kızlar saçların beyazlamasını geciktirmek için ayrıca baklagiller,ciğer tüketmek geriyormuş
bir de beyazları geçici sprey gibi örten tarak ve maskara var daha araştırmamadım kullanımlarını zararları var mı falan onları iyice araştırdıktan sonra mantıklı ise alacağım ve bence harika bir şey çünkü boya saçında beyaz olanlar için bence tehlikeli bence daha da beyazlatabiliyor yani süreci erkene aldığını düşünüyorum mesela 30 yaşında başlayacaksa 5 sene önceye alıor bir kez boyamak değil sık boyamaktan bahsediyorum ,çünkü saça o rengi vermek için saçtaki doğal melanini kırıyor yok ediyormuş,ee zaten melanin zayıflığı beyaz demektir bugün uzmanlar boya saçı kesinlikle beyazlatır da demiyorlar ama kesinlikle beyazlatmasında etkisi yoktur da diemiyorlar çünkü herkeste farklı bir sonuç veriyor tabi ki
bu arada elidor un bakım yağını aldım içinde silikon yoktu aktardan uğraşacağıma onu alayım dedim 7 tane yağ var içinde hint yağı,jojoba,badem yağı,çörekotu yağı,zeytinyağı yani faydalı yağlar sadece 1 kere yaptım ama saçım daha kalın telli oldu gibi bir de beyazlar daha kamufle oldu çünkü saçım koyulaştı özellikle dipten gelenm saçlarım yani yeni uzayanlar ışıltılı ve koyu oldu beyazlar daha az belirgin yani demek ki o yağlar kamufle olarak işe yarıyor ve hatta azaltada bilir düzenli kullanımda bakalım kimseyi yanıltmak istemem çünkü bunlar kişiden kişiye değişir ama ben memnun kaldım hint yağı zaten saçı koyulaştırırmış ceviz yağı da öyle burda geçen diğer yağlar da renk hücrelerini canlandırmak için sonuçta uygulamktan ne zarar çıkar hem saçlarımız için faydalı yağlar hem de belki de somut bir sonuç verir :)