sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

Kusura bakmayın da yaşama amacınız koca mı?? Evlenmek istiyor olabilirsiniz amenna ama odaya kapanmak tüm gün ağlamak da nesi? Bilmiyorum haberiniz var mı ama dünyada savaşlar, açlık, susuzluk var. Evladını kaybedenler yahut ölümcül hastalığa yakalanıp öleceği anı bekleyenler var. Bu kadar küçük düşünmeyin bence. Ben de 27 yaşında ve bekarım. Hatta 36 yaşındaki ablam da bekar ama bir gün olsun böyle birşeyden dolayı ağlamamıştır..
Allah' tan hayırlısını isteyin ve hayatınıza bakın

İçinizi ferahlatır mı bilmiyorum ama
erken evlenen arkadaşlarımın hiç biri tamamen mutlu değil istisnasız hepsinin ağzından duyduğum,
"keşke biraz daha geç evlenseydim"
"yeteneğim vardı geliştirseydim hemen evlendim bir de çocuk yaptım" vs.
pişmanlık cümleleri hep
Allah hayırlısını versin
bu kadar çok düşünmeyin mutlaka başka arkadaşlar da söylemiştir ama
sosyalleşin kurslara gidin imkanınız varsa mutlaka çıkar karşınıza birileri
umut hiç bitmez kaybetmeyin umudunuzu, çaba gösterin
kuzenlerinize de aldırmayın onlar henüz hayatın çok başında
ne düşünüp ne konuşacaklarını öğrenememişler henüz...

Ya hayret bişeysin
Benim 35 yaşında bekar bayan arkadaşım var, şuan Barcelona'da geziyor Acaip özeniyorum ona. Keşke bende bekar olsaydım beraber giderdik dedim. Dünyaya kaç kere gelicem bekarım gezicem tozucam artık dedi, geçen 3-4 ay önce Gaziantep'e gitti, şimdi Barcelona, yılbaşından sonra da Kıbrıs. Kuzum senin bu evlenme merakın nedir?
Arkadaş bi evlenen pişman bide evlenmeyen. Bırak ya çoluk çocukla ne takılıyosun? Kendi akranlarınla gününü gün et.

bende 27 yasındayım evlı degılım hatta sevgılım bıle yok aday adayım bile yok 15 gune işten cıkıyorum ama acayıp mutluyum. benden iyisi güzeli yok.

evlılık butun hayatını degıstırecegını dsüşünüyorsun evın olsun kocan olsun tabıkıde guzel seyler burda dert yanacagına birşeyler yap o zaman. talıbın varda senmı begenmıyorsun yoksa evden cıkmıyor senı gorenmı yok. aktif sosyal olmaya calıs halk egıtımın kursları oluyor onlara katıl tabıkıde dıkış nakışa degıl orda bol bol bayan arkadasın olur.

kuzenlerınle takılma o zaman ılla birimi olması gerekıyor yanında cık tek basına yürü. calısmıyorsan iş bulmaya calış.

bıde demek akalın koltuk klıbını izle acayıp eglencelı :)

Anlayabiliyorum, daha 20 yaşında olmama rağmen. Aslında istediğiniz şey "koca" değil. Bir düzen, ilgi, bağlılık... Ben bile kendi evimi kendi düzenimi istiyorum. Ama bunun için kendinizi odalara kapatmayın. 60 yaşında evlenen insanlar var. Kısmetin nereden ne zaman çıkacağını bilemeyiz. Ama kilitli odadan çıkmayacağı kesin. :)

Bu konuda sonuna kadar haklisin. Evlenme hayalleri kurdugu icin Turk kadinlarina kiziyoruz ama hayatlarini yasamak icin baska careleri yok ki. Ne sevisebilirler, ne kiz kiza tatile gidebilirler, ne geceleri disari cikabilirler, ne istediklerini giyebilirler... Ha bircogu bunlari evlendikten sonra da yapamiyor, ama en azindan sevisebiliyorlar. Bu da bir seydir. Ha konuya hala inanmiyorum orasi ayri mesele. Ama guzel bir toplum analizi yapmissin nemalanmasam olmazdi.

Ya ne gezmesi, gezecek arkadaş mı var?Yurdışı tatil istiyorum birlikte gidecek arkadaş yok..Dışarıya çıkmak istiyorum çıkacak arkadaş yok...Gezebilsek keşke..

Allahtan bu sıralar ablam bana ilişmiyor..Mis gibi yaşıyoruz..Ama yeğenler hala kin tutuyor..Ona üzülüyorum biraz.Bu sorunlar da olmasa mis gibi yaşayacaktık mutlu aile yuvası olarak,hiç evlenmesemde...Bizim kuzenler var üçü de evlenmedi arkadaş gibi iyi anlaşıyorlar birbirlerini kolluyorlar,beraber etkinliklere gidiyorlar...Ama dünyalarımız ayrı olduğu için ve bencilce birkaç laflarına kırıldığım için onlara takılmıyıorum..

isiniz zor bu kafayla
hayatinizi akisina birakmak neden bu kadar zor
hayatinizin tadini cikarmak neden bu kadar zor
kusura bakma ama erkek olsam böyle zavalli ezik biriyle evlenmezdim zaten
ayrica evlenince ne olacak cok merak ettim
siz bu kafayi nereye giderseniz oraya götüreceksiniz

