Sabah sabah aklima takıldı

Abim polis ve dilenenler asla para verdirmez özellikle çoçuk dilencilere verenlerede kızar vermeyin der verdikce daha çok çoçuğu dilendiriyorlar der

Oturduğum yerde büyük bi market var önünde hep aynı kadın dileniyor yıllardan beri o dilenci kadının bağlı olduğu sağlık ocağındaki ebe arkadaş durumlarınında kötü olmadığını söyledi

Burda beni rahatsız eden vizdani boyut da var.
Kız bana bez ve mama alır misin dedi. Ben buna da rahatsız oldum. Polis en azından alıp eve götürse bilgi alsak nasıl bir hayatları var onu merak ediyorum

Alır ailesini araştırır sonra ya aileye teslim edilir ya da sevgi evlerine gönderilir. Bence almamakla en doğrusunu yapmışsınız almak teşvik etmektir. Ben sadece yaşlı sokak satıcılarından alıyorum bu simit olur meyve olur ama onun dışında kesinlikle doğru bulmuyorum

Annemde genç bir dilenciye para vermemiş adam ona bağırmış kufur etmiş beddua etmiş millet ne rahat biz aksama kadar çalışalım herkesin kahrını cekelim bunlar ekmek elden su gölden
Bana da bir cocuk " guzel ablam Allah rizasi icin para ver, Allah isini rast getirsin, ne muradin varsa versin" dedi. Vermedim. Zaten acelem vardi. Toplantiya kosturuyorum. Ben kosuyorum o kosuyor En son pes etti. Onume gecti yuzume bakip dedi ki "Allah belani versin cirkin ucube"
Donup kalmistim

Artık bu da bir meslek görevleride insanların hem duygularını hemde cebini somurmek

Artık bu da bir meslek görevleride insanların hem duygularını hemde cebini somurmek
Gercekten oyle. Biz esimle asla buyuk kucuk hicbir dilenciye para vermeyiz. Bir kere o mama alma tuzagina biz de dustuk. Takip ettik cocugu. Iade edip parasini aldi kasadan.
Yardim edeceksek mutlaka emin oldugumuz insanlara ediyoruz. 3 yildir surekli yardim yaptigimiz bir aile var mesela. Anne baba yok. 19 yasinda bir abla 2 kucuk kardesine bakiyor. Koyde yasiyorlar. Evlerini bile koy halki imece usulu yapmis. Amca dayi falan arada ilgileniyor. Onlara erzak kiyafet okul ihtiyaclarini falan aliriz. Hem yetim sevindiriyoruz hem de gonul rahatligiyla yardim edebiliyoruz. Ortalik sahtekar dolu.
Gecenlerde 2 gunluk tatile sehir disina gitttik. Sahilde yuruyemedik. Cocuklar onumuze cikiyor para istiyor. Yok diyorum. Elimdeki su sisesini istiyor. Suyu ver o zaman diyor. Ama ictim ben bunu diyorum. O zaman elindeki misiri ver diyor. Yedim ama bunu da diyorum. Olsun ver deyip elimdekine saldiriyor. Sonuc olarak misirimi alip kacti. Aklim almiyor. Neden bu cocuklar bu sekilde yasamaya alistirilir ki? Zehir oldu sahil yuruyusu falan bize.
Piknige gittik kiz kiza. Suriyeliler mesken tutmus orayi. Ellerinde posetle masa masa geziyorlar. Masamizdan et alip kactilar. Tehdit eder gibi konusuyorlar. Korktuk bisey de yapamadik. Yanimizda erkek yoktu. Koca koca yapili delikanlilar. Masada tavuk, kofte, kola ne varsa alip gittiler. Sadece sok icinde izledik.
Yasanmaz hale geldi iyice bu memleket

Dediğiniz gibi diyecek artık kelime yok bunlara

Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır misali.
Çok yazık gerçekten..

o çocukları muhakkak uzakta gözetleyip sonra sırayla topluyorlar.polisi arasan da anası babası geliyor karakola yok öyle bir şey he he bir daha olmaz vs deyip çocuğu alıp gidiyor.sana bir şeyler aldırıp geri iade edip parasını alıyorlar ya da satıp para alıyorlar.çocuklar kullanılıyor ki insanlar acısın da yardım etsin diye koca adam orda otursa yapılmaz çünkü.insanlar onlara alıp verdikçe bu insanlar bu işi yapmaya devam edicek.

Polise söylenebilir. Ailesi yoksa esirgeme kurumuna teslim eder en azından. Dışarda sokak ortasında.. çok korunmasız çocuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…