- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.214
- 198
Aciklama icin cok tşk ederimcanım yeşil kahve metabolizma hızlandıryor yeşil çay gibi aynı ama bundaki antioksidan daha fazla yani yağ kırma olayı daha fazla bunda
ham kahve çekilmemil türk kahvesi gibi düşün
bulduğum yazıları ekliyim
Yeşil kahvenin faydaları nelerdir?
* İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır ve zayıflatır,
* Bazal metabolizmayı hızlandırır. Kalori yakımını hızlandırır ve klo verme sağlar.
* Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler.
* Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir.
* Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır.
* Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır
Yeşil kahve çekirdeği özü
Osman Müftüoğlu ise bu kahvenin özünden yapılan zayıflama haplarını şöyle değerlendiriyor:Yeşil kahve çekirdeği özü içeren haplar son beş yılda popüler oldu. Mehmet Özün de TV şovunda (Dr. Oz Show) bu destekten bahsetmesi ürünün satışlarını artırdı. Çiğ ya da kavrulmamış kahve meyvesinin tohumlarından hazırlanan bu desteğin kahve çekirdeklerinin içindeki klorojenik asit sayesinde etkili olduğu ileri sürülüyor.
Bu maddenin karaciğerde şeker üretimini tahrik eden enzimi baskılayarak kilo vermeye yardımcı olduğu ileri sürülüyor, hatta bu nedenle tip 2 diyabet riskini bile azaltabileceği söyleniyor.
Bu düşünceleri destekleyen ve desteklemeyen bilimsel çalışmalar var. Sayıları henüz yeterli değil.Genelde kahvenin içindeki kafeinin metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olduğu zaten hep düşünülmüştür, ancak kahve içindeki antioksidanların sağlığa faydalı olabileceği biliniyor. Yine de dikkatli olmakta ve doktorunuza danışmadan kullanmamakta fayda var.
Yeşil Kahvenin Faydaları
Yeşil Kahve ve Çekirdeğinin Faydaları
Yeşil kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) ailesinden olup Coffea cinsinden 5 metreye kadar boylanabilen bir ağaçtır. Çekirdekleri normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için, faydalı etkilerini kaybetmez.
Yeşil kahvenin bilinen yararları
Kafein maddesinin doğal deposu olan yeşil kahve metabolizma hızlandıran etkilere sahip olduğu için yarım saat içinde beyin faaliyetlerini hızlandırmaktadır.
Yeşil kahvede bulunan kafein maddesinin metabolizma artırıcı etkisi 3 ile 5 saat arasında değişmekte halsizlik ve yorgunluğu da önlemektedir. Yeşil kahvenin faydaları ise işlenmemiş ve kavrulmamış olduğundan dolayı antioksidan maddeler bakımından daha zengindir.
Vücuttaki yağ moleküllerini parçalar, vücudun bağışıklık sistemini korur. İki yönden de yeşil kahve zayıflama sağlayan yeşil kahve metabolizmayı hızlandırarak vücudun kalori harcamasına sebep olur, bir diğeri ise yeşil çay yaprağına göre 3 kat fazla antioksidan içerdiği için daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır.
Bendemi yapsamki pirinci cok severim ama emziriyorumya sadece aksamlarimi yapsamADAAAA.... Ben de sabah pirinç lapası yaptım ama yiyemedim.. çok fenaydı.. aç kaldım yaaa.. yanımda başka yedek yemeğim de yok..
dışardan kalorili bişey söylemek te istemedi. galiba peynirli tost yapıcam.. yada elma yiycem bakalım.. şuan yeşilçayla midemi yatıştırmaya çalışıyorum..
sen çok iyi gidiyorsun cnm maşalahhh
bir zararı olmaz dedigin gibi 500 gr verdirse kar, snein kilon süper ya ben hayatımda görmedim 5 leri
hiç ama bu kez bırakmıycma ipin ucunu
dügüne kadar sıkayım bakalım elbise daha rahat olsun
Aciklama icin cok tşk ederim
Peki tadi nasil ve sen faydasini gordunmu
sende inşallah sıkı tutarsan düşersin diyet işi disiplin işi aman bundan bişey olmaz tadını bakayım dersen bünye seni sonra başka bir şeye itiyor
ben bu hafta zor toparladım kendimi hafta sonu kendime ödül verdim salı kendime zor geldim canım neler istediyse bir lokma baktım hepsinin tadına ama
duru duragı yok frene basamıyorsun sonra yavas yavas geçmek lazım kontrol zamanına o bile büyük bir sabırla olacak belliki kuramak daha da zor bir
aşama kontrolü kaçırdıgında verdiğinin üzerine daha da fazlasını almak var allah göstermesin bunca emekten sonra kabus olur:26:
ADAAAA.... Ben de sabah pirinç lapası yaptım ama yiyemedim.. çok fenaydı.. aç kaldım yaaa.. yanımda başka yedek yemeğim de yok..
dışardan kalorili bişey söylemek te istemedi. galiba peynirli tost yapıcam.. yada elma yiycem bakalım.. şuan yeşilçayla midemi yatıştırmaya çalışıyorum..
ayyy deme ya bende alıcaktım bir deneyeyim diyodumkara buğday pek de güzel değilmiş şuan yiyorum esmer bulgur daha güzeldi)) mecbur yiyeceğiz kan grubu ne diyorsa onu yapacağız ))
ayyyyy zor yiyorum resmennn ....
yoook yiyemiyecem sanırım bırakıyorum ....