Konu sahibinin psikolojisi normal değil, evliliği takıntı haline getirmiş buna katılıyorum. Ancak hayırlısını iste, kendi kendine yetmeyi öğren, mutlu olmaya çalış vs gibi yapıcı yorumların haricinde evlen de gör gününü, biz evlendik de ne oldu, bak bdvdekilere haline şükret gibi yorumları anlayamıyorum. Sizin zamanınızda evlilikte sorunlar yok muydu hanımlar? Önünüzde kötü evlilik örnekleri yok muydu hiç? Sizi uyaran olmadı mı? Siz niye evlendiniz madem? Çok çirkin buluyorum bu tarz yorumları, amaç ne anlayamıyorum.

hiç sevgilin olmadımı cnm ... yoksa olduda kısmetmi olmadı ... şimdi tabii evlenmeyi yaşam gayesi olarak düşünürsen olmaz ama etrafında arkadaşın yoksa hiç zor bir durum gerçekten

Konu sahibi arkadaşım,

Öncelikle yaşınızla barışmanızda fayda var.

Üyelik adınızda bile bir küçültme eki kullanmışsınız.

SerenCİK.

Hiçbir şey için karalar bağlamanıza gerek yok.

Yakın bir tanıdığım 35 yaşında evlendi, 6 ay içinde hem de, bir 6 ay sonra da hamile kaldı, şimdi 37 yaşında, 1buçuk yaşındaki kızıyla dünyanın en mutlu kadını.

Sizden farkı şu ki evlenmek evlenmek diye ağlamıyordu.

sen onlara evlenmek istediğini eş aradığını yansıtırsan onlarda canı istedikçe konuşur işte kendinden emin ol bi kere evlenmeyen insan değersiz diye bişey yok ki,hem mutsuz bi evliliktense buna da şükür henüz evli değilsin.
tabi ki yuva kurmayı herkes ister ama sabret,30 yaş çok geç bi yaş değil hayatının baharındasın daha.

canim herkes kendi yasadigi seylerle sinanir senine sinavin bu.. ben 19 yasimda asik olarak evlendim evlendikten sonra her erkek ayni olur. 1 sene cocuk yapmadim ve tipki senin gibi yasamamin bi anlami yok diyordum..bunun ustune hamile kalmaya karar verdim.simdi 21 yasindayim ve 3 aylik bir melegim var.. 3 aydir bi yasama sebebim var diyebiliyorum..herseyin basi sabir.. yasadigin anin tadini cikar allahim zamani gelince o erkegi karsina cikaracak. ve buraya esim eskisi gibi degil diye konu acacaksin tabi isin sakasi bu ama dilerim hersey gonlunce olurr

Kursa git birikeriyle tanış
Arkadaşlarına birileriyle tanıştırması için söyle
Giyim tarzını saçını başını değiştir
Belki orda bi yanlış vardır
Günlere düğünlere git
Bunlarda olmazsa Esra Erol var

Mutluluk= Evlilik olarak gördüğün müddetçe,
Kendi içinde yaşını kafana herkesten çok takan sen olduğun müddetçe,
üzgünüm ama hep ağlayacaksın..

Evliyim diye hıııı konuşması kolay modunda bakıyor bu kısmetsiz olduğunu düşünen insanlar
ama gerçekten ama gerçekten ( evliliğimin en sorunsuz dönemindeyim)
Buna rağmen en misi bekarlıktır diyorum..

Yürekten diyorum vallahi..

Şimdi ki aklım olsa maaşımla o ülke senin, bu ülke benim gezerim, annemi gezdiririm.
Yaşatırım kadını, kardeşlerimi hediyelere boğarım..

El oğluna ve ailesine yaranamazsın nasılsa bacım..

Kv, kp, görümce, kayın, elti gibi kavramlarla tüylerimi diken diken edeceğime,
birbirine zıt hayalleri olan eşimle zoraki ortak hayal üretmeye çalışacağıma,
en basitinden yaşamak, ev almak istediğim şehre bile tek başıma karar veremiyorum şuan!!
Özgürlüğüme doyarım anacım..

Ve sonra bir gün evlenirsem tek sebebim anne olma isteğim olurdu..
Asla yaşım ya da aşk değil..

bence odalara kapanma.evlenmek istiyorsan evlenebileceğin eş adayını bulabileceğin ortam,şartları ara.

içinizde hala beni anlamayan kadınlar var. ben koca delisi falan değilim. sadece kendi yuvam,kendi eşyalarım kısacası kurulu bir düzenim olsun istiyorum. gece sarılıp yatabileceğim bir eşim ve benden bir parça olan bir bebeğim olsun istiyorum.

kuzenlerimle takılma meraklısı değilim zaten, ben peşlerine takılmam onlar çağırırsa giderim,çağırmazsa da gitmem. her ne kadar lise mezunu da olsam, bir çok konuda kendini geliştirmiş birisiyim. ama üzerimde birçoğunuzun anlayamayacağı baskı var. ve bu beni bunalıma itiyor. pskolojim bozuk değil, sadece moralim bozuk. umarım daha doğru anlaşılıyorumdur.

ayrıca serencik geçtiğimiz yaz doğan ablamın kızına ithafen alınmış bir üye ismi. ismim seren değil, kendimi küçültme amacında da değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…