Sabırla Bebeğini Bekleyenler

müdürünün daha anlayışlı olması lazım ama bazen amirler kendilerini dünyanın hakimi sanıyolar boş ver sen takma kafanı
baktın olmuyo rapor al biraz uzaklaş zaman geçince sakinleşirsiniz sende müdüründe
tayin isteyeceksen buraya gel leyloşum banada arkadaş olursun

saol bitanem...sende haklısın tabi insan merak ediyor..birbirimizi sevdiğimiz için merakta kalıyoruz ister istemez saracım...size iyi geceler daha yatsı namazımı kılacam..buseyi uyutacam..Allah rahatlık versin canım..iyi geceler...

iyi geceler cnm allah rahatlık versinnn

Allah kabul etsin namazını canım
iyi geceler tatlım

maonyam değişik kahvaltı tarifleri istemişsin aklıma gelen bi iki tarif yazayım canım

milföy hamuruyla peynirli börek

milföy hamurlarını derin dondurucundan çıkar çözülsünler içlerine peynir kuru soğan ve maydanoz karışımını bırakarak mektup zarfı şeklinde kapat üzerine yumurta sarısı sür fırına ver sıcak sıcak çayın yanında nefis olur hem çok kolay hem pratik

patates kızartması

patatesleri çiğden rendele suyunu sık içine maydanoz doğra tuzunu kat bi yumurta kır karıştır tavada börek gibi önce bi yüzünü sonra diğe yüzünü kızart dilimleyerek servis yap

biberli yumurta

sivribiberi yağda kavur yumutaları kır karıştır yumurtalar pişince servis yap

menemen yap

bunun tarifini bilirsin ama içine sarımsak eklersen tadına doyum olmaz bide kaşar peyniri

KIZLAR İYİ GECELER NASILSINIZZZ CMRTS GÜNN KÖYE GİTTİM ANNEMİ ÖZLEMİŞTİMM BİRDE BABAMI KAÇ ZAMAN VARKİ GİDEMEMİŞTİM BABAMA ZİYARET ETTİM MEZARINI TEMİZLEDİMMMMMM BU GÜNDE BİR ARKADAŞIM VARDI (aslında komşumun gelini ama bizi yakınlaştıran onunda bebeğinin olmamamsı)1.5 AY KADAR ÖNCE AŞILAMA YAPTIRMIŞTI TEDVİSİ YARIM KALMIŞTI YENİDEN DENEYECEKTİİİ BU GÜN ARADIM NE YATIN GÜZEL BİR HABER VARMI DİYEEE TELEFONU AĞLAYARAK AÇTII 35 YAŞLARINDA BİR ABLASI VARDI ANNESİYLE YAŞAYN BEKAR PAZAR GÜN KALP KRİZİ GEÇİRMİŞŞŞŞ VEFAAT ETMİŞŞŞ ÇOK ÜZÜLDÜMMMMMM ŞİMDİ ANCAK VAKİT BULDUM BURAYA GİRMAYE İNŞ SİZLERDE İYİSİNİZDİR

arkadaşının başı sağolsun Allah sabır versin yetercim

hııım anladım canım hayırlısı olsun o zaman

Atatürk çiçeğini dün eşim hediye almış bana bende çok sevdim nasıl kökleneceğini bilmiyorum ama öğretirsen yapabilirim

Saracım çiçeğin taze dallarından birini koparıp bir pet şişede ya da bardakta suyun içerisine bırak, zaman zaman suyunu kontrol et, arada bir suyu tazele 1- 1,5 ay gibi zaman dilimi içerisinde köklenecektir, köklendikten sonra toprağa ekebilirsin. Pek çok çiçek bu şekilde çoğaltılır. Hatta menekşe bile. Bir kaç yaprak menekşem vardı koymuştum suya artık bizi toprağa ek diyorlar evde toprak yok çiçekçiden alıp tez zamanda ekmem lazım yoksa çürürler bu gidişle, yazık olmasın bari o kadar köklenmişken.

ooooo leyloşum hatresim begümüm gelmiş bende çay demledim kekle içiyoruz eşimle sizede ikram edeyim

Eki Görüntüle 617840 Eki Görüntüle 617841

Tüh kaçırdım çay partisini ama neyse başka zaman yaparız, biz de eşim Rana ve ben çay keyfi yaptık, yanına da mısır patlatması.

