Sabah sabah moralim yerlerde..

Çokta diklenmeyin ama yaptığınız işleri yapacak birini her zaman elbet bulurlar.

Bizim resmi muhasebecimiz şirket muhasebesinde çalışmış yapamadım 1 ay da kaçtım demişti.
Sadece muhasebe yapmıyorsun ben alıyorum elime dosyamı alış faturası kaydı, satış faturası kaydı, işlemlerim belli bir sıralamada demişti. Fazla mükellefi olup 2 kişiyle iş yürütmeye çalışanları saymıyorum tabii ki.

Muhasebe de hele de ön muhasebe de iş bulmak çok kolay, 2 günde iş bulduğumu bilirim. Kadın ruh hastası gibi bir şeydi çocuklarıyla işe geliyordu, eşinin şirketinin resmi muhasebesini yapıyordu çocuklar ağlıyor, bağırıyor bunalmış artık. Yemek ve temizlik işlerinden sorumlu kadına işten çıkarırken tazminat vermemek için '' kırdığın bardaklara say'' demişler. Arkadaşıma da 2 sene önce 1350 tl ye o kadının yaptığı işi artı muhasebe, tuvalet temizletmişler o da diyor ne salağım neden çıkmadım diye.

Kız hamile kusuyor, kusman bittiyse artık bankaya git bir zahmet diyormuş. Kızın hamileliği sorunlu geçiyordu, rapor alıyor diye işten çıkmasını istedi, kız da çıkarın o zaman demiş, onu zaten hamile diye yapamıyor zulüm ediyordu işte son aylar hep raporluydu doğum iznine ayrıldı da kurtuldu.

Ne insanlar var yani..

Bunlar insan değil
Hayvan hiç değil

Ne demek kusman bittiyse bankaya git

Kul hakkı nedir bilmiyor mı?
Ne diyeyim şok oldum okurken
Allah ıslah etsin böyle mahlukları

Hep eziliyorum zaten.
Gecen sene ofiste tadilat oldu,kadın gelmesi lazım baktım bize wcde değişen fayansları sildirmeye calısıyorlarDedim ben evimde bukadr derin temzlik yapmıyorm valla.Kadını çağıralım gelsin,camlar da boydan onlarda silincek dedim.Zorla eve gelen kadınını yolladı esi,yarım gün.Azcık da ses çıkarmak lazım,yoksa ipin ucu kaçıyor.

Evet Haklısınız ama ben cevap veremiyorum işte. Yürekli biri Değilim.

Çokta diklenmeyin ama yaptığınız işleri yapacak birini her zaman elbet bulurlar.

Ben hep şunu düşünürüm, ona eleman çoksa bana da iş çok, adama zaten prim vermiyorum bana dese ki bana eleman çok vereceğim cevap budur.

Ben sadece bunları yaşamak, gerilmek, sürekli bir tartışma halinde olmak istemiyorum..

Son düzenleme:
İş çok değil işte gercekte öyle malesef

İş çok değil işte gercekte öyle malesef

Nasip kısmet, mesela bir arkadaşım okulu biter bitmez büroya girmiş, tutturdum büroya gireceğim diye 1 ay dayanabildim, ağlıyordum resmen dedi sonra şirket muhasebesine girdi, hafta sonu tatil, akşam 6, resmi muhasebe içeri de mali müşavirle koordineli çalışıyordu. Düzen var, sistem var, patronları saygılı, görmüş geçirmiş insanlardı. Ona 1 ay sonra denk gelmiş o iş yeri yani neredeyse ilk iş tecrübesi, satın alma ve pazarlama elemanına 8 sene sonra :)

Şans işte.
Ama ben artık gercekten yoruldum.
Sıkıldım ve bunaldım. Buradan ayrılsam mı diyorum bazen.

Ne mezunusunuz ? Genelde aile şirketleri böyledir, ben de birine denk gelmiştim ilk azarlamada çıktım. Şuan kurumsal bir şirkette çalışıyorum, kesinlilke kimse kimseye böyle enseye tokat modunda davranamaz, herkes seviyeli, bence başka iş arayın eğer maaşınız gerçekten bu tavırları ve diğer işleri örtecek kadar dolgun değilse diyeceğim ama bir noktadan sonra huzur arıyor insan

Patronun kaynanasının bile her ay faturalarını ödüyorum düşün
inanırım vallahi zira bende patronun kızının kadın doğumdan randevusunu alıyorum. hatta pazar günü saat 10da aradı sabah kzı açmadım. parayla satın alınmış hizmetçileri değilim ben onların. diğer muhasebeci öyle değil ne pazar ne gece 12 der açar sürekli telefonlarını o yüzden herkesi öyle sanıyolar

Birazda alıştırma meselesi evet.
Bende çok herseye alıştırmıştım. Bir ara her Cumartesi gelmemi bekliyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…