merhaba...arkadaşlar ben de saç dökülmesi sorunuyla uğraşan biriyim.süper saçlarım vardı uzun ve gür.kızkardesımde de 3kısılık saç var:) öss'ye hazırlanırken birden dokulmeye basladı ve bir caresini bulamadım.gitmediğim doktor kullanmadıgın yontem kalmadı.sıgır ılıgı mı dersınız badem yagları mı bepantenler mı...en sonunda yıne cılt doktoruna gıttım.dedım 4senedır bu sorunum var ve bulamıyorum nedenini.doktor beni once kadın dogum uzmanına yolladı seks hormonlarıma bakılması ıcın.daha sonra guatr,kan degerleri,vitamınlere(b12)...bakılması ıcın tahlıle yolladı.ayrıca ozel olarak bır laboratuara çınko degerlerimi olcturmemi soyledı.bunlar uzun ugraslar tabı.ama A dan Z ye tum tahlıllerımı toplayıp gıttım yanına.agır bır depresyon gecırıp gecırmedıgımı sordu.hayır herseyım Allaha sukur iyi.aşırı bır stresım de yok dedım.hormonlar kan degerlerı hersey ınanılmaz normal.sadece b12 dusuk cıktı.bana ıgne verdı bıraz da cınko takvıye ve MİNOXİL verdi.ıgnemı dun oldum bugun de minoksil aldım.bılmiyorum işe yarıyacak mı?bılıyorsunuz ki uzun bir tedavı pat deyınce degısıklıgı goremıyorsunuz.degısıklıklerı yazıcam sızlere.umarım hersey gönlümüzce olur...merhaba 24 yaşındayım ve yaklaşık 5-6 yıl önce saçlarım birden döküldü ve bir daha çıkmadı
tamamen kel değilim çok şükür ama çok çok çok seyrek ve ince telli saçlarım var
alnımın üst bölgesi tamamen seyreldi yani önden bakılınca kafa derim bariz belli oluyor
arkalar ise idare edilebilicek durumda
dökülmem yok ama çıkan saçta yok
kullanmadığım ilaç neredeyse kalmadı gibi ve tabiki gitmediğim doktor
lisedeyken gittiğim ilk doktor tahlillerimi normal hatta beni çok sağlıklı genç bir kız olarak tanımlamıştı
sadece kendine neyi bu kadar dert ediyosunda saçlarını döküyosun demişti
en son 1,5yıl önce gittiğim başka bir doktorda tahlillerimde sadece demir eksikliği buldu onuda aldığım demir hapları sebzelerle vs düzelttik
şu anda çok sağlıklı durumda ama saçsızım
halamın saçlarıda seyrek olduğundan artık sadece kalıtsal olduğunu düşünüyorum
eskiden küçükken bu durumu çokta takmıyodum
ama artk bu duruma üzülür durumdayım
herkesi kafama bakması neyin var noldu soruları da çok bunalttı
aynı dertten şikayetçi biri varsa bi çözüm de bulduysa bana yardımcı olursa çok sevinirim
kızlar prıorin kullanıyorum demiştim 1 ay oldu hemen hemen,ufak ufak çok saçım var,işe yaradı gibi
slm kızlar benimde 6 yıldır aşırı saç dökülmem vardı.bioxin kullandım,vichynin saç bakım ürünlerini kullandım,sığır iliğini denedim,çeşitli yağlar denedim fayda göremedim.testlermide yaptırdım normal çıktı.En sonunda babamın ısrarlarıyla sabun kullanmaya başladım şuan 6 aydır sadece defne sabunu kullanıyorum ve inanamazsınız saçım çok az dökülüyor maşallah.ilk başlar mat ve sert yapıyor ama pes etmeyin inanın sonucunu alacaksınız.babam yıllardır zeytinyağı sabunu kullanır ve saçı hiç dökülmez maşallah.deneyin derim ne kaybedersiniz ki...
slm benim de saçlarım ağustostan beri dökülüyor günde 200 tel falan doktora gittiim tahlil yaptırdı b12 ve demirim tam düşük değildi (mesela demir 25 156 arası ise benim 64 tü)alt sınırın biras üzerindeydi demir çinko ve b12 vitamini verdi bide berko zinco şampuan werdi kulanıorum bi ay oldu ama pek bi fark görmedim sizce daha erken mi lütfen bu konuda deneyimi olan cewap yassın gerçekten her o saçları gördüğümde içim gidio oturup ağlıorum bazen ama nafile daha 18 yaşındayım ama bu gidişle 20 sine gelmeden kel kalcam yinede Allah tan umut kesilmez yalwarıorum size bu konuda deneyimi olan lütfen yassınlar gerçekten artık napacağımı bilmiorum artık sadece biras morale ihtiyacım var lütfen
bugün bioxcin şampuan aldım ben de. banyodan çıktıktan sonra saçım aşırı dökülüyor. bir de boyalı saç olduğu için krem de kullanmak zorundayım ve o daha da dökülmesine yol açıyor :S badem yağı , susam yağı, ısırgan yağı ve zeytin yağı karışımını da 10 günde bir yapmaya başlıyorum bir yandan da bioxcini kullanacağım. bakalım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?