Sabah sabah moralim yerlerde..

Makine olsa yine iyi elde, bir de kadınlardan biri bazen şunları çamaşır suyuna koymak lazım, şurayı çamaşır suyuyla silmek lazım diyor ölüyorum..

yapmayın. kendi bulaşığınızı ve patronunkini yapın. gerisine karışmayın.

Işiniz muhasebe ise neden temizlik getir görür vs yapıyorsunuz temizlik personeli gibisiniz muhasebeden çok.

haklı iseniz lafına karşılık verin
bu şekilde egolarını tatmin edemeyeceğini anlayınca biraz dizginlenir
yanlız söylemedikleri için yapmayın o işleri
en azından ofis temizliğini kesinlikle yapmayın
ekstra ücret vermedikleri sürece
hiçbir yerde muhasebe yapan kişi ofis temizliği yapmaz
muhasebe yanında çay bulaşık evet çoğu yerde bu böyle ama ofis temizliğine karışmayın
diretirseniz geri adım atacaklardır

Işiniz muhasebe ise neden temizlik getir görür vs yapıyorsunuz temizlik personeli gibisiniz muhasebeden çok.

İş görüşmesine geldiğimde patronla birebir konuştuk ve muhasebecinin yapması gerektiği söylenmedi. İşe başladım, 3 gün oldu ve benden önceki personeli bulaşık yıkarken gördüm, bulaşıkları yıkayacağımı böyle öğrendim. Hadi neyse dedim, cumartesi günü bayanlardan sadece muhasebeci geliyor ben herkes biliyordum bunu da konuşma arasında öğrendim, mal çıkabiliyor bir de temizlik var deyince temizlik derken diye kaldım, işte buraların temizliği dedi, her yer mi yani dedim evet dedi, söylemediler mi dedi? Hayır keşke söyleselerdi kabul etmezdim dedim hatta..

Arkadaşlar ilk defa bu şekilde çalışıyorum bende, daha önce temizlik ve bulaşık işlerine bakan bir personel vardı hep hatta kahvemiz masamıza gelirdi ama işte bilmiyorum kasten söylememişte olabilirler. Doğru düzgün eleman durmamasının sebebi bu da olabilir.

Ayrıca mesela bugün olan olayda bir de cari listeyi istedi ya benden diyor ki bir şey varsa senden keserim sana dekont ederim diyor hep ağa gibi.

Bu anlattıklarınızın hepsini yaşadım. Yanlış anlamayın ama bunları yaşarken 19-20 yaşlarındaydım. Şuan bulunduğum ortamda karşımdaki kim olursa olsun sesini yükseltmesine müsade etmiyorum . Yaşım 28 ve en katı olduğum konu birinin bana sesini yükseltmesi.. Hatam olabilir , sinirlendirebilirim de ama bu bana bağırma yetkisi vermez karşı tarafa..

Bu söylediklerim sizin için de geçerli ki kendiniz söylüyorsunuz kocaman kadınım ben diye.. Karşınızdaki patron olacak kişi bence öncelikle insan olmayı öğrenmeli .

Oturup karşısına kendinizi sinirlenmeden , duygusallaşmadan ifade etmenizi tavsiye ederim . Olmuyorsa da yapılacak şey belli..

aayy deli oldum şimdi eski iş yerimi hatırladım,

2 yıl boyunca bana yapılanları anlatsam kadınlar kulübü ayaga kalkar orayı basar.

ruhumu aldılar ruhumuu.. çalışmayın böyle insanlarla... arayın mutlaka iş herzaman bakar olun ve kurtulun.

Bağırdım bugün sabah sabah ne oluyor size diye? Afalladı zaten beklemiyordu. Açığımı mı gördünüz dedim? Yok maaşından keserim, dekont ederim istediniz de vermedim mi dedim? İlk defa söylediği şeyleri defalarca söylemiş ama yapan olmamış gibi tepki veriyor. Daha konuşması bitmeden döndüm arkamı bir hışım da çıktım odasından fırlattım çantamı masaya, onun da güzel bir sesi çıktı. Patron bir sustu zaten, yaptım listeyi verdim.

