Roza hastasiyim sosyal hayatımı çok zorluyor

Ben 9 yildir roza hastasiyim ve bilmeniz gerekirdi asiri sicaktan ve soguktan kacmaniz gerektigini. Insanlar basit birseymis gibi dusunebilirler bu cilt rahatsizligini ama yasayan bilir. Ben kasintisindan sabahlara kadar agladigimi bilirim. Sadece kasinti degil tabiki gorunus olarakta kac yasinda olursan ol insanin guveni kiriliyor. Ben dermatologa gittim sonrasinda metronizadol adli bir krem kullandim. Yurtdisindayim. 7 ay sonrasinda faydasini gordum. Ama orda bitmiyor. Benim ayriyetten gunes alerjimde var evin icersinde bile gunes kremi kullanirim. Yaz kis. Gunes benim rozami feci azdiriyor. Ayrica yediginiz ictiginize de dikkat etmeniz lazim. Baharatli, biberli, asiri salcali, yagli yemeklerden kaciniyorum. Bunlarda azdiriyor. Tabiki en iyisi iyi bir dermatolog bulmaniz ama yemek ve yasayis biciminizi degistirmeniz de gerekiyor.

Siz orda olmadıgınızda aç oturmuyorlardır sanırım. Yaptıkları şey insanlıktan uzak. Madem yaz günü sobada yemek pşiriyorlar otursunlar devam etsinler. Kendinizi de hiç strese sokmayın kulagınızı tıkayın ayrıca o kadar da iş yapmak zorunda değilsiniz ne bu köle kampı mı ?

Kronik bir rahatsızlığım olduğunu bildikleri halde, bu yaşam tarzını 10 gün değiştiremeyen insanların evine gitmem,saygı görmek istiyorlarsa saygı ve anlayış gösterecekler öncelikle.Bu eziyeti kendinize reva görmeyin katlanmak zorunda değilsiniz, onlara bu şekilde ayak uydurmak zorunda değilsiniz ama onlar rahatsızlığıniza öncelik vermek zorundalar

Siz orda olmadıgınızda aç oturmuyorlardır sanırım. Yaptıkları şey insanlıktan uzak. Madem yaz günü sobada yemek pşiriyorlar otursunlar devam etsinler. Kendinizi de hiç strese sokmayın kulagınızı tıkayın ayrıca o kadar da iş yapmak zorunda değilsiniz ne bu köle kampı mı ?
Benim hassas noktami bulup ordan vuruyorlar aşırı zoruma gitti bende kendimi beceriksiz eksik görüyorum kafama takmaktan sabaha kadar uyumadım 1 saat uykuyla durdum,hırs yaptim yemeği gidip sobada yaptım,normalde de hakları geçmesin diye bulaşığı hep ben üstlendim ama eltimde çok fesat illa o sobada yemek yapicam içlerine dert oldu cildimi basit görüyorlar yani görünüş olarak sanıyorlar sadece içten gelen morarana kadar yanmasını sadece roza olanlar bilir,birde bende ateş basacak korkusundan ekstradan yaniyorum

Demodex parazitini bir araştırın isterseniz. Instagram kullanıyorsanız etiketlerde araştırın. Çıkan eczacı bir hanım var Aynur hanım. Tam isim vermek doğru mu bilemedim. Aynı şeyleri yaşıyordum ama 32 yaşımda öğrendim ki demodex sorunum varmış. Ona uygun özel yapım kremler, üç tane hap ve uygun içerikli yıkama nemlendirme ürünleriyle bitirdik diyebilirim. İki yıldır atak dönemim olmadı. Bu tarz ciltler için özel üretilen bir marka var onlar dışında asla yıkama nemlendirme ürünü almıyorum. Aynur hanıma bayram sonrası bir sorun isterseniz bulunduğunuz şehirde demodex testi yapan hekimler var mı?

Hatta saç diplerimde egzama var dediler meğer parazitler yuva yapmış orda da. Aynı markanın şampuanını kullanıyorum haftada bir falan. Tekrarlamadı çok şükür.

Gümüş suyunun bu rahatsızlığı iyileştirdiğini biliyorum. Ancak marka tavsiyesi veremiyorum. Ayrıca lütfen biraz güçlü olup, eşinize ve diğerlerine cevap verebilir durumda olun.

Kendinizi koruyamamak, kendi hakkınıza girmek demektir. Sonucu hoş olmaz.

Demodex parazitini bir araştırın isterseniz. Instagram kullanıyorsanız etiketlerde araştırın. Çıkan eczacı bir hanım var Aynur hanım. Tam isim vermek doğru mu bilemedim. Aynı şeyleri yaşıyordum ama 32 yaşımda öğrendim ki demodex sorunum varmış. Ona uygun özel yapım kremler, üç tane hap ve uygun içerikli yıkama nemlendirme ürünleriyle bitirdik diyebilirim. İki yıldır atak dönemim olmadı. Bu tarz ciltler için özel üretilen bir marka var onlar dışında asla yıkama nemlendirme ürünü almıyorum. Aynur hanıma bayram sonrası bir sorun isterseniz bulunduğunuz şehirde demodex testi yapan hekimler var mı?

Hatta saç diplerimde egzama var dediler meğer parazitler yuva yapmış orda da. Aynı markanın şampuanını kullanıyorum haftada bir falan. Tekrarlamadı çok şükür.
Kullanici adi eczane olan sanirim.Rozayla ilgili kimi takip ediyorsam kendisini takip ediyor.Nasipse ugrayacagim eczanesine sifa bulurum insallah🙏 Basit bir cilt problemiymis gibi gorunuyor ama gercekten yasamayan bilemez rozayi.

