Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Benimde çok kaşınıyor kızlar saç diplerim. Niye öyle anlamadım. Sebebini bende çok merak ediyorum. Ayrıca benim regl olmadan önce 1 hafta önce falan saç dökülmem artıyor biraz.Sizinde öyle oluyor mu ???

ben yeni doğum yaptım ...benim de çok dökülüyor...herkes emziren annelerinbu sorunu çok sık yaşadığını söylemişti...acaba hamilelik sonrası demir eksikliğindenmi kaynaklı...cevaplarsanız sevinirim

ben de emziriyorum ve bebek 3 aylık olunca saçım dökülmeye başladı, anneme göre eskiler "bebek anneyi tanıyınca saç dökülmeye başlar" derlermiş, bu halk arasında yaygın bir sözmüş. Tabi ben olayı bilimsel açıdan ele aldım, demek ki doğumdan bir kaç ay sonra vücutta birşeyler eksiliyor diye düşündüm, bende demir eksikliği yok tahlil yaptırdım belki bilmediğim başka birşey eksiktir. İki haftadır bioxin kulanıyorum dökülme bayağı azaldı, yine de hala normal haline göre çok dökülüyor

sewgili arkadaşlar saçları çok dökülen biri olarak çözümü buldum sanırım amaaaa biraz sabıır :).şimdi size denenmiş formülümü veriyorum kesinlikle kesiyor.öyle kozmetik ürünleri falan hepsi bahane.öncelikle saçlarımızı yıkıyoruz tertemiz oluyor sonra badem yağı bir yumurta çam terebentin bal(bir çorba kaşığı) zeytinyağı kullanılarak bi maske yapıyorsunuz bunu baayaa bekletiyorsunuz 5 6 saat kadar yani bekletebildiğiniz kadar bekletin.sonra yıkıyorsunuz tekrar.fakat daha önce ısırgan otu alıp bunu normal siyah çay gibi demliyorsunuz bu da bi yarım saat falan bekliyor.saçlarınızı yıkadıktan sonra enson durulama suyu olarak bu ısırgan otunun suyunu kullanıyorsunuz ama asla üzerine tekrar su dökmeyin kafanız kokar falanda sanmayın :) kokmuyor hiç farkedilmiyor.2.kez bunu yaptıktan sonra çok bariz bir şekilde saçlarınızın dökülmediğini görüyorsunuz.ben haftada bir kez yaptım 2 haftada sonuç aldım.

1 yıldır yoğun saç dökülmesi yaşayan bir insan olarak maalesef size katılmıyorum,ne ısırgan otları ne yağlar uyguladım olmuyor olmuyor ilk önce kan testi sonra demir eksikliği anemisi olanlar için içeriden destek haplar şart bu gerçek.dışardan ne sürülürse sürülsün etki etmez.birebir yaşadım ben.şimdi vitamin takviyesi,düzenli beslenme demir hapı(doktorum verdi bunları) uyguluyorum hala dökülüyor sabır diyorum çünkü demir eksikliği tedavisi 6 ayda sonuç veriyor,ve benim gibi diyet yapanlara önerim kesinlikle doktor kontrolunde zayıflayın.

katılıyorum ipekcim, insanda içten bir sorun yoksa bu tür bitkisel çözümler işe yarıyor, içerideki sorunu halletmeden tabiatı kafaya sürsen nafile kaydirigubbakcemile3

şekil 1.a ben >> -tatlicadiarzu-

aynen hacercim sen naptın nasıl oldu dökülmen ne durumda,ben tedavime devam ediyorum büyük ihtimal ilaçlarımıda dökülmem durana kadar bırakmıcam ama başka doktora gözüksem mi bilmiyorum gerçi sorunum demir eksikliği oda bana ferro sanola devam et den başka birşey demez diye gitmek istemiyorum.

canımcım şükür dökülmem çok azaldı, artık elime 1-2 tel geliyor, dökülen banyoda yıkarken tararken dökülüyor o kadar.

