Rüya ile gerçek hayatı karıştırıyor olabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyurgezerliğe benzettim ben ama emin değilim bir psikoloğa görünmekte fayda var. İki tane uyurgezerlik anım var birinde bilincim yerinde değildi etrafımdakiler anlattı. Diğerinde lisede yurttaydım. Merdivenlerden iniyordum ama merdivenler hiç bitmiyordu sonunda inmeyi bırakıp odama attım kendimi ama yatağımda başka biri yatıyordu. Birkaç kat altta inmişim meğer. Durumu anlayana kadar kendimi çok çaresiz hissetmiştim. Bazen de uyandığımda uzun süre nerede olduğumu anlayamazdım. Şehirleri karıştırdığım bile olurdu. Bir de uzun yıllar boyunca uyandığımda rüyamda ne konuşuyorduysam kaldığım yerden sohbete devam ederdim o an yanımda kim varsa. Saçmaladığımı düşünüp güldüklerinde çok sinirlenirdim :) çok korktuğum oluyordu ama son iki senedir böyle şeyler yaşamıyorum. Ruh halim pek iyi sayılmazdı belki bu yüzdendir. Bir psikoloğun çok yardımı dokunacaktır

Benzer bir durumu yaşıyorum. Stresimin yoğun olduğu ve aslında depresyonda olduğum dönemde iyice artmıştı. Yine var ama o dönem bayağı artmıştı. İki kez yataktan fırlayıp mutfağa kosmustum duduklunun altı açık kaldı diye. Sonra yine şu geldi şunu yapmalıyım gibi sebeplerle kalkıyorum. Eşim zor yatırıyor. Daha dün kalktım. Eşim hadi uyu dedi. Yok uyuyamam ablamlar gelecek daha isim var dedim. Halbuki gelip gittiler bile. Gelip gittiler ya hani, hadi uyu dedi yatırdı adam. Sonra hayali bardakları düşüp kirilmasinlar diye tutarak uyandım bir kez. Bir kez de uyku felci geçirdim. Çok korkutucuydu Allah bir daha yasatmasin ya.
Ben sebebinin kafama taktigim stres yaptığım şeyler olduğunu düşünüyorum. Unutkanligim olduğu için ocak açık kalır diye korkarım mesela. Ya da evdeki işleri şu sıralar halsizlikten yapamadigim için gerginim ve üzgünüm.
Çocukken uyurgezerdim. Kalkar isigi açar yatardim. Kalkar mobilya kapaklarini açar yatardim. Ve bol bol konuşurdum. Ki hala konuşurum. Yani ben de korktum başlarda fırlayıp mutfağa kosunca ama herhalde büyük bir sorun değildir. Değildir yani inşallah.:deli:

bende yalnız yaşıyordum.geceleri kulağımın dıbınde kedı mıyavlamasına uyanırdım.gerçekten kedı mı gırdı dıye aranıyodum odada.
sabah ezanına kadar uyumadığım zamanlar oldu.sırf kedı sesıne uyanmayayım dıye.sürekli izlenme hissi de vardı.

ışık açık yat. yatağının altında toz künge vs varsa temızle. sırkelı suyla heryerı sıl.boy aynasınıda gece goremeyeceğin bir yere koy.duaları oku.gecelerı aynaya bakmamaya özen göster.

bişey daha aklıma geldi. bayramdayız kuzenler falan hepimiz yer yatağındayız 4 kişi yattık.ruyamda amcamın kızını (sevmem konuşmayız)dovuyorum nasıl hırslandıysam sınırlıyım bağırıp çağırıyorum.gerçekte yanımda yatan kuzenimi tutup tokatlamışım boğazına sarılmışım uyandırdılar sonra :KK53:

