Rozasea bozulan psikolojim

Benim
Burnumun kenarinda cikti gecen sok oldum dedim yaslaniyorum. O lazerin baska zarari olur mu diye dusunuyorum mesela. Cok degilse verilir o para bence.. dusunmeye basladim sahsen.

Ben fazla takmiyorum. Ona kalana kadar bende daha ne inşaatlar var :)
Burun yapılır, memito, hafif lipo suction...
Zaten tombik oldum... acma gibi geziyorum... saclarida kestim deli gibi...
Roza bir yana kalsin ben baya baya saldim :)

Cok tesekkurler :)

Bu arada bende bu adi geceren coresitini kullanmaktan vazgectim. Guvenemedim.

Cok tesekkurler :)

Bu arada bende bu adi geceren coresitini kullanmaktan vazgectim. Guvenemedim.

Rozada almanyada asla kortison cremi verilmez. Antibiyotik cremler verilir. Kortizon deriyi inceltigi icin roza dahada yayılıyor. Kremin icinde kortison varsa sakin surmeyin

alerji testi yaptırdınız mı bence ayrıntılı bir alerji testi yaptırın yediğiniz yada kulandığınız bir şey egzemaya neden olabilir. geçmiş olsun

Rozada almanyada asla kortison cremi verilmez. Antibiyotik cremler verilir. Kortizon deriyi inceltigi icin roza dahada yayılıyor. Kremin icinde kortison varsa sakin surmeyin
Bu ilaci zaten doktor bebegim icin verdi. 3 aylik henuz. Dermatir icin verdi.Kortizonn icermiyor dedi ama okudugum kaynaklar kortizon icerdigini yaziyor.

Bu ilaci zaten doktor bebegim icin verdi. 3 aylik henuz. Dermatir icin verdi.Kortizonn icermiyor dedi ama okudugum kaynaklar kortizon icerdigini yaziyor.

Benim bildiğime göre icermiyor. Nişanlım sedef hastasi o kullanmıştı bir zamanlar... ama bebiş olduğu icin cildi daha cok naziktir onun. Acil şifalar diliyorum

Çok dusuk kortizon var cok siddetli temasa bağlı egzama gelişti imkansız surmemek cok Üzülerek bir gun surdum

Aslında kortizon yokmuş fakat uzun sure kullanınca cilt onu kortizon gibi algılıyormus alışkanlık yapıyor yani 3 gun surmenin arada bir zararı olmaz

İllallah ettim ben bu illetten. Egzamamı sedef mi ona da karar veremiyor doktorlar. Benim de saç derimde var her geçen gün çoğalıyor kulağıma da attım. İlaçları kullanınca geçiyor bırakınca hooop geri geliyor. Ben en son piner test yaptırdım intolerans çıkan yiyecekleri yemiyorum ama henüz etkisi olmadı Konuyu takipteyim

O test hikaye ya. Bende cambridge versiyonunu yaptirip ona gore yasayayim dedim. Sonunda vitaminsiz kalsiyumsuz kaldim. Doktordan bir temiz azar isitip geri dondum.

Egzamali biri daha geldi. Ben egzama ile nasil basettigimi anlatayim belki bazilarinin isine yarar. Egzama ile lisede tanistim. Benimki atopik egzama, ve sirtimda bir kac yerde var. Bu bir bagisiklik sistemi hastaligi. Peki neler yapman ne neler yapmaman gerekiyor. Oncelikle ne yazik ki ve uzulerek soyluyorum ki, cogu cilt doktoru bu konuda fasa fiso. Neden egzama oldugnu, ilacin neden ve ne surede kullanilmasi gerektigini soylemiyorlar. Ben ABD de genel doktorumun sayesinde egzama icin uzun sureli kortizon kullanmamam gerektigini, cildi inceltmesi bir yana asil sorunun hormon salgilanmasini engellemsi vs oldugunu ogrendim. O zamana kadar bana egzama kremi verip surekli kullanmami soyleyen sozde doktorlara selamlarimi iletiyorum.

Onerilerime gelecek olursam.

1. Ilik su ile yuzunu gunde bir kez yika sadece.
2. Parfumsuz bir cilt temizleyici kullanmak zorundasin, cunku parfum temas egzamasi yapar zamanla ki sizinde oyle olmus.
3. Yuzu yikadin ama havlu ile falan kurutma, azicik bekle yuzun nemli iken ya da islak iken, parfumsuz cilt kremi sur. Gun icinde bunu bir kac kez tekrarla.
4. Bunlari yaparsan egzamani kontrol atlina alir, alevlenmesine izin vermemis olursun ama veleki alevlendi egzaman o zaman mecburen kortizonlu krem kullancaksin ama iki gun kullan mesela, ama desigim rutinlere de devam et. Baktin duzeliyor cilt, birak ilaci kullanmayi. En fazla 7 gun ust ste ilac kullanmayi tavsiye ediyorlar.
5. Bazen probiyotik ve egzama arasinda baglanti oludugunu iddia ediyorlar, probiyotik kamiyotik yogurtlar dene belki ise yarar.
6.Glutensiz beslenme gerekiyor olabilir, git colyak hastaligi testi yaptir. Colyak ve egzama arasinda baglanti oldugunu iddia eden, colyak hastasi olanlarin arasinda egzamali oraninin daha yuksek oldugunu belirten makaleler mecvut. Bu yuzden bir test yaptir, belki glutensiz yemen gerekiyor olabilir.

