7 senelik evliyim. Ben İzmirli eşim Adanalı. Evlenip Adana'ya yerleştik. Ben orada ciddi anlamda yapamayıp eşimi İzmir'e taşınmaya ikna ettim. Ama eşim gönül rızasıyla gelmedi. Birkaç senedir izmirde iş bulamıyor. Ve bu konuda çok seçici davranıyor. Birkaç senedir maddi anlamda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Evliliğimiz iyi gitmiyor. Psikologa yada evlilik danışmanına gitmek istiyorum ama gidemiyorum maddi sebepler yüzünden..Uçan kuşa borcumuz var diyebilirim. Bu geçen zaman içinde ben iş seçmeyip mesleğimle ilgili heryede çalıştım, seçmedim. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. İş konusunda sürekli tartışıyoruz. Artık konuşamıyoruz. Zerre kadar bana sevgisi ve saygısı yok. Gün geçtikçe soğuyorum ondan. Ben çok sabırlı bir insanım. Neden sabrettiğimi bilmeden sabrediyorum. Eşim bana artık sözlü şiddet uyguluyor. Dilinin kemiği yok. Kufrediyor saydiriyor. Sözlerini kaldıramıyorum. Çok ağır konuşuyor. Bazen altta kalmamak için uğraşıyorum. Ama yine altta kalan ben oluyorum. Nasıl degistiricem inanın bilmiyorum. En yakinimdakilerin mutlu evlilikleri var. Bosanamiyorum. Evlilik ve aidiyet duygusunu seviyorum. Ama fazla değer verdim zamanında. Eşimin arkamda durmasını adam gibi adam olmasını çok isterdim. Başımı omzuna yaslamayi çok isterdim....
En son tartışmamızda benim kadinligima laf etti evlendiğimizden buyana yumurta yapmayı yemek yapmayı bile beceremiyorsun dedi. (Ben işten eve gelip apartopar birşeyler hazırlayan biriyim) kadın diye aldık bir halti beceremiyorsun diye saydirdi.... Ben de bunun altında kalmayıp sen de adam olsaydın da calissaydin dedim. Bu onun çok ağırına gitti ve yarından tezi yok Adana'ya ailemin yanına gidicem dedi.... Ben sustum...
Ne yapayım ne edeyim.... Doğru olan boşanmak mi, söyleyin salaklık ben de mii? Çözüm yok mu böyle davranan adam değişir mi? Degiştirmek için ne yapmam lazım? 7 senem geçmiş ben evlilik kurumunu seviyorum. Ne yapayım ben bilmiyorum.... Bana bir akıl verin. Çok kırgınım...
yarından tezi yok Adana'ya ailemin yanına gidicem dedi....
İşte golailesinin yanında değil mi zaten başka karısı mı varmış adanada
Ayrıntı verseniz biraz .Mesela ne iş yapıyor da seçici. Yoksa yapasimi yok izmirde ?7 senelik evliyim. Ben İzmirli eşim Adanalı. Evlenip Adana'ya yerleştik. Ben orada ciddi anlamda yapamayıp eşimi İzmir'e taşınmaya ikna ettim. Ama eşim gönül rızasıyla gelmedi. Birkaç senedir izmirde iş bulamıyor. Ve bu konuda çok seçici davranıyor. Birkaç senedir maddi anlamda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Evliliğimiz iyi gitmiyor. Psikologa yada evlilik danışmanına gitmek istiyorum ama gidemiyorum maddi sebepler yüzünden..Uçan kuşa borcumuz var diyebilirim. Bu geçen zaman içinde ben iş seçmeyip mesleğimle ilgili heryede çalıştım, seçmedim. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. İş konusunda sürekli tartışıyoruz. Artık konuşamıyoruz. Zerre kadar bana sevgisi ve saygısı yok. Gün geçtikçe soğuyorum ondan. Ben çok sabırlı bir insanım. Neden sabrettiğimi bilmeden sabrediyorum. Eşim bana artık sözlü şiddet uyguluyor. Dilinin kemiği yok. Kufrediyor saydiriyor. Sözlerini kaldıramıyorum. Çok ağır konuşuyor. Bazen altta kalmamak için uğraşıyorum. Ama yine altta kalan ben oluyorum. Nasıl degistiricem inanın bilmiyorum. En yakinimdakilerin mutlu evlilikleri var. Bosanamiyorum. Evlilik ve aidiyet duygusunu seviyorum. Ama fazla değer verdim zamanında. Eşimin arkamda durmasını adam gibi adam olmasını çok isterdim. Başımı omzuna yaslamayi çok isterdim....
En son tartışmamızda benim kadinligima laf etti evlendiğimizden buyana yumurta yapmayı yemek yapmayı bile beceremiyorsun dedi. (Ben işten eve gelip apartopar birşeyler hazırlayan biriyim) kadın diye aldık bir halti beceremiyorsun diye saydirdi.... Ben de bunun altında kalmayıp sen de adam olsaydın da calissaydin dedim. Bu onun çok ağırına gitti ve yarından tezi yok Adana'ya ailemin yanına gidicem dedi.... Ben sustum...
