sabah ev beni çağırıyor gitmee gitmeeee

Yine de diyorum her zaman en iyisi borçsuz evlenmek.
Parayı biriktirip ona göre en uygun eşyalarla evlendik biz.
Her iki ailenin durumu oldukça iyi çok şükür yine de kuruş almadık.
Millet 20 liralık koltuk aldıysa biz 10 liralık aldık.
Hem borçsuz oldu hem de uygun fiyatlı oldu.
Acele etmemeli,uygun zamanda evlenmeli bence.
Maddiyat çok önemli.
Azıcık aşım kaygısız başım.

Ben de özlerim salonumu,mutfağımı be!
Şimdilerde eskisi gibi çalışmayı sevmiyorum ama eskiden çok hevesli çalışırken de akşam olunca koşa koşa giderdim evime,çok hasret kalırdım...

bende hasretime işte evime mutfağıma odama herşeyime resmen keyifle oturuyorum o koltukta bayılıyorum canım evim

Sen çalışmaktan ben ise evde oturmaktan bıktım . Evde oturmak da bir süre iyi sonra monoton bir hayat. Sabah kalk ev işi, çocuk, akşam yemeği, çamaşır, bulaşık olmuş gece yarısı. 2-3 gün insan yüzü görmediğin oluyor.
Oturduğum çevre çok küçük yapacak birşey yok. Gidilecek bir yer yok. Bina yeni komşuluk daha yok. Can sıkıntısından markete gidiyorum biraz hava alayım diye.

Bir baba için en zor ve hayattaki en kötü şey çocuğu birşey istediğinde alamamakmış. babamdan biliyorum ki adamcağız birgün ağlamıştı dayanamamıştım bir daha da babamdan bişey istememiştim harçlıklarımdan biriktirip alırdım ihtiyacım olanı. ablama da alırdım o biriktiremezdi çünkü. kardeşimede alırdım aç gezerdim okulda. hatırladım da duygusallaştım birden. Eşim de üzülüyor alamadığı birşey olduğunda. sıkın dişinizi az sabredin bakın az kalmış bitecek inşallah.

Ben de özlerim salonumu,mutfağımı be!
Şimdilerde eskisi gibi çalışmayı sevmiyorum ama eskiden çok hevesli çalışırken de akşam olunca koşa koşa giderdim evime,çok hasret kalırdım...
Hadi ya
Demek ben tuhafım
İşteyken salonumu özlemem ama eve varınca topluysa oh mis derim dağınıksa eyvahlar olsun

Trilyoner olsan da çalış, üret, her gün evden çık, bir amacın olsun olur mu? Evde boş boş oturup evlilik programları izlemek cidden hayalin olmamalı.
zaten evde durabilecek biride değilim ama beni yoran sadece bu paranın bu borçlara gitmesi.. sanki çalışıyorumda değmiyor gibi halbuki o borçta benim borcum evimin borcu.. ama işte sbah uyandıgımda bunu düşünemiyorum ağlıyorum saf saf

Anlıyorum sizi, haklısınız da ancak ne yazık kimhayat adil değil.temel ihtiyaçları bile karşılamak çok zor olabiliyor .eksik dediğiniz şey ömür boyunca bitmiyor.biraz kenara koymaya çalışın.
bebek kısmetiyle mi geliyor masrafıyla mı geliyor tartışılır.biraz eliniz hafiflesin öyle düşünün bence ama tabi ki karar sizin.gereksiz olan hiçbir şeyi almayan ben bile konu bebeğim olunca herşeyi almak istiyorum ve alıyorum.aldıklarımın çoğu çok mu gerekli , hayır değil.bebeğiniz için en iyisini istediğiniz için alıyorsunuz.
Hamilelik,doğum,bebeğe hazırlık eşyaları,sonrası kılık kıyafet,mama,bez,doktor derken çok açılıyorsunuz.bir dönrm siz de çalışamayacaksınız işte o sebeple yaşınız müsaitse borçtan biraz arınarak ve biraz birikim yaparak bebek yapmak en doğrusu.

ilk evliliğin başında borç olmamasına rağmen evi geçindiremiyorduk.. baya zorlandık. para kalmıyordu. ay sonunda da arkadaşından 100 tl istediği oluyordu eşimin.. 1 sene sonra evi çekip çevirmeye alıştık... çok şükür şimdi para da atabiliyoruz(duk).

bazı nedenlerle ücretiz izne ayrılıyorum... çok yoruldum çalışmaktan ama bir yanım da çalışmak istiyor... o kararı almakta zor. ev seni çağırıyor ama evde olsaydın da iş çağıracaktı

Çalışmazsan o borçlar nasıl ödenecek? İyi bir şey için çalışıyorsun öyle düşün. Borçlarınız bitecek elbet yakında, ondan sonra rahat edeceksin. Düze çıkmadan bebek düşünmemeni tavsiye ederim. Bir de 10 dakika fazla uyumak demişsin ya...Uyku yetmiyor sanırım, daha verimli uyumaya çalış...

