Sabah sabah aklima takıldı

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar günaydın.
Zaten ne zamandır dikkatimi çekiyordu ama dün iyice kötü oldum.

Mutlaka siz lerde rastlıyorsunuz. Marketlerin dışında duran dilenci cocuklardan bahsediyorum.
Dün akşam saat 9 olmuş her yerde olan bir markete gittik. Kapıdan girerken bir çocuk bana abla bisey diyebilir miyim dedi - söyle dedim.
Bez ile mama alabilir misin dedi. Kuzum daha önce sana başka şeyler aldim ama dedim. Sıvıyağ makarna falan istemişti.
Reddettim yani. Ama içime oturdu. Yalniz bir değil beş değil. Bu tip çocuklar her yerde var . Artı olarak bu çocuk sürekli öyle. Çıktık market kapanıyordu zaten. Ordaki çalışan hadi git diyorum git artık dedi. Bu bahsettiğim de 6 yaşında falan bir kız çocuğu . Arabaya binince eşim takip edelim bu çocuk evine mi gidecek dedi baktık. Gitti yarim saat daha sonra kapanan marketin önünde beklemeye başladı.
Bu durumdan çok rahatsizim. Polisi arasam ne yapar acaba ?
Bir kaç kere konuşmaya çalıştım evin nerde falan diye bağırarak gülüyor. Sıkıntılı da galiba. Bu akşam polisi aramayı düşünüyorum ama polis ne yapabilir ?

Belki etrafında çocuğu izleyen biri vardır onun için cevap veremeyip bağırıp gülüyordur polis ne yapıyor hiç bilemiyorum ama çok iç acıtan bir durum.. ben 8 yaşındaki çocuğumun başında iki gündür nöbet tutuyorum okulda düşüp kafasını çarptı diye, 6 yaşında başka bir kız çocuğu sokaklarda dileniyor

Çalıştığım marketin önünde vardı adı Aycan günlük 250 kazanıyordu bide getirip abla say derdi dedim ki bu işi bırakıp dilencilige başlayacağım kız bnden çok para alıyor günlük töbest canım hiç üzülme sen almadiysan başkası almıştır

Son düzenleme:
Ben de markete girdiğimde sıvıya ve bir şey daha almıştım geçen sene, şuan hatırlamıyorum. Aldığım şeylerin markasını beğenmemişlerdi aklıma geldi bak :/
Annemde genç bir dilenciye para vermemiş adam ona bağırmış kufur etmiş beddua etmiş millet ne rahat biz aksama kadar çalışalım herkesin kahrını cekelim bunlar ekmek elden su gölden

Annemde genç bir dilenciye para vermemiş adam ona bağırmış kufur etmiş beddua etmiş millet ne rahat biz aksama kadar çalışalım herkesin kahrını cekelim bunlar ekmek elden su gölden
İşte bu yüzden yardıma ihtiyacı olanlara da yardım edemiyoruz çünkü inanmıyoruz

Ben de markete girdiğimde sıvıya ve bir şey daha almıştım geçen sene, şuan hatırlamıyorum. Aldığım şeylerin markasını beğenmemişlerdi aklıma geldi bak :/
Evet evet öylesi de var hem ne olursa derler hem marka beğenmezler

Eskiden yasli hasta gibi insanlar dilenirdi simdi genc sapasaglam insanlar dilencilik yapiyorlar.calisanlar enayi mi ki calisiyorlar?kusura bakmasinlar kafami cevirip geciyorum ben.haberlerde goruyoruz ustlerinden cikan paralari.gercek ihtiyac sahipleri dilenmezler bunlar bildigin arsiz yuzsuz.ben vermiyorum dilencilere para.

Catlaksin:):) dakin kokulum

Aahaha güzel annem sorma ama çıldırıyorum sayarken parayı bnim günlük 40 TL idi onun ki 250 en düşük 100 düşün
Bende biliyorm kuzum bende calisti markette gene seninkiler iyi bagzi cocuklar tarti alip sermaye yapip calisiyorlardi:) ben onlara kizmiyorm onlarj bu hale getirenlerin allah bildigi gibi yapsin nen cocuklarimi her dakika kontrol ediyorm millet sabahtan a 101 bim sok allah ne verdiyse kapinisa kadr iyi cesarert

Hicbir şey olmaz onlara, uzaktan izliyor buyukleri, onlar aliyor ebeveynleri iade edip paraya ceviriyor.
Her gun o kadar cocuk istismari, cinayeti duyuyoruz. Hic dilenci cocugun basina geldigini duydunuz mu? Surekli gozlem altindalar çünkü.

bakkal önlerinde de böyle çocuklar var, biri birşey aldımı banada alsana diye müşterilere söylüyorlar..kimi alıyor, kimi almıyor...ben şahsen büyük yada küçük hiç bir dilenciye vermem...o çocukları buna alıştırmak olur....ayrıca ailellerinin haberi var,,,dilenciliği meslek edinmişler...

Kuzum benim eşim polis. İhbar üzerine alsalar da salıyorlar. Polisler ne yapabilir ki bu duruma? Bazen kıyamayıp yardım edesim geliyor ama eşim katiyen izin vermiyor. Senin gibiler yardım ettikçe onlar bu durumu devam ettiriyor, çalışmak yerine hazıra alışıyorlar iyilik yaptığınızı sanarak onlara kötülük yapıyorsunuz diyor. Haklı da. Bende çok üzülüyorum inan markete gidesim gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…