Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!

Ben Her Kilo Verişimde önce Karin Ve Bacaklardan Gider ,ama şu Kollarim Bi Türlü Incelmedi :) Bu Sefer Kilo Verebilirsem Bir De Bu Hareketler Ve Masaj, Sanki Biraz Toparlandi Zaten Ama Devam Etmek Gerekiyor Tabii.
Bişey Daha Soracağim Size,ama Gülmeyin Bana :) Sabah 8 Dak. Hareketleri Sanki 6 Günlük Gibi, Yanliş Mi Okudum Dersiniz. 7. Gün Dinlenme Günü Mü :)

merhaba fıstıklar...1 saattir burda yazılanaları okuyorum ancak bitti ama ebnde bittim vallatatlicadiarzu neyse ben de yarın sabahtan itibaren 8 dakikalık egzersizlerime başlıyorum faydasını görürüm inşallah.sevgili püsküütün ölçülerindeki değişimler beni heveslendirdi hareketlerde fazla zor değil gibi geldi bana.zaten önceden spora alışıklığım var yıllarca prof. olarak basketbol oynadım 2 yıl düzenli olarak yüzdüm.ayrıca1 haftadır da her akşam 30 dak. bisiklete biniyorum ardındanda bi kaç kalça karın hareketi yapıyorum..

yeni planım..

sabahları 8 dak. hareketlerini yapmak..
akşamlarıda 30-35 dak. bisiklet+15 dak. egzersiz...

Ben Her Kilo Verişimde önce Karin Ve Bacaklardan Gider ,ama şu Kollarim Bi Türlü Incelmedi :) Bu Sefer Kilo Verebilirsem Bir De Bu Hareketler Ve Masaj, Sanki Biraz Toparlandi Zaten Ama Devam Etmek Gerekiyor Tabii.
Bişey Daha Soracağim Size,ama Gülmeyin Bana :) Sabah 8 Dak. Hareketleri Sanki 6 Günlük Gibi, Yanliş Mi Okudum Dersiniz. 7. Gün Dinlenme Günü Mü :)

evet hülyacım program 6 günlük 7.gün boşsun yani :)) ama tabi o günde kendi hareketlerini yapabilirsin mesela ben boşta kalan 7. günde bisiklete binmeyi düşünüyorum sabah akşam 30ar dakika

ayrıca1 haftadır da her akşam 30 dak. bisiklete biniyorum ardındanda bi kaç kalça karın hareketi yapıyorum..
Öncelikle yeni planında başarılar dilerim canım..
Ben de yaklaşık 7-8 aydır bisiklete biniyorum. Her gün ve 20 dk. süreyle (hızım ort. 25-30 km/saat arasında değişiyor) Bisikletin vücudun konturlarını düzelttiğine kendim şahidim. Girinti çıkıntılar olabildiğince minimuma iniyor.. Ayrıca bacak ve popo kasların sertleşiyor.
Her gün mekik çekmeyi de ihmal etmemeni öneririm. Ben mekiği de her gün 100 kere çekiyorum. Göbek namına bir şey kalmadı.
Özen ve disiplin şart. Gerisi kendiliğinden geliyor çünkü...

Öncelikle yeni planında başarılar dilerim canım..
Ben de yaklaşık 7-8 aydır bisiklete biniyorum. Her gün ve 20 dk. süreyle (hızım ort. 25-30 km/saat arasında değişiyor) Bisikletin vücudun konturlarını düzelttiğine kendim şahidim. Girinti çıkıntılar olabildiğince minimuma iniyor.. Ayrıca bacak ve popo kasların sertleşiyor.
Her gün mekik çekmeyi de ihmal etmemeni öneririm. Ben mekiği de her gün 100 kere çekiyorum. Göbek namına bir şey kalmadı.
Özen ve disiplin şart. Gerisi kendiliğinden geliyor çünkü...

