[ı]
hepinize günaydın canlar, nasılsınız iyisiniz inşallah
Hastalıkların % 90' ı sıkıntıdan olurmuş diyor uzmanlar, gerçekten de öyle mutlu huzurluysak kendimizi bomba gibi, huzurlu değilsek sanki dağ yıkılmış da altında kalmış gibi hissetmiyor muyuz? Ama ne olursa olsun mahsun kırmızıgül takılacağım bugün:
Yıkılmadımmmmmmmmmmmmmm ayaktayımmmmmmmmmmm
Sen de öyle yap saracım
Canım nasıl gidiyor tedavi?
Saram çokkkkkkkkkkkkkkkk güzel bir paylaşam olmuş bu
Okudukça sanki ( çok şükür iyiyim,moralim de iyi hamdolsun ama) yüreğimde güller açtı daha ferahladım sanki
[/ı]
sanırım herkesi ihmal ediyoum canım
en çokta eşim şikayetçi
musab ın 2.dişi çıktı
ve bizi çok zorladı
1 hafta yemedi, içmedi,uyumadı ve devamlı ağladı
bu günlerde musabın diş buğdayını yapıcam
onun hazırlıklarıyla meşgulum
beni bira daha özleyim taam mı?
sağol canım şuan iyiyiz şükür
sen nasıl oldun canım
Yeterim çok güzel bir paylaşım, Allah razı olsun canım , rabbim hepimizin gönlündekileri hayırlısıyla nasip etsin inşallah.14lü Secde Ayetleri...Dilek için...
bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama 14lü secde ayetlerini sizinle paylaşmak istedim.ben denedim ve dileğim gerçekleşti inşallah dileği olan arkadaşların da dileklerini rabbim kabul eder...
bir kimse hüzün ve sıkıntıdan kurtulmak için secde ayetleri ile Allah'a yalvarmalıdır.bu secde ayetleri ile dilekte bulunmak çok makbuldür.Çünkü peygamber efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:
"Ademoğlu secde ayetini okuyup da secde edince şeytan ağlayarak savuşur gider."
Bunun için ondört secde ayetini ayakta okuyup her birinden sonra hemen yatıp secde yaparsa cenab-ı Allah o kimseyi derdinden,ızdırabından kurtarır ve dileğini verir.Secde ayetleri okunduktan sonra Allahu Ekber diyerekk kıbleye karşı secdeye varılır.Secdede 3 defa : Subhane Rabbiyel ala denerek kalkılır.Ayağa kalkarken de : gufraneke rabbena ve ileykel masir denilmesi müstehaptır.
müstehap:dinin emretmediği halde sevap kazandıran davranış,hoş olan,sevilen demektir.
Ayetler:
1-İnnellezîne inde rabbike lâ yestekbirûne an ibadetihî ve yusebbihûnehu ve lehu yescudûn (Araf:206)
2-Ve lillâhi yescudu men fis semâvâti vel ardı tavan ve kerhen ve zilâluhum bil guduvvi vel âsâl (ra'd:15)
3-Ve lillâhi yescudu mâ fîs semâvâti ve mâ fîl ardı min dâbbetin vel melâiketu ve hum lâ yestekbirûn(Nahl:49)
4-Kul âminû bihî ev lâ tuminû, innellezîne ûtul ilme min kablihî izâ yutlâ aleyhim yahırrûne lil ezkâni succedâ(İsra:107)
5-Ulâikellezîne enamallâhu aleyhim minen nebiyyîne min zurriyyeti âdeme ve mimmen hamelnâ mea nûhin ve min zurriyyeti ibrâhîme ve isrâîle ve mimmen hedeynâ vectebeynâ, izâ tutlâ aleyhim âyâtur rahmâni harrû succeden ve bukiyyâ (Meryem :58)
6-E lem tera ennallâhe yescudu lehu men fis semâvâti ve men fîl ardı veş şemsu vel kameru ven nucûmu vel cibâlu veş şeceru ved devabbu ve kesîrun minen nâs(nâsi), ve kesîrun hakka aleyhil azâb(azâbu), ve men yuhinillâhu fe mâ lehu min mukrim(mukrimin), innallâhe yefalu mâ yeşâ(yeşâu).(Hacc:18)
7-Ve izâ kîle lehumuscudû lir rahmâni kâlû ve mer rahmânu e nescudu li mâ temurunâ ve zâdehum nufûrâ(nufûren) (Furkan:60)
8-Ellâ yescudû lillâhillezî yuhriculhabe fîs semâvâti vel ardı ve yalemu mâ tuhfûne ve mâ tulinûn(tulinûne).(Neml :25)
9-İnnemâ yuminu bi âyâtinellezîne izâ zukkirû bihâ harrû succeden ve sebbehû bi hamdi rabbihim ve hum lâ yestekbirûn(yestekbirûne).(Secde:15)
10-Kâle lekad zalemeke bi suâli nacetike ilâ niâcih(niâcihî), ve inne kesîren minel huletâi le yebgî baduhum alâ badın illellezîne âmenû ve amilûs sâlihâti ve kalîlun mâ hum, ve zanne dâvûdu ennemâ fetennâhu festagfere rabbehu ve harre râkian ve enâb(enâbe)(Sad:24)
11-Ve min âyâtihil leylu ven nehâru veş şemsu vel kamer(kameru), lâ tescudû liş şemsi ve lâ lil kameri vescudû lillâhillezî halakahunne in kuntum iyyâhu tabudûn(tabudûne)(Fussilet:37)
12-Fescudû lillâhi vabudû(Necm: 62)
13-Ve izâ kurıe aleyhimul kurânu lâ yescudûn(yescudûne).(İnşikak:21)
14-Kellâ, lâ tutıhu vescud vakterib.(A'lak:19)
canım kontrol yarın ama kasıklarımda ağrılar :18::18::18::18:var çok fazlaBüyür sanırmmm :26::26::26::26::26::26::26:
Canım hayırlı olsun Musab' ın dişleri, Allah kolayık versin Musab'a,Rana o dönemde ağrısından başını duvarlara vuruyordu anlayamamıştım dişinden olduğunu,sonra rahatlayınca kafayı duvara vurmayı bıraktı, ne kadar zor atlatmıştı yavrum.
