- 14 Nisan 2017
- 5.663
- 25.958
- 498
- Konu Sahibi PeLushbaby
-
- #15.221
Kızlarr napıyorsunuz, ay ben bugün instagramda takip ettiğim birinden pizza tarifi gördüm denedik böyle bişey yok boşuna pizzaya para vermişim bu zamana kadar dedim, hemde 15-20 dk da hazır oldu ya
Bende burada habire yemek pasta tarifi paylaşıyorum ama yaparım diyen olursa tarifi yaziyim valla test ettim onayladım
Valla iki haftadır sessizce takip ediyordum, pizza dedin aklımı aldın. İki tarif denedim çok hazzetmedim kendilerinden. Verirsen tarifini sevinirim :)
yaa iyi yaptınn katıl bizee hep
Benim çatlayan kurabiyeyi yapmadıysan onu da öneririm öncelikle
hemen tarife geçeyim hamuru mayasız 5 dakikada hazırlanıyor ve tavada pişiyor 15 dk
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
bunlar güzelce karıştırdıktan sonra 1 su bardağı un ekliyorum sonra yoğuruyorum baya ele yapışkan bi hamur oluyor sonra yavaş yavaş un ekliyorum çok sert değil çok yapışkan değil orta halli bir hamur olcak ama cıvığa yakın, hamuru tavaya koyup parmaklarımla yuvarlak şekilde iyice yaydım 1,5-2 cm yüksekliğinde falan oldu çok kalın değil çok ince de değil, standart 24 cm lik tavaydı bu arada
üzerine
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Keyfine göre baharat ekleyerek karıştırıp hamurun üzerine sürdüm
sonrası en eğlenceli kısmı ben o sosun hemen üzerine rendelediğim kaşarın bir kısmını serdim
Sucuk
Sosis
Zeytin
Domates
Biber
En üste de kaşar koydum evde mısır mantar falan olsa dahada zenginleştirebilirdim, en üste kaşarları yaydım ve tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15 dakikada piştigerçekten çok güzel oldu eşimle ben doyduk, çoluk çocuk varsa ölçüler artırılabilir
Eki Görüntüle 2547958
benimki böyle oldu ben tam buğday unu kullandığım için rengi biraz koyu görünüyor hamurun
o zamann kızlarr kesin yapınn o kadar güzel ki kurabiye ve kek arası bişey yumuşacık ve unu az koyarsanız içinden çikolata akıyorr..
3 paket bitter çikolata (80 gr olanlardan tablet)
3 yemek kaşığı margarin
ben bu ikisini öncelikle içinde su olan tencerenin üzerine bir çukur tabağa koyup suyun buharında eritiyorum çok güzel pürüzsüz bir kıvam alıyor. sonrasında
2 yumurta
1 su bardağı şeker
bu ikisini güzelce çırpıp çikolata ve margarin karışımını üzerine ekleyip hepsini çırpıyorum
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (çikolata akıyor) / 2 su bardağı un daha kıvamlı oluyor yine yumuşak oluyor ama akmıyor çikolata
1 çay kaşığı karbonat
bunları karıştırınca çok cıvık bir hamur oluyor ve asla topak topak yapamıyorsunuz elinize yapışıyor, o yüzden ben buzluğa koyup 20-25 dakika beklettim. Öyle olunca iyice sertleşti çıkardım küçük toplar yapıp hemen fırına attım. Önceden 10 dakika ısıttığım 180 derece fırında 15 dakikacık pişiyor ve çok güzel çatlıyor görüntüsü harika kokusu mükemmel tadına diyecek bişey yok zatenn
afiyet olsun şimdidenn
Eki Görüntüle 2541446
Allah seni kızben de dedim bu neden kahverengi. En sağlıklısı aslında. Çok teşekkür ederim. Gördüm bir ara muhabbeti dönüyordu da çok anlayamadığım icin sohbetinize maydonoz olmayayım demiştim. Yazarsan onu da deneriz
mavitosbik07 bu mesajımı nasıl hemen buldum bilmiyorum bir tek bitter çikolata yazdım aramalara hemen çıktı valla senin şansına tarif burda kuzum
ayrıca hep yaz burda birbirimize destek oluyoruz arkadaş oluyoruzsenin ismin ne ☺
Gülsün, Antalya, yas 38.
