sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

Bence sana değer vermeyen çevren değil en başta sensin yaşınız da gayet normal sorunun çözümü için önce kendinizi sevin yeteneklerinizi keşfedin pozitif olun enerjiniz yüksek olursa olumlu insanlar daha kolay bulur sizi.ama bu kadar negatiflikle çevrenize de olumsuzluk yayarsınız

benim çarem evlilik. kendi evimin ve eşimin olması. destan da yazsanız bu değişmez. ben sadece rahatlıyorum bazı güzel cevaplara. ama genelde sizin gibi olumsuz cevap verenle oluyor..

esra erola katıl o zaman cnm derdinin dermanı orda ..madem tek çaren evlilik ..

[QU. Be hayat E="serencik, post: 37795697, member: 634226"]sabahtan beri ağlamaktan gözlerim şiş. bugün başıma çok kötü bir olay geldi. ben zaten bunların olacağını biliyordum ama yaşayınca daha ağır geldi 30 yaşında bekarım daha önce yeter artık evlenmek istiyorum diye konu açmıştım. 35 sayfa cevap gelmişti belki oradan hatırlayanlarınız olacaktır. 30 yaşında bekar olmak iğrenç bir şey... kendimi çok değersiz hissediyordum hele bugün başıma gelen olaydan sonra yaşamamın hiçbir anlamı olmadığını düşünmeye başladım.

bugün 4 kuzenim 20-23 yaş arası hepsi...bowling oynamaya gideceklerdi. her seferinde beni de çağırırlardı beraber giderdik. bugün 21 yaşındaki kuzenim serencik ablam da bizimle gelecek mi çağıracak mıyız dedi. ( ben onları kapının önündeki dolaptan bir şey alırken duydum. kuzenlerimden biri yok yaa onun ne işi var bizimle kaç yaşına geldi. onun yaşındakilerin çoluğu çocuğu var okula giden. gelmesin bizimle dedi. ben de hıçkıra hıçkıra odama gittim akşama kadar ağladım kapımı kitleyip. soranlara da başım ağrıyor uyucam dedim. neler çektiğimi kimse anlayamaz. artık evlenip bu berbat hayattan kurtulmak istiyorum değersiz bir mal gibi hissediyorum kendimi. özgüvenim 0 bugün anladım ki herkes bana acıyarak bakıyor...ne yapacağım ben [/QUOTE]
Vay Be hayatt ne kadar da garip resmen bir oyun ... Ben de 30 yasindayim ve ben de az once cok mutsuzum bosanmali miyim diye arkadaslara dert yaniyordum sagolsunlar gercekten biraz rahatladim iyi ki boyle bi sayfamiz var... Arkadasim bak ben de senin gibi evlenim de krtulim diyordum bak ne pldu kocam cok mu mutlu etti bu hayat bi sinav herkesin kendine gore dertleri var yani evlenince dertlerin bitmicek baska baska sorunlar cikacak kendinj bos yere uzme ...kendine iyi bak giyin suslen oku gez ...ne sikiyorsyn canini kendi yasinda arkadasla bilmaya calis illa kuzwnlerinle gezeceksin diye bir sey mi var arkadasim..kendini uzme bos yere emi

Yok artık 30 yaşında hiçmi yaşıtınız arkadaş vs yok. Bende 23 yaşımda evlendim 29 yaşındayım arkadaşım var 20 yıllık ve o da 30 yaşında gezer tozarız. Ve o da 23 yaşında kızlarla takılmaz şimdi sevgilisi var 10 ay oldu iyide çocuk ama kız hala didik didik ediyor çocuğu bi falso verecekmi bukadar bekledik bari evlendiğime değsin diye. Şahsen ben arkadaşımın yerinde olmak isterdim yani eşimle keşke 30 umda tanışsaydım.

Evlenip hergün dayak yiyip hayrsız evlatla ugrasmakta var çöncr hayrlısını istemk lazım körü körüne dalma olaya. Sen kenfine yeteniyorsan evlensende yetemezsin evlenmesende bnce etrafına bak hayatım karardı demk için bnce yeterli bi sebep değil sen bu konuda hayatını karartrsan dha buyuk zorlukta napıcaksın peki düşündün mü hiç...

