- 29 Haziran 2013
- 1.017
- 884
- 123
- Konu Sahibi Hayriye birdal
-
Canım meraba ben saçlarımı sıfırdan uzatma ya başladım sayılır. Orta uzunlukta saçlarım var diyebilirim . Bu forumlarda bir çok arkadaş çam Terebentini defalarca denedik gram yararını görmedik ama zararını gördük . Uzun vadede saçı kurutuyor ve kırılmasına sebebiyet veriyor2 yıl evvel diyetisyene gitmiştim asistanının baya güzel saçları vardı uzundu.Sordum napıyorsun diye çam terebentin esası ile saçımı yıkıyorum dedi.Aldım biraz kullandım duruyor ama dikkatli kullanmak lazım vücudu tüylendirebiliyormuş diye duydum.Şampuana kapağıyla 1 adet döküyorsunuz.İsterseniz deneyin.
Canım meraba ben saçlarımı sıfırdan uzatma ya başladım sayılır. Orta uzunlukta saçlarım var diyebilirim . Bu forumlarda bir çok arkadaş çam Terebentini defalarca denedik gram yararını görmedik ama zararını gördük . Uzun vadede saçı kurutuyor ve kırılmasına sebebiyet veriyor
2 yıl evvel diyetisyene gitmiştim asistanının baya güzel saçları vardı uzundu.Sordum napıyorsun diye çam terebentin esası ile saçımı yıkıyorum dedi.Aldım biraz kullandım duruyor ama dikkatli kullanmak lazım vücudu tüylendirebiliyormuş diye duydum.Şampuana kapağıyla 1 adet döküyorsunuz.İsterseniz deneyin.
Bıkmadan denedik Eccama katılıyorum her seferinde sonuç hüsran uzatıyor tamam da kuruduktan kırildiktan sonra ne önemi varCanım meraba ben saçlarımı sıfırdan uzatma ya başladım sayılır. Orta uzunlukta saçlarım var diyebilirim . Bu forumlarda bir çok arkadaş çam Terebentini defalarca denedik gram yararını görmedik ama zararını gördük . Uzun vadede saçı kurutuyor ve kırılmasına sebebiyet veriyor
kuzum olabilirsiniz neden olmayasınız ki duzenli bakim sadece kuzum,senin brans neNihayetinde hiç birimiz bir sevda değiliz.
Ama bu yıl benim çok zor ve yorucu bir yılım di kızım birinci sınıf oğlum küçük okulda 30 saat ders ve yorucu bir sınıfti ya da ben yaşlandım. Her yıl bir zor geliyor bana artık. Nitekim saclarda sarılar ve bu kadar yorgunluktan epey bakıma ihtiyaç duydu zavallı ya pek bakamadım malum.
Ah çok can alıcı bir soru sordun sevdacigim. Teknoloji tasarim ama bulunduğum okul 4 + 4 sisteminden dolayı ilkokul olduğu ve branşta atama sıkıntı olduğu için 2 yıldır ihtiyaç dolayısıyla sınıf öğretmenliği yapıyorum. Biraz komik bir durum ama ne branş olsa yaparım durumundayım şu anda . Baya da sınıfcı ihtiyacı oluyor doğum hastalık sebeplerinden dolayı. Ben de boş kalmaktan iyidir deyip 30 saat derse okey dedim iki yıldır ama küçük gruplarda ses çok oluyor ya orta okul düzeyine alismisiz biraz yorucu oluyor bu yüzden . Asıl sorun evde de aynı sesin devam ediyor olması aslındakuzum olabilirsiniz neden olmayasınız ki duzenli bakim sadece kuzum,senin brans ne
seni okuyunca allahim banadaaaaaaaa nolursun dedim :))))Ah çok can alıcı bir soru sordun sevdacigim. Teknoloji tasarim ama bulunduğum okul 4 + 4 sisteminden dolayı ilkokul olduğu ve branşta atama sıkıntı olduğu için 2 yıldır ihtiyaç dolayısıyla sınıf öğretmenliği yapıyorum. Biraz komik bir durum ama ne branş olsa yaparım durumundayım şu anda . Baya da sınıfcı ihtiyacı oluyor doğum hastalık sebeplerinden dolayı. Ben de boş kalmaktan iyidir deyip 30 saat derse okey dedim iki yıldır ama küçük gruplarda ses çok oluyor ya orta okul düzeyine alismisiz biraz yorucu oluyor bu yüzden . Asıl sorun evde de aynı sesin devam ediyor olması aslındahep bir enerjik olmam gerek 6 buçuk da hayata başlayıp 12 1 den önce yatamayan bir tip oldum 2 senedir. Bir de benim çocuklarım uykucu tipler değil habire bir etkinlik koşturmaca Ayyyy demeyim şimdi Allah ayaklarına taş değirmesin amin.