Busracim pizza deyince ben de yazim istedim hemenyaa iyi yaptınn katıl bizee hep
Benim çatlayan kurabiyeyi yapmadıysan onu da öneririm öncelikle
hemen tarife geçeyim hamuru mayasız 5 dakikada hazırlanıyor ve tavada pişiyor 15 dk
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
bunlar güzelce karıştırdıktan sonra 1 su bardağı un ekliyorum sonra yoğuruyorum baya ele yapışkan bi hamur oluyor sonra yavaş yavaş un ekliyorum çok sert değil çok yapışkan değil orta halli bir hamur olcak ama cıvığa yakın, hamuru tavaya koyup parmaklarımla yuvarlak şekilde iyice yaydım 1,5-2 cm yüksekliğinde falan oldu çok kalın değil çok ince de değil, standart 24 cm lik tavaydı bu arada
üzerine
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Keyfine göre baharat ekleyerek karıştırıp hamurun üzerine sürdüm
sonrası en eğlenceli kısmı ben o sosun hemen üzerine rendelediğim kaşarın bir kısmını serdim
Sucuk
Sosis
Zeytin
Domates
Biber
En üste de kaşar koydum evde mısır mantar falan olsa dahada zenginleştirebilirdim, en üste kaşarları yaydım ve tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15 dakikada piştigerçekten çok güzel oldu eşimle ben doyduk, çoluk çocuk varsa ölçüler artırılabilir
Eki Görüntüle 2547958
benimki böyle oldu ben tam buğday unu kullandığım için rengi biraz koyu görünüyor hamurun
Aynı durumdayız canım. 5 günlük gecikmem var. O kadar test yaptım hepsi negatif çıktı . Ve hiçbir belirti yok.dün gece dayanamadım yaptım negatif çıktı kuzum
ne adet belirtisi ne bişey var
Kizlar sorumu cevaplayacak birisi var mi merak içindeyimKizlar birsey sormak istiyorum aşırı kasık agrım ve bel agrım var sizdede yumurtlama döneminde oluyormu birde yumurtlama döneminde ilişki esnasında da kasık ağrınız oluyormu
Fırından hamur almayı hiç düşünmemiştim bak olabilir çok pratik olur hemdeeBusracim pizza deyince ben de yazim istedim hemenyazmasam da her gun takip ediyorum sizi bu arada. Bak firindan hamur alip tepside de aynisini yap firina at cok pratik oluyor. Ben de 5 te geliyorum eve. Cok pratik oluyor. Bir de sana bir tavsiye sosuna mutlaka bol kekik koy. Pizzayi guzellestiren kekik bence. Afiyet olsun size
Aynı durumdayız canım. 5 günlük gecikmem var. O kadar test yaptım hepsi negatif çıktı . Ve hiçbir belirti yok.
Kizlar sorumu cevaplayacak birisi var mi merak içindeyim
Ben fırından hamur aliyorum pizza icin asiri pratik oluyor:) hemen al ac firina ver bi tavadada sebzeleri soteliyorum biraz boylece firinda cok kalip kurumus olmuyolar. Tepsideki hamurda pişmiş oluyor o zamana kadar. Hemen salcali sos icine mutlaka ketcap ekleyin varsa az feslegen ve mutlaka kekik karabiber az ekliyorum sonra kasar sonra sebzeler ve sucuk uzerine yine kaşar
Ben fırından hamur aliyorum pizza icin asiri pratik oluyor:) hemen al ac firina ver bi tavadada sebzeleri soteliyorum biraz boylece firinda cok kalip kurumus olmuyolar. Tepsideki hamurda pişmiş oluyor o zamana kadar. Hemen salcali sos icine mutlaka ketcap ekleyin varsa az feslegen ve mutlaka kekik karabiber az ekliyorum sonra kasar sonra sebzeler ve sucuk uzerine yine kaşar
Bende eskiden hissetmezdim dikkatte etmezdim ama son zamanlarda adetim düzene girdikçe hissetmeye başladım akintim var fazlasıyla sulu ve yumurta aki kıvamında ağrılarım var özellikle bugün çizgiden sonra ilişki yaşadım ve çok agrım oldu ilişki sırasında kasiklarimda belki benim gibi olanlar var dir diye sormak istedim normal mi diyekuzum ben yumurtlamamı hiç hissetmiyorum ama hisseden arkadaşların söylediği kadarıyla tam senin tarif ettiğin şeyler oluyormuş, yumurta akı gibi akıntı, kasık ağrısı vs.
Bende eskiden hissetmezdim dikkatte etmezdim ama son zamanlarda adetim düzene girdikçe hissetmeye başladım akintim var fazlasıyla sulu ve yumurta aki kıvamında ağrılarım var özellikle bugün çizgiden sonra ilişki yaşadım ve çok agrım oldu ilişki sırasında kasiklarimda belki benim gibi olanlar var dir diye sormak istedim normal mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?