- 6 Ağustos 2015
- 738
- 634
- 33
- 41
ne güzel en azından farkindasiniz su anda bu hatanın. Maalesef ülkemizin yeni evlenen çiftlerinin kronik problemi bu. Hep birbirleriyle yarışma elaleme gosteris yapma mmantığıyla bbütçelerine uymayan aalışverişler yapıp1-0 yenik bbaşlıyorlar evliliğe. İnsanların bi anlik mobilyaların çok guzel, düğünün çok güzel oldu laflarını duymak için senelerce sıkıntıya sokuyorlar kendilerini. Zaten evliliğin ilk ayları yeterince zor geçiyor bi de borçlareklenince temelden bozuk basliyor. Nedir bu kendini olduğundan farklı gösterme çabası. O eşyalar evinde olunca o eşyalara gore lüks bi hayat yasamiyorsun sadece o eşyaların kkölesi olup her ay onlar icin çalışmak zorunda kaliyorsunGerçekten ideal insansınız bunu yapabilenlere gerçekten çok özeniyorum. Biz evlenirken o kadar çok masraf yaptık ki. Herşeyin en güzeli olsun istedik. Eşimde aynı şekilde. Şimdi herşeyimiz en iyisinden ama borçlar dağ tabi.
cok ozel olmayacaksa ne kadar borcunuz kac kac oduyorsunuz? Cok tuhaf geldi bana sadece ev esyasi icin insani bu kadar sikintiya sokacak bir borc. İs konusuna gelince de muhtemelen sevmedigin bir isi yapiyorsundur. Boyle bi omur gecmez. Degistirme sansin varsa degerlendir bence
Bir düğün için, elalemi eğlendirmek için bu kadar çile çekilir mi? En güzel zamanlar borç harç derken heba oluyor. Üzücü gerçekten..
cok ozel olmayacaksa ne kadar borcunuz kac kac oduyorsunuz? Cok tuhaf geldi bana sadece ev esyasi icin insani bu kadar sikintiya sokacak bir borc. İs konusuna gelince de muhtemelen sevmedigin bir isi yapiyorsundur. Boyle bi omur gecmez. Degistirme sansin varsa degerlendir bence
Neyse ki 1 yılmışdüğün salonumuz gelinlik vs en fazla 7 bin tutmuştur inanın düğün parası derken salonu vs kastetmedim biz evi yaptırdgımız için böyle borca girdik evde köpek baglasan durmazdı madem kendi evimiz yaptıralım dedik bu kadar masraflı olacvagını bilemedik
Rabbim yardımcın olsunsabah hava yağmurlu eşim arabayla gidelim dedi. madem öyle 10 dakika fazla uyuyalım dedim.. neyse uyuduk 10 dk bitti uyandık
çıktık evden arabanın anahtarı evde kalmış girdim eve ev resmen haykırıyor gitme yalvarırım gitme koy bi çay yap kek otur film izle diyor. yapamaam dedim daha bir sürü borç var gitmem lazım dedim evimle vedalaştım.
her gün ızdırap gibi oldu artık hani insan çalışır çalışır da sınavı geçemez ya aynen öyle. her maaşı aldığımızda cebimizde kalıyor 50 lira. o kadar. kocaaaman bir ayı sadece bunun için geçiriyoruz gibi geliyor. düğün borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz ve evin eksiği o kadar çok ki. kayınvalimden yaklaşık 18.000 bin almıştık borç düğünden sonra vercez dedik düğün parası sadece ev borcuna falan gitti annemde tamam zaten sıkışıksınız en 2 sene sonra ödemye başlayın demişti dün yemek yerken ocaktan sonra her ay 500 vermeye başlayın bana bu gidişle ödeyemeyeceksiniz korkmaya başladım dedi şakayla karışık ama haklı kadın. yıllardır biriktirmiş bize güvendi verdi biz de belimizi bi doğrultamadık ki ödemeye başlayalım.
şükürler olsun ki herşeyimiz var ama bebek istiyoruzmadem erken evlendik zaten 7 yıldır beraberiz ne bekliyoruz diyoruz ama eşim mükemmeliyetçi olduğundan herşey dört dörtlük olmadan yapmayalım ona bi oda alamadan aklımızda bişey kalarak çocuk sahibi olmayalım diyor ee bende öyle düşünüyorum da ne zaman bitecek allahım çıldırmak üzereyim. çalışmaktan işe gelmekten soğudum evime hasret kalıyorum insan salonunu özler mi ya eve gitsem de salonumda kahve içsem diyorum akşam yatağa yattıgımda işte huzur bu odada bu yatakta diyorum vallahi evimi çok seviyorum..
çocuk için de kumbara yaptım. hergün en az 1 lira atma zorunluluğu var.kıyafet cebinde unutulan tüm paraların kumbaraya atılma zorunluluğu var. dışarda yemek yenilecekse ve iptal olduysa o yemek tutarının da atılması lazım.. bebek doğmadan 2 ay önce açılacak ve bebeğimiz için kullanılacakhee sorsan ortada bişey yok hatta 1 sene belki olmaz ama olsun o kumbara dursun başka türlü birikimde yapılmıyor bari 1 1 1 birikir..
işten nefret ettim halbuki işim öyle rahat ki Allah korusun çıkarsam biteriz. tek maaşla geçinmek çok zor hele ki düğün sonrası böyle borç varsa iyice zor.. dün sabah uyandığımda ağladım işe gitmek istemiyorum diye eşimde üzüldü haliyle benim maaşım yetse sana bırak derdim ama diyemiyorum diye bu sefer ben oma üzüldüm. işi bırakmakta istemiyorum ama evimde vakit geçirmek istiyorum aldığım paranın bi kısmını kendime harcamak istiyorum bi hırka gördüğümde alabilmek istiyorum çok değil belki 1 yıl içinde biter borcumuz şükür maaşlarımız iyi ama zorlanıyorum dayanamıyorum hem kendimi hem eşimi üzüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?