Bu arada parfumlu cilt temizleyecilerden ve kremlerinden uzak dur, "fragrance" diye yazar. Cildine bitkisel diye herseyi surme ozellikle kokulu seyleri.

3 numaraya degincem cnm. Cildimiz ole birseymiski sen ne kadar krem surersen o kdr krem ister kururmus. Yani gunde bir kac defa tekrar etmek yerine gunde 1 kez surmek dogruymus.

Mesela gecen pedikurcu solemisti. Vazelin iyi birsey gibi geliyo ya bize.. mesela bir kez sur ayagina yat corapla yumusacik olur sabaha Ama surekli yaparsan ilk gunku kdr ise yaramaz.

Daha oncede yazdim bu tur hastaliklar genelde icten gelen rahatsizliklar ve herkeste farkli bi sebebe dayanabilir. Ha doktorlar basiyo hormon ilacini antibiyotigi.. ama bu bizim vucudumuzu ilerleyen zmn icin cok daha kotusune hazirliyo olabilir. Alternatif tip burda ise yarayabilir. Lakin gunumuzde doktorlara bile guvenemezken bu insanlara nasil guvencen? Dogrusunu nasil bulcsn bilcen?

Buarada ben probiyotik tableti kullanmaya basladim. Zarari olmaz bana gore. Belki ilerleyen zmn icindede baska seylere basvururum. Duruma gore.. sanada gecmis olsun cnm

Kan testi ve kaka testi yapiyolar.. cilt dedigin bagirsakla baglantili.. kakadaki iyi ve kotu bakterilere bakiliyor.

Benim bi tanidigim yaptirdi ve diyet uyguladi.. yumurta ve sut urunlerine allerji cikti.

Tontriko öyle bir şey değil..Egzama demek cildin ceramide dokusunun bozuk olması demek. Bu dokunun bozuk olması demek de cildin sürekli su kaybetmesi demek. Su kaybeden cilt kurur. Normal sorunsuz bır cılt varsa , evet günde ıkı defa yıka yüzünü ıkı defa krem sür, yıkamak aslında su kaybına neden olur ekleyeyim onu da r. Neyse ama cilt hastalıklarında durum farklı, egzama da özellikle cilT suyu tutamıyor , mecburen suyu bağlayıcı ozellıgı ve bozuk cılt yapısını düzenleyici krem kullanacaksın, elden başka şey gelmiyor. Benimki zoraki öğrenme vallahi. Bu arada manikürcü halt etmiş vazelin iyidir ama yedırmesı zor yağlıdır falan. Hem keremleri hem de vazelini, ciltten buharlaşıp kaçmak isteyen su molekülerini cilde hapseden kilit gibi düşün.

Cildim cok kuru benimde o yuzden biliyorum bende. Ama bendede gebelikte cikti roza. Hormonlardan filan derken gebelikten sonra gecer dediler en sonunda roza olduunu anladilar. Gebeligim baya baya tetiklemis ortaya cikarmis yani.

Sen su deyince aklima geldi..Bol su icmenin faydasi var diolar, dogru mu acaba?

O konuyu bilmiyorum, alakası yok diyeni de duydum , faydası oldu diyeni de. Ama cildi yıkamak kurutmak demek, öğrendıgımde benı kahreden bılgı ama rutınımıı degıstırmedım sadece banyodan sonra düzenli kremleme rutınıne dondum, kortızonlu krem kullanamıyorum o yüzden.
Rosecea sanırım Gül hastalığı diye geçiyor. Cilt aşırı hassaslaşıyor sanırım ama emin değilim, pek okumadım onunla ilgili, benimki kelime ilaç yapma merakı :)

Ismi guzel kendisi kotu bi hastalik gul hastaligi:) birde bi kremin ise yarayip yaramadigini 5-6 hafta sonra anliyolar dusun.

Zor bu hastaliklar Allah yardimcimiz olsun : (

Ismi guzel kendisi kotu bi hastalik gul hastaligi:) birde bi kremin ise yarayip yaramadigini 5-6 hafta sonra anliyolar dusun.

Zor bu hastaliklar Allah yardimcimiz olsun : (

Excipial lipo and excipial hydro var, bak bu kremler epey güzel. Bırı yağ bazlı biri su bazlı. Ben yıllarca kullandım bunları hep de çok memnun kaldım, dene bir istersen. Eskiden hekımler yazardı sımdı yazılıyor mu sıgorta kapsamında mı bilmiyorum ama.

Bu hastalik kuruluklada baglantili mi bilmiyorum. Yanlis birsey surersende hapi yutuyorsun kipkirmizi oluyosun. Bu yuzden herseyi surmuyorum. Turkiyede satiliyomu bu ilaclar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…