Sabredenler Kulübü 2012 :)

Canım ben de inanırım nazara yaa ve nazar degınce ağrı çıakr basıam eşim okur hemen rahatlarım

hayır inan çirkinde bişeyim nazra degecek biyerım yok yani

ama bılemıyosun ki işte...evet canım para olsun yeterkı hepsi hoop bi seferde alınır ınsallahh :) bebıs gelsıdne bı

iyi de canım zor olmıycak mı hepsini son güne bırakmak,bi de büyük eşyalar tamam da bir sürü ıvız zıvırı var kıyafet filan hepsini doğumdan sonra mı alıcan o zaman,nasıl olacak ki?? neyse ya benim gibi düşünenler de varmış,kendimi deli sanmaya başlamıştım, batıl inanç bunların hepsi kanma diyordum biraz rahatladım valla

Bugün benim dua günümdü kisme gelmemiş sanırsam topiğee
dua gunun pazara denk geldi ama ettik dualarımızı merak etme:)

herkese iyi gunler!
bak bu dediğine katılıyorum. mesela alın size beni çıldırtan bir sorun çözüm tavsiyelerinizi beklerim efenim. bu aralar pek evde durmadığımızdan buzdolabıyla çok ilgilenememiştim. bir kaç gündür korkunç bir koku var. geçen içine bir de çorba dökünce (bunu nasıl yaptığımı ve nasıl bir görüntü olduğunu hiç bahsetmeyeceğim bile!) zaten niyetim vardı temizledim bir güzel. eşim arkasında bir su biriken yer varmış .buharlaşma suyu mu ne orayı de temizledi. hatta gülsuyu dökmüş. ama yok iyice kokuyor sanki. çıldırıcam. kahve koydum. vanilya koydum. çay otlarını kurutup koyacağım artık ne okuduysam internetten deniyorum. ama çok fena ya. gidip markette satılan koku giderici bir tablet gibi birşey varmış onu denemeyi düşünüyorum. var mı başka tavsiyesi olan?

ayrıca şu bebeğe birşeyler alma olayını okudum gözüm korktu ya. bugün içimde bir alışveriş canavarı var. kendime gidip bir terlik alacağım ayaklarım ve belim beni öldürüyor biraz rahat edeceğim birşeyler alayım diyorum. o sırada da bakarım bebişe de birşeyler alırım belki diyordum. ne yapsam almasam mı???

canım ne acelesi var yavas yavas alırım çocugu podyuma cıkarmıycam yaa :) zaten kzıkardeısmın bebıs var

onun kucuklerı kullancam en basta cunku bebekin ilk basta gıydıgı hersey 1 hafta sonra kucuk gelmeye baslıyo

bunu bılıyorum tecrube ettım yavas yavas alrıım acelesi yok...eşim gider beşik dolap halleder odası ayrı olcka zaten onu kurar kardesım

annem de eksık bsıey varsa çıkıp alırlar ki eksık bişeyi olacagını sanmıyorum :) büyüdükçe alınır zaten :)

yok yok sonrada üzülüo ısnan ben battanıye dıkmsıtım yastık ıslemıstım fln hepsi duruo sımdı...bısey almıycam busefer kararlıyım :)

kıslaaaaaaaaarrrrrrrrrr ben kaçıyom yaa daha bulaşığım duruyo karşı komşuyu çağırıcam hiç bişi yapmadım hazırlanayım sonra görüşürüz byyyyyyyyyyyy

ohhh ne güzel sabah kahvesine mi çağırıcan kızzz,ne güzel olur şöyle bol köpüklü bi türk kahvesi,hadi kolay gelsin sana o zaman

aslında olabilir. zaten bir dolu hediye de geliyor değil mi? benim annem de şimdiden birşeyler yapmış durumda. hiçbir şey almasam, bir hastane çıkışı alsam yeter bile muhtemelen...

ya bir sorum daha olacak ay_she sen bilirsin belki ben bu bebeğin hareketlerini ne zaman hissetmeliyim? hissedersem ne hissetmeliyim? kendimi dinliyorum acaba birşey hissediyor muyum diye ama yok? anlayabildiğim, farkettiğim bir şey oyk. bu sefer d ekorkuyorum hava sıcak susuz falan kaldı hareketsiz mi oldu diye...

canım ben çok ıyı hatırlıyorum 18+ haftalık hamıleydım elbsımeı cıakrırıken akrnım cok gerılmsıtı korkmustum

