama bayram dışındaki 1 mayıs falan onlarda bakıyor genelde bakıcı.

Ben bunların hesabını yapmam. Bakıcımda yapmaz. Ama iş kanunu diye bir şey var açıp bakabilirsiniZ. Eğer resmî tatillerde çalıştırmak istiyorsanız artı ücret vermek zorundasınız. Benim işe gitmediğim günler ben bakarım zaten neden o baksın. Kızım benden yeterince uzak kalıyor izin günümde bari birlikte vakit geçirelim değil mi ? 4 yıl baktı bakıcımız kızıma bunların lafı hiç olmadı.,izin aldığında ücretinden düşmedim yeri geldi fazla baktı fazla ücret talep ermedi.

13 yıldır özel sektör çalışanıyım. Resmi tatillerde ve haftasonu çalışmam fazla mesaiye girer ve ekstra ücret alırım.
Sözleşmemde belirtilmiştir..
Kamu veya özel sektör farketmez.

Resmi tatillerde neden çalışsın. Siz çalışıyor musunuz . Çalışıyorsanız da ek ücret alırsınız . Bu arada ben öğretmenim şubat tatilinde 15 gün çalışmazdı bakıcıma tam ücret öderdim . Yaz tatillerinde de bakıcı ücreti ödeyenler biliyorum. Bu arada boş günüm olursa o zamanda gelmezdi. Bazen sınav gorevi olursa hafta sonu gelirdi. Bakıcım iyiydi çocuğuma iyi baktı bir daha böyle birini bulabilir miyim bilmiyorum. ikinci bebeğime böyle birini bulabilirim umarım.

Böyle bi kural yok .
Siz de su teklifte bulunursunuz gelmediği günün parasını kesersiniz.
Yıllık izin hakkı yok mu? Bir çalışanın resmî tatilller hariç ücretli izin hakkı vardır. Kafamıza göre kesemeyiz o parayı. Yani siz yıllık izin aldığınızda ücretinizden kesinti oluyor mu??

Son düzenleme:
Bu tabiki bir hak. Kamu kurum tatili değil.

Bunu bilmiyor olmanız imkansız.
Sorunuzun altındaki amaç ne acaba ?
Eğer gelmesini istiyorsanızda o gün için günlüğünün 2 katı ücret ödemeniz gerekiyor.
Buda bir hak

Normalde çalışmamalı. Ama ozel sektörün yarısından çoğu pazartesi çalışıyor.
Son anda böyle bir gol atması hoş değil. İş hayatının çoğu hala kurumsal değilken evde çalışanın kurumsallık beklentisi de iyiymiş.

sigortalımı çalışıyor..dikkat edin başınıza bela olmasın..tazminat falan açmasın

Tabii ki ona da tatil fakat çalışmasını istiyorsanız çalıştığı gün için iki katı ücret ödemelisiniz (ki burada da çalışanın rızası aranıyor)

Evet kamuda çalışanlar dışında bu tip tatilleri kimsenin kullanmaya hakkı yok çünkü sadece kamuda çalışanlar insan diğerleri robot ....

Resmi tatillerde isim.ciktiginda bakiccim herzmn geldi gerek ozel islerim gerek is hayatiyla ilgili islerimde.cogu zmn haftasonu bile gelmistir. Bakiciniz abartmis biraz

Siz resmî tatilde çalışmıyorsanız bakıcı neden çalışsın ki . Tatil yapmak onun da hakkı babamın çalışanları da resmî tatillerde çalışmaz mesela . Eğer çalışmasını istiyorsanız o zaman ona göre bi ücretle anlaşacaktınız

Yıllık izindeyken ve resmî tatillerde bakıcının gelmesi mantıklı değil. Onlar da bizler gibi kafa dinlemek ailesiyle vakit geçirmek istiyor. Sizin ihtiyacınız varsa ve o müsaitse ikili ilişkilerle zaman zaman rica ederseniz gelebilir tabi. Maaşta kesinti yapmak zaten uygun değil.
Bu işleri en başta konuşmak en güzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…