- Konu Sahibi minikgelin
-
- #25.201
kızlar ne sorcam size,benim idrar testimde neden ilk günde çıkmış olabilir,yapı meselesi mi bu?
geç döllendiği zaman da yine testte çıkar mıydı ilk gün??
kızlar ne sorcam size,benim idrar testimde neden ilk günde çıkmış olabilir,yapı meselesi mi bu?
geç döllendiği zaman da yine testte çıkar mıydı ilk gün??
oofff off akşamddan beri saancılar var
adet bi türlü gelemedi..
sıkıntısı stresi ayrı gelişi ayrı dert bunuu yaaa..
ayy bilemiyorum kii..canım gebelik olma ihtimali yok mu?
ben yaptığım limonatayı anlatabilirim istersen, hoşumuza gidiyor, içenler de beğeniyor genelde.
3-4 limonun kabuklarını rendeliyorum, rendenin ince tarafıyla, en az 4-5 yaprak taze taneyi de minicik minicik kıyıyorum. eğer süzmek için kullandığım temiz tülbentim varsa ona, yoksa da en içce tel süzgecime koyuyorum bu rende karışımını. acelem yokda biraz suda bekletiyorum, acelem varsa, ılık su ile, sarı-yeşil özü tamamen akana kadar sudan geçiriyorum. yani o sarı-yeşil özünü biriktiriyorum bir sürahiye. hatta çoğu zaman 5 litrelik su bidonuna yapıyorum. sonra limonların kendilerini de sıkıp o suya karıştırıyorum. tadına baka baka şeker ekliyorum, her limonun ekşisi bir olmuyor. ama en az 6-7 çorba kaşığı koyuyorumdur. sonra tadına kıvamına göre su ilave ediyorum. genelde 3-4 limondan 3-4 litre limonata çıkıyor. bu tarif hızlı ve güzel oluyor.
sen nasıl yaptın?
ben bir cinnet geçirdim ve 4.5 limonu sıktım kabukları rendeledim. bir bardak şeker ve 5 bardak suyla blenderla çırptım hepsini. 4-5 yaprak taze naneyi de üsütne koydum dolapta soğutuyorum. limonların tadı çok keskindi, şekeri çok kattım ama tahminim soğuyunca su eklenecek olur. süzerek bardaklara koyarım dedim. tabi içilecek bir halde olursa :)
ayy bilemiyorum kii..
ama sanki yok gibi..
yani sancılar tıpkı adet sancısı..
evde bi tane testim var ama yarın sabah idrarı ile yapıyım..
ayy bilemiyorum kii..
ama sanki yok gibi..
yani sancılar tıpkı adet sancısı..
evde bi tane testim var ama yarın sabah idrarı ile yapıyım..
canım benim bildiğim idrar testleri bhcg hormonu 20nin üstündeyse tesbit edebiliyor. bu hormonun salgısı ve kana hatta idrara karışımı her hamile de fark ediyor olabiliyor.
kesinlikle güzel olur tatlım hiiiiç endişe etme. muhteviyat aynı sonuçta
yazın ev yapımı limonata içmek hem sağlıklı oluyor, hem de serinletici.
ramazanda bol bol yapmıştım geçen sene
bugün ayşenin dediği gibi bu işin matematiği yok galiba. kan testi vs. anlasaydık zaten hepimiz bir kadın doğumcu kadar bilgi sahibiyiz nerdeyse :)
hmmm ilkgün o zman 20'nin üstündeydi ki ertesi günü 84 çıkmıştı,okeyto tatlım.
evet evde yapmak istiyorum hazırların içinde katkı maddesi var ne olsa hem de su içmekten baygınlık geldi bana değişik birşeyler içesim var :)
benim yememde hamilelikten sonra hiçbişi değişmedi,sanırım erken olduğundan,inşallah cmrtsi güzel şeyler duyar,görürüz...
benim yememde hamilelikten sonra hiçbişi değişmedi,sanırım erken olduğundan,inşallah cmrtsi güzel şeyler duyar,görürüz...
daha dur canım. önce bir bebiş kendini toplasın o zaman yemen değişir :)
canım biliyor musun belki de hiç değişmez, ya da pozitif yönde değişir.
benim görümcem iki hamileliğinde de zerre sıkıntı duymadı. çok da güzel yedi, kilo aldı. bu işler belli olmuyor.
benim bir kere adet kanamasıyla atılamayan yumurtam olmuş, folikül kisti mi ne birşey demişti doktor. bir bulantım oluyordu ki anlatamam. hem de üniversitedeydim, annem konduramıyor ama hamile miyim diye de korkuyor. ne günlerdi Allahım... o yüzden Allah kısmet eder de gebe kalırsam, bulantı yaşayacağımı sanıyorum
normalde benm bünyem de sağlamdır,belki de etki etmiyordur....Valla çok böbürlenmeyeyim haftaya başlar bulantılar diye tahmin ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?