Ruhumu Daraltan Mevzular :)

Altınlar benim zor gün için saklamayı istediğim güvencem deyip verme altınlarını yani yarın birgün Allah korusun ama bi hastalık olsa bişey olsa o ev satılmaz ama altınını bozdurabilirsin
Haklisiniz Aynen oyle yapacagim çok tesekkur ederim yorumlariniz için

Canım hayir. Evlerinde bir sıkıntı oldu yeni kiraya ciktilar 1 yil kadar. Simdiye kadar kendi evleriydi. Artik yok.
Oturamıyorlar mı kirada
Biz yıllarca oturduk bişey olmadı valla :)
Sen eşine yeni bir teklifle git sabah
Bize de ev lazım sonuçta annenle baban bize parayı borç versin de :)

Herkes yüzde yetmişini vermiş kızlar ortak olur demiş ama unutulan bir şey var. Nihayetinde bu ev bu insanlara kayınvalide ve kayınpeder öldüğünde kalacak . Bu dönemde kira ödememiş olacaklar yani. Bu yetmişlik kısım bu süreçte zaten epeyce kapanmış olacak. Herkes pay almak isterse o zaman üç kardeş bir araya gelir. Ortak bir miktar verirler . Sonrasında paylaşılır. Bu açıdan eşinizin üstüne olması gayet adil bence.

Merhaba konu sahibi nacizane fikrimi belirtmek isterim ki sen, senin olanı(hem hukuken hem dinen) vermeyince aramız bozulur diye korktuğun kaynana kayınpeder koca ilişkisine sağlam deme. Sağlamlık asla böyle bir şey değildir. Ben kesinlikle arkandan senin altınların ve arabanla ilgili plan yapıldığını düşünüyorum ve üzülerek söylüyorum ki eşinde bu işin içinde. Madem %70 ini ödeyebilecek durumdalar kredi çekip %30 unu tamamlasınlar. Sen yeni evlisin senin hiç mi özencin yok tatil planın yok çocuk planın yok arabayla gezme planın yok. Hem sana bişey diyeyim mi eşim arabasını ailesine verse ben kendi altınlarımı kendi aileme veririm siz onun ailesine yardım amaçlı evlenmiş bir yardım kurumumusunuz? İnsanlar ne kadar kötü nekadar artniyetli ya. Gerçekten çok sinir bozucu malesef evlilik çok farklı bir kurum sizi çok pasif ve iyi niyetli buldum umarım senelerce sıkıntı çekip sonrada aranız kötü olmaz çünkü ozamanda altın verdiğim halde kötü oldum diyeceksin çok maddiyatçılar burdan objektif böyle görüyorum.

kisaca eger "bosanma durumunda" cirkeflik yapabilme ve altinlari ve arabanin yarisini geri alabilme durumundaysiniz verin. ben geri alamazdim mesela :)
Yani bu hayatda ne oldum degil ne olucam demeli... herhangi bir sorunda dimdizlak siz kalacaginiz icin bence cok iyi düsünün.
ben vermezdim.
parasi olmayan ev almasin.

McGrath , hem araba hem altın, biraz fazla değil mi?
3 olur 5 olur ama elinizdeki tüm birikimi vermiş olucaksınız.
Özellikle piyasalar şu durumdayken.. altın dolar yükselirken.
O evde beraber mi oturacaksınız?

hiç mantıklı değil canım. İyi anlaşıyorum diyorsun ama böyle zamanlara belli oluyor nasıl anlaşıldığı...

Araya para girince kardeş kardeşi tanımıyor
Siz hakkınızı verirler mi sanıyorsunuz

En basitinden çok eski bir evin tapusu annem ve kardeşleri arasında
Annemin kardeşi benim eşimin üzerine yapalım dedi diye bizimkiler kabul etmedi ne alaka dediler
Ki gerçekten ne alaka
Yapmazlar yani
Kendi çocukları varken siz dış kapının dış mandali muamelesi göreceksiniz
Altinlarinizi verseniz dahi bu düşünce değişmeyecek
Vermeyin
Bozulursa bozulsun aranız
Çıkarlarını tatmin ettiğiniz sürece size iyi kalan insanlardan ne hayır göreceksiniz ki

Piyasa kötü, krizin içerisindeyiz ki daha büyüğü bekleniyor.
Olan malın satılmasından değilim bu ara.
Ben olsam vermem. Bitaz daha biriktirsinler madem.
Maddi durumunuz iyi olsa neyse diyeceğim ama şu an tek güvenceniz onlar.

Evin tapusu eşinizin üstüne olacaksa kabul edilebilir. Küçük bebeğiniz falan olur arabasız çok zorlanırsınız mesela ama böyle bir durum yoksa Ev almış olursunuz bence sıkıntı yok.

Vermeyeceğim altinlari canim. Ama araba icin malesef bir soz hakkim yok gibi oldu su an.

Evin tapusu eşinizin üstüne olacaksa kabul edilebilir. Küçük bebeğiniz falan olur arabasız çok zorlanırsınız mesela ama böyle bir durum yoksa Ev almış olursunuz bence sıkıntı yok.
Tapu esime olacak evet. Ama kardesleri hakkini ister. Busbutun bizim olma ihtimali yok. Ve evet arabasiz ne yapacagiz bilmiyorum..

Arabayı satarsa satsın sıkıntısını kendi de çekecek yenisini alana kadar.
Ama altınlar sizin hem evlilik içinde hem boşanma durumunda. Onlar size bir güvence.
Arabayı vermeye kesin kararli. Fakat altinlari vermeyeceğimi belirttim

Canim verilen altinlar asla geri gelmiyor ben bilezikleri dugunden bir gun once istedim okuyordum baska sehirde takamaz saklayamazdim o yuzden. Dugunden 3 gun sonra kp borcu varmis dolanip duruyor uzuldum verdim al borcunu kapat diye ki halada maddi destek olurum kizi arabasinin modelini yukseltecekmis kredi cekip vermedik diye (krediyide biz oducez o degil) suratlar simdi bana asik . Kalan bileziklerle araba aldik onuda sonra sattik oda para olarak duruyor yine altinim gelmedi verince bunlar oluyor hicte kiymet bilmiyorlar. Vermeyincede yine esimin kardes gibi gordugu kuzeni istedi 3 tane yeni yapmistim vermedim diye esim trip yapti biraz zorlamadi ama sonra uc gun trip yapti gecti ama altinim hala duruyor ilk verdiklerimden sonra ders oldu kim istese hayir diyorum direk sende de vermek istemiyorsan

Tapu esime olacak evet. Ama kardesleri hakkini ister. Busbutun bizim olma ihtimali yok. Ve evet arabasiz ne yapacagiz bilmiyorum..
Eşiniz evi satın almış olacak kardeşlerin hakkı olmaz bu durumda. Yani kendinei ev alıp babasını oturtmuş olacak

Hiç sevmem böyle işleri.
Ne %30'luk kısmı karşıladım diye tapuyu üzerime alıp kızların hakkına çökerim ne kendi hakkımı yediririm.
Yarın ne olacağı belli değil, her şeyi düşünmek lazım.
Allah göstermesin ama boşanma var, ölüm var. Siz neden riske atasınız kendinizi?

Gözden çıkarabileceğim bir miktarı borç olarak ya da karşılıksız verebilirim ama olmayan parayı varımı yoğumu satıp da vermem. Benden izinsiz araba satmaya çalışan adama da hayatı zindan ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…