Rutubetli evde premature.bebek😣

bu tamamen evinsoeunuyla alakali. ben bodrum katta oturuyordum evin yarisindan fazlasi topragin altindaydi yine de rutubet sorunu yasamadim hic.

Mantolama yapılabilir dış cepheye.
Herkeste aynı problem varsa ortak karar verip halledilebilir.
Nem için yapı marketlerde nem alıcı diye geçen plastik kutular var,basit ama işe yarıyor. İçine bir karışım konuluyor,o bittikçe yeniliyorsunuz, uygun fiyatlı da. Alıp odalara koyabilirsiniz 1er tane.

Maddi olarak canim cok aradik kendi butcemiz civari malesef cikamadik isin icinden...
Allah yardımcınız olsun. Rutubet ciğeri mahvediyor.
Fırsatını bulunca hiç durmayın orada.
Evi sık sık havalandırın. Rutubetli yerleri karbonat sirke ile silin, önüne herhangi bir şey koymayın. Açık kalsın. Doğal gazı yükseltin. Nemi kurursun. Bir de saç kurutma makinesi ile kurutmaya çalışın.

Önce evinize yapım onarım bilen iyi bir usta getirin sorunun kaynağını bulsun elbet bişey sebep oluyor buna bizdede vardı taban su almış inşaat sırasında müstakil bizim evimiz kuruttuk bı yaz hala daha oluyor rutubet az da olsa.

Maalesef biz annemlerin evi için bir çözüm bulamadık. Tek bir odası küfleniyor. Ara kat güneş alan bir oda. İç dış mantolama yapıldı. Ustalar geldi baktı birşey bulamadılar. O oda hala küflü ve nemli olmaya devam ediyor.

Kısa vadede bahsettiğiniz makineyi alın ama uzun vadede evden çıkmak için bir plan, program, bütçe yapın. Allah kolaylık versin

Eğer alt katlarda da varsa çatıyla alakalı değildir diye düşünüyorum. Bir dönem oturduğum evde vardı böyle bir sorun. . Bizde sorunu çatıya bağlamıştık ama, meğer bitişikteki binanın çatı gideri direkt bizim binanın yan cephesine akıyormuş. Çatı için o kadar gelen giden oldu, sorunu bulamamışlardı eşim bulmuştu. Oralara bir baktırın ayrıca iç/dış mantolama yaptırın.

Bizim evin bir odasında var köster diye bir şey varmış onu alıp yapacağız işe yarıyormuş. Gerçekten çok kötü ya arada bir sirkeli suyla siliyorum biraz geçiyor 2 hafta sonra yeniden oluyor

Dış cephe ile kurtulursunuz anca. Ama sadece sıva çekilen mantoloma değil bu köpük yapıştırıp sonra üzerine sıva atılanlar yapıldığında çözüm oluyor başka türlü kurtulamazsınız.

Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama küf kapatıcı sivalar var. Iyı bir yerden sormak lazım.

Böyle evleri satmakta zordur. Ya sıva yapıp kandırarak satıyorlar ya da öyle kalıyor ellerde.

Dış cephe ile kurtulursunuz anca. Ama sadece sıva çekilen mantoloma değil bu köpük yapıştırıp sonra üzerine sıva atılanlar yapıldığında çözüm
mantolama kopuk olarak biliyodum bi islemi dahami oluyomus gerci biz zaten isinin ehli birini getirecegiz ama ya baska biseyden se ve biz bu kadar seyden sonra tekrar ederse kirik bir boru felan tarzindaysa ay cildirmamak elde degil

Yani rutubeti bitiriyor mu ?

aslında bu rutubeti kurutmak için.. benim evimde duvarda falan rutubet yoktu.
Ancak oğlumun alerjik astımı var, bulunduğum ilçe çok nemli, O yüzden aldık.nem oranı yüzde 80 oluyordu, yüzde 40 a düşürüyordu.
2 saat içerisinde. Biz sadece geceleri açıyorduk.
ama kapalı bir alanda denediğinizde çok net bir şekilde nemi kuruttuğunu gözlemliyorsunuz.

Biz cihazın havayı kurutma açısından faydasını gördük.

Sorun nerdeyse kaziyip hal etmek lazim. Nerden su aliyorsa tamir etmek lasim. Kaynanamin evdede rutubet var. 3 nem cekici kucuk makinesi var hepsi su doluyo. Ama rutubete bir care degil bu...

mantolama kopuk olarak biliyodum bi islemi dahami oluyomus gerci biz zaten isinin ehli birini getirecegiz ama ya baska biseyden se ve biz bu kadar seyden sonra tekrar ederse kirik bir boru felan tarzindaysa ay cildirmamak elde degil
Başka bir işlem daha var dediğim gibi sadece sıva atıyorlar onlar köpük olanlardan iyi değilmiş. Duvarlarda rutubet varsa mantoloma iyi oluyor rutubet yapmıyor bir daha

Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama küf kapatıcı sivalar var. Iyı bir yerden sormak lazım.

Böyle evleri satmakta zordur. Ya sıva yapıp kandırarak satıyorlar ya da öyle kalıyor ellerde.
Rabbim kul hakki yemeyi nasip etmesin valla bize satanlarin yedigi ah beduua onlara iki dunyada yeter ben o duruma dusmektense bu hali yeglerim yinede yorumunuz icin tsk ler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…