kardelen ece hg niz canlarım...kızlar benim süt saatim geldi..buseyi besleyip geleyim...çok öptüm...
şu olacak sizin haliniz birer bıdık yapıp oturup onları seveceksiniz hadi bakalım iş başına ay pardon şimdi değil akşam iş başınagöreviniz bıdık yapmak
kardelen ece hg niz canlarım...kızlar benim süt saatim geldi..buseyi besleyip geleyim...çok öptüm...
günaydınnn hatunlarrrrrr nasılsınızzz
hadi hadi leyla hanım buseyi bahane edip kendini besliyon mence senobur leyla obur leyla
günaydın ececim nasılsın balım
Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (5 üye ve 2 ziyaretçi)
pikepolat son_ece sara_28+ aşk_meleği yeteeeeer
günaydın arkadaslar.... nasılsınız?
kötüyüm canımmm üzerimde bi kırgınlık var yine midem bulanıyoo sanırım ben iyi hasta olacammmm sen nasılsınn
canım,hocalar insanlar hepten uzaklaşmasın diye,olur diyolar ama,rabbim kuranı kerimi arapça indirmiş,arapça öğrenmemiz en doğrusu olur,kaldı ki rabbim herkeze en kolay gelcek dildede gönderebilirdi,ama arapça gönderdiyse vardır bi hikmeti.canım ya o zaman bizimm hocalar bize yanlış mı ögrettilerr bize türkçede okunur demişlerdii ve çocuklugumuzdan beri öyle okuyoruzz
illaki arapçadan okuduğumuzdada yanlışlarımız oluyo ama türkçe okumak çok farklı,daha fazla yanlış çıkıyo.amin saram tabiyki hatalarımız olabilr sonuçta hiç birimiz alim değiliz okumaya gayret ediyoruz elimiz dilimiz yettiğince
kuzu aklından sölemediğini biliyorum ama hiç okunmamasındansa insan okusun türkçesi bile olsa okusun önemli olan okumak arapçayı tam olarak okumak gerçekten zor dilimiz döndüğünce gayret etmeliyiz bende gırtlaktan tevcidli okunması gerektiğine inanıyorum ama bazen insan ne kadar zorlansa olmuyo onun içinde özel eğitim almak lazım herkes birilerinden öğreniyo ve okumaya çalışıyo bende öle yapıyom Rabbim affetsin kusurlarımızı hatalarımızı
kesinlikle katılıyorum,konu kapanmış gibi ama bende fikrimi söylemeden geçemedim işte.hayatım benim anlatmak istediğim tecvid kuralları değil.. KURAN tecvidsiz de okunur..önemli olan ALLAH rızası için okumaktır..ama arkadaşlara tavsiyem en kısa zamanda arapçadan okumayı öğrensinler keyfi,tadı bambaşka oluyor okuyanlar bilir ......sakın yanlış anlamayın...
seninde bilmediğin yiyecek yok sara cım,bi resmini görsem,ne kadar şişkjosun bi baksam sanauçkunu bende çok seviyom mayhoş bi tadı var
ayy kız tam çalışacaktık koçişle misafir geldii
üzüldüm canım ya çok geçmiş olsun bak geçmezse bi doktora git fazla ilerlemeden ilaç alırsın iyileşirsin ben iyiyim bugün belimin ağrısıda daha iyi
günaydın zeynocum nasılsın mor menekşem leylağım zambağım
canım,hocalar insanlar hepten uzaklaşmasın diye,olur diyolar ama,rabbim kuranı kerimi arapça indirmiş,arapça öğrenmemiz en doğrusu olur,kaldı ki rabbim herkeze en kolay gelcek dildede gönderebilirdi,ama arapça gönderdiyse vardır bi hikmeti.
hepten okumayı bırakmamalı ama en kısa zamanda,gençliğimiz elimizdeyken,fırsatımız varken öğrenmeliyiz.
illaki arapçadan okuduğumuzdada yanlışlarımız oluyo ama türkçe okumak çok farklı,daha fazla yanlış çıkıyo.
hem hiç yanlış çıkmasa bile,herşeyi doğru okusak bile,rabbimizin gönderdiğini okumaya çalışmak en güzeli.
kesinlikle katılıyorum,konu kapanmış gibi ama bende fikrimi söylemeden geçemedim işte.
seninde bilmediğin yiyecek yok sara cım,bi resmini görsem,ne kadar şişkjosun bi baksam sana
selam tatlım,gitmişin bile sütünü içmeye.
sana da günaydın tatlım.. sabah nesen hayır olsun tatlım, Allah daha da sevindirsin insallah....
sanada günaydın kardelencim heee men şişkoyum ama yakışıyo bana kilo akıllım ya hem söz konusu yemek bilmediğim yok gibidir bak buda doğru tespit hem çok çeşit bilirim hem çok lezzetli yaparım hemde herkes bayılır yemeklerime
biz sana boşuna mı hamarat sara diyoruz arkadasim.... heralda yanim, herseyleri biliyosundur sen...bilip de konuşuyoruz demek ki..hehehe
pike cim selam tatlım,niye kapalı msn?
pike cim selam tatlım,niye kapalı msn?
kızlar, benim acil gidip biseyler yeyem lazım.. görüsürüz sonra... topik açık kalsın... ama cevap yazmassam bilin ki yokum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?