haklısın tv de seviyolar
ama senin eşin ayrıca haklı bütün gün ayakta olunca evde dinlenmek istiyodur ama her zaman gitmiyosunki hem ordada taş taşımayacak oturup film izleyecek bide burdan düşünmek lazım dimi
aaaaa yazık çam ağacını bile kuruttularmı
sarammm evinin manzarası ve çiçeklerin harikaa 5çayına toplanıp kızlarla size gelelimmi
Tamam konuşalım Yeterimevet canım ya çok iyi başka bir haberleşme aracının olması neyse başka gün konuşuruz
Aynen öyle Saracım önünü net görebilmek de önemli,Şimdi eşim bana ne zaman hazırım diyosan o zaman başlayalım diyor, bakalım çok da ara vermek de istemiyorum hayırlısı...bende bu kız pat diye niye gitti diyorum demek elektrik idaresinin azizliğine uğradın
demek regl oldun buda güzel en azından artık önün görür yoluna devam edebilirsin kırmızılar geldikçe umut devam eder biliyosun yinede çok geçmiş olsun canım o sancının ne beter bişey olduğunu bilirim
Bugünüm elhamdülillah güzel geçti .günaydıııııııııııııııııın kızlaaaaaaaar herkese mutlu pazarlar hepimizin günü güzel geçsin
Saram benim Trabzon' daki evimin balkonunu hatırlattı balkonun, benim de evimin önünden dere geçerdi, sabah namazından sonra yağmur eşliğinde kuş cıvıltılarını dinlerdik.Orası da bir başka güzeldi, ha o zaman benim de senin gibi sobalıydı evim, işten eve geldiğimde ilk işim hemen sobayı yakmak, soba yanar yanmaz soğuktan üşümüşüm ya hemen kedi gibi sırtımı verirdim sobaya bi de bi dizim vardı,bizim evin halleri diye, onu izlerdim.Çayımı sobanın üzerinde demlerdim, hep kaynar, hiç soğutmazdım , sobayla da keyifler bir başkaydı yayeterim canım işlerini ne yaptın bitirdinmi
ben evi derledim topladım toz aldım mutfağı temizledim bulaşık makinasını boşalttım yatak odsasını topladım sobamı yaktım
şimdide gidip çamaşırları toplayıp katlayıp yenilerini serecem ve makinaya yine çamaşır atacam
kızlar bugün işim çok yemeğe vakit ayırama diye menümde şöyle
mercimek çorbası
balık kızartması
salata
yeter dimi bide diyetteyim ya tam benlik menü olmuş
kızlaaaaar balkonumdaki sümbüllerim açmış nergislerim açmış lallerimde büyüdü ama açmadılar henüz resimlerini çekecem birazdan atarım buraya
Valla ben diyet miyet takmıyorum canım ne isterse ohh ne alaaaaane güzel işlerini yarılamışın ben oturdum pc nin başına oyun oynayıp duruyorum
ne güzel ya bende istiyorum balkonlarda evde heryerde çiçekler olsa insanın içi açılır gördükçe
menüde çok güzel benimde canım istiyordu kızartma balık ama ben ızgara yapıyorum diyet olsun diye
Dikkat et tızım bi dizin bi belin, daha bebek yapacan kendine iyi bakgel sinemaya gidelim demeyi çok isterdim ama belimi incittim
az önce dolaptan tencere aldım çorba yapmak için belime bişey oldu hareket ederken çok ağrıyo
Hımmm bak eşini kandırmışsın efferimyanlış hareket yaptın heralde yada çok yordun ondan oldu dikkat et canım kendine
bizde eşimle yarın sinemaya gitmeyi düşünüyoruz, kelebeğin rüyası geldiyse
ilk defa eşimi sinemaya gitmeye ikna ettim inşallah aksilik çıkmazsa gidecez
Bence de...çok güzeller canım evinin önünden derede geçiyor
su sesi kuş sesi çiçekler ne güzel
yazın o balkonda ne güzel oturulur
ben severim hep istiyorum ama eşim ne gerek var tv de izleriz diyor
neyseki kelebeğin rüyası zonguldakta çekildiği için bende bak bizim memlekette çekildi falan diye onu ikna ettim
iyi yapmışsın benim eşimde sevmez sinemya gitmeyi ama bazen benim için gidiyo
Saram Bursa' nın Karadeniz' den geri kalır bir tarafı yok o yüzden burda Bursalı' dan çok Karadenizli varkaradenizi bilirsin yeşille mavinin birleştiği yer doğası harika ama eminim senin bahçende çok güzeldir
Slm kızlar men deldimGörüyorum ki kaçıyorsunuz Gerçe ben de birkaç dakikalığına geldim akşama balık aldık biz de daha onları temizleyeceğim kızartacağım
Eşimle bugün hem pazar hem market yaptık, adetliydim ya belim ağrıyordu pek keyfim yoktu gerçi.Ama hava da çok soğuk olmasına rağmen çok güzel oldu.