AA desene her türlü zümreyiz.seni okuyunca allahim banadaaaaaaaa nolursun dedim :))))
benimde,asil sinif ogretmenligi 2012de 4+4 gelince es durumundan gelme sansim sifirdi bende alan degistirdim teknoloji tasarima gectim allahim hayatimin hatasiydi ben alismisim minnaklarla ugrasmaya alan degistirdim sanki calismiyormusum gibi geliyor esime ben bu parayi hak etmiyorum diyordum okul okul gezdim millet neler yapıyor diye herkes bana ohhhh manyakmisin yat işte diyordu baktim boyle olmayacak nettr gunlerimi verdimhem kendimi gelistirdim hemde cocuklarla beraber yeni denemeler yaptik ama sinif ogretmenligine gecmek icin bir kere hak verdiler dag koyunu bile yazdim ki 6-7 ay merkeze gelemiyorsun ora bile gelmedi dava sureci cozumsuz dediler oyle oyle 5 yılı bitirdim teknoloji tasarimda simdi mem sakin birakma diyor :))))))))
aynen oyle kuzum 4+4 geldi sinifcilar bitti teknoloji tasarimda doldu hicbir yerdebosluk yok bende ilk baska bir ilceye atandim 2.5 yil gidis gelis yaptim sonra kendi yasadigim ilceye iyi bir okula geldim ama 8lerde teog olayindan dolayi ders yapılmıyor mudurde beni kullanıyorAA desene her türlü zümreyiz.vah yavrum hayatının hatasını yapmışsın gerçekten 4 4 ten önce teknoloji tasarimci olmak atamada herturlu yere geçebilmek demekti ben o kadar yere burun Kıvırdım ki şimdi onar bile açılmıyor ki açılsa bile 300 puan aşağısı kurtarmıyor. Benim şimdi ki müdürüm iyi sağolsun bazen muhabbet ederiz. Nasıl teknoloji tasarimci olduğumu anlattım bir kere ona gülmekten adamın gözünden yaş geldi. Benim anlamadığım carpikliklar o kadar çok ki. Gıda teknolojileri bölümü bitirdim lise de meslek lisesi o zamanlar hatırlarsınız meslek liseleri mühendislik seçemiyor baktım tek tercih hakkım var aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği olsun öğretmenlik nihayetinde dedim gittim okudum. Hiç yemek yapmayı sevmem bir ton mutfak dersimiz oldu. Neyse o bu derken mezun olduk kpss sınavı atamalar açılacak sizin yiyecek içecek alanı kapalı sizi teknoloji tasarima arayacağız dediler o ne ki dedik. Neyse atandık ya olsun du . Güzel bir yer de Doğu görevine başladım 2 ay hizmet içi eğitimle teknoloji tasarimci oldum. 2 yıl çalıştım 3. Yıl turizm lisesinde açık var gorevlendirme yapalım dediler atladım hemen nihayetinde mezuniyet alanım. 1 yıl çalıştım. Muafiyet geldi eşim ankara da çalışıyor eş durumundan Ankara nin uzak bir ilçesini yazdım. Hamileyim bebek olacak diye . Geldim okulda 3 taneyiz bana bütün resim derslerini verdiler 1 yıl da öyle çalıştımderken 3 yıl teknoloji tasarim dersine girdim. Hoooop 4 4 geldi çakıldik. Açık yok ne ilçede ne ankarada yeni okul yapıyorlar il dışından Ogretmen geliyor bize acmiyorlar. Nitekim 2 yıldır da sınıfçılik yapıyorum 10 . Yılım bitti . Ne olacam ben diyorum müdüre sen milli eğitim bakanı bile olabilirsin hiç belli olmaz diyor . Gülüyoruz ağlanacak halimize . Sınıfçılik güzel ama 1500 kişilik okulda çalışıyorum ve sıkıntılı sınıflar bana düşüyor doğal olarak öncelik sınıfçılar da . Tam sınıfı düzene koyuyorum başka biri gelip alıyor. Bu seneki girdiğim sınıfın 8 . Öğretmeniydim ben . Cocuklarda bezmiş herkese göre şekil almaktan düzen oturtmak bir dönemimi aldı ikinci dönem eh işte ama mezun oldular . Tam alışıp seviyorsun sınıf ya gidiyor ya mezun oluyor beni yoran bunlar oluyor aslında. Tabiki çok şükür isim var. Kazanıyorum ama tabi insan 2 çocukla bir duzeni olsun da istiyor nihayetinde benimkilerine okul yaşı okula göre düzen oluşturmak gerek . Ayyyy bdv yaptım burayı haaaa ama dertli olduğum bir konu ne yapayım. Bakalım bu yıl ne iş yapacağım. Meraklardayim