Allah ım ıyıdır bebegım ınsallah ya dedim böyle bi an kokrtum sonra ıcımde bı tırmalama gıbı böle seyırtı gibi bişi hıssettım

ilk kez poluyodu hareketi galıba dedım bekledım dıneldım ever hareket edıodu ama çok nadir ve zor hıssedılcıek bı skeıdleydı

gunelr gectıkce arttı arttı 22 haftalıkken göbeğime kase koyduydm tatlı yıyodum bebıs bı tekmeledi kase oynadı yerınden :)

yanı canım 18-20 gibi baslaması lazım....eger yeteri kadar su ıcıyorsan ve kesede delıkolupta su kaybetmıyosan bebegın suyu

eksılmesı gıbı bi durum olmaz...daha 17 haftanın cıındesın 17 haftalık değilsin yanı 16 haftalıksın daha erken 3-4 haftaya baslar bence

zamanlada kuvvetlenır bir de her bebek hareketli olmuyo kızım çok hareketlıydı drlarda dıyoalrdı çok hareketli die ultrasonda bile

doğru durmuyodu bı aşağı bi yuakrı kayıyodu..ama kzıkardeısmın ebebgı daha az hareektliydı anne karnındayken hepsi aynı olmuyo :)

aslında olabilir. zaten bir dolu hediye de geliyor değil mi? benim annem de şimdiden birşeyler yapmış durumda. hiçbir şey almasam, bir hastane çıkışı alsam yeter bile muhtemelen...

evet canım hedıyeler gelıoa nneler kayınvalıdeler alıo ınankı gerek kalmıyo kardesımde bişi almadı öel alısverıs yapmadı

ama hıc gıysısız battanıyesız kalmadı bebıs benden cok gıysısı vardı valla hala da var :)

ayyyy allah kolaylık versin,bi sürü şey yapmışsın zaten nasıl daha gitmemişki!!! valla tek bildiğim buzdolabı servisi bana içini sodayla silin demişti,acaba bi faydası olurmuki,bilemiyorum? kıyafet olayı da senin gönlüne kalmış, içinden nasıl geliyorsa öyle yap bence,bizimkisi acı tecrübeler sadece o yüzden temkinli davranmak istiyoruz yoksa herkes de aynı şey olacak diye bişey yok.sen için nasıl rahat edecekse öyle davran bence

ya ben buraya tam tarih yazamadım, doktorlar bana doğum tarihi vermediler henüz çünkü. tahmini birşeyler yazıyorum. geçen hafta gittiğimde 16 haftalık demişti. şimdi 17 haftalığım yani bana söylediklerine göre. geç yumrtlama olunca da bir türlü tam hafta falan söyleyemediler gitti :) ne bileyim geçen gittiğimde doktor hareket hissediyor musun deyince acaba hissetmem mi lazım diye düşünmeye başladım işte. dün steteskopla karnımı dinledim. sadece gaz sesleri geliyordu garul gurul. Allah'tan sürekli onları dışarıdan duymuyoruz valla
bu kıyafet işi de tabii ki illa olacak diye birşey yok. anneannem torunlarının çocuklarına diye daha biz bekarken yelek falan ördü zaten. yani çoktan bebeğin kıyafetleri hazırlanmaya başlamıştı ben de iki kimyasal gebelik geçirdim, biri hastalığım için ilaç kullanırken olduğundan ona çok üzülmüyorum şimdi çünkü ilaçla sakat vs. riski vardı ama o bile insanın moralini çok bozuyor. düşük gerçekten zor iştir muhakkak. Allah sabırlar versin. inşallah hiçbirinize de bir daha yaşatmasın!

bu arada bu buzdolabı kokusu var ya dün dolapta soda vardı şişenin üstüne sinmiş. dolapta duran su şişelerini falan da boşalttım yıkadım. karbonatlı suyla sildim temizlerken ama yok. yaz olmasa buzluğu da boşaltıp orayı da bir temizleyeceğim ama şimdi mümkün değil en son servis mi çağırsam diyorum işte...

herkese merhaba ne güzel bugün pek kalabalığız...

bende çok şükür dualarla iyiyim kızlar,, doktorun yüzdeyüz kendiliğinden düşer dediği bebeğim düşmedi

hoş düşmezse de ben alırım diyor ya...