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Yatak odamda, yatağımın hemen baş ucunda lambayı açmam için butonum var. Yatağın sağ kısmında yatarım, ve her zaman sağ tarafından kalkarım. Lakin şu son haftada bir sorun oluştu. Geçen hafta her insan gibi yatağıma uzanıp uyudum. Gecenin bir vaktinde uyanıp kalktım. Kendimi teyzemin evinde sanıyorum. Güya kuzenim beni çağırıyor. Başta lambanın düğmesini aradım, bulamadım. Kalktım, lambanın düğmesini arıyorum, bulamıyorum. Elime sert bir şey geldi, ne olduğunu bilmiyorum. Odada karanlıkta öyle geziniyorum taki bu sefer boy aynasına dokunana ve bavuluma çarpana kadar. O dokunuştan sonra beynim yavaş yavaş gerçek hayata döndü. O aynaya dokununca, bavula çarpınca bildim ki hemen yanında odadan çıkmak için kapı var. Sadece o kapıyı açınca kendime geldim. Gerçek hayat ile rüyayı karıştırdım sandım. Her zaman yatağın sağ tarafından kalkarım, ki zaten hep o tarafta yatarım, bu sefer sol tarafından çıkıp ilk olarak başucu masasına dokunup itmiştim. Her neyse sonra tekrar uyamam biraz zaman aldı ama oldu geçti. Dün akşam ayni sorunu yaşadım. Yine aynı şekilde kalkıp lambayı açmak istedim ama butonu bulamadım. Yine yatağımın ters tarafından kalkmışım. Bu sefer kendimi diğer teyzemin evinde sanıyorum. Ama olduğum ev inşaattaydı. Bitmiş döşenmiş ev değildi. Lambayı ve kapıyı ararken cama dokundum. Gece o karanlıkta beni inşaatta unuttular sandım. Hiç bir şey görmüyorum ama annemin uzakta olmadığını biliyorum. Beni inanılmaz bir korku bastı ve onlara seslenip bağırmak istedim. Yapamadım. Nedeni yok. Öyle korkmakta başladım kaldım inşaatta hiç bir şey görmüyorum sabaha kadar mı bekleyeceğim bu karanlıkta diyip oturup tekrar düşündüm bağarayım diye. Gerçektende oturmuşum, yatağın sonuna. O an yine aklım başıma geldi ve kapının yakında olduğunu bilip çıktım ve tekrar gerçek hayata döndüm. İşin garibi de uykumda rüya görmüyorum. Hep kalkınca oluyor. Aynı sistem, başucumdaki lambayı bulamayıp, yatağın diğer tarafından kalkıp kendimi başka bir evde hissediyorum. Başınıza öyle şeyler geldi mi ? Tam ne olduğunu bilmiyorum. Rüya ile gerçek hayatı karıştırdığımı düşünmeme başlıyorum ama Ortada rüya yok. Uyanıkken oluyor bunlar. Bir daha olursa diye korkmaya başlıyorum. Ya bu sefer kendimi mezarlıkta hissedersem diye tedirginim. Allahtan kapı kapalı yatıyorum, yoksa muhtemelen merdivenlerden yuvarlanırım. Bir defa daha olsun (ki umarım olmaz) muayeneyeye gideceğim...
buda bişey mi.. Ben uyku sırasında yataktan kalkıyorum ve ayak ucuma dogru yürüyorum. yataga döndüğümde kendimi yatakta uyurken görmüştüm.. evlenmeden önceydi. cahil zamanıma geldi sanırım nasıl atlattım bilmiyorum. üzerinde durmadım pek.şuan görsem kafayı yerim herhalde

yaşadığınız durum: uyku bozukluğu. vücudun ve beynin aynı anda uyanmamasıyla ilgili.

normalde vücut ve beyin aynı anda uyanır. senkronizasyonu bozulursa bu tip sıkıntılar yaşanır. mesela karabasanda vücut beyinden daha geç uyandığı için hareket edemeyip korkarsınız.

psikiyatriye ve nörolojiye gidin bence, rahatsızlığınızın nedenine göre onlar hangi alanda tedaviye devam etmeni gerektiğine karar verirler.

geçmiş olsun.

Bu astral seyahat olayı gerçekten var mıdır ki? Bir ara okumuştum, sürekli bedenimi yatakta bırakıp gezdiğimi görürdüm evin içinde. Rüya olmazdı, yani rüya yani illaki, çünkü vücudum yatıyor olurdu ama ben bildiğin gezerdim, hatta "Nasıl olsa rüya, bi deneyeyim" diye gittim balkondan atladım. İlk atlayışımda uçtum, sonraki birkaç seferde düştüm ve yatakta kalktım, onda da atlarken düşsem ne olur ki diye düşünüyordum da düştüm. Çok garip. Hatta uyku uyanıklık arası, tam uykuya dalmak üzereyken kulak çınlaması gibi bir uğultu ile ayrılacak hissi geliyor "Aha gezeceksin bu gece de" diyorum. Ne zaman biraz ürkek hissetsem, acayip eciş bücüş tipler de görüyorum evin duvar köşelerinde.
Ne kadar uzağa gidebileceğimi deniyorum, camdan geçip geçmeyeceğimi, bazen geçiyorum bazen takılıyorum. Bir kere apartmanın dış kapısına kadar indim, dışarı çıktım, bir iki adım attım devam edemedim geri çekilir gibi oldum vb.

