Rüya ile gerçek hayatı karıştırıyor olabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende de tuhaf tuhaf şeyler oluyor bazen uyumaya korkuyorum. Yatagıma yatıyorum uyuyorum sonra uyanmak için istiyorum ama hareket edemıyorum gözlerımı acamıyorum o an çıldırıcak gibi oluyorum sonra birden vücudum boşalıyor sıçrıyarak kalkıyorum. Kac defa başıma geldi bazen iki defa arka arkaya geldi.

Bende de tuhaf tuhaf şeyler oluyor bazen uyumaya korkuyorum. Yatagıma yatıyorum uyuyorum sonra uyanmak için istiyorum ama hareket edemıyorum gözlerımı acamıyorum o an çıldırıcak gibi oluyorum sonra birden vücudum boşalıyor sıçrıyarak kalkıyorum. Kac defa başıma geldi bazen iki defa arka arkaya geldi.

Üzerine biri oturmuş hissi oluyor mu ? Nefesi çok yüksek sesle aldığını duyuyor musun ? Dediklerin ile dediklerin uyuşuyorsa uyku felci geçiriyorsun :KK42:

Uyanıkken oluyor demişsin belki uyanık değilsin sen kendini uyanmış sanıyorsun astral seyehat yaşıyorsan istem dışı bu ya uyuyacağın zaman olur yada uyandığında tam olarak nezaman oluyor gündüz mesela hiç yatağa uzanmadığın uyumak için yatmadığı bir zaman oluyorum mesela otururken sadece yatarken mi

Bu astral seyahat olayı gerçekten var mıdır ki? Bir ara okumuştum, sürekli bedenimi yatakta bırakıp gezdiğimi görürdüm evin içinde. Rüya olmazdı, yani rüya yani illaki, çünkü vücudum yatıyor olurdu ama ben bildiğin gezerdim, hatta "Nasıl olsa rüya, bi deneyeyim" diye gittim balkondan atladım. İlk atlayışımda uçtum, sonraki birkaç seferde düştüm ve yatakta kalktım, onda da atlarken düşsem ne olur ki diye düşünüyordum da düştüm. Çok garip. Hatta uyku uyanıklık arası, tam uykuya dalmak üzereyken kulak çınlaması gibi bir uğultu ile ayrılacak hissi geliyor "Aha gezeceksin bu gece de" diyorum. Ne zaman biraz ürkek hissetsem, acayip eciş bücüş tipler de görüyorum evin duvar köşelerinde.
Ne kadar uzağa gidebileceğimi deniyorum, camdan geçip geçmeyeceğimi, bazen geçiyorum bazen takılıyorum. Bir kere apartmanın dış kapısına kadar indim, dışarı çıktım, bir iki adım attım devam edemedim geri çekilir gibi oldum vb.

Okuduğumda astral seyahat olarak çıktı karşıma ama inanamadım, mantıklı başka bir açıklaması olmalı bunun diyorum.

Konu sahibi ne desem bilemedim. Bana da oluyor ara ara, ben alıştım gerçi. Baya baya geziyorum.

Üzerine biri oturmuş hissi oluyor mu ? Nefesi çok yüksek sesle aldığını duyuyor musun ? Dediklerin ile dediklerin uyuşuyorsa uyku felci geçiriyorsun :KK42:
Üzerimde çok ağırlık oluyor hareket edemiyorum. Ama nefesim normal alıp verıyorum. Araştırıyım bi insanın sinirleri bozuluyor

Bende bir keresinde gece uyandığımda yada ben uyandım sandığımda, kendimi istanbulda ablamın evinde bulmuştum. Sanki birebir ordayım ve gerçek gibi. Neyse sonra gerçekten uyandığımda kendi evimdeyim 😀ama o konu hep aklımda yıllar geçsede. Bence ben o gece cidden oraya gittim geldim :KK48:

Yani inanıyorsan evet yaşadıkların astral seyahate benziyor fakat bildiğim kadarıyla onu yapabilmek için baya meditasyon falan yapmak ve odaklanmak lazım. Daha mantıklı bir açıklama isterseniz uyurgezer olma ihtimaliniz olabilir ya da uyku ile uyanıklık arası yani trans haliniz biraz uzun sürüyor olabilir ki bu da kafanızın karışmasına sebep olabilir. Tam bilemedim ama korkmayın sadece kontrol etmeyi öğrenmeniz lazım.

Ve ilaveten sorayım, uyku düzeniniz nasıldır? Benim bozuktur mesela, ilaçla düzenlerim çoğunluk. Uyku düzenimde aksama başlayınca benim bu gezelemeler, aynı gece içinde 3-4 kere uykuya dalarken (Eskilerin karabasan dediği şey işte ama tıbbi açıklaması var bunun) ağırlık hissedip sıçrama daha sık oluyor. Ben buna bağlıyorum bir miktar kendi durumumu.