O kadar zor geldimki başıma gelecekleri bile bile geldim eşim yüzünden, köy hastası büyük kizimda aynı şekilde köyde köy Sirf laf olmasın diye geldim. eltimde var o da sürekli laf sokup duruyor burda yemek yapması çok basit yarın sen yap yemekleri falan sabah 5 e kadar uyumadım 7 de kalktım bı yandanda grip oldum ayakta duramiyorum bı uzaniyim desen bakıp dururlar o kadar kafama takiyorum ki artık üzüntüden kafayı yicem
Stresten daha da çok atak geçiriyorsunuzdur. Kendinizi sıkmayın.
Termal su alsaydıniz yaniniza yanma oldukça fıslatın yüzünüze.

Arkadaşlar roza hastalığı benim sosyal hayatımı çok zorluyor,eşimin annesi babası köyde yasiyor,bizde yazın 10 gün geliyoruz yazında yemekleri sobada yapıyorlar benim yüzüm sürekli yanıyor alev alev birde sobada yemek yapınca dayanamiyorum o yüzden sobaya pek yaklasmiyorum bunlarda bunu bildiği için zayıf tarafımdan bana laf sokuyorlar,bende boş durmuyorum tüm bulaşıklar sofra kur kaldir evin işleri bir dakika oturma yok günde 5 kere yemek yeme bitmiyor,yüzümde 15 yıldır roza var artık psikolojim bozuldu sıcağa zerre kadar katlanamıyorum 40 derece sıcakta bile pilava kadar sobada yapilacak,sobada tam aşırı dar kapali bı yere yapmislar,o kadar kötü oldum ki kendimi beceriksiz çaresiz hissediyorum sıcakta cildimde artış oluyor o zamanda psikolojim çok bozuluyor,sizce dayanamicak durumda da olsam belli etmemelimiydim acaba suç bendemi rozası olan arkadaslar beni anlar siz olsanız napardiniz?
E gitme. Hizmet etme.

Eşiniz neden ailesine soba yakmayın eşim rahatsız demiyor?
Sizi nasıl bir psikolojiye soktular bilmem ama onlar yemek yaparken kendinizi kötü hissetmek yerine çıkın odadan kusura bakmayın cildim acıyor deyin geçin.
Siz kendinizin değerini bilmezsiniz kimse bilmez.

Konunun muhatabı siz değil, eşiniz olmalı. Kv. Vicdansızmış, kendisi arka planda konuşmayacak ve doğru bir üslupla bunun önünü kesecek.

Benim kv. Köyde ve serin olur oralar. Gidince hizmet beklemem yaşlı insanlar çünkü. Ama, böyle yere gömülü ocak gibi bir yerde yapar bazı yemekleri (normal ocağı var) ben de zerre anlamam ateşte yemek pişirmekten. Kendim normal ocakta yaparım.

Roza hastası değilim ama eşim, "Anne, ocakta yemeği sen çok güzel yapıyorsun, anne yemeği çok başka oluyor" dedi 😅 eşim benim yemeklerimi çok sever ama, ateşte becerim olmadığından talep gelmeden durumu çözdü. 😅

Kv. Oğlum özlemiş diye gaza gelip nerdeyse hepsini kendisi yapacak hale geldi 😂

Ben de durumu anladım ama yalnızken, aşkolsun benim yemeklerin kötü mü dedim? (Cevabı biliyorum ama duyarım geldi 😅) hayatım, senin yemeklerinde çok güzel ama, bu ocağa benzemez güzel yemeklerin kömür olmasın dedi.

Adam iki tarafında kırmadan idare ediyor ve yüz göz olmuyoruz. Sizin eşiniz arka planda güya destek oluyor.

Sizce sorun burda roza hastalığınız mı?
Eşiniz ve ailesi çok çok kötü insanlar. Ben olsam 1 bardak su bile vermem. Hastalığı bilerek üzerinize gelip sizi strese sokmak istiyorlar. Her hastalığın temelinde stres var zaten o da tetikler. Ben böyleyim beğenmeyen kalksın yemeğini yapıp zıkkımlansın deyin bakalım bir daha size bulaşıyorlar mı? Eşin bu işte en suçlusu ama.

Bu arada bir arkadaşım roza. Çözümü çay ağacı içeren ürünlerde buldu. Şampuan güneş kremi losyonu her şeyi ondan alıyor. O yatıştırıyormuş. Çok geçmiş olsun

Annem roza hastası, soba şurda dursun en ufak bir şeye üzülmesine, stres yapmasına bile müsaade etmiyoruz. Eşiniz ve ailesi çok saygısız insanlar. Bu insanlara tahammül etmeyin ve gitmeyin o köye.

Köylerde sıradan bir gün.. bir insanın sıfatından bağımsız bir hastalığı varsa buna dikkat edilir. Bende arada sulu egzama çıkar ellerimde kayınvalideme gittiğimde sadece kendi tabağımı kaldırdığımda bile suya tutma ellerin rahatsız der. Aynı şekilde ben de ona karşı öyleyimdir hele rahatsızlığı olan bir konuda ekstra hassasiyet gösteririm. Bu sıradan her insanın yapması gereken bir davranıştır ama malum topraklarda merhamet vicdan yoksunluğu olduğu için ölsen umurunda olmayacak kalpler var.

Ne salak eş aileleri var.Sizin hastalığınız var.İnatla sobada yapıyorlarsa kendileri yapacaklar.Bir de yardım ediyor musunuz zaten
Bence hiç kendinizi kötü hissetmeyi.Laf söyleyene verin cevabını gitsin.Sesinizi yükseltmeyin,kısa ve öz konuşun.Bu ülkedeki kadınlar niye böyle yaw...Eltisi ayrı laf söylemiş ,kayınvalide ayrı...Geçmiş olsun

Back
X