- 7 Mart 2011
- 7.390
- 8.066
- 398
- 36
Yani gece gece gene uğramışsın ama her ne kadar karşılaşmasak daeşimi anca uyuttum geldim
ama sen çıkmışın karşılaşamadık neyse başka geceye inşallah
Çocuk adına üzüldüm ben ya,yazık...Öyle ilgiye sevgiye muhtaç çocuk çooooooookkkkkk...PARANIN ALAMADIĞI
Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken buldu. Çocuk babasına " Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun? " diye sordu... Zaten yorgun gelen adam, " Bu senin işin değil " diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Babacım lütfen, bilmek istiyorum. " diye üsteledi. Adam, " İlla da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Peki bana 10 milyon borç verir misin? " diye sordu. Adam iyice sinirlenip, " Benim, senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi derhal odana git ve kapını kapat. " dedi. Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı. . Adam sinirli sinirli, " Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder? " diye düşündü. Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, " Belki de gerçekten lazımdı. "...
Yukarı çocuğun odasına çıktı ve kapıyı açtı... Yatağında olan çocuğa, " Uyuyor musun? " diye sordu. Çocuk " Hayır. " diye cevap verdi. " Al bakalım istediğin 10 milyon. sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim. " dedi... Çocuk sevinçle haykırdı, " Teşekkürler babacım..."
Yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek " Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?...Benim senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok! " diye kızdı. Çocuk " Ama yeterince yoktu" dedi ve paraları babasına uzattı;
" İşte 20 milyon... bir saatini alabilir miyim?...."
menekşelerin böyle çoğaltıldığını biliyodum ama diğer çiçekleri farklı sanıyodum
bu çiçeğimide böyle çoğaltırım kimbilir belki birini sana hediye ederim
anlattığın kıssa hisse çok güzel paylaşımın için sağol hatresim
betül benimde aklıma geliyo zaman zaman ve hala inanmak istemiyorum öldüğüne biliyomusun belkide hiç görmediğimizden kabullenmek zor geliyo ama Allah mekanını cennet etsin arkadaşımızın
işte hikayemiz
KONFERANS ve SEYİS
Profesör konferans salonuna gelmiş. Ön sırada oturan bir seyis dışında başka kimse yokmuş.Sunusunu aktarma konusunda bocalamış ve seyise sormuş:
Buradaki tek kişi sizsiniz.Size göre konuşmalı mı, yoksa konuşmamalı mıyım?"
Seyis cevap vermiş:
"Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan çok fazla anlamam. Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin . kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."
Bu sözlerden pek etkilenen Profesör konferansa başlamış. İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş. Konferansın arasında dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu onaylayacağını düşünerek:
"Konuşmayı nasıl buldun?umarım sıklımıyorsundur ." diye sormuş.
Seyis cevap vermiş:
"Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. Gene de eğer ahıra gelip biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım."
Alıntıdır.
Günaydın canım, valla hesap verirsek sabaha kadar bitmezgünaydın kızlar
musab bir rahat vermedi bir günaydın diyim 1 saattir
şimdi yürütece koydum şükür sakinledi
nassınız bakim?neler yaptınız ben yokken?
hesap veriniz
Günaydın canım kız geçmişe girdin mi çıkamıyosun artık vazgeeeeeeeeeeeçççççççççççççççkızlar herkese günaydın
geçmişe bakıp geliyorum
kız çorti yapmayı bilmiyorum ki
ıspanak çorbasına sabah eşim hayır dedi
yayla çorbası yapıcam
islim kebabı çok güzel de
bana basit yemekler lazım
yalancı köfte neki?
amin canım sağol
bak bunu ben de merak ettim şinci:44::44::44:sara geçen gün tarifini vediğin çorbayı musaba sık sık yapıyorum
rengi çok güzel oluyo
bazen de çeşitlendiriyorum
Zeloşşşşşşşşş kız sana çok gülüyorum ben yasaram milleti hayat yoruyo beni bu geçmiş
çocuklar bu ıslak mendilde ne buluyolar acaba hepsi ağzına almaya bayılıyo :44:bigün bende denicem
bende istiyorum o tariften canım acil
saraaaaaaaa banada yaz canım ya..bende buseye yapacım...zaten bişey yemiyor yavrum...belki hoşuna gider...ne çorbası bu?