çok teşekkür ederim püsküütcüüm önerilerin için..bende 50 adet mekikle başladım yavaş yavaş artıracam inş. sayıyı...tatlım sana bişey sormak istiyorum 20 dak. bisiklete binerek kaç kalori yakıyorsun.ben 30 dakika biniyorum mesela ama göstergemde 34.1 yazıyor.çok az değilmi sencede:çok üzgünüm:

merhaba fıstıklar...1 saattir burda yazılanaları okuyorum ancak bitti ama ebnde bittim vallatatlicadiarzu neyse ben de yarın sabahtan itibaren 8 dakikalık egzersizlerime başlıyorum faydasını görürüm inşallah.sevgili püsküütün ölçülerindeki değişimler beni heveslendirdi hareketlerde fazla zor değil gibi geldi bana.zaten önceden spora alışıklığım var yıllarca prof. olarak basketbol oynadım 2 yıl düzenli olarak yüzdüm.ayrıca1 haftadır da her akşam 30 dak. bisiklete biniyorum ardındanda bi kaç kalça karın hareketi yapıyorum..

yeni planım..

sabahları 8 dak. hareketlerini yapmak..
akşamlarıda 30-35 dak. bisiklet+15 dak. egzersiz...

Canım yaa,sen bu kadar sene ciddi sporlar yapmışsın.Hangi arada 90 kg'ya kadar çıktın,anlamadım gerçekten:1shok:
Sevgiler:1hug:a.s.

a.s.a.s.:1hug:

Bir süre girmeyeyim siteye, bakalım merak eden/özleyen olacak mı dedim tatlicadiarzu

Aslında öyle diil tabi, girme imkanım olsa durabilir miydim hiç. Bayramda ailemin yanına bir gittim, ondan sonra da işlerin arasında kayboldum. Bu bayram tatili bana pahalıya mal oldu. Dönüşte işler çok yoğundu. Bir de işim seyahat gerektiriyor kimi zaman. Bayramdan sonra seyahatler de yoğunlaştı. Kendimi işte ve yollarda kaybettim anlayacağınızkafamçokkarıştı.

Bu yoğunluğun kilo serüvenime bir faydası olsaydı bari. Bir de üstüne 1 kilo aldım. Bayramda ev dopingi, sonrasında da sürekli otur (ya bilgisayar başında ya da arabada).

Püsküütçüm beni vuracak şimdi ama, 8 dakika da hayal oldu bu arada:utangac:. Halbuki yeni dambıllarımla oynamak için nasıl da hevesliydim:emir_bebek:

Ben yine seyahate çıkıyorum kızlar, kısaca bir uğrayayım dedim. Fırsat bulursam hem siteye hem de 8 dakikaya başlayacağım tekrar yerimseniben
sevgiler canım,kolay gelsina.s.a.s.

Aybaşında bir daha alayım ölçülerimi.. Değişiklik olmaya devam ediyosa, 8 dakikaya devam..
Sen, tanıdığım en fazla mekik çeken insansın pamuğum.. Bence göbeğine takıyorsun gibi geliyor.. O kadar mekiğe göbek mi kalır insanda.. Ya da bir ihtimal yatmadan önce löplemeye devam ediyosun çaktırmadan (kendine bile) yerimseniben

oy oyy ara verdim mekiğe tatlımcım yaa ama 2 gündür başladım tekrar bende anlamıyorum bir ay önce göbek bnamına bişey kalmamıştı sonra nasıl şişti anlamadım eğer evli olsam kesin başka bişi derdim ona :utangac: sanırım dediğin gibi mekik en güzle yöntemi yatıp kalkıp yine çekiyim ben a.s lüpletmeye gelince yok okadar değil artık toparladım bide 8 dakikayı alışkanlık haline getirirsem fıstık olucam inşallah a.s

Canım yaa,sen bu kadar sene ciddi sporlar yapmışsın.Hangi arada 90 kg'ya kadar çıktın,anlamadım gerçekten:1shok:
Sevgiler:1hug:a.s.