Hadi ya
Demek ben tuhafım
İşteyken salonumu özlemem ama eve varınca topluysa oh mis derim dağınıksa eyvahlar olsun
Amaaaan bizim ev hep dağınık,hiç umrumda değil.
Amma şimdi evde olsam bir duble Türk kahvesi içerdim yanında tatlıyla...
Ne kapanmayan bir iştah var arkadaş bende de!!!

Sıkma canını arkadaşım, hem cumartesi hem pazar ikiniz de evdeyseniz, bir çok çiften avantajlısınız. Eviniz de kendinizinmiş, bu da insana huzur veren bir neden.
Aslında çok borca harca girilmeden yavaş yavaş yapılsa bazı şeyler, sizin de nefes almak için, azıcık da gezip tozmak için maaşınızdan kalan olurdu. Yine de hafta da bir dışarda yiyebiliyorsanız, bu bile insana yeter değişiklik. Birbirize sarılın, evde güzel geçinin, kalp kırmayın, masrafsız bir sürü aktivite de var. Zor günler elbet geçecek, arkaya bakınca bunu da başardık diyip, rahatınızın kıymetini çok daha iyi anlayacaksınız.

ya herkesin beklentisi var işte
çoook klasik olacak ama lütfen şükret seven sevildiğin bir eşin var gidince oh çekeceğin bri evin var
biz daha okul-iş mevzularını halletcez de evlencez de o dediğin borçların altına sıfırdan gircez deee..

Amaaaan bizim ev hep dağınık,hiç umrumda değil.
Amma şimdi evde olsam bir duble Türk kahvesi içerdim yanında tatlıyla...
Ne kapanmayan bir iştah var arkadaş bende de!!!
Ben evde daha çok yoruluyorum ki
11 aylık kızım var arkamı dönsem ağlayan cinsten hemde

ben 4 senedir bu modda yaşıyorum. yani evlendiğimden beri.
evim arabam yok, güzel mobilyalarım ya da kıyafetlerim de yok.
düğün de yapmamıştık, gelinlik vs de almamıştık.
AMA
halen 2 tane kredi borcum var.
bi tanesinin aylık ödemesi 1050 tl
diğeri 125 tl

elden taksitlerim var
420 tl

maaş hesabım EKSİ 3000 de şu an.
maaşımdan geri kalan 300 tl falan oluyor.
onla da geçinmeye çalışıyoruz.

çocuk diye bişey yok, fikri bile yok zaten.
eşimle 10 senedir birlikteyiz ama malesef borçtan başka bir birikimimiz olmadı :)
napalım sağlık olsun.

bence biraz daha bekleyin.
ben de evimde oturmak istiyorum ama 3 gün sonra sıkılacağımı biliyorum.

sizin için biraz geç artık ama başka arkdaşlar için yazalım madem; o kadar borçla evlenmeyin...K. valideden 18bin almışsınız daha da üstüne borçlarınız var, bu miktarları biriktirip evlenseydiniz, bu kadar darlanmazdınız, daha az masraflı evlenseydiniz yine o kadar darlanmazdınız.
belki yaşınız çok küçük ve birikim yapamadan evledniz, e o zaman da normal bunlar :) herkes evlenmeden 2-3 sene birikim yapıyor siz onu evlendikten sonra yapmış olacaksınız. ona sayın.
çocuk için acele etmeyin 1 kere olunca ömür boyu bakacaksınız neredeyse, biraz biriktirin, ben erken evlensem de 30dan önce çocuk yapmazdım. aceleniz ne?
14 yaşından beri kendi paramı kendim kazanıyorum, hayatta kimseden maddi beklentim olmadı, sabah 5te kalktım iş-güç nedeniyle. bişeylere sahip olmak istiyorsanız ve çok şanslı değilseniz, kaçarınız yok.
ben home-office çalışıyorum buna rağmen bazen salonuma hiç uğramadan akşam oluyor. hepimiz yaşıyoruz aynı şeyleri..

Canım duygularıma tercüman olmuşsun. Ne diyeyim. İnşallah güzel günler gelecek

Gerçekten ideal insansınız bunu yapabilenlere gerçekten çok özeniyorum. Biz evlenirken o kadar çok masraf yaptık ki. Herşeyin en güzeli olsun istedik. Eşimde aynı şekilde. Şimdi herşeyimiz en iyisinden ama borçlar dağ tabi.

cok ozel olmayacaksa ne kadar borcunuz kac kac oduyorsunuz? Cok tuhaf geldi bana sadece ev esyasi icin insani bu kadar sikintiya sokacak bir borc. İs konusuna gelince de muhtemelen sevmedigin bir isi yapiyorsundur. Boyle bi omur gecmez. Degistirme sansin varsa degerlendir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…