prensesim kısaca çorti taplamasını anlatayım sana yapımı çok basit
çortileri yani lahana turşularını bi tencereye koy üzerine su al pişirmeye bırak
diğer yandan ince bulguru sıcak suyla ıslat tuzunu kat karıştır beklet bulgurlar şişince içine yeteri kadar un ekle ve yoğur sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ala yuvarla ve iki parmağınla bastırarak yassılaştırarak köfteler yap biz buna taplama diyoruz sonmra bu taplamaları pişen çortinin içine at köftelerde pişince suyunu süz ayrı bi tencereye içine sarımsak ez kat bi tavada pulbiberli yağ yap yemeği tabağa al suyundanda ekle üzerinede yağ biberi gezdir oooohhhhh mis mis
zelalimmm nasıl yenir neye katmam gerek bilmiyorum kokusu çok ağır kerevize benziyorrr ,şekli maydonoza benzioooyıkarken bile midem bulandııı:18:
kolay gelsinnn bende evi topluyrm arada bakıyrm size
Yani gece gece gene uğramışsın ama her ne kadar karşılaşmasak daeşimi anca uyuttum geldim
ama sen çıkmışın karşılaşamadık neyse başka geceye inşallah
Çocuk adına üzüldüm ben ya,yazık...Öyle ilgiye sevgiye muhtaç çocuk çooooooookkkkkk...PARANIN ALAMADIĞI
Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken buldu. Çocuk babasına " Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun? " diye sordu... Zaten yorgun gelen adam, " Bu senin işin değil " diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Babacım lütfen, bilmek istiyorum. " diye üsteledi. Adam, " İlla da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk, " Peki bana 10 milyon borç verir misin? " diye sordu. Adam iyice sinirlenip, " Benim, senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi derhal odana git ve kapını kapat. " dedi. Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı. . Adam sinirli sinirli, " Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder? " diye düşündü. Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, " Belki de gerçekten lazımdı. "...
Yukarı çocuğun odasına çıktı ve kapıyı açtı... Yatağında olan çocuğa, " Uyuyor musun? " diye sordu. Çocuk " Hayır. " diye cevap verdi. " Al bakalım istediğin 10 milyon. sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim. " dedi... Çocuk sevinçle haykırdı, " Teşekkürler babacım..."
Yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek " Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?...Benim senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok! " diye kızdı. Çocuk " Ama yeterince yoktu" dedi ve paraları babasına uzattı;
" İşte 20 milyon... bir saatini alabilir miyim?...."
menekşelerin böyle çoğaltıldığını biliyodum ama diğer çiçekleri farklı sanıyodum
bu çiçeğimide böyle çoğaltırım kimbilir belki birini sana hediye ederim
anlattığın kıssa hisse çok güzel paylaşımın için sağol hatresim
betül benimde aklıma geliyo zaman zaman ve hala inanmak istemiyorum öldüğüne biliyomusun belkide hiç görmediğimizden kabullenmek zor geliyo ama Allah mekanını cennet etsin arkadaşımızın
işte hikayemiz
KONFERANS ve SEYİS
Profesör konferans salonuna gelmiş. Ön sırada oturan bir seyis dışında başka kimse yokmuş.Sunusunu aktarma konusunda bocalamış ve seyise sormuş:
Buradaki tek kişi sizsiniz.Size göre konuşmalı mı, yoksa konuşmamalı mıyım?"
Seyis cevap vermiş:
"Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan çok fazla anlamam. Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin . kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."
Bu sözlerden pek etkilenen Profesör konferansa başlamış. İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş. Konferansın arasında dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu onaylayacağını düşünerek:
"Konuşmayı nasıl buldun?umarım sıklımıyorsundur ." diye sormuş.
Seyis cevap vermiş:
"Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. Gene de eğer ahıra gelip biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım."
Alıntıdır.
