Ben de özlerim salonumu,mutfağımı be!1 yıl nedir ki
Sık dişini çalış, kendin için, henüz olmayan çocuğun için
Eşin mantıklı düşünüyor şu an bence de sırası değil çocuk olursa masraflarda artacak sen izne ayrılacaksın vs.
1 yılı atlatın nasipse öylesi daha güzel olur
Ama salonunu özleyeni yeni duydumya da ben çalışmayı seviyorum diye garipsedim bilemiyorum
İşe giderken üzülsen de belli etme, ağlamışsın eşini de üzmüşsün. Çok şükür çalışacak kadar sağlıklıyız ve kendi yuvamızı kuruyoruz de, eşya borcu bitince hırka da alırsın pantolon da..
Bir baba için en zor ve hayattaki en kötü şey çocuğu birşey istediğinde alamamakmış. babamdan biliyorum ki adamcağız birgün ağlamıştı dayanamamıştım bir daha da babamdan bişey istememiştim harçlıklarımdan biriktirip alırdım ihtiyacım olanı. ablama da alırdım o biriktiremezdi çünkü. kardeşimede alırdım aç gezerdim okulda. hatırladım da duygusallaştım birden. Eşim de üzülüyor alamadığı birşey olduğunda. sıkın dişinizi az sabredin bakın az kalmış bitecek inşallah.ahh içim gitti.. eşimin hep söylediği şey bu. evladım benden bişey istese ve ben onu alamasam o an ne hissederim acaba abunu bilmek istemiyorum o yüzden bekleyelim diyor.. şimdi üzüldüm gerçekten çok zor çocuk olunca o borç daha da katlanır eminim buna haklısınız.. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Hadi yaBen de özlerim salonumu,mutfağımı be!
Şimdilerde eskisi gibi çalışmayı sevmiyorum ama eskiden çok hevesli çalışırken de akşam olunca koşa koşa giderdim evime,çok hasret kalırdım...
zaten evde durabilecek biride değilim ama beni yoran sadece bu paranın bu borçlara gitmesi.. sanki çalışıyorumda değmiyor gibi halbuki o borçta benim borcum evimin borcu.. ama işte sbah uyandıgımda bunu düşünemiyorum ağlıyorum saf safTrilyoner olsan da çalış, üret, her gün evden çık, bir amacın olsun olur mu? Evde boş boş oturup evlilik programları izlemek cidden hayalin olmamalı.
Anlıyorum sizi, haklısınız da ancak ne yazık kimhayat adil değil.temel ihtiyaçları bile karşılamak çok zor olabiliyor .eksik dediğiniz şey ömür boyunca bitmiyor.biraz kenara koymaya çalışın.çok değerli şeyler değil eşyalarımız da yıpranacağını bizde biliyoruz ama evi eşyaları orta hallice yaptırdık yinede ödemelerimiz var zaten kemik her ay 1.500 lira evin gideri var. kalan parada sadece taksitlere gidiyor şubattan sonra bi kaçı bitecek ama eksikte var anneme borcumuzu ödememiz lazım öyle işte.. herkes bi yaşama telaşında..
Çalışmazsan o borçlar nasıl ödenecek? İyi bir şey için çalışıyorsun öyle düşün. Borçlarınız bitecek elbet yakında, ondan sonra rahat edeceksin. Düze çıkmadan bebek düşünmemeni tavsiye ederim. Bir de 10 dakika fazla uyumak demişsin ya...Uyku yetmiyor sanırım, daha verimli uyumaya çalış...zaten evde durabilecek biride değilim ama beni yoran sadece bu paranın bu borçlara gitmesi.. sanki çalışıyorumda değmiyor gibi halbuki o borçta benim borcum evimin borcu.. ama işte sbah uyandıgımda bunu düşünemiyorum ağlıyorum saf saf
Amaaaan bizim ev hep dağınık,hiç umrumda değil.Hadi ya
Demek ben tuhafım
İşteyken salonumu özlemem ama eve varınca topluysa oh mis derim dağınıksa eyvahlar olsun
Sıkma canını arkadaşım, hem cumartesi hem pazar ikiniz de evdeyseniz, bir çok çiften avantajlısınız. Eviniz de kendinizinmiş, bu da insana huzur veren bir neden.haftasonumuz var c.tesi pazar tatil zaten kurumsal firmalarda çalışıyoruz ama eşimin evi vardı ev felaketti bizde tüm paramızı ona yatıralım dedik 40 binlik masraf çıktı düğünde toplananlar ona gitti düğünümüz çok pahalı değildi 6-7 bine gelinlik dmaatlık düğün salonu hepsi halloldu. eşyaları ödüyoruz hala tv koltuk takımı vs. evet herkesin borcu var da biz iki aileden de bişi istemedik zaten okuttular maaşlarımız var diye o yüzden aslında biliyorum bitecek de bu ara çok daraldım
Ben evde daha çok yoruluyorum kiAmaaaan bizim ev hep dağınık,hiç umrumda değil.