Evet Leyloşum haklısın çocuğun hastalanması çok zor, ama anne de hasta olursa o zaman daha zor. Allah' a şükür atlattınız.

Sanki müdürlerin işi gıcıklık zaten istisnalar hariç, amir konumuna geçince kendilerini şaşırıyorlar,Allah hidayet nasip etsin.

Evet ölümün yüzü ne kadar da soğuk
Her nefis ölümü tadacaktır ayeti geldi aklıma...Eninde sonunda öleceğiz ama Allah hayırlı ve bereketli uzun bir ömür versin.
Kadın sahabelerden biri çok yaşlanmış elden ayaktan düşmüş, sürekli ölümü bekler dururmuş.Bir gün mescide gitmiş ibadet ettikten sonra Mevla' ya şöyle niyazda bulunmuş:
" Yarabbi görüyorsun ki vücudum artık beni taşımıyor, bir an önce canımı al da kurtar beni "
Sonra karşısına çok güzel yüzlü biri çıkıvermiş ve ona hitaben:
" Neden böyle dua ediyorsun ki?"
" Ya nasıl dua edeyim? " demiş sahabe
" Yarab amelimi ve ecelimi güzel eyle şeklinde dua etmen senin için daha hayırlı olur " demiş güzel yüzlü kişi. Sahabe o kişiye
" Sen kimsin? " diye sormuş:
" İnsanların kalbinden hüznü kaldıran meleğim ben " diye buyurmuş...
Gece gece aklıma nerden estiyse bu hikaye geldi kızlar...
Allahü Teala bizim de amelimizi ve ecelimizi güzel eylesin inşallah...Hepimize sağlık sıhhat versin hep güzel haberlerimizi alıp paylaşalım inşallah...Aklıma gelmişken Betül kardeşimize de tekrar Allah rahmet eylesin diyorum...
Hatres kafayı yedi diyeceksiniz kesin, yok yok yemedim daha çok şükür, sadece Peygamber efendimiz aleyhissalatü vesselamın
" Lezzetleri kırıcı ölümü sıkça hatırlayınız " hadisi geldi de aklıma...

saol tatlım..bizde buseyle çerez yiyoruz..kabak çeğirdeği aç bana diye eliyle işaret ediyor...kucağımda oturuyor..yazamıyorum o yüzdn.

Ben yerim Buse hanımı annesi bi gün Buse' nin resimini ekle de görelim küçük hanımı

Allah kabul etsin canım...

Allah vefat edene rahmet eylesin ailesin de sabırlar versin...

Son düzenleme:
Kızlar gece gece ben ve ziyaretçiler hem de nekaaaaaaaaaaaaaaa çokkkkkkkkkkkkkk
Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 5 ziyaretçi)
hatres,
Bizim gececi Zeloş,Efsun ve Nazemir kardeşlerimize duyurulur: Nerdesiniz uleyyyyynnnnnnnnnn, yalnız koydunuz beniiiiiiiiiii

kızlar bu sabah kahvaltısına yaptığım havuçlu yumurta

Eki Görüntüle 617135

dünde havuç muhabbetinin üstüne çok iyi geldi
dün kardeşimin ikiside havuç salatası yapmıştı
bende rendeleyip senin yaptığının yumurtasız olanını yoğurtlu yapmıştım
dün havuç günüydü galiba
yumurtalı havuçu muhakkak deneyecem