canım ya haklısın tabii bunca spora rağmen duba gibi olmak büyük başarıdır..ama biçok nedni var..öncelikle kilomun anne karnından gelmesi en büyük etken.ben 4,5 mu 5 kilom une öle doğmuşumsırnaşık şey çocukluğum şişman geçti..spor yapıyordum ama veremiyorduym hiç..bide tabii yanlış beslenme...annemler aman yesim kuzum diye diyee yarım dünya yaptılar beni..sonra fast food ta büyük sebeplerden biri şişmanlamamdaki..
böyle işte canım:çok üzgünüm:

evet hülyacım program 6 günlük 7.gün boşsun yani :)) ama tabi o günde kendi hareketlerini yapabilirsin mesela ben boşta kalan 7. günde bisiklete binmeyi düşünüyorum sabah akşam 30ar dakika

sağol canım, ben günde 45-60 dak. yürüyorum, bi de haftada 2 gün (selülit,sıkılaştırma) masaja gidiyorum..eee bi de 8 dakikayı ekledim, yeter heralde :)

tatlım sana bişey sormak istiyorum 20 dak. bisiklete binerek kaç kalori yakıyorsun.ben 30 dakika biniyorum mesela ama göstergemde 34.1 yazıyor.çok az değilmi sencede:çok üzgünüm:
Mümkün değil.. Göstergende kesin hata var canım..
Şöyle ki.. Hızı 25-30 km/saat arasında tutarak (kardiyo yapıyosun ama yani çok hızlı çevirip, tıkanınca hız keserek, sonra arttır sonra yavaşla bu şekilde yapınca kardiyo oluyo) 20 dk yaptığımda ortalama yaktığım kalori 140-150 civarında oluyor. Hatta bazen 180'e çıkıyor.. (eğer daha hızlı çevirirsem)
34.1 diye gördüğün yer ya başka bir şeyi gösteriyor ya da ciddi anlamda göstergende sorun var.. Sen benden 10 dakika daha fazla (yani %50) yapıyorsun en az 200-220 kalori yakıyor olman lazım..

oy oyy ara verdim mekiğe tatlımcım yaa ama 2 gündür başladım tekrar bende anlamıyorum bir ay önce göbek bnamına bişey kalmamıştı sonra nasıl şişti anlamadım eğer evli olsam kesin başka bişi derdim ona :utangac: sanırım dediğin gibi mekik en güzle yöntemi yatıp kalkıp yine çekiyim ben a.s lüpletmeye gelince yok okadar değil artık toparladım bide 8 dakikayı alışkanlık haline getirirsem fıstık olucam inşallah a.s
Nerelerden nereleereeee geldin pamuğum.. Fıstık da olursun alimAllah.. yerimseniben :nazar:

Mümkün değil.. Göstergende kesin hata var canım..
Şöyle ki.. Hızı 25-30 km/saat arasında tutarak (kardiyo yapıyosun ama yani çok hızlı çevirip, tıkanınca hız keserek, sonra arttır sonra yavaşla bu şekilde yapınca kardiyo oluyo) 20 dk yaptığımda ortalama yaktığım kalori 140-150 civarında oluyor. Hatta bazen 180'e çıkıyor.. (eğer daha hızlı çevirirsem)
34.1 diye gördüğün yer ya başka bir şeyi gösteriyor ya da ciddi anlamda göstergende sorun var.. Sen benden 10 dakika daha fazla (yani %50) yapıyorsun en az 200-220 kalori yakıyor olman lazım..

haklsıın püsküütümm..ama bide şöyle bişey varr..kullanım bilgilerinde kalori hesabı kuramsal kaloriye göre düzenlenmiştir yazıyo..sitemizdeki diyetisyen hanımada sordum kuramsal kalori nedir dedim..bi fikrim yok dedi..senin bi bilgin varmı canım ya nedir bu kuramsal kalori? kaç kalori yakıyom ben yaa:çok üzgünüm:

