Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
evet ampul olarak ben her defasında 3 ml badem yağı birer ampul onlardan karıştırıp sürüyorum.

ne sıklıkta yapıyosun ve ne kadar işe yarıyo acaba

bende doktora gittim kan testi istedi değerlerim normal çıktı bana bepantel ampul önerdi ve placenta şampuan önerdi ikisinide kullandım ama henuz bi işe yaramıyo senağlama
hatta şampuanın yarısını bi kavanoza ayırdım içine birkaç damla çamterebentin esansı koydum 4 kere ıkadım daha çok dökülüyo sanki şimdi badem yağınıda karıştırdım eğer b ve e vitamini işe yarıyosa onlardanda alıyım senağlama

kızlar bugün dermatolojiye gitmiştim, bunu da sorayım dedim. günde 100 tel dökülmeye kadar normalmiş. saçlarını bağlama, salık bırak dedi. bana da toplanan saçın daha çok dökülmesi enteresan geldifisfisfis

canım benimde saçlarım çok dökülüodu doktora gittim hiçbir tahlil yapmadan reçete yazdı revigenin şampuanını ve tabletini yazmış yaklaşık 200tl tutuodu almadım çinko eksikliği de olabilir ama en önemlisi stres ve genetik faktörler bence doktora gitmeden bişey kullanma

sıkı bağlayınca çekme yapıyorya o yüzden canım.

valla eskisi gibi küvet tıkanmıyor arkadasım.. ben priorin hapta kullanıyorum.haftada 1-2 kere yapıyorum sürdükten sonra 1-2 saat kadar bekletiyorum. ama şu ana kadar en çok bunlar işe yaradı..

arkadaşlar benim merak ettiğim kansızlıktan demir eksikliğinden saçları dökülüp tedaviden sonra tekrar eski sağlıklı yoğun saçlarına kavuşan arkadaşlar hiç olmadı mı hep seyrek mi kaldı saçları bilgi istyorum lütfen aydınlatın.

ipek bendede asiri derece kansizlik ve demir eksikligi var hatta kanim tek 12% kalmis oyüzden demir hapi fln kullaniorum bi ara cinko demir iceren hap kullandim sacim icin ama fayda etmedi suan tek demir hapini kullaniom doktorun yazdigini dökülmem eskisi gibi deil durdu gibi ama saclar cikmio cikmazda sanirsam ha bide bende guatir vardi halende var ama bayagi bi azaldi hap kullandim ondanda kaynaklaniomus dökülme yilan yagida kullandimda bi ara faydasi oldu gibi geldi sonra dvm edemedim isten gücten zaman bulamadim ben bukadar diyebilirim saclarima kavusamadim acikcasi =)

a.s.geçmiş olsun öncelikle aynı dert bende de vardı saç dökülmesinin başlıca sebebi eğer bir rahatsızlık yoksa stres den kaynaklanıyor benimde gözle görülür biçimde azalmıştı saçlarım kendime çok dert etmeye bhaşlamıştım saçlarıma haftada bir fırça yardımıyla saç boyar gibi saçlarımın her yerine sürdüm masaj yaparak haftada bir 3 kere yaptım en sonun yapığımda da zeytin yağına badem yağı koydum biraz şimdi saçlarım dökülmüyor kesinlikle çok şükür ama arada yapmak lazım dökülmese bile canlanması için inş sende dene geçer umarım

ya kızlar suların da önemli olduğuna inanıyorum ben

biliyorsunuz İzmir'in sularında arsenik çıktı, belki de benim saçlarım bu yüzden çok dökülmeye başladı :uhm:

canım üzüldüm yasenağlama ama dökülen saç kökleri ölmemişse çıkar herelde seyrek kalmaz diye biliyorum.

eczaneden bioder öneririm kardeşimin saçlarıda dökülüyodü ama şimdi geçti.Öneririmvitamin eksikliğide olabilir ya da biotinde olabilir GEÇMİŞ OLSUN

yasakkelime
kızz naaptın makperi o bioder tam tersi saçlarını tamamen kaybettireceksin gülümkafamçokkarıştı

sırnaşık şey

slm. Öncelikle geçmiş olsun. Benim saçım iki sene önce fazlasıyla dökülmeye başladı. Bölgesel olarak kelleşmeler başladı. Saçımın yüzde yetmiş kadarı dökülünce usturaya vurdum. Tabi bu arada cildiyeye gittim. Tahlillerim yapıldı. Saçımın strese bağlı olarak döküldüğü söylendi. Dr. revigen hap ve şampuan verdi. Bu hap gıda takviyesi. Bunları kullanmaya bağladığım zaman saçımdaki dökülme azaldı. 2 kutu kuallandım. Bırakınca tekrar başladı. 2.5 senedir neler çektiğimi bir ben birde allah biliyor. Saçım için yapmadığım şey kalmadı. Suna Dumankaya nın sığır iliği tarifini yaptım. Sanırım o tarif iyi geldi. Şimdi saçım çıktı. Hala çok dökülüyor. Yanlız bu sever hızlı çıktığı için kelleşmeler olmuyor. Şu anda siirt yöresine has bir sabun olan bıttim sabununu kullanıyorum arkadaşım. Tavsiye ediyorum. Saçların dökülmesini önlüyor ve çıkmasını sağlıyor. Geçmiş olsun diliyorum.

