Sabretmek mi? Boşanmak mı?

belladan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
21
3
286
İzmir
7 senelik evliyim. Ben İzmirli eşim Adanalı. Evlenip Adana'ya yerleştik. Ben orada ciddi anlamda yapamayıp eşimi İzmir'e taşınmaya ikna ettim. Ama eşim gönül rızasıyla gelmedi. Birkaç senedir izmirde iş bulamıyor. Ve bu konuda çok seçici davranıyor. Birkaç senedir maddi anlamda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Evliliğimiz iyi gitmiyor. Psikologa yada evlilik danışmanına gitmek istiyorum ama gidemiyorum maddi sebepler yüzünden..Uçan kuşa borcumuz var diyebilirim. Bu geçen zaman içinde ben iş seçmeyip mesleğimle ilgili heryede çalıştım, seçmedim. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. İş konusunda sürekli tartışıyoruz. Artık konuşamıyoruz. Zerre kadar bana sevgisi ve saygısı yok. Gün geçtikçe soğuyorum ondan. Ben çok sabırlı bir insanım. Neden sabrettiğimi bilmeden sabrediyorum. Eşim bana artık sözlü şiddet uyguluyor. Dilinin kemiği yok. Kufrediyor saydiriyor. Sözlerini kaldıramıyorum. Çok ağır konuşuyor. Bazen altta kalmamak için uğraşıyorum. Ama yine altta kalan ben oluyorum. Nasıl degistiricem inanın bilmiyorum. En yakinimdakilerin mutlu evlilikleri var. Bosanamiyorum. Evlilik ve aidiyet duygusunu seviyorum. Ama fazla değer verdim zamanında. Eşimin arkamda durmasını adam gibi adam olmasını çok isterdim. Başımı omzuna yaslamayi çok isterdim....

En son tartışmamızda benim kadinligima laf etti evlendiğimizden buyana yumurta yapmayı yemek yapmayı bile beceremiyorsun dedi. (Ben işten eve gelip apartopar birşeyler hazırlayan biriyim) kadın diye aldık bir halti beceremiyorsun diye saydirdi.... Ben de bunun altında kalmayıp sen de adam olsaydın da calissaydin dedim. Bu onun çok ağırına gitti ve yarından tezi yok Adana'ya ailemin yanına gidicem dedi.... Ben sustum...

Ne yapayım ne edeyim.... Doğru olan boşanmak mi, söyleyin salaklık ben de mii? Çözüm yok mu böyle davranan adam değişir mi? Degiştirmek için ne yapmam lazım? 7 senem geçmiş ben evlilik kurumunu seviyorum. Ne yapayım ben bilmiyorum.... Bana bir akıl verin. Çok kırgınım...

İzmir'de yaşamaktan memnun değil mi?
Ya da çalışmayı mı sevmiyor?çocuğunuz var mı?
Bence sabredin maddiyat hayatı olumsuz anlamda çok etkiliyor özellikle de evlilikleri.
Yani maddi açıdan düzeldiğinizde problemlerinizi aşabileceğinize eminseniz,bence boşanmayı düşünmeyin şimdilik.

izmir gibi bi yerde nasıl iş bulamıyoki. adama bak kendi istediği gibi hakaret etsin ama kendisine tek kelime edilmesin ne güzel hayat.
ama bi yandada sen adanada yapamadıysan, oda izmirde yapamamıştır diye düşündürüyo. adanadayken düzenli çalışıyomuydu. sen niye yapamadın. burdan bakınca sen haklısın ama belki oda haklıdır

Ya arkadasım doğruya doğru
Adamın düzenini bozmuşsun
Senin için işten çıkmış başka bir şehire taşınmış bocalamış yapamamış şimdide böyle olur tabi.
Adanada niye yapamıyorsun?izmir tabi rahat modern bir yer.o zaman kendi kültüründe bulucaksın koca.hem evleniyorsunuz bir heves hemde sonra beğenmiyorsunuz insanları değiştirmeye çalışıyorsunuz.
Eş diye seçtiğim adam uzayda yaşasa giderim yok uymuyorsa zaten evlenmem.resmen köprüyü geçene kadar yapıyorsunuz evlendiniz kendinizce aidat duygusunu seviyormuşsunuz ya güvenli tarafa geçtim evlendim mantığındasınız yani.o zaman bi zahmet Adana nın yolunu tutun .

