sabah ev beni çağırıyor gitmee gitmeeee

Ben 4 gün evde kalmak zorunda kaldım
Çok bunaldım, dinlendim 2 gün iyi de 3. gün patladım
Yıllık izin bile 5 yıldır doğru dürüst kullanamıyorum
Alışmışım artık galiba
Allah iş bulamayanlara İnşallah en kısa sürede verir

Evde kalınca da öyle oluyor değil mi? Ben 2 ay işsiz kaldım psikolojim bozuldu resmen kendimi işe yaramaz gibi hissetmeye başladım sanki boşa yaşıyormuşum gibi çünkü ev işlerini çalışırken de bir şekilde yaptığım için onlar gözümde hiç görünmüyordu. Çok şükür şimdi çalışıyorum..

Adetimizdir falan fistik ama su dugun masraflari oyle sacma geliyor ki bazen!!!
Onca insan yesin icsin eglensin borcun ceremesini gelin damat ceksin. Kizlar artik sade nikaha ne dersiniz?

Konu sahibi bence bu dertlerinizin içine bir de bebek planı eklemeyin, sevmekten ziyade büyük sorumluluk eşine hak veriyorum çünkü aynı şeyleri yaşıyor ve düşünüyoruz üstelik benim jinekolojik bir hastalığım var bebek konusunu ertelememem gerek ertelekdikçe bebek sahibi olma ihtimalimiz azalıyor ama şu durumda bebek sahibi olmamız demek çok sıkıntılı günler, aylar belki de yıllar yaşamamız demek. O bebeğin yaşayacağı hayatı da düşünmemiz lazım değil mi? Yoksa bir şekilde büyür tarzında mı düşünüyorsunuz?

Adetimizdir falan fistik ama su dugun masraflari oyle sacma geliyor ki bazen!!!
Onca insan yesin icsin eglensin borcun ceremesini gelin damat ceksin. Kizlar artik sade nikaha ne dersiniz?

Düğün masrafı demek sade nikahla evlenmek demek değil ki, evlenmek için her şeyi borçla yapmak demek bazen, takı' dan gelinliğe, oturacağın kanepeye, uyuyacağın yatağa.. İlla ki birikim vardı ama evdeki hesap çarşıya uymuyor ne yazık ki..

bğüyük şehirdeysen belini doğrultman biraz zor bacım Allah kolaylık versin haa herşeyin tam olsun istiyorsa küçük yere kuracan düzeni... benim gördüğüm budur yane

havaların efkarıda insanları böle yapıyor, nasılsa akşam gelicem deyip güzel şekilde düşünün işe gitmek ızdırap olmasın

uzulmeyin valla sizi cok iyi anliyorum ayni sebeplerde olmasada banada son zamanlarda cok oluyor o sabah ise gitmek istememe krizi. Bakin onunuzde sayili gun varmis 1 yila oderiz demissiniz, yani belli bir zaman dilimi. Dayanin yani 1 yil sonraki rahat hayatinizi dusunun bebek planlarinizi yapin esiniz hakli acele etmeyin en azindan borclarinizi bitirin, bu kadar guclugun icinde birde bebek gelirse inanin cok zorluk cekersiniz.
Onun gerisinde hissettikleriniz hayatin tamda kendisi ama durumunuz dramatize edecek kadara kotu degil
borcunuz var ama bankaya degil annenize yani 1-2 ay odemeyince kapiya haciz gelmeyecek
borcunuz var ama 5-10 seneye degil 1 yila bitecekmis birde boyle bakin olaya.
Borc harcla kurdugunuz evin tadini cikarmak istemenizi anliyorum ama bu kadarda duygusal olmayin sabirli olun biraz oyle aglama krizleriyle esinizide sanki eve tek basina yetemiyormus stresine sokmayin.

Nasıl bir düğün yaptınız ki ode ode bitmiyor. Cepte para kalmıyor deyip çocuk düşünmenizde büyük cesaret...