başka doktora gitmende sakınca olmaz sanırım belki diğer doktorun göremediği bir şeyi bu görür, doktorlar da bir garip oldu anacım kaydirigubbakcemile3

senin adına çok sevindim canım,ben doktora gitmeyi düşünmüyorum henüz çünkü demir eksikliği tedavisi 6 ayda sonuç veriyormuş benim 2.5 ay oldu sabretcem birde eskisi gibi saçlarımın üstüne düşmüyorum eskiden ay döküldü of döküldü yapıyordum şimdi yeni çıkan saçlarım var hep saçlarıma şefkat gösteriyorum bol bol:))

arkadaşlar ben de eylülde feci bi dökülmeyle karşılaştım,herşeyi denedim ısırgan badem çam ter. vb.,ama sorun hacerin de dediği gibi içten halledilmeli,solgarın multivitaminine başladım 3 hafta önce,içinde iyi oranlarda demir çinko b6 mevcut,2 günde bir yıkıyorum ve banyodan sonra tararken 20 tane dökülüyo o kadar,önlerden minikler çıktı.mutlaka bir şekilde demir çinko takviyesi alın yoksa durmuyo,extra bakım yağları çoğu saçı daha kötü döküyo ve rahat olun hiçbişeyi kafaya takmayın çünkü stres tetikliyo..

Hiç hormon sorunu yaşamadım.rutin tetkiklerim yapılıyor 6 ayda bir.tum degerlerim normal.fakat benim haşimato tiroidim var.eskiden saclarıma ara makas attırırdım,o kadar coklardı ki tararken taragın dişleri kırılırdı,kuafore fone gittigimde oflardı bitmek bilmezdi.bir trioid oldum avuc avuc döküldüler.kalın tellide yırtıyorum biraz yoksa acıldı valla tepem.doktorum plecenta sampuan gun asırı kafamda bekletmek kaydıyla pephantene ampul tedavisi verdi.işe yaradı hem sac cıktı hem dökülme durdu ama bırakınca hooopp yeniden.t3-t4-tsh degerleriniz normal cıkıyorsa antitg nize mutlaka baktırın.benim bu yuksek mesela ama her aptal doktor bakmıyor.ısrar edin,ailemde var deyin,cingarı basın baktırın.erkeksi dökülmenin mutlaka nedeni endokrinolojik rahatsızlıklara dayanıyor.

arkadaşlar 3-4 kere saçlarımı dökülmesini engellemesi için sabunla yıkadım bugün şampuan almak için eczaneye gittiğimde bütün saç derim kalkmış görünce şok oldum arkadaşlar sakın bilmediğiniz sabunları saçınıza sürmeyin benim ki zeytinyağlı sabundu maf etti saçlarımı şimdi organıcum aldım inşallah birkaç kullanımda saçlarımı toparlar.

bence mutlaka doktora gidin benim b vitamini eksikliğinden dökülüyomuş şimdi vitamin kullanıyorum ayrıca doktor normal şampuanların içinde kimyasal madde olduğu için oda yapabilir dedi en iyisi bebe şampuanıymış tavsiye ederim saç dökülmelerim eskisine oranla azaldı..

katılıyorum bende de b eksikliği var, 1aydır ilaç ve iğne tedavisi görüyorum, önce içteki sorunu halletmek lazım

benimde saçlarım çok dökülüyor.yılan yağı denemeyi düşünüyorum

yılan yağı dökülmeyi kesmiyor ama yeni saç çıkımında kolaylık sağlıyor.

arkadaşlar şokkkkkkkk yaşadımm 2.5 aydır hızla dokulen saçlarım saçımı bayatınca dokulmeyi durdurdum şok oldum herkese tavsiye ederim hatta emin olmak için 3.kez banyo yapmayı bekledim evet tam 3 keredir saçım hiç dokulmeye başlamadan önceki kadar azcıkkkkkkkk dokuluyo çok utluyum
ya bir kuaför bana gözeneklerin boyaya alışıyo hep istiyo boyat anında dokulme kesilecektir demişti kımıştım bu durumda bile yararlanıyo diye düşünmüştüm çok mahçup oldum hiç aklıma gelmezdi))))))))))9çooooooooooook mutluyummmm

canım sarışınsan her saçını yıkadıktan sonra durlama suyuna limon suyu karıştır.
eğer esmersen her saçını yıkadıktan sonra elma sirkesi kullan.ben esmerim elma sirkesi süper parlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…