Günaydın canım, valla hesap verirsek sabaha kadar bitmezgünaydın kızlar
musab bir rahat vermedi bir günaydın diyim 1 saattir
şimdi yürütece koydum şükür sakinledi
nassınız bakim?neler yaptınız ben yokken?
hesap veriniz
Günaydın canım kız geçmişe girdin mi çıkamıyosun artık vazgeeeeeeeeeeeçççççççççççççççkızlar herkese günaydın
geçmişe bakıp geliyorum
kız çorti yapmayı bilmiyorum ki
ıspanak çorbasına sabah eşim hayır dedi
yayla çorbası yapıcam
islim kebabı çok güzel de
bana basit yemekler lazım
yalancı köfte neki?
amin canım sağol
bak bunu ben de merak ettim şinci:44::44::44:sara geçen gün tarifini vediğin çorbayı musaba sık sık yapıyorum
rengi çok güzel oluyo
bazen de çeşitlendiriyorum
Zeloşşşşşşşşş kız sana çok gülüyorum ben yasaram milleti hayat yoruyo beni bu geçmiş
çocuklar bu ıslak mendilde ne buluyolar acaba hepsi ağzına almaya bayılıyo :44:bigün bende denicem
bende istiyorum o tariften canım acil
saraaaaaaaa banada yaz canım ya..bende buseye yapacım...zaten bişey yemiyor yavrum...belki hoşuna gider...ne çorbası bu?
merhaba kızlar işlerde azıcık fırsat buldumda size bakayım dedim leylacım çorbanın tarifini akşam özeline yazacam
hatresim burayda yazacam
efsuncum anneanne sanırım bunuyo takma kafana eşin haklı yaşlılığına ver
prensesim dışardan hazır istemniz isabet olmuş yalancı köftenin tarifinde akşam yazacam
zeloşum canım benim niye kendine eziyet ediyosun kızım yat dinlen misafir çağırmakda nereden çıktı delisin tızım sen
hatresim çiçekleri köklendirecem bursaya geldiğimde bi sana bi nazoşuma getirecem tabi tutarsa
yaşlılığına vermesem zaten ağzının payını verirdim çoktanda
ne bilim yaaa ben zaten zar zor düzelmişim bunlar sürekli beni delirtmeye çalışıyo
bu arada bende hala yazı ile ilgili kısım çıkmıyo mesaj bölümündede yaptım yine olmuyo
hatres
aş otu burdada var pilavı yapılır ama kişniş değill başka bişey.bunun kokuus ayn kerevizzzzz bugün orucum yiyemem ancak iftardan sonra yersemmm bişeye katımmm bilemiyrmm midem kalkıo
Canım ben aşotu olduğunu düşünüyorum ya da senin bildiği aşotuyla benim bildiğim farklı otlar olabilir,bana erzurumlu komşum kişniş diye gösterdiğim de bu aşotu demişti:44: Maramki de kişnişe maydonozun amcasının oğlu diyornormalded eotu tereye dere otunu maydonozu çok çok severimmm
hepimiz için güzel hayırlı bi hafta olsun inşşallahhh dostlarrrr...
geçmiş o kdara çok çogalmışki bende alıntı yapmim tek tek dedim ama herseyde aklımda kalmadı
sevinçcim tekrar geçmiş olsun canım inşşalahhh bi daha ki ay güzel haberler gelirsin bize canım....
leyloşum sanada çokkk geçmiş olsun insan kendi hasta olunca takmıyorda fazla canı kanı bebişi hasta olunca dünyayı yıkası geliyor demiii neyseki iyileşmiş busecik biraz daha çok sevindim...
sara ablacım hikayler süpermiş ama çiceklerin apayrı süper valla çok begendim
prensesimmmm senin musab en azından mama sandalyesinde oturuyomuş kız benim yegen hiç oturmadı boşuna aldık diyor yengem bende ilerde bana verirsin o zmn diyorum
nazemircim hikayeni keşke eskiden yazsaymışsın tam bana göreymiş... bi ara eşim o kdr yogundu ki yatmadan yatmaya anca görüyodum yüzünü bende aynı çocuk gibi yapardım kocişe süper kapak olurdu ama neyseki artık öleee değil parayla değilde konusarak halettim bende o meseleyi
maonyacım sende hoşgeldin canım cezanın bitmesine sevindim
kim kalddıııı heeee zeloş ablammmm çocuklar ne bulsa agzına atıyo ıslak mendil ne kiii
hatrescim sende kocişle ranoştan pc yi ele geçirme savaşını gece 12 den sonra anca başarabiliyosun sanırım onlar uyuyuncabende ölee sorun yok kociş zaten iş için uyumak zorunda pc hep bana kalıyoooo
anammmmm unuttugum varsa kusura bakmasın olurmu canlarrrr az yemek yiyeyim geliyorum hemen ben kv cimmmm cağırıyoooo
ben geldim ama kimse yok bugünde
size dün akşam olanı anlatmak istiyorum kızlar aslında moral bozup kafaya takacak kadar önemli bişey değil gibi bazılarına göre ama ne bilim ben çok üzüldüm...