Eşimle ben 16 yaşındayken tanıştık 23 yaşımda evlendim. Evimi kendim seçtim kendi istediğim eşyalar alındıvs. vs. Evlendikten 3 yıl sonra sezeryanla doğum yaptım . Narkoz dan ayılırken babamın evinde kendi odamda uyanıyordum sanki ameliyat olmamış ım sabah işe gitmek için yatağımdan kalkayım derken bir acı ile gözlerimi açtım Türk filmlerindeki "neredeyim ben" repliği ile. Ne demek kendi eşyam olsun demek o ev senin o eşyalar da senin eşyan. Sizin gibi düşünen bayanlar genelde yanlış evlilikler yapıyor malesef. Lütfen bunu unutun sosyalleşin herkesin kısmeti bellidir.

Serencik türbanlı insanlar baskı gören insanlar değildir. Günümüzde açık kapalı herkes öyle ya da böyle mahalle baskısına maruz kalabilir. Bunu türbanla bağdaştırmayalım lütfen.
Moralinin biraz daha iyi olmasına sevindim sende demişsin eskiden kabul edemeyeceğim dediğin bazı kriterleri esnetmişsin kendinde sorun arama. İnşallah en kısa zamanda hakkında hayırlı bir insan karşına çıkar ve mutlu bir yuva kurarsın. Sevgiler...

İş yerinde bir arkadaşım var.
30 yaşını doldurduğunda evlendi
Babası baskı konusunda oscara aday.
Telefonu yoktu, dışarı çıkamazdı, nasıl olduysa adamın ağzı dili bağlanmışta işe başlatmış.
Her işlerini birlikte görürlerdi
Evde perde dahi açılmazmış, kızcagızın nişan günü cam açılmamış perdeler sımsıkı kapalıymış
Tabiki bu arkadaşımda çok normal neşeli rahat biri değildi ama sabrı ona öyle bi mukafat verdiki
Eşi ile 3 ay içinde evlendi ilk başta hata yaptığını söyleyenler olmuştu ama şu an daha iyiler kız zamanla iyileşiyor içindeki cevher açığa çıkıyor.
6 aylık bir bebeği var. 2 sene önce herkesin acıdığı insan şimdi mutluluktan kimseyi görmüyor ama bunlar hep zaman. en önemlisi eşinin sabrı çünkü ilk anda hataları oldu beklediği fırsattı ama kıymet bıilemedi mutlu olamadı ama eşi sabretti
Evlilik süreci ve bebek süreci işte sıkıntılı dönemlere denk geldi o açıdanda şanslıydı.
Diyeceğim o ki, belki çok yakındır istediğin şey bazen zaman donar ama aylar geçiverir tıpkı senin yaşının şaşkınlığını yaşaman gibi ama ayakta kalırsan istediğini elde edeceksin. ve ergen kuzenini ciddiye alarak bunu yapamazsın.
evet sen 30 yaşındasın ve bunları yaşıyorsun ama o 30 yasında ne olacağını bilmiyor.
diğer konundada kendi hayatımdan örnekler vermiştim, umarım faydam olur umarım biraz ferahlarsın
birde tabi dua dua dua, benim içinde dua edersen sevinirim bende sana edeceğim

Bence bu uydurma evliliğe okadar takmışsın ki hayalinde öyle canlandırıyorsun çünkü başka evlilik konusu açamazsın tepki alırsın hiç kimse o büyük onun yaşındakilerin çocuğu var evde otursun demez!Bence hayırlısını iste çok isteme sonrada boşanamıyorum diye konu açarsınız

Ayrıca ben tesettürlüyüm gayet sosyalim çevre ayrıdır tesettür ayrıdır.

