sabah ev beni çağırıyor gitmee gitmeeee

Çalışmaya devam ediyorsun sanırım? Bebeğin de var, zor oluyor mu özellikle bebek sahibi olupta çalışmak?
Evet devam ediyorum
Bebeğim var 6 aylıkken işe döndüm
Zor değil çok zor ama çok şükür idare ediyoruz, böylesi hepimiz için daha iyi

Tahmin edebiliyorum, Allah kolaylık versin inşallah..
Çocuk yokken bile zordu
İş güç trafik ev yemek
Hayat artık herkese zor zaten
Çocukla beraber uykusuz işe gelmeye de alışıyosun akşam uzanıp dinlenmeyi de unutuyosun diyeyim

Amin cümlemize

Ohoooo o borç hep olacak.ben evlendim evleneli az da olsa çok da olsa borcumuz var hep.su an hem ev hem araba borcu ödüyoruz.ilk başta çok zorlanmistim.hepsi bir olunca.ama şu an toparladık.bir de borç ödeye ödeye bir düzene oturtuyorsun harcamalarını.

.cocuk olmadan önce ne ev ne araba borcu vardı ama biz para da biriktiremiyorduk.ne yapmışız bilmiyorum.ne yazıkki borç olmadan mal sahibi olunmuyor.eve çöp dahi alsan taksit yapıyorsun haliyle.

İyi yanından bak tatlım.bak ev sizinmis . Mis gibi istediğin gibi yapmışsın.bence abartmadan olduğu sürece biraz lüks olacak tabi.sonucta kendimiz için çalışıyoruz.daha iyi bir yaşam için. Hiç canını sıkma sen de aksam iç çayını kekini ye.oh mis.evde otur otur nereye kadar.

Valla ben de her sabah zoraki kalkıyorum, çocuklar gibi ağlayasım geliyor, bekarım ama çalışmak zorundayım.

İşten çıksam bana aldığım maaşı kim verecek? Bu hayat standardımı bana kim sunacak? Hatta daha rahat yaşayayım diye hukuk'u kazanmak için ders çalışıyorum. Hayatı en az normal standartta yaşamak lazım diye düşünüyorum. Bunun için de ÇALIŞMAK zorundayız. Eğer kocadan, babadan zengin değilsek tabi.

içim karardı zor cidden bekarım yeni atandım ev açtım. kime sorsan masrafım hiç yok ama görseniz zor yetiştiriyorum maaşı. yok kira yok aidat, fatura, taksit, kart ödemesi derken bitiveriyor evlenince ne yapacağım ben ya

Geliriniz ne kadar toplam?
Luksemi kaciyosunz acaba en dogal seylerde? Yemek icecek olsun?
1 maasla gecinen varken 2 maasla gecinememek bilmiyorum yani.
18.000 toplam tutarimi tum dugunun? Yoksa dahda harcandimi?

İlk paragrafta ne güzel anlatmışsınız Çalışmamak, evde oturup keyif yapmak gerçekten çok güzel ama işsiz, parasız pulsuz kalıp meteliğe kurşun atmakta bir o kadar kötü ya Şu an 2. seçeneği yaşıyorum ben o kadar okuyup işe yaramamak çok koyuyor Hayat parayla yürüyor malesef para yoksa istediklerimizi de yapamıyoruz ne yapalım başa gelen çekilir

Aynı dertteyizz aynııı... Her sabah o evden çıkmak bana zulüm geliyorrr sırf borç yüzünden çalışmak zorundayım en az 1.5 yıl daha hatta bi ev alırsak eğer daha da fazla ve bu süre içinde çocuk bile yapamıyorumm

borç bitmiyor tatlım... kredi borcunu ödedik, düğün borcunu ödedik, araba borcunu ödedik, sağlık masrafları borcunu ödedik, ıvır borcunu ödedik, zıvır borcunu ödedik, hala ödüyoz hala ödüyoz. daha çocukta yok..

Çalışmak güzel bişey aslında ama sizin elinizde para kalmaması bütün motivasyonunuzu bitirmiş çok da haklısınız. Bende iş arayışındayim ama bulamıyorum para sıkıntım yok ama k.valide ve eş derdim var evde olmak rahat güzel fakat bi zamandan sonra kendinizi işe yaramaz hissediyor ve gelecek Hakkında kaygilanmaya başlıyorsunuz