Forumu işgal edeceğiz sevdacigim ama çok doğru dedin 8 ler ve teknoloji tasarim çok alakasız bence de keşke bu dersi 5 6 7 lerde devam ettirebilsek ne güzel olurdu. Ben bakıyorum 7. Sınıfa gelmiş çocuk cetvelle ölçü almayı bilmiyor. El becerisi yok hayal et yap dersi gibi görünüyor ama çocuk hayal etmeyi unutmuş o yasa kadar anca robot yapacak. Dosya nasıl hazirlanir bilmiyor ben de ilk yıllarda öyle düşünürdüm bu ders için ama şunu anladım ki ilkokullarda sınıf öğretmeni bir resim müzik beden eğitimi dersini vermemeli branş öğretmeni girmeli nitekim öyleydi eskiden ve aynı zamanda bu teknoloji tasarımı da kaplamalı çünkü sadece teori veriyorsun ve çok sıkılıyorlar . Ne yapacaklarını şaşırıyorlar 8 e geldiklerinde teog mu çalışsın tasarım mi yapsın . Çocuk da haklı biz de haklıyız zaptetmek çok zor oluyor o dönem çocuklarını boş ders görürlerseaynen oyle kuzum 4+4 geldi sinifcilar bitti teknoloji tasarimda doldu hicbir yerdebosluk yok bende ilk baska bir ilceye atandim 2.5 yil gidis gelis yaptim sonra kendi yasadigim ilceye iyi bir okula geldim ama 8lerde teog olayindan dolayi ders yapılmıyor mudurde beni kullanıyor)) mat turkce sosyal din sorularini çözüyorum cocuklarda direk hocam 100 demi laflari var iste her yil ders tamamlamak icin acaba nereye verecekler stresi var ggenede iyi cok sukur halimize 2009 mezunuyum daha atanmayan arkadaslarim var
aynen cok haklisinbide bizim burdq okullar arasi acayip bir yaris var biz birinci olacagiz diye okullardaki kurslar haricinde aksamda etut var hicbir yasal dayanagi yok ekstradwn ucrettr yok aksam 6dan gece 11e kadar tekrardan okula gidiyoruz maksat cocuklar calissin hele bir okul var resim beden muzik tek.tas dersleri yok 8lerde o derslere denk gelen saatlerde hangi ogretmen bostaysa turkce fen mat vs o giriyor robot gibi cocuklar onlarida anlıyorum dersi bir baska öğretmen aldigi zaman benimle kusuyorlar tek stres attigimiz bu ders diye :))))Forumu işgal edeceğiz sevdacigim ama çok doğru dedin 8 ler ve teknoloji tasarim çok alakasız bence de keşke bu dersi 5 6 7 lerde devam ettirebilsek ne güzel olurdu. Ben bakıyorum 7. Sınıfa gelmiş çocuk cetvelle ölçü almayı bilmiyor. El becerisi yok hayal et yap dersi gibi görünüyor ama çocuk hayal etmeyi unutmuş o yasa kadar anca robot yapacak. Dosya nasıl hazirlanir bilmiyor ben de ilk yıllarda öyle düşünürdüm bu ders için ama şunu anladım ki ilkokullarda sınıf öğretmeni bir resim müzik beden eğitimi dersini vermemeli branş öğretmeni girmeli nitekim öyleydi eskiden ve aynı zamanda bu teknoloji tasarımı da kaplamalı çünkü sadece teori veriyorsun ve çok sıkılıyorlar . Ne yapacaklarını şaşırıyorlar 8 e geldiklerinde teog mu çalışsın tasarım mi yapsın . Çocuk da haklı biz de haklıyız zaptetmek çok zor oluyor o dönem çocuklarını boş ders görürlerse
Ooo çok abartmissiniz gerçekten yazık çocuklara . Ben bir anne olarak asla çocuğumun bu derece hirpalanmasini istemezdim . Sonra bunalımlı nesiller yetişiyor yazık gereksiz bir kaygı yüklenmis çocuklara . Sonra bu çocuklara kız kizabikirsen ne sokakta ne parkta oynayabiliyor ne oturup anne babadan bağımsız bişey yapabiliyor hep ders çalışsın hep . keşke sokaklari geri versek bu çocuklara sonra sınav zamanı sadece sınava çalışsalar. Ben daha lise bitene kadar umursamazdim ne olacağımı bunlar daha 1. Sınıftan başlıyor yazık. Ecca bizi atabilirsin maalesef iki Ogretmen bir araya geldi susmaz bunlaraynen cok haklisinbide bizim burdq okullar arasi acayip bir yaris var biz birinci olacagiz diye okullardaki kurslar haricinde aksamda etut var hicbir yasal dayanagi yok ekstradwn ucrettr yok aksam 6dan gece 11e kadar tekrardan okula gidiyoruz maksat cocuklar calissin hele bir okul var resim beden muzik tek.tas dersleri yok 8lerde o derslere denk gelen saatlerde hangi ogretmen bostaysa turkce fen mat vs o giriyor robot gibi cocuklar onlarida anlıyorum dersi bir baska öğretmen aldigi zaman benimle kusuyorlar tek stres attigimiz bu ders diye :))))
H Hayriye birdal kuzum konuna tecavüz ettik resmrn affola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?