Bi bakayım dedim ne yapmış bizim kızlar
Tamam konuşalım Yeterim
Aynen öyle Saracım önünü net görebilmek de önemli,Şimdi eşim bana ne zaman hazırım diyosan o zaman başlayalım diyor, bakalım çok da ara vermek de istemiyorum hayırlısı...
Bu sancılarım eskiden çok olurdu ama doğumdan sonra tamamen geçmişti, bu kez oldu işte sanırım o da ilaçlardan olmalı. Ne kadar sinirli olduğumu hatırlıyorsun Saram. Onlarda ilaçların yan etkileri olarak geçiyor reçetesinde, depresyona bile sokuyormuş.
Bugünüm elhamdülillah güzel geçti .
Saram benim Trabzon' daki evimin balkonunu hatırlattı balkonun, benim de evimin önünden dere geçerdi, sabah namazından sonra yağmur eşliğinde kuş cıvıltılarını dinlerdik.Orası da bir başka güzeldi, ha o zaman benim de senin gibi sobalıydı evim, işten eve geldiğimde ilk işim hemen sobayı yakmak, soba yanar yanmaz soğuktan üşümüşüm ya hemen kedi gibi sırtımı verirdim sobaya bi de bi dizim vardı,bizim evin halleri diye, onu izlerdim.Çayımı sobanın üzerinde demlerdim, hep kaynar, hiç soğutmazdım , sobayla da keyifler bir başkaydı ya
Valla ben diyet miyet takmıyorum canım ne isterse ohh ne alaaaaa
Dikkat et tızım bi dizin bi belin, daha bebek yapacan kendine iyi bakGeçmiş olsun canım, aksilik işte oldu mu arka arkaya geliyor işte.
Hımmm bak eşini kandırmışsın efferim
Çiçekleyini yeyim men, çok şekey olmuşlar, nergisler pek güzel koku vermeseler de çok güzel görünüme sahipler, ama sümbüller çok hoş kokuyor
Bence de...
Biz de de benim eşim sever sineme tiyatroya gitmeyi ben severim ama dışarıda güzel havada dollaşmak varken içeriye tıkanmayı,2-3 saat hareketsiz kalmayı istemiyorum nedense, hep dolanayım istiyorumAma gittim mi de bayılırım o da var yani
Saram Bursa' nın Karadeniz' den geri kalır bir tarafı yok o yüzden burda Bursalı' dan çok Karadenizli var
Benim eşimin sülalesinin yarısı burda nerdeyse.
bebek olması için
Gelin, ilk hafta yoğurt, ayran, sirke, turşu ve ekşi yememelidir! Bunlar çocuk olmasına engel olabilir. Sirke yiyen kadının hayz görmesi zahmetli olur ve hayzı düzensiz olur. Ekşi elma yemek hayz kanını keser. Bu da başka bir hastalık meydana getirir.)
İstigfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istigfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istigfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]
(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(İsm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [İ. Mace]
(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]
(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]
(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]
(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]
haklısın hatresim nergisler değil sümbüller güzel kokuyo evet bursada karadenizli çokmuş yabancılık çekmezsiniz
sobanın zorluğu olsada güzellikleride var odun yanareken çıt çıt ses çıkarıyoya çok hoşuma gidiyo bu ses bide benmkisi kat kaloriferi sadece salonumda soba var diğer yerlerde kalorifer peteği sobayı bi defa yakıyorum heryer ısınıyo musluklardan felan hep sıcak su akıyo
yok tatlım başka misafirliğe gitmedim bi bakıp geri geldim birazdanda uyuyacam yarın iş var malum sen neler yapıyosun
teşekkürler tatlım...kolay kek tarifi
3 yumurta
1 su bardağı şeker tozu
1 bardadağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
iki paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
un
önce şekerle yumurtayı çırp sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekle ve karıştır ununu göz kararı koy çok katı olmasın hatta biraz cıvık olsun
180 derecede pişir hem çok basit hemde çok lezzetli bi kektir
amin canım inşallah hepimizin bebeği olur bi gün
veeeee bende seni çok seviyorum leyloşum
Teyzesi bazen Kayu hastası oluyor bazen de Pepe.Bir ara Pepeyi hiç istemez olmuştu şimdi yine ona döndü
Evet canım elhamdülillah kavga etmek bile çok güzel, inşallah senin ve diğer kızlarında kavga etceniz bebekleriniz olsun inşallah, benimde kızımın kardeşi olsun inşallah, durmak yok yola devam
Biz de seni seviyoruz Leyloş
kardelencim arada gel sağlığından haber ver tatlım..aslında seni anlıyorum ama...öbür topice gidip bize gelmeyince merak ettim sebebini canım...seni özlüyoruz canım...selam kızlar
ne yazacağımı bilemiyorum ama geciktirdikçe de daha da zorlaşıyo yazmak
inşallah hepiniz iyisinizdir
hep aklımda ve dualarımdasınız.
leyloooooşşşşşş bende senı sevıyorum kızzz öpüyorum
dün gözümden kaçmış tekrar geçmişe bakınca gördüm
bizde seni seviyoruz
ve aleyküm selam yetercim
ama gribinkini almıyım ben
evet gece gece esprili şeyler paylaşayım dedim sabah güne gülerek başlayın diye
Evet soba her ne kadar insanı kemiklerine kadar ısıtsa da zorluğu daha çok.Ben yeni evlendiğimde hiç soba yakmayı bilmediğim için çok zorluk çektim, sobayı yakmaya çalışıp da beceremediğim için ağladığımı bilirimhaklısın hatresim nergisler değil sümbüller güzel kokuyo evet bursada karadenizli çokmuş yabancılık çekmezsiniz
sobanın zorluğu olsada güzellikleride var odun yanareken çıt çıt ses çıkarıyoya çok hoşuma gidiyo bu ses bide benmkisi kat kaloriferi sadece salonumda soba var diğer yerlerde kalorifer peteği sobayı bi defa yakıyorum heryer ısınıyo musluklardan felan hep sıcak su akıyo
Ehamdülillah ümit ve şükür konusunda elimden geldiğince gayret gösteriyorum ama sabır konusunda kendimi beğenmiyorum
bebek olması için
Gelin, ilk hafta yoğurt, ayran, sirke, turşu ve ekşi yememelidir! Bunlar çocuk olmasına engel olabilir. Sirke yiyen kadının hayz görmesi zahmetli olur ve hayzı düzensiz olur. Ekşi elma yemek hayz kanını keser. Bu da başka bir hastalık meydana getirir.)
İstigfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istigfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istigfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kuran-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
(Kuran ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]
(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(İsm-i azamla edilen dua makbuldür.) [İ. Mace]
(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]
(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Yala]
(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]
(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?