Amma şimdi evde olsam bir duble Türk kahvesi içerdim yanında tatlıyla...
Ne kapanmayan bir iştah var arkadaş bende de!!!
ben 4 senedir bu modda yaşıyorum. yani evlendiğimden beri.sabah hava yağmurlu eşim arabayla gidelim dedi. madem öyle 10 dakika fazla uyuyalım dedim.. neyse uyuduk 10 dk bitti uyandık
çıktık evden arabanın anahtarı evde kalmış girdim eve ev resmen haykırıyor gitme yalvarırım gitme koy bi çay yap kek otur film izle diyor. yapamaam dedim daha bir sürü borç var gitmem lazım dedim evimle vedalaştım.
her gün ızdırap gibi oldu artık hani insan çalışır çalışır da sınavı geçemez ya aynen öyle. her maaşı aldığımızda cebimizde kalıyor 50 lira. o kadar. kocaaaman bir ayı sadece bunun için geçiriyoruz gibi geliyor. düğün borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz ve evin eksiği o kadar çok ki. kayınvalimden yaklaşık 18.000 bin almıştık borç düğünden sonra vercez dedik düğün parası sadece ev borcuna falan gitti annemde tamam zaten sıkışıksınız en 2 sene sonra ödemye başlayın demişti dün yemek yerken ocaktan sonra her ay 500 vermeye başlayın bana bu gidişle ödeyemeyeceksiniz korkmaya başladım dedi şakayla karışık ama haklı kadın. yıllardır biriktirmiş bize güvendi verdi biz de belimizi bi doğrultamadık ki ödemeye başlayalım.
şükürler olsun ki herşeyimiz var ama bebek istiyoruzmadem erken evlendik zaten 7 yıldır beraberiz ne bekliyoruz diyoruz ama eşim mükemmeliyetçi olduğundan herşey dört dörtlük olmadan yapmayalım ona bi oda alamadan aklımızda bişey kalarak çocuk sahibi olmayalım diyor ee bende öyle düşünüyorum da ne zaman bitecek allahım çıldırmak üzereyim. çalışmaktan işe gelmekten soğudum evime hasret kalıyorum insan salonunu özler mi ya eve gitsem de salonumda kahve içsem diyorum akşam yatağa yattıgımda işte huzur bu odada bu yatakta diyorum vallahi evimi çok seviyorum..
çocuk için de kumbara yaptım. hergün en az 1 lira atma zorunluluğu var.kıyafet cebinde unutulan tüm paraların kumbaraya atılma zorunluluğu var. dışarda yemek yenilecekse ve iptal olduysa o yemek tutarının da atılması lazım.. bebek doğmadan 2 ay önce açılacak ve bebeğimiz için kullanılacakhee sorsan ortada bişey yok hatta 1 sene belki olmaz ama olsun o kumbara dursun başka türlü birikimde yapılmıyor bari 1 1 1 birikir..
işten nefret ettim halbuki işim öyle rahat ki Allah korusun çıkarsam biteriz. tek maaşla geçinmek çok zor hele ki düğün sonrası böyle borç varsa iyice zor.. dün sabah uyandığımda ağladım işe gitmek istemiyorum diye eşimde üzüldü haliyle benim maaşım yetse sana bırak derdim ama diyemiyorum diye bu sefer ben oma üzüldüm. işi bırakmakta istemiyorum ama evimde vakit geçirmek istiyorum aldığım paranın bi kısmını kendime harcamak istiyorum bi hırka gördüğümde alabilmek istiyorum çok değil belki 1 yıl içinde biter borcumuz şükür maaşlarımız iyi ama zorlanıyorum dayanamıyorum hem kendimi hem eşimi üzüyorum
Yine de diyorum her zaman en iyisi borçsuz evlenmek.