Okuduğumda astral seyahat olarak çıktı karşıma ama inanamadım, mantıklı başka bir açıklaması olmalı bunun diyorum.

Konu sahibi ne desem bilemedim. Bana da oluyor ara ara, ben alıştım gerçi. Baya baya geziyorum.
Sizin yaptığınız şeyin aynısını ben ancak çok küçük yaşlarda yapabiliyorum. Bazı geceler herkes uyuduktan sonra “bu gece de gezsem mi” falan diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ve inanılmaz bir zevk alırdım o gezintilerden. Biraz daha büyüyünce yapamamaya başladım, hafızamın derinliklerine gömdüm ve ancak 30’lu yaşlarımda bu olayları tekrar hatırlamaya başladım. Konudaki hikaye korkunç gibi geliyor ama kontrollü olarak keşke hepimiz becerip de yapabilseydik, muhteşem bir histi benim için.

Yatağınizin sol tarafına yastıklar koyun ki o taraftan kalkamayın ve ya yatağınizin o tarafını duvara dayayın. Çünkü o taraftan kalkarak yaşıyorsunuz aynı olayı en azından bi deneyin belki iae yarar :)

Bunu cok merak ediyorum astral seyahat acabilirmisin? Yasanilan biseymi sahiden
Daha once yasadım. Hemde ust uste . O zaman burayada konu acmıstım sanırım konumu gızledıler sonradan.
Kendımı hocalarda buldum . Kendımı bıle seyredıyordum cok korkunc. Hatta ılk oldugunda yıne kendımı yukarıdan gorerken odaya baktım, yenı bırsey gordum a dedım bu ne kı fılan neyse hersey bıtınce uyanınca bedenımde , kalkıp o yenı hedıyeyı orada gorunce dıbım dusmustu cunku gercekten hedıyeydı ben yenı tatılden donmustum esım almıs bana veremeden ben onu gormustum :KK57: Hocalara gıtmek zorunda kaldım tabı bu durumdan kurtulmak ıcın

Çok yorgun ya da stresli olduğumda uykum da sapıtıyor. Bu ara biraz üzücü şeyler yaşadım, odada her şeyden korkuyorum, uykuda irkiliyorum filan. Dondan çanta sapından açık kapıdan her şeyden 😁😁😁

buda bişey mi.. Ben uyku sırasında yataktan kalkıyorum ve ayak ucuma dogru yürüyorum. yataga döndüğümde kendimi yatakta uyurken görmüştüm.. evlenmeden önceydi. cahil zamanıma geldi sanırım nasıl atlattım bilmiyorum. üzerinde durmadım pek.şuan görsem kafayı yerim herhalde
İşte bu astral seyahat ama uzaklaşamadan bitmiş

Aslında çok büyük bir şey yok gibi sadece uyku sersemliği ile soldan kalkınca bir süre kendinize gelemiyosunuz bu kadar

Arkadaşımın evi 3.kat.
Bize rüyasını anlatıyor;
Rüyasında gece kalkıp pencereyi açıyor ve atlıyor. Görmediği kişiler onu kollarından tutarak yavaşça yere indiriyor ve aşağıda uyumaya devam ediyor.
Kendisinin rüya diye anlattığı bu olayın gerçek olduğunu annesi söyledi. Gerçekten de gece kalkıp camı açıp atlıyor. Ailesi rüzgar sesine uyanıp bakıyor ki kızları aşağıda. İntihar etti sanıp koşuyorlar. Bakıyorlar ki sadece uyuyor. Vücudunda çizik bile yok.
O şekilde uyandırmadan yatağına koyuyorlar ama korkudan sabaha kadar başında nöbet tutuyorlar.

Hala çözemedik bu olayı.

Daha once yasadım. Hemde ust uste . O zaman burayada konu acmıstım sanırım konumu gızledıler sonradan.
Kendımı hocalarda buldum . Kendımı bıle seyredıyordum cok korkunc. Hatta ılk oldugunda yıne kendımı yukarıdan gorerken odaya baktım, yenı bırsey gordum a dedım bu ne kı fılan neyse hersey bıtınce uyanınca bedenımde , kalkıp o yenı hedıyeyı orada gorunce dıbım dusmustu cunku gercekten hedıyeydı ben yenı tatılden donmustum esım almıs bana veremeden ben onu gormustum :KK57: Hocalara gıtmek zorunda kaldım tabı bu durumdan kurtulmak ıcın
Hem ilginç hem korkutucu.
Sebebi neydi acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X