görümcemin 1 yaşında oğluşu var çok tatlı maşşalahhh bende eşimde çok seviyoruz yegenini...
eşim yegenin resmine fotosop yaptırmış çerçeveletip getirmişti 7-8 aylık falanken
bende o zmn gümüşlüğümüze koymuştum dün akşam ben sofrayı toplarken anneanne diyorki
bu çocuk senin çocugun muyok benim değil o x'in çocugu falan dedim hala seninki öldüde ölmeden öncemi çekip koydunuz
yok diyorum yoksa seninki karnındayken mi öldü anne karnında falan sürekli aynı şeyleri tekrarladı bana
o kadar moralim bozuldu ki o ankv odada yoktu eşimde evde yoktu
mesaj attım eve erken gel böle böle oldu diye yaşlılığına ver diyor tamam yaşlı anlıyorum
ama benimde çok zoruma gitti zaten bebek konusunda iyice hasssaslamışım dururken ölee konusması sorması içime oturdu
kendimle hayatımla uzun savaşlar sonrası imtihanım deyip kabullenip mutlu olmaya çalışırken
her seferinde bi sıkıntı bi aksilik çıkarmaları beni daha fazla yıpratır oldu bu evin içinde
sağolsun progestan imdadıma yetişti de uyuya kaldım ağlarken eşim kaçta geldi görmedim bile...
sabah kv diyorki hayırdır bi sıkıntın mı varherseyi merak eder yaa sorma bana bişey dedim
çok moralim bozuk aslında ama gülümsüyorum yinede unutmaya çalışıyorum kendim için...
kızlar ben şimdi çıkıyorum akşama eşimin teyzesi kuzenleri gelecek etli pilav yemeye
kv taaa kurbanda söz vermiş kaç ay oldu hala yerine getirecek
ben dün demesem seneye ki kurbana kdr beklerdi sanırım kendileri...
gelirim yine bi ara kocaman kocamannnnhepiniziiiii
bu gece şöleeee koyu bi sohbet çekiyor canım aslında ama inşşallah nasip olur kızlar
misafirler gitsin bakarım size
şu yazıları yazdığın yerde ne var bana yazarmısın canım
bu mesajları yazdığın yerde bu saydıklarım bide kullanıcı kontrol paneline girdinmi
Hafta sonu olduğu için eşim ambargo uyguluyor ama ben gene fırsat bulunca damlıyorumAslında el koymaz da adam hafta içi yoğunluktan nete hasret kaldı e haliyle hafta sonunda nete girmek istiyor.
Canım üzme kendini takma birilerini bazılarının görevi sanki gıcıklık yapmak, bana da zamanında çok sözler denildi , hatta bir keresinde kayınvalidem kumayı kastederek " sana ev işlerinde yardımcı, arkadaş olur " diye kendince şaka yapmıştı eşimde yanımdayken.Ben de " çok önemliyse sence bu arkadaş kayınpederime alalım bitane " dedim. Tabi kayınvalide böyleAslında ben ona ve diğer büyüklerimee asla saygısızlık etmem ama bana haksızlık edene de sessiz kalamam. Benim kayınvalide bana daha doğrusu tüm gelinlerine istediği her sözü söyleme hakkını bulur kendinde. Gelinin bir gözü kör bir kulağı sağır olmalıymış.