Eğer maddi anlamda rahat olsaydım bu şekilde çalışamayacağımı kimsenin kum torbası olmadığımı, motivasyonumun düştüğünü söyler, kesin hesabımı siz sağ, ben selamet derdim asla da geri adım atmazdım.

Gerçekten şu iğrenç egolarını tatmin etmek için karşısındaki insanı küçük gören onlara bağıran çağıran asıl ezik kendisi olan insan müsveddelerinden nefret ediyorum

Sizi çok iyi anlıyorum , zaten o tip insanlara kendilerinin davrandığı gibi davranınca geri adım atarlar ancak. İnsanca konuşmaktan anlamazsa yanına gittiğinizde kaşlarınız çatık durun sanki bişey söylese saldıracakmış gibi bakın .

zaten mecbur olduğunu bi şekilde devam edeceğini bildiği için yükleniyor... Allah bildiği gibi yapsın böyle insanları, inşallah bulursun içine sinen biryer, bende muhasebe mezunuyum, staj için girdiğim yerde çalışmaya devam etmiştim 5 sene önce yaptıgın işi yapıyordum 2 ay dayandım, sonrada asla muhasebe işine girmedim. yetti bana 2 ay ve meslek değiştirdim.

Patron bey masada uyurdu, bişey soracak olsam uyanmasını beklerdim temizlik bendeydi ama yemek yapmıyordum zaten tek ben vardım ama yinede olur gibi değildi..
Sonra 2 sene bomb*k biyerde çalıştım. ha çıktım ha çıkartacaklar diye diye bekledim 2 yılım böyle geçti sonra Allah yürü ya kulum dedi hoop istifa ettim

tabi canım onun mobbingi daha fazla. şimdi bile uyku modundan çık diyo adam diyemedim istediğiniz hangi işi eksik yaptım diye. sabır çektim çıktım odadan
Hamile kadına da böyle yapmaları cidden insafsızlık.
Vicdani olanda para yok , parası olan da vicdan yok nasıl bir dünya anlamadım.

Ne mezunusun ?
Bende muhasebe yapuyırum bende bıktım.

Hamile kadına da böyle yapmaları cidden insafsızlık.
Vicdani olanda para yok , parası olan da vicdan yok nasıl bir dünya anlamadım.
dediğin çok doğru canım vicdanlı insan zaten bunları yapmaz hiç birimize bitek hamileye değil.. Allah büyük ne diyeceğiz.. sende mi muhasebecisin. meslekten soğutuyolar insanı dimi

Sizin göreviniz temizlik değil kim ne derse desin bu işlere elinizi süremezsiniz. Yoksa çıkın oradan.

dediğin çok doğru canım vicdanlı insan zaten bunları yapmaz hiç birimize bitek hamileye değil.. Allah büyük ne diyeceğiz.. sende mi muhasebecisin. meslekten soğutuyolar insanı dimi
Evet bende muhasebeciyim. Ama muhasebe demek artık bana göre angarya ve hizmetçilik demek.

İşletme mezunuyum, muhasebe de iş bulmak belki kolay ama iyi bir iş bulmak oldukça zor.
Evet kesinlikle doğru.
3 senedir aktif muhasebe yapuyırum ama yaptığım doğru düzgün muhasebe değil neredeyse hep angarya getir götür işi.

Muhasebe bürosu yerine
Bir şirketin muhasebesini tutmak daha kolay değil mi?

İlanlara baktığım zaman
En çok muhasebe personeli arandığını görüyorum

Böyle patron olmaz
Bildiğiniz hödük
Sinirleriniz harap olmadan terk edin orayı!

Muhasebeye bakan insana sigara mı aldırıyorlarBelli bir sınırı koymak lazım işyerlerinde,yoksa astarını istiyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…