cumartesiye kadar bekleyelim dedik ama başka bir doktor için,belki o vakte kadar kendisi düşer bilemiyorum öyle zor bekleyişler ki

buzdulabı kokusu için bir kase açık süt koymakiyi geliyormuş süt kokuları çekiyormuş

ayyyyyyyyyyyyyy kankim gemiiçççç eloserceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee seni görüncük pek bi mutlu oluyom kısssss ne ettin bakem dolap işini falann

cANnımmmmm napıyon nasılsın... herkese selamun aleykum

koşturmaca geçiyoır günlerim işlerimi bitirip bu gün kuaföre gitcem dip boyamkaşlarım falan filan için...

haftasonu alışveriş yaptım kocişle...

canım merhaba iyisindir ınslalah hoşgeldın

inşallah hakkında hayırlsıı olur canım

canım satına göre takıp etsene ??? sne sata gore takıp et dr bebege gore takıp etsın bak benım tıckerımda sata göre su an

9+3 10. haftanın ıcındeyım ama bebegım 4 gun önde gidiyomuş yani 10+0 bu durumda da

11. haftanın cııne gırmsı oluyorum ama ben yıne de sata göre takıp edıyorum cunku gelsıım atakalrı değişkendir...

bi bakarsın 4 gun ıelrde gıden bebek satıyla tam gıtmeye baslamsı bı bakarsın 10 gun gerıden gelen bebek

hızlıca gelıserek o 10 gunu kapatıp satıyla uyumlu olmus bu gebelık boyucna değişir ve bunu takıp edemezsın

doktorlar bebek gelısımıne gör ekaç haftalık old. ölçüolar cunku ıelrkı haftaalrda geri kalam durumu olursa müşahade altına alınıyrosun

ama bu ılk haftaalr ıcın önemli değil.. bu yanı canım sen sata göre akıp et gec döllenem erken döllenem olabilir veya zamanında

döllenmsıtır ama yavas buyyodur gerıen gelıodur hızlı buyyodur ıelrden gıdıyodur olur ööle :) daha kaç kere değişicek

hatta daha onceden ayzmıstım bebek ölçümleri karın genıslıgı kafa genıslıgı ve boy olmak uzree yapılıyo

kafa gelısımıne göre 20 haftalık boy gelısmıen göre 21 haftalık karın çapıan göre 21+5 oalbılıyo han gıısne bakıcaksın da bişi diceksın

bişi diyemezsın bu kafa boy gelsıımı genetık aktarıma da bakar anne baba uzundur bebsı uzun olru onun gıbı :)

dr sormustur cunku 6 haftalıkken dahı bebegının hareket ettiğnii iddai eden ınsanalr var 16. haftaan gelmıssın

bazısı 16. haftada hareket eder ama bu genelde ıkıncı üçüncü gebelıkelrde olur

Son düzenleme:
Kızlar hepinize günaydınnn :))

hoş öğlen oldu ama olsun..

ne güzel herkes burda uzun zamandan sonra bu kadar kalabalık gördüm burayı..

buarada muabbette dalayım hemen ben bişeyler almaya başladım bebeğime..kendi kendime söz vermiştim 3 ayını doldursun diye doldurduğunda ufak ufak başladık :))

uğursuzluk derler ama ben olacağı varsa her şekilde olacağına inananlardanım..kuzenimin de bi oğluşu var ondan da çok şey kaldı bnmkine ee bizde dayanamıyoruz annemin ilk torunu olacak kısmetse o benden hevesli :))

allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin inş..allah en kısa zamanda herkese nasip etsin..

cnm bence çok fazla beklemeden başka bi doktora git..bi de onun görüşlerini al bakalım o ne diyecek..düşünsene böyle bekleyiş içinde stres yaratıyosun kendine..
inşallah bişey olmadan kavuşursun cnm bebeğine..doktor yanılmıştır umarım :)

ben ıslerımın absıan dönuyom kızlar bayass :)

canım gunaydın hoşgeldınn tabıı kı olacagı varsa oluyo herkes nası rahat hıssederse :)

amiinnn inşallahhh :)

slm kızlar bacım burdaymışsın cok sevındım bebişin düşmemiş sıkı sıkı tutunmuş cnm benım içime öyle kötu birşey doğmuyor gittiğinde düzeldiğini görceksin ama başka doktora git cadıcuk vardı ya onada öle demişlerdi şimdi maşallah bebişinin gelmesini bekliyor sendede öyle olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…