Ama işte, aratınca da astral seyahat çıkıyor, tarife de çok uyuyor :/

Sizin uyku düzeni nasıl şu ara?

Kızlarrrr, onu bunu bilmem ama ben biraz tırsmaya başladım ! Evde gece lambası var. Aradım ama bulamadım. Salona da baktım acaba çekmecelerde mı diye.. lambayı açtım, tam aramaya başlarken lamba sönü verdi. Artık eldeki imkanlarla yapıyorum. Bununla yatacağım artık yatabilirsem :KK12::110:

Eklentiler

• 61275C71-1747-4757-9005-3F646CABADEC.webp
    61275C71-1747-4757-9005-3F646CABADEC.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 68
Ve ilaveten sorayım, uyku düzeniniz nasıldır? Benim bozuktur mesela, ilaçla düzenlerim çoğunluk. Uyku düzenimde aksama başlayınca benim bu gezelemeler, aynı gece içinde 3-4 kere uykuya dalarken (Eskilerin karabasan dediği şey işte ama tıbbi açıklaması var bunun) ağırlık hissedip sıçrama daha sık oluyor. Ben buna bağlıyorum bir miktar kendi durumumu.

Aynıdır. Belli bir saatte yatarım, bilemedin gerektiğinden 1 saat geç de olabilir. Gece lavaboya gitmek için kalkıp ardından geri yatarım, daha sonra da sabah namazına kalkıyorum. Ondan sonra uyumak için biraz zorlanıyorum.

Bir kaç defa aynısı olmuştu bana uyku felcine baktım ve ne yazikki bana olan durum buymuş🙄
Tam tedirgin oldumki yorumlara takıldı gözüm yorumu aynen kopyalıyorum.
:KK53:koala-neco
karabasan diye yediler bizi yıllarca, ağzımızı kıpırdatamadan 3 gulhü bi elham okumaya çalıştık anasını satim üstümüzden kalksın diye, Köy kahvesine girip " ağalar beyler istanbul nerde?" diye sorup bir kahve dolusu abazanın tecavüzüne uğrayan Müjde Ar gibi savunmasızdık , Yaşasın bilim !!!
:KK53: Gece gece ciddi bir konu araştırayım dedimdi ikidir olana bakın yahu. 😂
Tekrar afedersiniz diyip konuda sessizce yerimi alayım. 🙂

Kızlarrrr, onu bunu bilmem ama ben biraz tırsmaya başladım ! Evde gece lambası var. Aradım ama bulamadım. Salona da baktım acaba çekmecelerde mı diye.. lambayı açtım, tam aramaya başlarken lamba sönü verdi. Artık eldeki imkanlarla yapıyorum. Bununla yatacağım artık yatabilirsem :KK12::110:
Korkmayın ampül patlar. Çok normal. Bizim de çok olur. Voltaj yükselir, düşer. O kadar takılmayın ama yarın konuya yazın lütfen. Belki bu işleri çok daha iyi bilen birileri gelir yazar ya da biz daha sağlıklı değerlendiririz.

Aynıdır. Belli bir saatte yatarım, bilemedin gerektiğinden 1 saat geç de olabilir. Gece lavaboya gitmek için kalkıp ardından geri yatarım, daha sonra da sabah namazına kalkıyorum. Ondan sonra uyumak için biraz zorlanıyorum.

Bilemedim. İllaki vardır bir açıklaması.

İnsanın aklına genelde hemen doğaüstü şeyler geliyor böylesi durumlarda, ama gelmesin. İnsan beyni sırlarla dolu, bilinçdışı oyunları diyelim, korkmayın, güzelce de uyuyun.

Evet, gerçekten çok değişik bir andı. Üstelik gündüz vakti 15-20 dakikalık kestirme arasında oldu. Ben uyanıktım, konuşuyordum ama kendimi mi bilmiyordum, oğlumumu tanıyamadım, bilmiyorum. Uyku, yarı ölümdür derler. Ruh bedenden ayrılır, uçsuz bucaksız gezintilere dalar zira bedenin kısıtlayıcı ve sınırlı güç kapasitesinden sıyrılmıştır. Beden hala nefes almaya devam eder çünkü bedende kalan ruh değil, candır. Sonra ruh, rüya bitiminde yerine döner ama bazen zamanı ayarlayamıyor demek :) değişik tecrübeler oluyor. Tabi bu bir yorum. Belki de yaşadığınızın sembolik bir anlamı ve önemli bir psikolojik çözümlemesi vardır. Uzmanına danışmak gerekir.
Sizin gündüz vakti dediğiniz zaman muhtemelen kerahat vaktiydi,yani tam böyle gündüzün artık kaybolmaya yüz tuttuğu vakittir.gunesin hafif hafif batmaya başladığı vakit.