Kuramsal kaloriyi bilemiyorum.. Bu sözcüğe en yakın olarak kumraladayı biliyorum.. :Roflol:

Kuramsal olanını boşver, püsküütsel kaloriye göre 200-220 kalori yakıyorsun. İşte bu kadaaarrr Şeniz

Kuramsal kaloriyi bilemiyorum.. Bu sözcüğe en yakın olarak kumraladayı biliyorum.. :Roflol:

Kuramsal olanını boşver, püsküütsel kaloriye göre 200-220 kalori yakıyorsun. İşte bu kadaaarrr Şeniz

:Roflol:Allah iyiliği versin emi canım gildürdün beni..tamam o zamn kuramsal kaloriyi boşverip püsküütsel kaloriyi dikkate alacağım..teşekkürlera.s.

Son durumumu yazmak istedim kızlar..
"8 dakika" sporunu uygulayarak beden ölçülerimde şöyle bir değişme oldu.
İlk rakamlar 25/8 tarihine, parantez içindeki rakamlar da "8 dakika" sporunu uyguladıktan sonra, 9/11 tarihine aittir.

Bel: 72 (69)
Basen : 101 (99)
Göbek : 81 (77)

Sadece diyet yaparken, beden ölçülerim bu kadar hızlı değişmiyorlardı.. Ölçü değişimini ikiye katladı diyebilirim.

Yaklaşık olarak 2.5 aydır düzenli olarak uyguladıktan sonra bu sporu bırakıyorum. Biliyorsunuz; vücut spora da bağımlılık kazanıyor. Ya kardiyoyu ya da süreyi yükseltmek lazım yağ yakmaya devam etmek için.. Aynı sporu yapmak; sadece kilo korumaya yardımcı oluyor o kadar.. (Sağlıklı beslenmeye zaten her an devam ediyorum)
Sonuç olarak spor programımda değişiklik yapıyorum bu hafta itibariyle.. 8 dakika da elediklerimden biri.. Faydasını görebileceğim kadar gördüm..
Paylaşımın için tekrar teşekkürler kumraladacım.. a.s.

İlk rakamlar 25/8 tarihine, parantez içindeki rakamlar da "8 dakika" sporunu uyguladıktan sonra, 9/11 tarihine aittir.

Sadece diyet yaparken, beden ölçülerim bu kadar hızlı değişmiyorlardı.. Ölçü değişimini ikiye katladı diyebilirim.

Yaklaşık olarak 2.5 aydır düzenli olarak uyguladıktan sonra bu sporu bırakıyorum. Biliyorsunuz; vücut spora da bağımlılık kazanıyor. Ya kardiyoyu ya da süreyi yükseltmek lazım yağ yakmaya devam etmek için.. Aynı sporu yapmak; sadece kilo korumaya yardımcı oluyor o kadar.. (Sağlıklı beslenmeye zaten her an devam ediyorum)
Sonuç olarak spor programımda değişiklik yapıyorum bu hafta itibariyle.. 8 dakika da elediklerimden biri.. Faydasını görebileceğim kadar gördüm..

püsküütcüm çok iyi olmuş,tebrikler..belli bir programı 2,5 ay uygulama sabrını gösterdiğin için de tebrikler,irade gerektirir.a.s.

Güzel sözlerin için teşekkürler çukulatammm
Bu sene kilo vermekle ilgili öğrendiğim ve bir daha da aklımdan hiç çıkartmayacağım şeyler özetle şöyle:

Sakin ve sabırlı olmak, küçük hedeflere minik programlarla ulaşmak, kilolarından yavaş yavaş ve dostça ayrılmak.. Böylelikle de bir daha karşılaşmamak..

Bunları aklımdan çıkartmadığım için de ister istemez istikrarlı oldum çıktım diyet+spor konusunda..

tebrik ederim püsküütcüm a.s. umarım kısa zamanda sonuçlarda daha fazla azalma kaydedersin :1hug:

Back
X