Sabah sabah moralim yerlerde..

Sen muhasebeciysen sadece o işi yap. Is tanımına girmeyen işleri yapma. Buna angarya denir. Temizlikçi tutsunlar. Sen böyle her isi yaparsan onlar seni daha çok ezer.

Sen muhasebeciysen sadece o işi yap. Is tanımına girmeyen işleri yapma. Buna angarya denir. Temizlikçi tutsunlar. Sen böyle her isi yaparsan onlar seni daha çok ezer.

Baştan söyleyip bana bu şartlar bildirilmedi, ben muhasebe haricinde başka iş kabul edemem diye konuşmam gerekirdi. Muhtemelen de anlaşamazdık zaten. Diyorum ya iş hafif, yoğunluk yok, rahat falan deyince araçla da gidip gelince üstünden de 3 gün geçince bu şekilde kaldı. Yoksa ben işi kabul ettiğimde bulaşık, temizlik, çay kahve olayını bilmiyordum..

Siz staj süreniz için dayanmak zorunda kalmışsınız en azından sebebiniz varmış. Benimkinin sonu yok eğer çıkmazsam bu adam böyle gider, bulunmaz Hint kumaşı da değil bu iş yeri, çok daha kaliteli, üstün işlerin yapıldığı firmalarda da çalıştım, yani ilerleme söz konusu da değil burada, neden girdim '' burada yoğun bir muhasebe işimiz yok! ''aile gibiyiz dedi ve tek eleman olacaktım en büyük sebebi.. Ama zaten bana temizlik cart curt deseydi kabul etmezdim asla..

İşe ayaklarım her sabah geri geri giderek geliyorum.

Aynı şekilde oldum, tekrar aynı hayal kırıklıklarını yaşıyor olmam beni çok üzüyor.

valla benmde az kaldı hatta sabah bile diğer muhasebeciyle tartıştım herşeylerinden bıktım malesefki..

Adam normal konuşmayı bilmiyor sorduğun bir şeye de tepkili cevap veriyor. Üstüne misafir gelecek showroomu temizle, sonra koridora geçtim yerler tozdu, kişiler geldi diye tamam bırak! ama sert bir sözle, masama geçtim o sırada odasına geçerken parmağını şıklattı smuwila içeri bak! Yani misafirlere, kahve yaptım, götürdüm geçtim işimin başına, bu gün içinde yaptığım 6. kahve ve daha yeni öğlen oldu.

Ben bundan sonra kahve yapmam, temizlik yapmam, bulaşık yıkamam desem tamam hemen bir eleman bakalım demeyecekler, işten çıkacağımı söylesem 2 günde eleman bulurlarsa ben ortada kalmış olurum yani şuan o yüzden düzeni devam ettiriyorum..

İş başvuruları yapmaya başladım bir taraftan. Bir tanıdığa cv attım, eleman önerisi isteyen firmalar oluyormuş kendi bulacağım ne kadar iyi, farklı olacak bunu düşünüyorum? Görüşmeye gittiğinde her şey süt liman, işe başlayınca çıkıyor rengi çünkü, piyasanın hali ortada bir çok tanınan firma eleman azaltırken açıkçası ne yapacağımı bilemez bir haldeyim?

İş bulsam, anlaşsam ee yeter ya siz kendinizi ne sandınız ve beni ne sanıyorsunuz köle mi diye koparırdım ipleri, muhasebeci diye girdim temizlikçi miyim çaycı mı muhasebeci mi belli değil? Ben sizin kum torbanız değilim, stresinizi bana yansıtarak deşarj olamazsınız, kesin hesabımı ben daha fazla burada çalışamam! diyeceğim.. Dilime hiç zor gelmiyor bunu söylemek..

Son düzenleme:
Cidden sömürülüyorsun suan yalnzMaddi olarak durumun nasıl ,bi süre issiz kalmana engel mi bilmiyorm ama çıkarken bütünn bu yasadıklarını anlatan bir istifa mektubu yazmayı unutma.
ins tez zamanda güzel bir is bulursun.

Ah canım ah duygularıma Tercüman oldun resmen.

canım valla konuşmanda fayda var. biraz önce patronun odasına girdim rapor imzalatmak için telfonda konuşuyodu bende bekliyorum ayaktayım. telefondayken bana işaret parmağı ile çay bardağını işaret etti doldur getir gibisinden. anlamamazlıktan geldim. ya ağzını açacaksın bu şartlar altında konuşmamıştık işe başlarken diye ya başka iş bulup kaçacaksın yada katlanacaksın ve psikolojini bozacaksın orada. rica minnet belki su kaldırır ama bu tavırlar insanı geriyo kesinşikle. kaç yaşındaydın bu arada ?
Doğumdan sonra çalışmayacak mısın
burada kesinlikle çalışmayacağım :)

Bir ay süreceğini bilsem hemen çıkarım. Çalışmaya başlamadan önce araba bakıyorduk, çocukla arabasız İstanbul da bir yerden bir yere gitmek çok zor oluyor. Arabanın satışı, sigortası derken masrafımız oldu. Şuan sıkışmadan ödeyebilmek varken tekrar başa sarmak gözümde büyüyor açıkçası..

Evet insan zaten ondan oturuyor ,yeni yer bul,alıs,devam edebilcen mi meselesi yüzünden.Yoksa her işyerinde artık aşırı derecede mobbing var.Parasını veriyorz diye işverenler eziyet ediyorlar çalışanlara resmen.Ben de karısının dırdırından yıldım misal.Susmuyor kadın.Bigün alcam çantayı size doyum olmaz dicem cıkcam

29 yaşım

Şeytan diyor konuş, bitir onlar eleman baksın, sen bak gerekirse 1-2 ay sürün ama psikolojik eziyet olmasın..
Kızlar öyle hareketleri var ki içeriye gittim kızların yanına ki birlikte yemeğe dahi çıkmayız.
Kaldı ki işle alakalı gittim, konuşmam bitti tam çıkıyorum dik dik bakıyor kapıdan sürekli bir baskılama var, bakınca bende kafamı salladım aynı hareketi yaptı bana kinayeli olarak asıl sana ne var der gibi, hani burada ne işin var? bir şey yok dedim çıktım abarttıkça abartıyor..

İş bulmadan konuşmamalı mıyım?
Yoksa kendimi daha fazla ezdirmeden konuşmalı, herkes başının çaresine bakmalı mı?
En korktuğum şey çalışmaktan soğumaktı, çok görmezden geldim bu yüzden ama konu açtıysam sabır taşım dolmuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…