Ne yapayım ne edeyim.... Doğru olan boşanmak mi, söyleyin salaklık ben de mii? Çözüm yok mu böyle davranan adam değişir mi? Degiştirmek için ne yapmam lazım? 7 senem geçmiş ben evlilik kurumunu seviyorum. Ne yapayım ben bilmiyorum.... Bana bir akıl verin. Çok kırgınım...
Esiniz calismamak icin bahane urettigindenmi calisamiyor yoksa gercekten ismi bulamiyor yani kimi erkek vardir isi atiyorum muhendisliktir bulamaz is ama gocunmaz girer bulasikcilik yapar ek is taksiye dolmusa cikar kapi kapi satis yapar bi sekilde tirmalar kimide vardir illa benim istedigim olsun diye bakar surekli eski isim sole boleydi oyle olsun diye bekler hangisiyse yaz ona gore cevap vericemArkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Aynen son yazan arkadaş gibi değer veren insanla onun istediği yerde yaşarım. Ayrica orada gittiği an bekleyen bir işi yok. Benim istediğim sadece değer verilmek. Değerimin bilinmesi. Eşim işsizliktenmi böyle davranıyor yoksa değiştirebilen varmı yada bende mi hata hala boşa kürek mi çekiyorum. Bilemiyorum.
Benim istediğim gibi olsun şu özellikte olsun yetkililerime uygun olsun diye bakıyor, yabancı dilim var onu kullanabileceğim yer olsun filan gibi elemeler yapıyor kendince.. Anlayacağınız ince eleyip sık dokuyor malesef bu yüzden de bulması her geçen gün azalıyor.Esiniz calismamak icin bahane urettigindenmi calisamiyor yoksa gercekten ismi bulamiyor yani kimi erkek vardir isi atiyorum muhendisliktir bulamaz is ama gocunmaz girer bulasikcilik yapar ek is taksiye dolmusa cikar kapi kapi satis yapar bi sekilde tirmalar kimide vardir illa benim istedigim olsun diye bakar surekli eski isim sole boleydi oyle olsun diye bekler hangisiyse yaz ona gore cevap vericem
İşi ayarlayıp geldik zaten. Bu konuyu evlenmeden önce çok konuştuk. Adanadayken İş bulursak bu süre zarfında neden gitmeyelim diyordu eşim.Hala neden diye mi soruyorsun? Adam senin yuzunden gelmis izmire is konusunda uyum saglayamamis. O yuzden bu olanlardan seni sorumlu tutuyor. Sen Adanada yapamadim diyorsun onun iZmirde yasamasini istiyorsun..
terar Adanaya tasinin isi olsn en azndan.
Issiz gucsuz Izmir Yasanilacak bi sehir deil. bide neye guvenerek gttiniz. Benm bildigim once is ayarlanir sonra tasinilir. Cok plansiz yasiyorsunz .
Allah sikintilariniza selamet versn..
İyide calismak is aramaya engel degilki simdilik istediginin daha alti bir yere girip o aradada arayabilir dunya kadar insan var isten ise gecen seninki biraz bilerek yapmis anladigim madem beni yerimden yurdumdan ettin kazin simdi hesabi altta kalma hic issizlik paikolojisi falan diyemiycem normalde derdimde yabanci dili varmis izmir gibi yerde muhakak bulunur pasam hem gonlum olsun hem karim olsun yukte onun omzunda olsunBenim istediğim gibi olsun şu özellikte olsun yetkililerime uygun olsun diye bakıyor, yabancı dilim var onu kullanabileceğim yer olsun filan gibi elemeler yapıyor kendince.. Anlayacağınız ince eleyip sık dokuyor malesef bu yüzden de bulması her geçen gün azalıyor.
aynen söylediğiniz gibi... Hem eşim yanımda olsun hem isim şöyle böyle olsun hep benim istediğim olsun. Ben de öyle yağma yok diyorum, cevabını veriyorum yanlış yapan benmiyim diyordum ama siz konuyu çok iyi ozetlemissiniz teşekkür ederim.İyide calismak is aramaya engel degilki simdilik istediginin daha alti bir yere girip o aradada arayabilir dunya kadar insan var isten ise gecen seninki biraz bilerek yapmis anladigim madem beni yerimden yurdumdan ettin kazin simdi hesabi altta kalma hic issizlik paikolojisi falan diyemiycem normalde derdimde yabanci dili varmis izmir gibi yerde muhakak bulunur pasam hem gonlum olsun hem karim olsun yukte onun omzunda olsun
Tabiki bosanma ama alttada kalma adanayami gidicekmis hayirli yolculuk de Adana kucak acmis beklemiyor onu az burnunu surt toparlasin
Dedigim gibi hic is bulamiyor rizki dara girmis vb durumlarda olsa ekmek neredeyse oraya git derdim hani kantinci olsanizda gelseniz bufe acsaniz olmasa bir nebze ama izmir gibi yerde lisani olana is var bulur yani ha o hayalini ariyor sirmak lazim kac kisi o kosullarda acabaaynen söylediğiniz gibi... Hem eşim yanımda olsun hem isim şöyle böyle olsun hep benim istediğim olsun. Ben de öyle yağma yok diyorum, cevabını veriyorum yanlış yapan benmiyim diyordum ama siz konuyu çok iyi ozetlemissiniz teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?