Hadi benim cesaretin yok buna uydurdugum kiliflarim var yok çocuğum var,yok ikinci kere evlendim aileme ne derim diyede,seni bağlayan sebep evliliği sevmenmis bırak arkadaşım valla bırak ne hali varsa görsün giden yedi senen olsun ben yapamıyorum sen yap,bosan gitsin demek kolay da inşallah yaparsın.

Illa hemen bosan diyenlere ayar oluyorum.
Adanada işi varsa oraya geri dönün. Bende ailemden çok uzakta yaşıyorum eşimin işi burda var diye sabrediyorum.
Doğduğun yer değil doyduğun yer önemli olsun .

Bosanip evlilik kurumunun hakkını verecek biriyle evlenin.
Nankör , hem calismiyor hem de çalışanın kabına tukuruyor.
Böyle adamlara yüz vermeyin allah aşkına , sonra ilk fırsatta tepenize binerler.
Kufredince de altta kalmayın haddini bildirin.

Illa hemen bosan diyenlere ayar oluyorum.
Adanada işi varsa oraya geri dönün. Bende ailemden çok uzakta yaşıyorum eşimin işi burda var diye sabrediyorum.
Doğduğun yer değil doyduğun yer önemli olsun .
Kadının kişiliğine ve kadınlığına hakaret ediyormuş eşi. Saygı bitmiş yani, anlayabiliyor musunuz?

Ha konu sahibi istemediği bir yerde yaşayacaksa bile bunu değer verdiği ve değer gördüğü biriyle yapmak isteyecektir elbet.

Arkadaslara katiliyorum adamin duzenini bozmussun o da bocaliyor
İstese ise elbette girer ama istemiyor. İstememesinin tek sebebi de bence adanaya donmek istemesi
Bu arada 7 yil boyunca hic mi calismadi
Diyelim ki calismadi sirf evlilik kurumunu sevdigin icin mi katlandin ?

Adana da iyi oldukları belli . Adam işsiz psikolojisi bozulmuş belli . Allah erkeği yaratırken evine bakma zorunluluğu ic gudusgudusuyle yaratır. Yapamadığı için sinirli ama yok tabi illa boşansınlar. Birde öyle denesin. En azından sonrasında pişman olmaz .

İyi de evine bakma içgüdüsüyle herhangi bir işte de çalışabilir. Ama senelerdir çalışmıyorsa çok fazla iş seçiyor demek ve bilerek yapıyor demektir bana göre.

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Aynen son yazan arkadaş gibi değer veren insanla onun istediği yerde yaşarım. Ayrica orada gittiği an bekleyen bir işi yok. Benim istediğim sadece değer verilmek. Değerimin bilinmesi. Eşim işsizliktenmi böyle davranıyor yoksa değiştirebilen varmı yada bende mi hata hala boşa kürek mi çekiyorum. Bilemiyorum.

Adana'dayken nasıldı eşiniz.calisiyormuydu size saygilimiydi.izmirde neden iş bulamıyor.calistigi işle ilgili alan yok mu İzmir'de.

Keşke adana da kalsaydiniz kendi ortamı daha rahat ederdi neden boşuna yer degitirtinizki evlenmeden şart kosucaktiniz o zaman ben izmirimi bırakamam diye ayrıca düşünceniz çok saçma adanadan ne bekliyorsunuzda yapamadiniz bence geri dönün evliliğimizi kurtarın herkes kocası yiyecek ekmeği nerdeyse orda yaşar baktınız olmadı geri dönün neden diretiyorsunuz izmir de izmir diye o adamın psikolojisi bozulmus kolay mi erkek için eve ekmek getirememek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…