Kaç yıllık evlisiniz canim
Bizde aynı sizin durumdayız düğün borcu bitti araba borcu başladı hic rahat düşünmeden para haryacamadik
Simdi bebeğimiz olacak onun masrafları başladı
Borçları bitirip öyle hamile kalsaydım dediğim oldu ama olunca da sevindik
Bebegim doğacak ve bi kaç ay sonra anca sıfırlanacak borçlar
sonra ev derdine düşeriz
Bu dünya böyle sürekli bi ihtiyaç
Bende senin gibi hic çalışan bayan olduğumu hissedemedim

hergün 09-18:00 mesai.yeni doğum yaptım süt iznim var duruma göre 1-2 saat erken çıkıyorum eve git bebişi emzir yemek ye bebişle ilgilen uyutma faslımız derken 21-21:30 gibi uyuduğu gibi bende uyuyorum çünkü gece kalkıp emziriyorum sabah erken uyanıyo işe git gel hergün bu kısır döngüdeyim evimde uyku dışında bikaç saat vaktim kalıyo oda koşturmacayla geçiyo böyle yazınca acıncak halde gibi hissettim kendimi ama mutluyum çok şükür.siz evde vakit geçirememekten öte borçlardan dolayı sıkıntıda olmanız ve verdiğiniz emeğin karşılığı ay başında elinizde bişey kalmadığı için bunalmışsınız bence inşallah biran önce geçer bugünler feraha erersiniz

bu durumda sakın çocuk yapmayın. bu sefer çocukla birlikte evinizi de bırakıp işe gitmek zorunda kalacaksınız ve çok çok yıpranırsınız.

Evini bırakıp gidemeyen bebeğini bırakıp asla gidemez. üstelik bu sefer tek maaş + iki kat gider olacak.
Kış ayındayız dışarısı kasvetli ve soğuk. Bu yüzden kimsenin çıkası gelmiyor dışarıya.
Bahara kadar sabredin

Ilk evlendigim zamana goturdunuz beni:) Tek fark ben meslegimi cok seviyorum. Calismamayi hic secenek olarak gormedim.

Harcadigim paranin miktarini dusunmem gerekmeyen bir ailede oldukca rahat buyudum. Evlenmeden once yalniz yasiyordum ama gecimimi babam sagliyordu benim aldigim burs tamamen kisisel zevklerime gidiyordu. 21 yasinda evlenecegim diye ciktim karsilarina. Mezun olmak uzereydim bursum devam edecekti ama kadro bekliyordum universitede. Esim Rus benim Turkiye' de ise yeni baslayacagi icin deneme sureci vardi ve alacagi maas belliydi.

Sifir borcla evlendik. Her seyi benim ailem ve esimin ailesi yapti. Babam ev bile verdi kira derdimiz yoktu. Gel gelelim biz evi bir turlu gecindiremedik evlenince :) Butun ogrenciligim boyunca arabayla okula gitmis ben doktoraya baslayinca otobusle gitmeye basladim. Esim de ben de annemlerle 2 blok otede oturmamiza ragmen gururdan bir sey diyemedik. Esim zaten ailesine bir sey diyemedi yurtdisinda olduklari icin kimseye bir sey hissettirmedik. Sonra itiraf ettik anne biz her ayin son haftasi her gun sizde yiyorduk ya, para yetistiremedigimiz icin dedik :))

2 ay sonra benim arastirma gorevlisi kadrom geldi. Ilk rahatlamamiz o oldu. Benden 4 ay sonra da esim cok iyi bir teklifle baska bir sirkete girdi. 2 sene sonra da arkadasiyla is kurdu ayni zamanda isine devam ediyor. Su an 4.5 senelik evliyiz ve evlenmeden onceki standartimizi yakaladik. Tek fark butce planlamayi ogrendik. Simdi meyve sebzeyi sayiyla alabildigimiz gunleri hatirlayip guluyoruz :) Kisaca gececek. Inanin o gunleri gulumseyerek hatirlayacaksiniz bizim gibi.

Okula giderken 5.45 te kalkıyorum. O kadar zor geliyor ki. Su an 3 gundur evdeyim. Emekliler gibi saga sola sardim duvar boyamaya basladim. Tempoya alisinca evde duramiyosun ki kahve keyfi max 1 saat bi dizi izledin hadi bide film izle 3 saat onlar sursun. Sonra sıkılmaya basliyosun

belli ki bunalmışın, allah borçlarınızı ödeme kolaylığı versin. ama canım hesapsız kitapsız mı bir işe kalkıştınız? yani madem ev tadilatı vardı, 7 bin gibi bir parayı neden düğüne harcadınız?
sade bir nikah yetmez miydi? biz de evimize tadilat yaptırıyoruz, düğün hiiiç ama hiiiiç düşünmüyorum. kına gecesi için bile salon vs düşünmüyorum. hatta sözden sonra nişan olacaktı, bütçemiz zorlanmasın diye ondan da vazgeçtim. incilerim mi döküldü??çeyizimi ve diğer eşyalarımızı da borçsuz almaya çalışıyoruz. yani hem şoför mahali, hem cam kenarı olmuyor be canım. yani şükretmek lazım işin var ve kazanıyorsun, alacaklılar kapına gelmiyor. bir de bu durumda olanları düşün. sabahın köründe kim yihhhuuuu işe gidiyorum diye uyanıyor ki? işimi çok sevsem de, kendi paramla her ihtiyacımı almaktan çok mutlu olsam da, sıcacık yatağımı bırakmak beni de çok mutlu etmiyor yani. ama çalışmayana ekmek yok malesef

Borç bitmiyor malesef hep üstüne yenisi ekleniyor yenisi eklenmeden de mal mülk sahibi olunmuyor malesef
Tatil günlerini eve ayırmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…