Parayı biriktirip ona göre en uygun eşyalarla evlendik biz.
Her iki ailenin durumu oldukça iyi çok şükür yine de kuruş almadık.
Millet 20 liralık koltuk aldıysa biz 10 liralık aldık.
Hem borçsuz oldu hem de uygun fiyatlı oldu.
Acele etmemeli,uygun zamanda evlenmeli bence.
Maddiyat çok önemli.
Azıcık aşım kaygısız başım.
cok ozel olmayacaksa ne kadar borcunuz kac kac oduyorsunuz? Cok tuhaf geldi bana sadece ev esyasi icin insani bu kadar sikintiya sokacak bir borc. İs konusuna gelince de muhtemelen sevmedigin bir isi yapiyorsundur. Boyle bi omur gecmez. Degistirme sansin varsa degerlendir bencesabah hava yağmurlu eşim arabayla gidelim dedi. madem öyle 10 dakika fazla uyuyalım dedim.. neyse uyuduk 10 dk bitti uyandık
çıktık evden arabanın anahtarı evde kalmış girdim eve ev resmen haykırıyor gitme yalvarırım gitme koy bi çay yap kek otur film izle diyor. yapamaam dedim daha bir sürü borç var gitmem lazım dedim evimle vedalaştım.
her gün ızdırap gibi oldu artık hani insan çalışır çalışır da sınavı geçemez ya aynen öyle. her maaşı aldığımızda cebimizde kalıyor 50 lira. o kadar. kocaaaman bir ayı sadece bunun için geçiriyoruz gibi geliyor. düğün borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz ve evin eksiği o kadar çok ki. kayınvalimden yaklaşık 18.000 bin almıştık borç düğünden sonra vercez dedik düğün parası sadece ev borcuna falan gitti annemde tamam zaten sıkışıksınız en 2 sene sonra ödemye başlayın demişti dün yemek yerken ocaktan sonra her ay 500 vermeye başlayın bana bu gidişle ödeyemeyeceksiniz korkmaya başladım dedi şakayla karışık ama haklı kadın. yıllardır biriktirmiş bize güvendi verdi biz de belimizi bi doğrultamadık ki ödemeye başlayalım.
şükürler olsun ki herşeyimiz var ama bebek istiyoruzmadem erken evlendik zaten 7 yıldır beraberiz ne bekliyoruz diyoruz ama eşim mükemmeliyetçi olduğundan herşey dört dörtlük olmadan yapmayalım ona bi oda alamadan aklımızda bişey kalarak çocuk sahibi olmayalım diyor ee bende öyle düşünüyorum da ne zaman bitecek allahım çıldırmak üzereyim. çalışmaktan işe gelmekten soğudum evime hasret kalıyorum insan salonunu özler mi ya eve gitsem de salonumda kahve içsem diyorum akşam yatağa yattıgımda işte huzur bu odada bu yatakta diyorum vallahi evimi çok seviyorum..
çocuk için de kumbara yaptım. hergün en az 1 lira atma zorunluluğu var.kıyafet cebinde unutulan tüm paraların kumbaraya atılma zorunluluğu var. dışarda yemek yenilecekse ve iptal olduysa o yemek tutarının da atılması lazım.. bebek doğmadan 2 ay önce açılacak ve bebeğimiz için kullanılacakhee sorsan ortada bişey yok hatta 1 sene belki olmaz ama olsun o kumbara dursun başka türlü birikimde yapılmıyor bari 1 1 1 birikir..
işten nefret ettim halbuki işim öyle rahat ki Allah korusun çıkarsam biteriz. tek maaşla geçinmek çok zor hele ki düğün sonrası böyle borç varsa iyice zor.. dün sabah uyandığımda ağladım işe gitmek istemiyorum diye eşimde üzüldü haliyle benim maaşım yetse sana bırak derdim ama diyemiyorum diye bu sefer ben oma üzüldüm. işi bırakmakta istemiyorum ama evimde vakit geçirmek istiyorum aldığım paranın bi kısmını kendime harcamak istiyorum bi hırka gördüğümde alabilmek istiyorum çok değil belki 1 yıl içinde biter borcumuz şükür maaşlarımız iyi ama zorlanıyorum dayanamıyorum hem kendimi hem eşimi üzüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?