- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 373
- Konu Sahibi minikgelin
-
- #18.741
kadınlar erkeklere göre daha güçlü oluyor, sanırım ben olası hayal kırıklığını göze alıp, önce kendim tedavi olurdum. yumurtalarımı hazır ederdim. yani yapım gereği zaten şöyleyimdir, ben kendimi hazırlayayım, üzerime düşeni yapayım, öyle bekleyeyim isterim. Kendim olsan ilk yolu denerdim tatlım... inşallah taze taze sperm de bulunur güzelce döllenir. döllendikten sonra da embryo halinde dondurulabiliyor bildiğim kadarı ile...
Yine de tabi kii karar senin minikgelinim...inşallah herşey güzel gider
Slm güzel arkadaşlarım nslsiniz :) yarın eşimin genetik test sonucu çıkacak ins hersey duzgundur hormonları normal genetiğide normalse sperm bulma olasılığı yükselecek ....dua edin bize :)
Şimdi size bı soru sorcam hangisi mantıklı...... Fikirlerinize ihtiyacım var
Bizim tedavimizde 2 yol var...
1. Si once ben tedaviye başlıcam yumurta catliycagi zaman esim amlyt olacak sperm varsa. Benden hemen yumurta toplanıp döllenme yapılacak ...bunun iyi yonu söyle spermler dondurululmadan işlem yapılırsa hamilelik orani daha yüksek oluyormuş...dondurulmus sperm cozulunce ölme orani yada haraketsiz olabilirmiş ...ama ya amlytta hiç sperm çıkmasa ben o ağır ilaçları bosuna almış Olcam ve iyicene yıkılcam....
2. Yol ise once esim amlyt Olcak sperm bulurlarsa dolduracaklar öyle tedaviye başlıcam yumurtalarım toplandığında spermler cozulcek ...iste bu yolla yapılınca sperm çıkmasada en azından bosuna tedavi olmuş olmuycam...ama sperm bulunursa dondurulup cozulunce kaliteli olması azalıyor yada olebiliyor ama kesin Olcak diye bsy yok.. Kimisi dondurulup cozulunce kaliteli spermler kalır %5-10 olebiliyor diyor....
Şimdi ben neyapalim hergun fikrim değişiyor adetime 3-5 gün kaldı bana akıl verin kızlar lütfen
Aslında en mantiklisi senin dediğin gibi...tup bebek doktoru senin dediğini diyor...urolog yani sperm amlyti yapan tersini...ondan kafam karıştı ikiside aynı şeyi dese ikiletmezdim bile...yarın genetik test sorunsuz çıkarsa icim rahat tedavi olurum ama özellikle bir kromozom var onda sorun varsa sperm bulmak neredeyse 0((( allahım hangisi Hayırlısıysa onu yapayım hergun aynı seyleri düşünmekten maffoldum İnan..
Sende adet olmuşun amma üzülme bak benim Halime keske senin yerinde olabilseydim ...bunu canı yürekten söylüyorum her ay adeti beklemek hamilemiyim diye hayal kurmak bile cok güzelmiş ..uzulmee sakin
canımm arkadaşım benim, hep dualarımdasın
ben de sdtive tatlıma katılıyorum, minikgelinim... ve senin de ne kadar güçlü olduğunu biliyorum...
yeter ki Rabbim OL desin sular sel olur, her şey olur, İNANIYORUZZZ...
cıstak cıstak cıstaaakkk
canlarım ciğerlerim ballı böreklerim nasılsınız bakalım inşallah herkeslerde herbişeyler yolundadır
şimdiiiiiiiiiiii gelelim banaaaa
pazartesi öğlen özel bi merkeze randevu alıp gittim.
başıma neler geleceğini bile bile
çok tatlı bi bayan doktordan almıştım randevu eltimin tavsiyesi üzerineee
neyse doktora adetimin 12-13 gün geçtiğini evde üç tane rtest yaptığımı ve hepsininde net tek çizgi çıktığını belirrttiim.
tamam yat bakalım dedi bana (alttan ultrason ile baktı )
bak dedi bu rahmin dedi rehimde gebeliğe ait bi görüntü kese falan yok dedi.
ondan sonra bak bu sağ yumurtan dedi çok güzel dedi.
bak bu da sol yumurtan dedi. bunda polikstiğe benzer bi görüntü var dedii.
fakat bundan emin olmak için öncesinde bi kanda gebeliğe baktır dedi dış gebelik olması ihtimaline karşıı
eger ondada negatifi görürsek farlutal a başla 6 gün sabah aksam iç dedi ilaç bitince 10 gün içinde adetini görürsün dedi.
adetin 3,günü şu testleri yaptır gel dedi.