kızlar buda benim salonumdaki çiçeğim ismini bilmiyorum ama

Eki Görüntüle 617633

bende bilmiyorum ablama sordum adını bilmiyorum pırasa çiçeği diyordum ben dedi

kızlar fırında köfte patates yaptım hadi gelin beraber yiyek

Eki Görüntüle 617703

afiyet olsun bende geçen pazartesi yapmıştım aynısını nefis olmuştu

bayıldım bu çiçeğe

çok geçmiş olsun canım
inşallah tekrar böyle bişey yaşamazsınız

ALLAH sabır versin mekanı cennet olsun

eşimi anca uyuttum geldim
ama sen çıkmışın karşılaşamadık neyse başka geceye inşallah

evet canım keşke sende olsaydın tadından geçilmiyecekti sohbet
ama sende ne güzel kocişin kollarında uyumuşun
acaba kimden duydum:44:zeloşun nuri alço olduğunu:97:
tabiki canım hoşuma giden hikayeleri yazaraım
bende çok beğendim önüme gelen herkese anlattım burda sizlerlede paylaşayım dedim beğenmene sevindim

PARANIN ALAMADIĞI

Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken buldu. Çocuk babasına " Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun? " diye sordu... Zaten yorgun gelen adam, " Bu senin işin değil " diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Babacım lütfen, bilmek istiyorum. " diye üsteledi. Adam, " İlla da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Peki bana 10 milyon borç verir misin? " diye sordu. Adam iyice sinirlenip, " Benim, senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi derhal odana git ve kapını kapat. " dedi. Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı. . Adam sinirli sinirli, " Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder? " diye düşündü. Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, " Belki de gerçekten lazımdı. "...

Yukarı çocuğun odasına çıktı ve kapıyı açtı... Yatağında olan çocuğa, " Uyuyor musun? " diye sordu. Çocuk " Hayır. " diye cevap verdi. " Al bakalım istediğin 10 milyon. sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim. " dedi... Çocuk sevinçle haykırdı, " Teşekkürler babacım..."

Yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek " Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?...Benim senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok! " diye kızdı. Çocuk " Ama yeterince yoktu" dedi ve paraları babasına uzattı;

" İşte 20 milyon... bir saatini alabilir miyim?...."

menekşelerin böyle çoğaltıldığını biliyodum ama diğer çiçekleri farklı sanıyodum
bu çiçeğimide böyle çoğaltırım kimbilir belki birini sana hediye ederim

anlattığın kıssa hisse çok güzel paylaşımın için sağol hatresim
betül benimde aklıma geliyo zaman zaman ve hala inanmak istemiyorum öldüğüne biliyomusun belkide hiç görmediğimizden kabullenmek zor geliyo ama Allah mekanını cennet etsin arkadaşımızın

çiçeğin ismi dracana ymış hatresim söyledi canım
Atatürk çiçeğine bende bayıldım evde en sevdiğim köşeye koydum
havucu çok seveyim men cacığını salatasını yumurtalısını kekini herşeyini yapıyorum

çok güzel ve anlamlı nazocum okurken çok duygulandım sağol paylaştığın için

işte hikayemiz

KONFERANS ve SEYİS

Profesör konferans salonuna gelmiş. Ön sırada oturan bir seyis dışında başka kimse yokmuş.Sunusunu aktarma konusunda bocalamış ve seyise sormuş:

Buradaki tek kişi sizsiniz.Size göre konuşmalı mı, yoksa konuşmamalı mıyım?"

Seyis cevap vermiş:
"Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan çok fazla anlamam. Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin . kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."

Bu sözlerden pek etkilenen Profesör konferansa başlamış. İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş. Konferansın arasında dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu onaylayacağını düşünerek:
"Konuşmayı nasıl buldun?umarım sıklımıyorsundur ." diye sormuş.

Seyis cevap vermiş:
"Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. Gene de eğer ahıra gelip biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım."

Alıntıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…