Bu arada Zeloşşşşşşşşşş, Saraaaaaaaaaaaaaaaa, Nazemirrrrrrrrrr,Leylaaaaaaaaaaaaaa, Efsunnnnnnnnnnnn,Eda33,Prensessssssssssss
aklıma gelmeyen varsa kusura bakmayın hatırlamaya çalıştım ama:44::44::44:
NERDESİNİZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ULEEEEEEEEYYYYYYYYYYYNNNNNNNNNNNN:84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
merhaba kızlar işlerde azıcık fırsat buldumda size bakayım dedim leylacım çorbanın tarifini akşam özeline yazacam
hatresim burayda yazacam
efsuncum anneanne sanırım bunuyo takma kafana eşin haklı yaşlılığına ver
prensesim dışardan hazır istemniz isabet olmuş yalancı köftenin tarifinde akşam yazacam
zeloşum canım benim niye kendine eziyet ediyosun kızım yat dinlen misafir çağırmakda nereden çıktı delisin tızım sen
hatresim çiçekleri köklendirecem bursaya geldiğimde bi sana bi nazoşuma getirecem tabi tutarsa
Canım ben aşotu olduğunu düşünüyorum ya da senin bildiği aşotuyla benim bildiğim farklı otlar olabilir,bana erzurumlu komşum kişniş diye gösterdiğim de bu aşotu demişti:44: Maramki de kişnişe maydonozun amcasının oğlu diyor
Hafta sonu olduğu için eşim ambargo uyguluyor ama ben gene fırsat bulunca damlıyorumAslında el koymaz da adam hafta içi yoğunluktan nete hasret kaldı e haliyle hafta sonunda nete girmek istiyor.
Canım üzme kendini takma birilerini bazılarının görevi sanki gıcıklık yapmak, bana da zamanında çok sözler denildi , hatta bir keresinde kayınvalidem kumayı kastederek " sana ev işlerinde yardımcı, arkadaş olur " diye kendince şaka yapmıştı eşimde yanımdayken.Ben de " çok önemliyse sence bu arkadaş kayınpederime alalım bitane " dedim. Tabi kayınvalide böyleAslında ben ona ve diğer büyüklerimee asla saygısızlık etmem ama bana haksızlık edene de sessiz kalamam. Benim kayınvalide bana daha doğrusu tüm gelinlerine istediği her sözü söyleme hakkını bulur kendinde. Gelinin bir gözü kör bir kulağı sağır olmalıymış.
Bu arada Zeloşşşşşşşşşş, Saraaaaaaaaaaaaaaaa, Nazemirrrrrrrrrr,Leylaaaaaaaaaaaaaa, Efsunnnnnnnnnnnn,Eda33,Prensessssssssssss
aklıma gelmeyen varsa kusura bakmayın hatırlamaya çalıştım ama:44::44::44:
NERDESİNİZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ULEEEEEEEEYYYYYYYYYYYNNNNNNNNNNNN:84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
başlık kısmı var altında direk yazı yazma yeri var canım başka bişey yok
kullanıcı kontrol panelindede yaptım
geldiiiiiiim tızım ne bağırıyosun zeloşu çağırma o misafir ağırlamakla meşgul
ben bu işten bişey anlamadım canım senin pc ile alakalı olabilir bilmiyorumki boşver sende böyle yaz ha aklıma gelmişken aşağıda diğer seçenekler yazan yer var ya orada mesajda linkleri otomatik göster falan yazıyo gülümsemeler gösterilmesin hariç diğer ikisi işaretli değilmi
merak ettim sadece bende neden olmuyo diye olsun önemli değil
valla hepsi işaretli
Canım keşke kayınvalidem bana öyle demeseydi ben de öyle bir cevap vermek zorunda kalmasaydım diyorum netice hoş değil böyle şeyler yaşamakhmmm hafta içi senin hafta sonu kocanın pc desene
ayyyyyy vallaaaa ne ii demişsin kv süper oturmuş ağzına sağlıkkkk hatrescim
yaa bende saygısızlık etmem ama benimkiler bi değişik cins canım...
valla bizimkiler o kdr çok konusuyoki sağır olma sansın yok eninde sonunda patlayıveriyosun
ben burdayımmmmmmmmmm ama misafircikler gelince cıkcam mecbur
geldiiiiiiim tızım ne bağırıyosun zeloşu çağırma o misafir ağırlamakla meşgul
ben bu işten bişey anlamadım canım senin pc ile alakalı olabilir bilmiyorumki boşver sende böyle yaz ha aklıma gelmişken aşağıda diğer seçenekler yazan yer var ya orada mesajda linkleri otomatik göster falan yazıyo gülümsemeler gösterilmesin hariç diğer ikisi işaretli değilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?