1 yıl yine iyiymiş
Ben 4 yıldır evliyim borç bitmiyo, yenisi eklenmesin yeter
Ama şükür sağlığımız yerinde çalışıp ödeme imkanımız var diyorum, çalışmayı da seviyorum
6 ay doğum iznimde çok bunalmıştım, hem evde durmaya alışık değildim hemde bi yandan gazlı bir bebeğim vardı
Ey gidi

Ah canlarım bende bu düğün işinde gırtlağa kadar borca batmayı anlamıyorum. Olmayan parayla yapmayın düğün.

Çocuk işini de bir süre erteleyin. Doğumdur,doktordur bir dünya para gidiyor.

Duygularımın tercümanı olmuşsun ben de maddiyat eksikliğinden değil ama mesleğimin iyiliğinden bırakamıyorum.

Deli gibi bunaldım ve haftaya bir aylık izne ayrılıyorum izinlerimi kullanmıyordum iki senedir doğru düzgün bebek istiyoruz olursa o zamana harcarım diye bebek de olmadı. İznim de yanmak üzere idi.

Ayy bir an önce hamile kalsam ücretsiz izne ayrılsam şöyle 2 sene bir evde otursam öğlene kadar yatıp kalkınca geniş geniş Kahvaltı yapsam gazetemi okuyarak, üstüne telaşsız evimi temizlesem, kitabımı okusam, akşama açıp bir film izlesem.
Arkadaşlarımı davet edeceğim zaman akşam 5 ten sonra neyi yetiştireceğimi şaşırmadan sakin sakin hazırlığımı yapsam.
İnşallah daha fazla beklemeden hamile kalırım

Bebiş birazcık beklese daha iyi olur.

Borcu anlamadım ev borcu mu düğün borcu mu ?

Kvye gelince bence konuşun enazından Şubat'ta değilde haziranda ödemeye başlayın bikaç ay rahat edersiniz.

Ha buarada bende evi odalarımı çok seviyorum Mayıs'ta işten çıktkm ilkayları çok güzeldi şimdi bunalımın tepesindeyim. Ha atladım ha atlıycam

Çalışmaya devam ediyorsun sanırım? Bebeğin de var, zor oluyor mu özellikle bebek sahibi olupta çalışmak?

Ah canlarım bende bu düğün işinde gırtlağa kadar borca batmayı anlamıyorum. Olmayan parayla yapmayın düğün.

Çocuk işini de bir süre erteleyin. Doğumdur,doktordur bir dünya para gidiyor.

Bende anlamıyorum. Çok saçma. 2. el ev eşyası ile evlenen bile gördüm.Sonra sonra aldı herşeyini. Paran yoksa ne diye o kadar açılıyorsun ki.

Yaklaşık 10 yıldır bu hissettiklerinixzi yaşıyorum ,
ben evimi çocuk olmadan çok özlerdim,şimdi ise çocuklarımı,
Fakat onlar için çalışıyoruz diyorum,ha gayret ha gayret diye,diye kendimi avutuyorum
Aslına bakacak olursan elhamdülüllah çalışıyorum ve çalışmayı seviyorum,
Ama çocuklarımla vakit geçirmek ,bolca dinlenmekte istiyorum ama olmuyor,
Mesela şöyle olsa istediğimiz saatte işe gitsek,istediğimiz saattede işten çıksak fena olmazdı
Nevar yani dimi

Hiç düğün borcum olmadı. Direkt nikahtan evlendim küçük bir kokteyl oldu. Eşya da almadım. Evlendiğimde sadece yatak odam ve oturma odam vardı. Televizyonu kolinin birinin üstüne koyduk sehpa niyetine. Yavas yavas da her seyimizi para kazandıkca aldık. O kadar kendinizi borca sokmaya ne gerek vardı?

o kadar iyi anlıyorum ki seni canım aynı durumları bizzat yaşıyorum düğün borcu,kira,faturalar,derken maaşlar geldiği gibi gidiyor.Bende çok yoruldum hayat şartları çok zorlaştı tek maaşla nasıl olur bilmiyorum eşime de üzülüyorum gider belli gelir belli adamcağız nasıl üstesinden gelecek diyorum.bebek bizde düşünüyoruz ama ne olur nasıl olur bilmiyorum rabbim yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…