32 yaşında evlendim hiçte geç kaldığımı düşünmüyorum 35de olur 40da olur sanki illa herkes evlenmek zorunda bence sen takıntı haline getirmişsi dr a gidebilirsin

İnşallah bu yazdıklarınıza pişman olmazsınız.
Evlilikteki sorunları hafife almayın.şu durumunuzdan daha kötü duruma düşüpte keşke demeyin.
Bekarken benim hiçbir sorumluluğum yokmuş,evliliğin sorumluluğunu görünce anladım.
Rabbimden hayırlısını isteyin.ozaman evlenin bir ay sonra boşanın ozamanda boşandım diye ağlayın.
Desenenize ozamanda kuzenleriniz boşanmış diye lafınızı eder.

Konu çok kötü sandım kusura bakma ama akşama kadar ağlayacak birşey göremedim ben...
Sen kendinden küçük kuzenlerin seni çağırmadı diye içlenmişsin ne olacak çağırmasınlar ya da arkandan laf etsinler onlara ne? 30 yaşına gelen herkes evli olmak zorunda mı? Ben de 28im bekarım ve oh ne güzel kafama göre yaşıyorum. Sosyal bir çevrem yok belki ama 20 yaşındaki ergen muhabbeti de çekmiyorum kendim girmem zaten öyle çocukların çevresine, beni tatmin etmez sohbetleri Ha yaşından olgun olanlar da var elbette o yaşlarda ama kuzen yani kardeş sayılır. Bir kaç ay önce kuzenlerden ikisi evlendi ikisi de 19-20 yaşlarında. Ne yani erken evlenince başı göğe mi eriyormuş insanın?
Sen yaşının güzelliğini yaşa keyfine bak, yetişkin bekar bir kadınsın, çocuk gibi ailenden izin almak zorunda değilsin kocana hesap verme mecburiyetin de yok bence keyfini çıkar

sanırım daha öncede yazdım cevap tam hatırlamıyorum da herkesin sıkıntısı derdi ayrı ayrı fakat sırf bu yüzden ağlayıp kendini yıpratmak niye? bak ben evliyim ama çocuğum olmuyor benimde her gün yanımdakiler (işte benim çocuk böyle ay benim kızım ay benim oğlum ay beraber toplanalım çocuklar beraber oynasın gezdirelim vs vs )konuşmalardan bende sıkıldım kendimi dışlanmış gibi hissediyorum sohbete katılamıyorum bu konularda ama sırf bu yüzden de hiç ağlamadım kısacası dertler sıkıntılar evlensen de evlenmesen de var olacakta mutlaka ama bekarken ama evliyken... Allah başka dert vermesin sağlığınız yerindeyse mutlu olmaya bakın hayatın tadını çıkarın. ya sağlınız yerinde olmasaydı bu seferde Allahım niye ben böyleyim diğer insanlar gibi sağlıklı olamıyorum diyebilirdiniz. halimize şükredelim küçük şeylerden mutlu olmasını bilelim

Evli de olsan bekarda olsan karşına bir takım baskı konuları zaten çıkıyor. Önemli olan güçlü durmak .Her bekar az çok senin istediğin şeyleri istiyordur zaten ama kaderimizde varsa isteklerimize kavuşuruz yoksa kavuşamayız . Ayrıca çalışanın eş bulacağına da fazla inanmıyorum bir kursa gittim farklı mesleklerden bir kaç bayan vardı emekli ve bekarlardı hiç evlenmemişti

bence siz evlenmeye fena kafaya takmışsınız.bırakın bu düşnceyi kim ne derse desin.ben olsam bekarlığımın tadını çıkartrdm.hiç mi okumuyormusunuz burda insanlar neler yaşıyor yada çevrenizde her evli çift mutlu mu sanıyorsunuz.allah gönlünüze göre birini vericktr illa vermesede evlenemek şartt mı mutlu olamak için evlilik asla şart değil.evelenip mutsuz olup ağlıcağınıza bu şekilde ağlayın daha iyi böylede ağlamınızı üzlmenizi asla istemem yanlış anlamayın sadece örnek verdim

Sımdı sana uzaktan hersey hos gelır ama bı evlen sorumluluklar bınsın onuzunaa cocuk olunca daha zor olack aynaya bakmaya halın kalmaz ayrıca elın oğlunun kahrını çekmek zor ewlıler ıyı bılır merak etme ewde kalmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…