çok büyük geçmiş olsun evet dediğin gibi yaşadığımızı tek biz biliyoruz.millet saçıma nasıl şekil vesem nasıl uzatsam diye düşünürken biz kaybetmemek için uğraşıyoruz Allah herkesin şifasını versin

Uzun zamandır dökülen saçlarım için yaklaşık 3 hafta önce doktora gittim,,,özellikle stresten kaynaklanan bozuk para büyüklüğünde bir açılma vardı ..Bunun için bir ilaç verdi geceleri kullanıp yıkıyorum.Genel saç dökülmesi ile ilgilide Pantogar isimli bir ilacı kullanmaya başladım günde üç kere alınıyor bir buçuk ayı geçmeden sonuç pek alınmıyormuş o yüzden şimdilik bişey diyemicem..Ama kullananlar varsa bana bilgi verirse bununla ilgili sevinirim.

Hatırlatmak isterimki saç dökülmesi bi çok iç hastalıklarla,mevsim değişiklikleri ilede gelebileceği gibi en önemli nedenlerinden biride STRES tir.Bunun için moralinizi yüksek tutmanızda önemlidir.
Saçlarım dökülüyor ama yerine yenileri gelecek eskisi gibi olacak ilaçlarımı kullanıyorum ve onlara iyi bakıyorum demek lazım :))

canım anlattıklarının hepsinde sanki kendi halimi buldum.2001 senesinde üzüntü ve sıkıntıdan dolayı başlayan saç dökülmem ilerleyerek devam etti.herşeyi denedim.bende uyguladım bu sığır iliğini.ama sonradan temin edemedim kimse vermedi bulamadım ve bıraktım.bende bir ara kazıttım saçlarımı.şimdi şimdi inanılmaz seyreklikler ve açılmalar var.bittim sabunundan fayda aldığını sölemişsin.gerçekten çıkartıyormu.

selam kizlar benimde saclarim dokuluyor eskiden cok uzun saclarim vardi hemde gurdu,,zamanla hamilelikler yasin ilerlemesi sonucu azaldi bir kac ay once arkadasim ceviz kabugunun suyunun dokulmeyi azalttigini soylemisti,,bende denemistim dokulmesi gercekten azalmisti,(ben boyle denemistim ceviz kabuklarini suda kaynattim suzdum aksam yatmadan once basimi bu suyla durulayip guzelce sardim sabah kalkinca duruladim azicik sac kremi surdum cunki taranmasi zor oluyor)bunu her aksam yapmistim hatta beyim benden once sacini ceviz suyuyla yikamaya giderdi,

deneyin isterseniz

valla bende bu dertten muzdaribim ne yapsak ne etsek bilemedik hemen bende göz attım buraya varmı bi çare diye ...çözümler bekliyoruz...

arkadaşları öncelikle sizin saç dökülme sebebinizin ne olduğunun bilinmesi gerekiyor bunun için de ben sizin bir kadın doğum uzmanına vaya genel cerrahi yada cildiye uzmanınıza gözükmenizi tavsiye ediyorum dökülmesinin bir çok sebebp var kadınlarda ki saç dökülmesinin yakın zamanda geçirmiş olduğunuz şiddetli bir grip yakınlarda doğum yapmışsanız eget 6 aya kadar dökülmeleriniz normalen büyük etken stres kullandıgınız ilaçlar kronik bir rahatsızlık var ise ve son olarakta ailenizde saç dökülme sorunlarınız var ise saçlarınız dökülür bide doğum kontrol hapları da döküyor
dökülme sebebiniz belirlendikten sonra ona yünelik ilaçlar kullanarak döküğlemlerinizi durdurabilirsiniz
yada saç ekimi ama malesef kadınlarda yapılan saç ekiminin tutma olasılığı%50-60 oranlarında ektirseniz bile tutmama olasılığı çok fazla
saç ekimine gelince 2 yöntem var FUT veFUE FUT yönteminde iki kulak arası ense bölgenizde bir dikiş iziniz kalıyor yani dikişli bir yöntem dir bu yöntem FUE ye gelince bu yöntemde de saçlarınızın tamamen 0 a kazınması gerekmaktedir bunu da bir çok kadın istemiyor

burada bir arkdaşın yazdığı siirt bıttım sabununu araştırdım.siirtte bir arkadaşım var ona mail attım ve sordum.gerçekten doğrumu diye hakkında yazılanlar.bana gerçek olduğunu ama esas bıttım sabununu almam gerektiğini söyledi.iyice araştırıp sağlam bir yeren almamız gerekiyormuş.bakalım ondan isteyebilirsem denerim.sonucuda yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…