derincim bende alayım bari paylaşım için teşekkürlercanım yeşil kahve metabolizma hızlandıryor yeşil çay gibi aynı ama bundaki antioksidan daha fazla yani yağ kırma olayı daha fazla bunda
ham kahve çekilmemil türk kahvesi gibi düşün
bulduğum yazıları ekliyim
canım yaaa , bende karabuğdayı yiyemedim ki benim öyle damak zevkim de pek yoktur. ama benim için çok kötüydü ayyy birde iki paket aldım.. eşim dediki markette önce dene sonra ikincisini al dedi ben yooo olmaz severim yerim dedim nerden bileyim şimdi o yediğimi bilecek)))ben esmer bulgur gibi sandım ... aslında pirinç güzel oluyor canım ben pirinci yiyebiliyorum hem bizim kan grubu için pirinç yararlı. yanında salata yap güzel oluyor ben yarın pirinç lapası yapacam ... yadazeytinyağlı fasülye mi yapsam ????
Slm hanımlar yazdıklarınızı okudum ama telden girdiğim için herkese cevap veremiyorum bugün 59,2 yi gördüm:)) sabah lapa yedim arada 6 7 tane nektarinlerden şimdi de balık yiyip günü kapatıcam
Kaç kiloydun tuccc?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sadece 5ten sonra yemeyerek mi verdin tuccc? Mesela ben öğleden sonra çekirdek yedim. Istedigini yiyebiliyor musun?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ayyy deme ya bende alıcaktım bir deneyeyim diyodum.ama dur ben yinede bir deneyeyim yiyebilirim belki
derincim bende alayım bari paylaşım için teşekkürler
önemli değil canım bende ben cumartesi başlıycam sen başla bakalım beraber içerizo zaman ben yarın hemen başlıyayım geç kalmadan :) sagol canım
merhabakızlar merhaba.ben bi diyet listesine bağlı kalmadım mı yapamıyrm.kendimi hiç bu kadar iradesiz hisstememiştim.ne olur bana yardım edin.kuralları olan bi diyet yapmam lazım.şunu yiyeyim akşam buna yememle olmuyor bu iş.ben ilk bebeğimden sonra 19 KİLO vermiştim.ama diyet listeleriyle dukan,karatay,isveç... bu şekilde kurallar yok diye saldım cayıra mevlam kayıra gibi olmuşum( çok kafamada takıyrm
bugunku menummm $öyleee:
sabah: 2 kivi
ara: 12 badem
ögeln: tavada zeytinyagli 2 yumurta + salata limonlu.
ara: yesil cay.
Aksam: saat 5te yarim ananassss.
toplam 2litre su.
ve i$ cikisiiii 1-2 saat yuruyus
yaaa siz nekadar az yiyosunuz benim menüm sizinkinin yanında devasa gözüktü gözümebugünkü menüm
sabah: domates salatalık 1 dilim ekmek 10 adet yeşil zeytin kk beyaz peynir.
ara:1 dilim kek :26: 2 çorba kaşığı kısır:26: 1/3 elma(dün arkadaş yemedim diye eve koymuştu akşam çoğunu eşime yedirdim artanlarıda ben. dayanamadım:18:
saat 15:30 civarı: et haşlama + kıvırcık salata az yağlı
ayyy canım kadınların işi çok zor hem kaç posta yemek hazırla hemde yemeSagol canimcim hepimizin yardimcisi olsun insallah
Esim gec geliyor ama ben onu beklemiyorum sahsen zaten isten eve geldigimde acliktan salyalarim akiyor hemwn yiyorum 5 gibi
Sonra ona ve kizima hazirliyorum baska care yok
Cok abur cubur yiyorduk ailecek aksamlari. Ben buraya baslayali onuda kestim cekmeceler hala dolu demekki en cok ben yiyomusum. Eger dikkat edersem o hafta 1 kilo veriyorum insallah ole devam ederim dogum kilolarimdan kurtulmaliyim
Djn balik yaptim beraber yyelim diye bekledim sadwce birde balikla salata cok kalorili deoldiye onemsemedim ama baay fark gordum sabah. Neyse bugun cok dikkatliim yarina duzelirim.
Bu arada ben coook acıktım yaaaaaa
bende limon sıkıyorum içine öyle içiyorum ama benim de en büyük eksikliğim su maalesef suyu unutuyorum hep( sabah aç karnına içiyorum ama ondan sonra zorluyorum kendimi...
ben bu konuda şanslıyım heralde çünkü su içmeyi seviyorum yupppiii iyi olduğum bişey çıktı sonundasu içmeye çalışmak iyi güzelde boş midede devamlı insanın tuvaleti geliyor
bide yeşil kahve içiyorum oda acayip ödem atıyor devamlı wc deyim eli yıka gel kremle 1 saat sonra tekrar
yaaa bende merak ediyodum alıp deneyeyim diyodum yazdığını okuyunca vazgeçtim almaktan kalsın öz hakiki türk işi bulgur yerim daha iyikara buğday pek de güzel değilmiş şuan yiyorum esmer bulgur daha güzeldi)) mecbur yiyeceğiz kan grubu ne diyorsa onu yapacağız ))
ayyyyy zor yiyorum resmennn ....
yoook yiyemiyecem sanırım bırakıyorum ....
sabah aç karnına ılık su ile kuru kayısı ye hergün arkadaşım boş mideye kayısı yemek çok etkili oluyo ama hergün devam etmen lazımkızlar gündee 3 lt su içiyorum ama kabızlık çekiyorum hala içine tarçın atayım bende
birde limon dilimleir atayımm belki faydası olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?