şu testler dediğide hani varya lh tsh falan hormon tahilleri hıh işte onları yaptır gel sonucuna göre kesin bi tanı koyarız dedi.
bende gidip kan verdim gittiğim merkezde değilde( 30 tl istediler ki kan tahliline oha falan oldum orda vermedim) yakında bi ssk vardı oraya gittim.
anacım ordada bi kaç günü bulacakmış sonucun çıkması hala daha çıkmadı mesela bekliyorumm
ama kızlar ben dün naptım sonucu beklemeden dün sabah ilaca başladımmm.
pooffff böle işte canlar ciğerler..
dediğim gibi incir bana etki değil yan etki yaptı.yumurtayi büyütmüş büyütmiş çatlatmamışşşş..
aman bi daha büyük konuşmayayım kür mür uygulamammmmmm. olan düzenimi alt üst ettim ben ettimmm
bu arada dün itibariyle sıkı bi diyete başladım nce ciddi anlamda kilo vermem gerekiyoo..
size bi şey söylesem inanmazsınız ecrine doğuma gittiğim kiloya yaklaşmısım çok az bişi kalmıss
yani size diyeceğim bi kaç ay erteliyoruz biz bu bebiş işini...
ama buralardayım yanınızdayım evelalllhh.
kocaman kocaman öpüyorum hepinizi
Rabbim'e emanet olun
ay canım bende soğan kürü yaptığımda tövbe etmiştim 27 gün bil fiil kanan durmadan adet olmuştum zayıf düştüm hastahanelik oldumn tansiyonum 5 e2 ye düştü anlayacağın ölüyordum bütün bunları soğan yaptı... ama bende pcos var hemde hiç geçmiyor.. geçen aylarda doktora ara verdiğimde incir yedim kuru incir sabah 5-6 akşam 5-6 kontrole gittğimde pcos görünmüyor sol tarafında 3,3mm lik yumurtan olmuş nasıl oldu bu dedi.... bende kuru incir yedim hergün aç karnına dedim şimdi o yumrutam çatlamadığı için bende doğum kontrol hapı kullanıyorum bu ay adet olsuktan sonra tekrar incir yiyeceğim yada kürünü içeceğim bakalım bana ne etki edecek içimden bi ses incir bana çare olacak diyor ama bakalım kısmet artık keşke sende sonucun çıkınca içseydi ilaçları allahın işi bellimi olurbi bakarsın doktor göremez ama bebişin senledir.... bende 2 ayspor yaptım 6 kg verdim 2 hafta ara verdik başka bi salon bulduk p.tesi oraya başlayacağız bakalım ordaki hoca bne kadar yardımcı olacak .... pco nun en büyük düşmanı kilo çünki
canım günaydın...ben de soğan kürüne başlayacaktım,yazdıklarını görünce biran dumura uğradım...Hiç başlamasam mı acaba??:18::18::18:
Aslında en mantiklisi senin dediğin gibi...tup bebek doktoru senin dediğini diyor...urolog yani sperm amlyti yapan tersini...ondan kafam karıştı ikiside aynı şeyi dese ikiletmezdim bile...yarın genetik test sorunsuz çıkarsa icim rahat tedavi olurum ama özellikle bir kromozom var onda sorun varsa sperm bulmak neredeyse 0((( allahım hangisi Hayırlısıysa onu yapayım hergun aynı seyleri düşünmekten maffoldum İnan..
Sende adet olmuşun amma üzülme bak benim Halime keske senin yerinde olabilseydim ...bunu canı yürekten söylüyorum her ay adeti beklemek hamilemiyim diye hayal kurmak bile cok güzelmiş ..uzulmee sakin
günaydın kızzzlaaarbgn çok mutluyum çünküüüüü; ben dün gene yumurtladım dün bnm adetin 19.günüydü..normalde ben her ay 14.gün yumurtluyodum,hatta üzülmüştüm size danışmıştım 15.gün ilişki olmadı diye:26: neyse p.tesi akşamından beri sağ tarafımda garip bi ağrı,üşüttüm heralde dedim.dün yine aynı devam etti,bide yumurtlama günümde cinsel isteğim artıyo,dün o da vardı aklıma geldi ya yumurtluyosam diye,ovulasyon testi yaptım veee çift çizgi bi de eşimin dişi çok ağrıyodu o yüzen 4 gündür ilişki de olmuyodu,dün akşam oldu bugün de olcak inşallah yalnız 14.gün yumurtladım mı bilmiyorum,o gün çok yoğundu işler,hiç dikkat edemedim,neyse hayırlısı artık sanırım hani size bahsetmiştim belki hatırlasınız doktor bana cyclo progynova mı ne öyle bi hap vermişti belki de o hap etki etti,neyse ne yaa yumurtladım ya,önemli olan o
canlarrrrrr günaydınnnnnn.. Gününüz aydınlık getirsin sizleree inşallahhh...
Öncelikle ruhsar _86 kardeşimizi tebrik ediyorum inşallahhhh rabbim güzel bir şekilde tamamına erdirir.Burdaki tüm kardeşlerimizde en kısa zamanda hayırlısıyla rabbimin de izniyle bebişlerine kavuşurlarKızlar nacizane fikrimi söyleyeyim meryem suresini okumayı unutmayın arapçasının yanında türkçesinide okursanız hangi satırlarda Allah (c.c.) ya yalvarıp dua edeceğinizi kestirirsiniz. umarım herşey güzel olur herkes için çok öpüldünüz bi girip selam vermek istedim sağlıcakla kalın yawruu ceylanlarımmm ben yine gelirim
kızlar slm ;
bugün aşılamanın12. günüydü ve kan testi verdim saat 15:00 de sonuç belli olucak ama hcg yükselmişmi diye ama hiç iyi değilim çok heyecanla bekliyorum düne kadar hamilelik belirtilerim vardı ama şuan hiçbir belirti yok
kızlar slm ;
bugün aşılamanın12. günüydü ve kan testi verdim saat 15:00 de sonuç belli olucak ama hcg yükselmişmi diye ama hiç iyi değilim çok heyecanla bekliyorum düne kadar hamilelik belirtilerim vardı ama şuan hiçbir belirti yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?