Sabırla Bebeğini Bekleyenler

[SIZE="3"Kullanılan Malzemeler:

1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
çamlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu vb.
ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Yapılışı:

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..
][/SIZE]

kızlarr yeni bir tarif buldumm...saraaaaaaaaaaaaaaaa bu bir alıntıdırr

Son düzenleme:

daha ben hiç yapmadım..demin gördüm ben de...evet sıvıyağ olabilir bence ..çünkü ben de katı yağ kullanmıyorumm:78::78::78:

daha ben hiç yapmadım..demin gördüm ben de...evet sıvıyağ olabilir bence ..çünkü ben de katı yağ kullanmıyorumm:78::78::78:

ayyy ben senin tarifin zannettim şimdi gördümde alıntıdır yazmışsın kusura bakma canım ya:78::78::78::78::78:
bende ne margarin nede tereyağ kullanmıyorum kurabiyelerimi bile sıvı yağla yaparım güzelde oluyo.

Son düzenleme:
kızlar bu gün yeğenim kahvaltıya gelcek demiştim yaa sizeee kahvaltıdan sonraaaa sokta top oynamak sitedi bizde indikkk oynarken düştü başını çarptı çok fena şişti ve kanadı çok korktuk acile gittikkk filim falan çektiler bir şeyi yokmuş çok şükürr ..............
kızlar yaa bir filim çektimek bu kadarmı zor olur sanırım yarım saat sürdüüüü çığlık çığlığaaaa bağıroyor itdemem diyeeeeeeee sıpaaaaaaaaaaa

geçmiş olsunn....çok zor oluyo di mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…