Yillarca uykudan cok cektim. Her gece ruya, agirlik v.s. yaklasik 10 yildir yayagin yolunu zor buldugim bir yasamim var. Basim yastikla bulustugum an uykudayimdir. Azicik rahata ersem yani zamnim vat yatayim desem deli gibi is yapan bir kadon oluyorum. Ee zaten uyanikken de calisiyorum. O nedenle gunde 4-5 saat uyku iyi geliyir bana. Ben o 5 saat icinde de ruya gorurum. Benim ruyalarim gerceklesirdi de. Aklima gelmisken belki bilen cikar. Ben bir gun uykumda benim bir esyami calan birini gormustum. Kiza ertesi gun aldigin gibibyerine birak demistim. Kiz inkar etti. Ama onun odasindan cimisti aldigi sey. Ruyamda gordugum kisi söylemişti. He bir de ben biriyle kavga etmistim ruyamda. O kişiyi soylemeyeyim sen anla. Ben sirata tukurmustum o da omzima bir vur sen
Ben nasil aciyla uyandiysam yataktan. O yumrik yedigim yer 1 hafta ne agrimisti. Simdi bile o kadar yorgunim ama ruya gormekten biktigim icin ayaktayim 😥

Kızlar merhaba. Yatak odamda, yatağımın hemen baş ucunda lambayı açmam için butonum var. Yatağın sağ kısmında yatarım, ve her zaman sağ tarafından kalkarım. Lakin şu son haftada bir sorun oluştu. Geçen hafta her insan gibi yatağıma uzanıp uyudum. Gecenin bir vaktinde uyanıp kalktım. Kendimi teyzemin evinde sanıyorum. Güya kuzenim beni çağırıyor. Başta lambanın düğmesini aradım, bulamadım. Kalktım, lambanın düğmesini arıyorum, bulamıyorum. Elime sert bir şey geldi, ne olduğunu bilmiyorum. Odada karanlıkta öyle geziniyorum taki bu sefer boy aynasına dokunana ve bavuluma çarpana kadar. O dokunuştan sonra beynim yavaş yavaş gerçek hayata döndü. O aynaya dokununca, bavula çarpınca bildim ki hemen yanında odadan çıkmak için kapı var. Sadece o kapıyı açınca kendime geldim. Gerçek hayat ile rüyayı karıştırdım sandım. Her zaman yatağın sağ tarafından kalkarım, ki zaten hep o tarafta yatarım, bu sefer sol tarafından çıkıp ilk olarak başucu masasına dokunup itmiştim. Her neyse sonra tekrar uyamam biraz zaman aldı ama oldu geçti. Dün akşam ayni sorunu yaşadım. Yine aynı şekilde kalkıp lambayı açmak istedim ama butonu bulamadım. Yine yatağımın ters tarafından kalkmışım. Bu sefer kendimi diğer teyzemin evinde sanıyorum. Ama olduğum ev inşaattaydı. Bitmiş döşenmiş ev değildi. Lambayı ve kapıyı ararken cama dokundum. Gece o karanlıkta beni inşaatta unuttular sandım. Hiç bir şey görmüyorum ama annemin uzakta olmadığını biliyorum. Beni inanılmaz bir korku bastı ve onlara seslenip bağırmak istedim. Yapamadım. Nedeni yok. Öyle korkmakta başladım kaldım inşaatta hiç bir şey görmüyorum sabaha kadar mı bekleyeceğim bu karanlıkta diyip oturup tekrar düşündüm bağarayım diye. Gerçektende oturmuşum, yatağın sonuna. O an yine aklım başıma geldi ve kapının yakında olduğunu bilip çıktım ve tekrar gerçek hayata döndüm. İşin garibi de uykumda rüya görmüyorum. Hep kalkınca oluyor. Aynı sistem, başucumdaki lambayı bulamayıp, yatağın diğer tarafından kalkıp kendimi başka bir evde hissediyorum. Başınıza öyle şeyler geldi mi ? Tam ne olduğunu bilmiyorum. Rüya ile gerçek hayatı karıştırdığımı düşünmeme başlıyorum ama Ortada rüya yok. Uyanıkken oluyor bunlar. Bir daha olursa diye korkmaya başlıyorum. Ya bu sefer kendimi mezarlıkta hissedersem diye tedirginim. Allahtan kapı kapalı yatıyorum, yoksa muhtemelen merdivenlerden yuvarlanırım. Bir defa daha olsun (ki umarım olmaz) muayeneyeye gideceğim...
Ay şu saatte ve karanlıkta okurken irkildim ha 😀 bence olur arada öyle şeyler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X