Yeterim çok güzel bir paylaşım, Allah razı olsun canım , rabbim hepimizin gönlündekileri hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
tatlım gittim doktora testler yapıldı ama bişey çıkmadı daha çok psikolojik dedi doktor üzüntüyle stresle daha bi artıyo malesef ve bu son zamanların en fazla artış gösteren hastalığıymış
saram çok geçmiş olsun canım bazen insan bağırıp çağırıp stres atmak istiyo o olmayıncada vücüt tepki veriyo sen elinden geldiğince hiç bişeyi kafana takma canım hiç bi şey senden ve sağlığından önemli değil dr uda ihmal etme şekeyy ne dediyse harfiyen yerine getir kuzum benimmmgünaydın canım nasılsın musab nasıl
bildiğin gibiyim leyloşum alerjilerim zorluyo beni gözüm şişmiş şimdi iş yerimdeki arkadaş söyledi aynaya baktım yumruk yemiş gibi olmuş oooof ooof sabah uyandığımda yoktu bazen kaşınıyo bazende böyle sessizce gözüm dudağım şişiyo ürtiker çok sinir bozucu bi hastalık
hatresimle kuzusuna afiyet olsun tatlım senle sohbeti özledimmKızlar ben bir kahvaltı faslı yapayım diyorum, kaybolmayın burdayım ara ara yoklarım sizi
yarın hayırlı haberlerle gel yumoşların büyüsün bebişinin ilk temeli olsun inş. canımcanım kontrol yarın ama kasıklarımda ağrılar :18::18::18::18:var çok fazlaBüyür sanırmmm :26::26::26::26::26::26::26:
sanırım herkesi ihmal ediyoum canım
en çokta eşim şikayetçi
musab ın 2.dişi çıktı
ve bizi çok zorladı
1 hafta yemedi, içmedi,uyumadı ve devamlı ağladı
bu günlerde musabın diş buğdayını yapıcam
onun hazırlıklarıyla meşgulum
beni bira daha özleyim taam mı?
musabın dişi hayırlı olsun prensesimlaf aramızda hediği bende çok severim
saram çok geçmiş olsun canım bazen insan bağırıp çağırıp stres atmak istiyo o olmayıncada vücüt tepki veriyo sen elinden geldiğince hiç bişeyi kafana takma canım hiç bi şey senden ve sağlığından önemli değil dr uda ihmal etme şekeyy ne dediyse harfiyen yerine getir kuzum benimmm
hatresimle kuzusuna afiyet olsun tatlım senle sohbeti özledimm
yarın hayırlı haberlerle gel yumoşların büyüsün bebişinin ilk temeli olsun inş. canım
zeloşum seni burda gördüm diye sevinmiştim ama gitmişsin
hatresimle kuzusuna afiyet olsun tatlım senle sohbeti özledimm
kuzu burdayım ama net sorunlu bazen takılıyosen nasılsın balım ürtikerin dışında
Biz de senle sohbeti özledik ama sen hayalet gibi bi görünüyorsun sonra kayıplara karışıyorsun
De hayde gelin de sohbet edek bacılayyyyyyy
Dışarıda hava muhteşemmmmmmmmmmmmmmmmmmm , bahar geliyorrrrrrrrrrr oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Kainat yeniden neşv-ü nema buluyor
Leyloşum seninle hiç karşılaşamıyoz bu gidişle rüyalarda buluşcaz
Biz de senle sohbeti özledik ama sen hayalet gibi bi görünüyorsun sonra kayıplara karışıyorsun
De hayde gelin de sohbet edek bacılayyyyyyy
Dışarıda hava muhteşemmmmmmmmmmmmmmmmmmm , bahar geliyorrrrrrrrrrr oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Kainat yeniden neşv-ü nema buluyor
seni böyle neşeli görmek çok güzel
ne yapayım kuzu neşeli olmaya çalışıyom yoksa bu hayat çekilmez:13::13::13::13:
ürtiker sessizce gelip gelip gidiyo onunla arkadaş olduk artık takmıyorum kafama desemde yüz göz şişince haliyle takıyosun
onun dışında nasılım bende bilmiyorum
bahar gelmiş memleketime ama benim saçlarıma kar yağıyo hatresim
saram o nasıl bi karsa banada yağıyo
Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 1 ziyaretçi)
hatres,
sara_28+,
zelalca
Nasılda geldiniz hemen
korktunuz de mi?
hatresim bu aralar çok yoğunum o yüzden sık gelemiyom canımneşvü nema :44:kuzu sen muhteşem yüzyıla fazla takılıyon galiba ala ala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?